ANONİM ŞİRKETLERDE KURULUŞ İŞLEM ADIMLARI

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
DENETÇİ BELGESİ VİZE İŞLEMİ
Advertisements

KONU : YENİ TÜRK TİCARET KANUNU ÜZERİNE NOTLAR
GENEL SHY-6A TİCARİ HAVA TAŞIMA İŞLETMELERİ RUHSAT AKIŞ DİYAGRAMI
TÜRK TİCARET KANUNU DEĞİŞİKLİĞİ
BANKA VE SERMAYE PİYASASI HUKUKU
6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu ile Anonim Şirketin Kuruluşu Konusunda Getirilen Yenilikler Doç. Dr. Hayrettin ÇAĞLAR.
Yeni Türk Ticaret Kanunun Hedefleri
İÇ TİCARET GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
MERKEZİ SİCİL KAYIT SİSTEMİ (MERSİS)
4734 Sayılı Kanun Madde 10’da Yer Alan “İhale Dışı Bırakılma Durumları”  İle İlgili Sunulacak Belgeler ve Temin Yerleri.
TÜRK TİCARET KANUNU’NDA ŞİRKETLERİN YENİDEN YAPILANDIRMALARI
Yeni Türk Ticaret Kanunu
SOSYAL GÜVENLİK KURUMU
TİCARET HUKUKU BİLGİSİ
MARMARİS TİCARET SİCİLİ MÜDÜRLÜĞÜ
ŞAHIS İŞLETMESİNİN LİMİTED ŞİRKETE DÖNÜŞTÜRÜLMESİ İÇİN ÖRNEK ÇALIŞMA
YARD. DOÇ. DR. H. ALİ DURAL Galatasaray Üniversitesi Hukuk Fakültesi
MERKEZİ SİCİL KAYIT SİSTEMİ (MERSİS) ÖRNEK ANONİM ŞİRKET KURULUŞU
Geçici Faaliyet Belgesi elektronik başvuru dosyasında
İşletmelerin Yasal Kuruluş Türleri
İşletmelerin Yasal Kuruluş Türleri
EDREMİT TİCARET ODASI EDREMİT TİCARET SİCİLİ MÜDÜRLÜĞÜ
Genel Hükümler, Kuruluş, Temel İlkeler. Tanım TK.329- (1) Anonim şirket, sermayesi belirli ve paylara bölünmüş olan, borçlarından dolayı yalnız malvarlığıyla.
BİRİNCİ BÖLÜM GENEL AÇIKLAMALAR
MALİ MEVZUATA GÖRE TACİR, İŞLETME, ŞİRKET TÜRLERİ VE KURULUŞ İŞLEMLERİ
Sayın yetkili, 2010 Yılı itibariyle Comenius Okul Ortaklıkları kabul edilen okullar için hazırlanmış olan ve başvuru formunuzda belirtmiş olduğunuz e-posta.
GİRİŞİMCİLİK VE İNOVASYON DERS NOTLARI – IX
TİCARET HUKUKU DERSİ Ticaret Sicili.
TİCARET HUKUKU BİLGİSİ
SMMM Hasan Önder GÜVEN 1983 yılı İzmir doğumlu, İlk ve Orta Öğretimini Ankara’da tamamladıktan sonra 2005 Yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Ekonomi Bölümünden.
ŞİRKETLER HUKUKU TTK’da düzenlenmiş ticaret ortaklıkları, kollektif şirket, komandit şirket, anonim şirket ve limited şirkettir. Adi şirket Borçlar Kanunu’nda.
Bankaların Faaliyet Konuları
KOMANDİT ŞİRKET Doç. Dr. Mustafa ÇEKER Çukurova Üniversitesi
SERMAYE PİYASASINDA FAALİYET GÖSTERMESİNE İZİN VERİLEN DİĞER KURUMLAR
