TARİHÇESİ Goldaş Kuyumculuk 1993 yılında, Merter , İstanbul'da, Yalınkaya Grubu tarafından kuruldu yılında ISO 9002 Kalite Belgesi'nin alınmasıyla.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Vet-Hek ŞİRKET PROFİLİ MİSYONUMUZ VİZYONUMUZ ÜRÜNLERİMİZ
Advertisements

ARVENTO MOBİL SİSTEMLER
HEDEFLERE DOĞRU,İSTİKRARLI YÜRÜME
‘’Önderliğinin bilincinde olan kuruluş’’
ADOPEN.
GÜLOĞLU TİCARET Seracettin Güloğlu tarafından 1975 yılında kurulmuş olup, sektöre Teneke, Baca Armatürü ve Soba malzemeleri imalatı ile başlamıştır.
Kobi Tanımı 150 kişiden daha az çalışanı olan kurumlar
Elektronik, beyaz eşya ve bilgi teknolojisi alanlarında faaliyet gösteren ve yedi yurtiçi, onbir yurtdışı olmak üzere toplam 18 şirketten oluşan Vestel.
“Yenilik ve Yüksek Teknoloji Üretir...”. Kısaca Mobit  Mobit, 1998’den bugüne katma değerli çözümler üreten, sektörel ihtiyaçlara yönelik donanım tedariği.
KAHRAMANMARAŞ METAL MUTFAK EŞYASI SEKTÖR STRATEJİSİ 27 Eylül 2012 KMTSO.
TARİHÇEMİZ 1976 yılında İstanbul'da kurulan Polin, bugün su kaydırakları ve su parklarının tasarım, üretim ve montajında her kıtada gerçekleştirdiği 2000.
TOKKDER Operasyonel Kiralama Sektör Raporu 2012 Yıl Sonu
AVRUPA BİRLİĞİ’NİN TÜRKİYE’DE DESTEKLEDİĞİ PROJELER AB’nin karşılıksız yardımları proje bekliyor… Sizin de çılgın bir projeniz var mı?
1985 - TÜRKİYE'NİN İLK ÖZEL ENTEGRE ET TESİSİ OLARAK PINAR ET YAŞAR HOLDİNG TARAFINDAN KURULMUŞTUR … KURUCUSU SELÇUK YAŞAR’DIR.
EV SAHİBİ ÜLKENİN KAZANÇLARI VE KAYIPLARI :