LİMİTED ŞİRKETLER (KURULUŞU)
LİMİTED ŞİRKETİN ORGANLARI
DENETÇİ İŞE BAŞLAMA. Bakanlığımızın Tarih ve 1315 sayılı yazısına istinaden denetçi, kontrol elemanı ve yardımcı kontrol elamanlarının yapı.
MERKEZİ SİCİL KAYIT SİSTEMİ (MERSİS)
ANONİM ŞİRKETLER (GENEL KURUL)
ANONİM ŞİRKETİN ORGANLARI
RUHSAT DENETİM MÜDÜRLÜĞÜ
ANONİM ŞİRKETLER Doç. Dr. Mustafa ÇEKER.
İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ
YETKİLENDİRME DAİRE BAŞKANLIĞI OSGB İŞ VE İŞLEMLERİ
12.DERS SERMAYE AZALTIM İŞLEMLERİ VE MUHASEBELEŞTİRİLMESİ
6102 SAYILI TÜRK TİCARET KANUNU KAPSAMINDA ŞİRKETLERİN; KURULUŞLARI, GENEL KURULLARI, SERMAYE ARTIRIMI-AZALTIMI , BİRLEŞME, BÖLÜNME, TÜR DEĞİŞİKLİĞİ.
Öğr. Grv. MEHMET ALİ ZENGİN
Nakdi Sermaye Artırımlarında Vergi Avantajı
T.C. KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI YATIRIM VE İŞLETMELER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SEYAHAT ACENTALARINA SAĞLANACAK TURİZM DESTEĞİ İLE İLGİLİ BİLGİLENDİRME.
1. Ticari İşletme Tanımı Elektronik Ticaret Sicili Bilgi Bankası Ticaret Sicili Kayıtlarının Sorumluluğu Ticaret Unvanı Haksız Rekabet Ticari Defterler.
YATIRIM FONLARI - Menkul Kıymet Yatırım FonlarıMenkul Kıymet Yatırım Fonları - Borsa Yatırım FonlarıBorsa Yatırım Fonları - Serbest Yatırım FonlarıSerbest.
T.C. GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI Kooperatifçilik Genel Müdürlüğü
Kooperatifler Hukuku Doç. Dr. Mübariz YOLÇİYEV Melikşah Üniversitesi Hukuk Fakültesi Ticaret Hukuku ABD © myolcu.
Bazı Kamu Alacaklarının Yapılandırılması.
BÖLÜNME Bölünme; sermaye şirketlerinin ve kooperatiflerin malvarlıklarını tamamen veya kısmen kendilerinden ayırarak tasfiyesiz olarak ve kısmi külli halefiyet.
1-) tarihlinde Resmi Gazetede yayımlanan Yatırım Ortamının İyileştirilmesi Amacıyla bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile ;
Yrd. Doç. Dr. Burçak Yıldız
HUKUKİ YAPILARINA GÖRE İŞLETMELER
PORTFÖY YÖNETİM ŞİRKETLERİ
BERGAMA TİCARET SİCİLİ MÜDÜRLÜĞÜ
TİCARİ İŞLETMELER HUKUKU
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
www. mersis. gumrukticaret. gov
www. mersis. gumrukticaret. gov
2008/2 Sayılı Tasarım Desteği Hakkında Tebliğ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Bu bölümde bulunan hesap grupları
Sunum transkripti:

ANONİM ŞİRKETLERDE KURULUŞ İŞLEM ADIMLARI 1. : Kurulacak olan anonim şirkete; gayrimenkul, marka, patent, taşıt, makine gibi varlıklar sermaye olarak konulacak ise bunların değerlerinin bilirkişiler tarafından belirlenebilmesi için kurulacak şirketin merkezinin bulunacağı yerdeki asliye ticaret mahkemesine başvuru yapılmalı ve mahkemece atanan bilirkişiler tarafından düzenlenen “Değerleme Raporu” alınmalıdır.

ANONİM ŞİRKETLERDE KURULUŞ İŞLEM ADIMLARI 2. : Kurulacak olan anonim şirketin esas sözleşmesi, yazılı şekilde hazırlanmalı, kurucu veya kurucular tarafından imzalanmalı ve bu imzalar notere onaylatılmalıdır. Ayrıca, imzaları onaylayan noterce, esas sözleşmenin altına, esas sermayeyi oluşturan payların tamamının kurucular tarafından esas sözleşmede taahhüt olunduğuna ilişkin şerh konulmalıdır.

ANONİM ŞİRKETLERDE KURULUŞ İŞLEM ADIMLARI 3. : Esas sözleşmede, esas sermayeyi oluşturan payların nakden ödenmesi taahhüt edilmiş ise taahhüt edilen payların itibari değerlerinin en az % 25’i bir bankaya, kurulmakta olan şirket adına ve sadece şirket tarafından kullanılabilecek şekilde açılacak özel hesaba yatırılmalı, bu durumu teyit eden ve yetkili ticaret sicili müdürlüğüne hitaben ilgili banka tarafından düzenlenen banka mektubu alınmalıdır.

ANONİM ŞİRKETLERDE KURULUŞ İŞLEM ADIMLARI 4. : Mahkemece atanan bilirkişiler tarafından değerleri belirlenen gayrimenkuller tapu siciline, marka, patent, taşıt gibi varlıklar da özel sicillerine kurucular tarafından şerh verdirilerek şirket adına kaydettirilmeli, taşınırlar da güvenilir bir kişiye tevdi edilmeli ve bu işlemler belgelendirilmelidir.

ANONİM ŞİRKETLERDE KURULUŞ İŞLEM ADIMLARI 5. : Şirketin kuruluşu Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın iznine tabi ise kurucular tarafından Bakanlığa başvuru yapılmalı ve kuruluş izni alınmalıdır. 6. : Kuruluş işlemlerinin denetlenebilmesi için, kurucu veya kurucular tarafından bir veya birden fazla işlem denetçisi atanmalıdır.

ANONİM ŞİRKETLERDE KURULUŞ İŞLEM ADIMLARI 7. : Kurucular tarafından, gerekçeli, emsal gösteren, karşılaştırmalara yer veren, anlaşılır bir dille yazılan “Kurucular Beyanı” hazırlanmalı ve imzalanmalıdır. 8. : Kuruluş işlemlerini denetlemek için atanan işlem denetçisi veya işlem denetçilerine; gerekli belgeler verilmeli ve şirketin kuruluşunun Kanun’a uygun olduğunu teyit eden işlem denetçisi raporu alınmalıdır.

Şirketin kuruluşu Bakanlığın iznine tabi ise Bakanlığın izin yazısı ANONİM ŞİRKETLERDE KURULUŞ İŞLEM ADIMLARI (İŞLEME DENETÇİSİNE TEVDİ EDİLECEK BELGELER) Esas sözleşme Kurucular beyanı Ayni sermaye konuluyor ise mahkemece atanan bilirkişiler tarafından düzenlenen değerleme raporu Nakdi sermaye konuluyor ise taahhüt edilen sermayenin en az % 25’inin bankaya yatırıldığına dair banka mektubu Şirketin kuruluşu Bakanlığın iznine tabi ise Bakanlığın izin yazısı

ANONİM ŞİRKETLERDE KURULUŞ İŞLEM ADIMLARI 9. : İşlem denetçisine verilen belgeler ile işlem işlem denetçisi raporu kuruluş dosyasına konulmalı ve şirketin tescili ve ilanı için şirket merkezinin bulunduğu yerdeki ticaret sicili müdürlüğüne başvuru yapılmalıdır.

ANONİM ŞİRKETLERDE KURULUŞ İŞLEM ADIMLARI 10. : Ticaret Sicili Müdürlüğüne başvuru, şirketin kuruluşu Bakanlığın iznine tabi ise Bakanlıktan izin alınmasını izleyen 30 gün içinde, Bakanlığın iznine tabi değil ise esas sözleşmedeki imzaların noterce onaylanmasını izleyen otuz gün içinde yapılmalıdır.