BIMEKS Teknolojinin kalbi burda atiyor
RENKLİ VE EĞLENCELİ BİR YOLCULUĞA ÇIKMAYA HAZIR MISINIZ ?
Tekstil Bankası A.Ş..
NİYE VARIZ? NELER YAPTIK? GELECEK PLANLARIMIZ?
Küresel Büyüme Oranları (%)
Tarihçe Ortaklık Yapısı Yönetim Yapısı,Genel Müd.Yön.Kur.Bşk Vizyon Misyon Rakipler Sosyal Sorumluluk.
Kurulu ş Misyon Vizyon Amaçlar ve Hedefler E ğ itim-ö ğ retim alt yapısı Fakülte Bina Proje Süreci Akademik Kadro Da ğ ılımı Eylem Planı Stratejik Plan.
YURT DIŞI B İ R İ M,MARKA VE TANITIM FAAL İ YETLER İ N İ N DESTEKLENMES İ Tebliğ no 2010/6 Hitaş ymm ltd.
ALARKO CARRİER GERÇEK KONFOR 
ADEL 1967 yılında kurulan şirket 1969 yılında İstanbul Kartal’daki fabrikasının açılması ile faaliyete geçti.ADEL’e ismini veren Kamil Yazıcı ve ortakları.
Kütahya Porselen, 1970 yılında temelleri atılan, 1984 yılında %75’i Güral ailesine geçmiş, %26’sı hissesi de halka açık olarak İMKB de işlem görmekte.
İTALYAN VE TÜRK TEKNOLOJİSİNİN BULUŞTUĞU NOKTA Şirketimiz 2000 yılında Mimsunar LPG Otogaz Dönüşüm adı altında bir şahıs firması olarak İzmit'de 5 adet.
2. Ankara çağrI merkezİ konferansI - KAMU
Tarihçemiz. Tarihçemiz Yönetim Yapısı HASAN CEM BOYNER / Başkan / İcracı Değil 1978 yılında Boğaziçi Üniversitesi İşletme Fakültesi’ni bitirdi.
BANKACILIĞIN YENİ ROTASI
Mevcut Durum ve Gelecek Vizyonu 18 Temmuz 2012 Sakarya
TARİHÇE Dünden bugüne "Marshall" 1954  Topkapı'da, 20 kişilik küçük bir fabrikada Marshall kuruluyor 1958  Türkiye'nin ilk alkid üretimi Marshall.
EKOTEN TEKSTİL A.Ş. 7 li grup 3 lü vardiya çalışma sistemi
T.C Kültür ve Turizm Bakanlığı Türkiye Turizm Stratejisi &
1 ÜNİVERSİTE – SANAYİ İŞBİRLİĞİNDE KOSGEB DESTEKLERİ (Serhan EKER – 2008 Aralık)
FİNANS SEKTÖRÜNDE YABANCI SERMAYE ARALIK TSPAKB 2 İSTİKRAR  Siyasi istikrar Uluslararası yatırımcıların güvenini sağlayan tek parti hükümeti 
TÜRK HAVA KURUMU ÜNİVERVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER FAKÜLTESİ
KAHRAMANMARAŞ METAL MUTFAK EŞYALARI SEKTÖRÜ İÇİN PİLOT AKTİVİTELER 5 Haziran 2013 Ankara.
Ana faaliyet alanı elektrik-elektronik, mekanik sistem tasarımı ve üretimi olan YILDIRIM ELEKTRONİK 1986 yılında Ankara’da kurulmuştur yılından.
DİKMEN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
Küreselleşen Türkiye’de Yatırım Rekabeti İzzet Karaca Yönetim Kurulu Başkanı Unilever Türkiye, Orta Asya, Kafkasya ve İran
REYSAŞ ‘’ Mükemmeli hedefleyen şirketler, ürettiklerinin aynı mükemmellik anlayışıyla pazara ulaştırılmasını talep etmektedir. ‘’
DIŞ EKONOMİK İLİŞKİLER
HEDEFLERE DOĞRU İSTİKRARLI BÜYÜME
Keskino ğ lu şirketi 1963 yılında İ smail Keskino ğ lu ve o ğ ulları Fevzi ile Mehmet Keskino ğ lu tarafından Manisa’nın Akhisar ilçesinde kurulmuştur.
CVS 1998 deki kuruluşundan beri Türkiye'nin hem içinde ve hem de yurt dışında çelik endüstrisine hizmet vermektedir.
TARİHÇE Mensace Mermer Madencilik A.Ş yılında Turhalın tanınmış iki ailesi olan Çenesizler ve Sakmanlar tarafından Tokat-Turhal Organize Sanayi Bölgesi’nde.
T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI DEVLET DESTEKLERİ.
BOSCH ‘’ Yaşam İçin Teknoloji ‘’. Dünyanın üçüncü büyük beyaz eşya üreticisi ve Avrupa’da beyaz eşya pazarı lideri olan BSH Grubu, 700 milyon Euro yatırımla.
Web 3.0 Konferansı, İstanbul 16 Nisan 2013 ‘‘KİMİN NAKİTE İHTİYACI VAR?’’ twitter.com/SonerCanko.
Afrika Sanayici ve İşadamları Derneği «Türk Özel Sektörünün Afrika’ya Açılan Kapısı» THE GATEWAY TO AFRICA.
MONOGRAFİ 5:Getiri Ltd. Şir.’nin Haziran 2005 ’de aşağıdaki ticari işlemleri yapmıştır. Bu ticari işlemlerin günlük ve büyük defter kayıtlarını yapınız
İzmir ili Konak ilçe merkezi Üçüncül Faaliyetler.
7. büyük tekstil ve hammaddeleri 6. büyük hazır giyim ve konfeksiyon
Lezzet, Sağlık ve Güven..
ŞİRKET PROFİLİ Gençoğlu ailesi tarafından 1989 yılında, Bursa’da 7 bin 500 m2 alanda kuruldu. Kuruluş amacı tümüyle ihracat olan Penguen Gıda, Avrupa.
Demirdöküm.
Yavuz Altop:Yönetim Kurulu Başkanı
Cansu DEM İ R İ şletme (iö). Kütahya Porselen . Kütahya Porselen, 1970 yılında temelleri atılan, 1984 yılında %75’i Güral ailesine geçmiş, %26’sı hissesi.
Dünya’da ve Türkiye’de zeytinyağı gündemi
Tarihçe 1954 yılında kurulan, ısıtma, soğutma havalandırma, su arıtma ve basınçlandırma alanlarında faaliyet gösteren Alarko Sanayi ve Ticaret A.Ş., 1998.
Logo.
Arzum ‘Her i ş in bir Arzum'u vardır.’. * Tarihçe * Yönetim Yapısı * İş letmenin Sahipleri * Vizyon-Misyon * Ürünleri * Rakipleri * Sosyal Sorumluluk.
KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ
SAAB OTOMOBİL HALİDİN SÖNMEZ
TATA MOTORS Limited Tata motors limited, Hindistan'ın en büyük otomotiv şirketidir. Ticari araçlarda her segmentte lider olup, pikap ve binek araçlarda.
FOTOĞRAFLARLA GÜZEL TÜRKİYE'MİZ.
Hazırlayan : Atahan Aybars ERDEM Fatih ALBAYRAK yılında Bursa’da kurulan Oyak Renault Otomobil Fabrikaları, yıllık 360 bin otomobil ve 450 bin motor.
Sunum transkripti:

TARİHÇESİ Goldaş Kuyumculuk 1993 yılında, Merter , İstanbul'da, Yalınkaya Grubu tarafından kuruldu. 1998 yılında ISO 9002 Kalite Belgesi'nin alınmasıyla Türk Kuyumculuk Sektöründe ISO 9002 Kalite Belgesi alan ilk kuruluş oldu. 1999 yılında Goldaş Kuyumculuk, İMKB'de halka açılan ilk kuyumculuk şirketi oldu. 2002 yılında Goldaş, yurtdışındaki banka/finans kuruluşlarından doğrudan (firma riski altında) konsinye altın ithalatını yapan ilk ve tek sektörel firma oldu.

2002 yılında Goldaş Kuyumculuk'un ana hissedarı Yalınkaya Grubu, hisselerini yeni kurulan Goldart Holding'e devretti. Böylece Goldaş, altın ve değerli madenlere yönelik bu ihtisas grubunda, hem tasarım ve üretimde üstünlüğü hem de tanınmış markasıyla yerini aldı. 2004 yılında Goldaş Kuyumculuk, Londra Kıymetli Madenler Birliği (LBMA)'ne üye ilk ve tek Türk şirketi oldu.

HAKKIMIZDA Altının her alanında ihtisaslaşmış Goldart Holding'in bir iştiraki olan Goldaş Kuyumculuk AŞ; 8, 9, 10, 14, 18, 21 ve 22 ayar altın, 925 ayar gümüş ve diğer değerli madenlerden takı üretmektedir. İstanbul'da kurulu tesislerinde ISO-9001 kalite belgesiyle üretim yapan Goldaş yılda 18 milyon adet üretim kapasitesine sahiptir. Tasarım ve üretimin her aşamasında son teknolojiyi kullanan Goldaş sektöründe ilk Ar-Ge laboratuarını kurmuştur. Her yıl 5.000 yeni ürünü piyasaya süren şirketin portföyünde 60.000'den fazla model yer almaktadır.

Sektöründe hisseleri İMKB'ye kote edilmiş tek halka açık şirkettir. Goldaş Kuyumculuk satış hasılatı, net aktifler ve özsermaye rakamlarına göre sektörünün lideri konumunda bulunmaktadır. İngiltere, ABD, Almanya, Rusya, B.A.E, Tayland, Güney Afrika, Çin, Hong Kong ve Ukrayna’da temsilcilikleri olan Goldaş, internet sitesiyle de tüm dünyaya on- line satış yapma olanağına sahiptir.

MİSYON &VİZYON MİSYONUMUZ Tüm Dünyada yaşam sevinci ve kalitesi yaymamıza yardım eden ve insanların kendini iyi hissetmesini sağlayan katma degerli ürünler yaratmak VİZYONUMUZ Değer verdiğimiz sadık Goldaş müşterileri yaratarak dünyanın en saygın, en güvenilir takı ve mücevher markası olmak; uluslararası değerli metal ticaretinde güçlü bir oyuncu olmak.

HEDEF VE İLKELER Faaliyet gösterilen her ülkenin kültürüne, geleneklerine, kanunlarına uymak; sosyal ve yönetimsel faaliyetlerle sorumlu şirket olarak davranmak Altın kullanarak sunduğu özgün ve yaratıcı ürünleri dünya çapında sunmak, trendleri belirleyen, önde giden marka olmak Karşılıklı yarara, uzun süreli büyümeye imkan veren, düzenli ilişkilerin oluştuğu, araştırma ve yaratıcı çözümlerin paylaşıldığı iş ortaklıkları oluşturmak, yeni iş ortaklıkları oluşturmaya açık olmak

YÖNETİM KURULU HASAN YALINKAYA Yönetim Kurulu Başkanı SEDAT YALINKAYA Genel Müdür HÜSNÜ NACİ BOZKURT Yönetim Kurulu Üyesi AHMET ALİ ÇELİK Yönetim Kurulu Üyesi OSMAN SANER SEYMAN Yönetim Kurulu Üyesi MUSTAFA SEZAİ HAMAMCI Yönetim Kurulu Üyesi YAVUZ YAĞCI Yönetim Kurulu Üyesi

ORTAKLIK YAPISI VE SERMAYE DAĞILIMI Ortağın Adı, Soyadı / Unvanı Grubu/İmtiyaz Pay Adedi/Sayısı Sermaye Payı 1-Goldart Holding A.Ş A (İmtiyazlı) * 679,660,800.00 6,796,608.0000 Goldart Holding A.Ş. B (İmtiyazlı) ** 67,965,944.00 679,659.4400 C 8,016,512,293.44 80,165,122.9344 2- Diğer 136.00 1.3600 3- Diğer 26.56 0.2656 4- Diğer (Halka Açık Kısım) 11,235,860,800.00 112,358,608.0000 TOPLAM 20,000,000,000.00 200,000,000.0000

İmtiyazlı Paylara İlişkin Bilgiler Yönetim Kurulu’nun 5 üyesi (A) grubu pay sahipleri tarafından gösterilecek adaylar arasından Genel Kurulca seçilir. Yönetim Kurulu üyelerinin seçiminde (A) grubu payların her biri bir milyon adet oy hakkına sahiptir. Yönetim Kurulu’nun 2 üyesi (B) grubu pay sahipleri tarafından gösterilecek adaylar arasından Genel Kurulca seçilir. Yönetim Kurulu üyelerinin seçiminde (B) grubu payların her biri birer adet oy hakkına sahiptir.

SOSYAL SORUMLULUK Yalınkaya İlköğretim Okulu Yalınkaya Ailesinin 1994 yılında Denizli Merkez Saltak Mahallesi'nde yaptırdığı12 derslik ilköğretim okulu, 550 öğrenci ile aynı yıl eğitim ve öğretime başladı. Zamanla okulun öğrenci sayısının artmasıyla, 2004 yılında ek bir bina yapılması ihtiyacı ortaya çıktı. Böylece, 2004 yılında yine Yalınkaya ailesi tarafından yaptırılan 12 derslikli ek bina 2004-2005 Eğitim-Öğretim yılında hizmete girdi. Denizli kökenli olan Yalınkaya Ailesinin, Denizli halkına armağanı olan okulda, öğrencilerin tüm ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik modern eğitim olanakları sunuluyor. 24 derslik, 2 okul öncesi sınıfı, 1 fen bilgisi laboratuarı, 2 bilgi teknolojileri sınıfı, 2 çok amaçlı salon ve 1 toplantı salonuna sahip olan Arif Yalınkaya İlköğretim Okulu'nda 1056 öğrenci eğitim alıyor.

Takı Tasarım Yaz Okulu Goldaş Kuyumculuk'un 2004 yılından bu yana hayata geçirdiği "Goldaş Takı Tasarım Yaz Okulu", Türkiye ve Rusya'dan yirmi bir üniversiteden öğrencinin katılımı ile 25 Haziran – 02 Temmuz tarihleri arasında Dalyan'da düzenlendi.

SATIŞLAR YURTİÇİ AĞ VE SATIŞLAR YURTDIŞI AĞ VE SATIŞLAR Pazarlama yılsonuna kadar yurtiçinde 25 mağaza sayısına ulaşmayı hedeflemektedir. Bölgesel olarak satış dağılımına bakıldığında yurtiçi satışlarının çok büyük oranının, yani %70’inin, Marmara Bölgesi satışlarından geldiği görülmektedir. Geri kalan %30 ise İç Anadolu, Akdeniz ve Ege Bölgelerindeki satışlardan gelmektedir, bunların toplam içindeki payları ise sırasıyla %18, %8 ve %4’tür. YURTDIŞI AĞ VE SATIŞLAR Goldaş Kuyumculuk, 5 kıtada 40 ülkeye ürünlerini ihraç etmektedir. Goldaş’ın yurtdışında 6 tane mağazası bulunmaktadır. Goldaş’ın yurtdışı satışları gelirlerinin %30’unu oluşturmaktadır. Goldaş 5 yıl içinde yurtdışında 65 mağaza sayısına ulaşmayı hedeflemektedir.

SATIŞ BEKLENTİLERİ Goldaş geçtiğimiz senelerde %50 dış piyasaya, %50 iç piyasaya satışyaparken ihracat koşullarındaki değişime bağlı olarak bugün dış piyasaya %20, iç piyasaya %80 oranında satış yapmaya başlamıştır. Şirketin kendi mağazalarında yapılan satışları ise toplam satışların %5’ini geçmemektedir

SEKTÖR ANALİZİ

Türkiye dünyada altın ticaretinde sayılı ihracatçı ülkelerden biri konumundadır. Türk kuyumculuk sektörü, Türkiye’nin ihracat gelirlerinde tekstil ve turizmden sonra üçüncü sırada yer almaktadır. Şu anda altına dayalı ihracatta 4,5 milyar dolar ile İtalya birinci durumdadır RAKİPLERİ Markalı mücevherat sektöründe, Goldaş’ın rakipleri Altınbaş, Arpas ve Atasay şirketleridir, bu şirketler halka açık olmadığından aralarında karşılaştırma yapmak mümkün değildir. ÖDÜLLERİ Goldaş, Türk Patent Enstitüsü’nün (TPE) “2007 Yılı Patent Ödülleri” töreninde ‘marka’ dalında ödül alan tek mücevherat firması oldu.

ÜRÜNLER Portföyünde 60.000’den fazla model yer alan Goldaş’ın çok geniş bir ürün ağı bulunmaktadır. Şirket her yıl değişen tüketici zevklerine bağlı olarak 5.000 yeni ürünü piyasaya sürmektedir. Goldaş’ın ürün çeşitliliğini arttırmak ve farklı tüketici gruplarına ulaşmak için yaptığı çalışmalar doğrultusunda, sektörde bir başka yenilikçi adıma öncülük etmiş ve Walt Disney, Harry Potter, Lord of the Rings, ve futbol kluplerinin tasarımlarını kendi ürünlerinde kullanmak için lisansını almıştır. Türkiye’de üretilen ve uluslararası pazarlarda satılan ilk külçe altın olarak piyasaya sunulan Goldaş ChipGold’un şirket 300 milyon dolar bir pazar hacmine ulaşması beklemektedir. Goldaş kısa vadede altın ve gümüşün yanında pırlantalı ürünlerde ilerleme kaydetmeyi planlamaktadır