GİRİŞİMCİLİK Prof.Dr.Ali Ceylan 12 Aralık 2012 Uludağ Üniversitesi

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
GİRİŞİMCİLİK Mustafa Özhan KALAÇ.
Advertisements

ARTEV Management Platform ‘Intellectual Asset Management at Enterprises ARTEV Consortium Partners Entelektüel Varlık Yönetimi - Mevzuat Altyapısının Ekonomik.
KAYITDIŞI EKONOMİ VE BOYUTLARI
MESLEKİ REHBERLİK PDR SERVİSİ «Büyüyünce Ne Olacaksın»
EKONOMİ ALANI’NDA YAPILAN İNKİLAPLAR
Özürlü ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü
Üniversite - Sanayi İşbirliği Destek. Programa Etken Olan Temel Sorular
Girişimcilik.
Türkiye’nin Rekabet Gücü Üzerine Gözlemler
T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI BOLU İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ AR-GE BÖLÜMÜ PROJELER KOORDİNASYON EKİBİ LdV Mesleki Eğitim Programı Ortaklık Projeleri (
DOÇ.DR. YILDIZ AYANOĞLU 1969 yılında Bulgaristan'da doğdu. İlk ve orta eğitimini tamamladıktan sonra Razgrad Ticaret Lisesinin Sanayi İşletmelerinde Muhasebe.
GİRİŞİMCİLİK Yrd.Doç.Dr. Yetkin BULUT Ondokuz Mayıs Üniversitesi
1 YASED BAROMETRE 18 MART 2008 İSTANBUL.
ÖRNEKLERLE ÜNİVERSİTE SANAYİ İŞBİRLİĞİ
Genç Bilişimciler İçin Profesyonelleşme Yolunda Öneriler
N Para ve sermaye piyasaları n Yatırımlar n İşletme Finansı Finans birbiriyle ilgili üç alanı içerir:
TOBB İŞGELİŞTİRME VE YATIRIM DANIŞMANLIĞI MÜDÜRÜ
TÜRKİYE EKONOMİSİNE GENEL BAKIŞ VE SON GELİŞMELER KEMAL UNAKITAN MALİYE BAKANI 5 Eylül 2008 T.C. MALİYE BAKANLIĞI.
İKTİSAT Girişimcilik - İşimizi Kuruyoruz -. Girişimcilik - İşimizi Kuruyoruz  Faaliyet konusu. İşletme hangi ürün ve hizmetleri üretecektir?  Mülkiyet.
1 İSTANBUL EKONOMİK ARAŞTIRMALAR DERNEĞİ “Hocaların Gözüyle 2012 Yılında Türkiye Ekonomisi Araştırması” Kantitatif Araştırma Özeti Ocak 2012 İstanbul.
Yaşar Üniversitesi Finans, Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü
30 Nisan 2014 İSTANBUL SANAYİ ODASI 12. SANAYİ KONGRESİ 15 MAYıS 2014.
KÜRESEL EKONOMİK YENİDEN YAPILANMA SÜRECİNDE TÜRKİYE EKONOMİSİ Türkiye’nin Stratejik Sektörlerinde Temel Politikalar Paneli - Enerji Sektörü - Necmiddin.
BİLAL ERYILMAZ 25 Mayıs 2012, Dedeman, Ankara. ÜÇ TEMEL ALAN ETİK DAVRANIŞ İLKELERİNİN BELİRLENMESİ ETİK İNCELEMELER ETİK KÜLTÜRÜN GELİŞTİRİLMESİ.
Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi
İŞLETMELERDE İFLAS.
İKTİSAT Girişimcilik - Girişimciliğe Giriş -.
GİRİŞİMCİ YAVUZ SELİM MURATOĞLU.
Döner Sermayelerin Yeniden Yapılandırılması Prof. Dr. Davut AYDIN ANADOLU ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ Mart 2010 Asya Thermal Resort Otel.
TEMEL EKONOMİ 1. GİRİŞ Temel Ekonomi - Prof. Dr. Tümay ERTEK.
BİLGİ BAZLI YENİLİKÇİ GELİŞME STRATEJİSİ BAĞLAMINDA TÜRKİYE’NİN KURUMSAL DÖNÜŞÜM İHTİYACI Prof. Dr. Hüsnü ERKAN DEÜ İİBF İktisat Bölümü Yrd. Doç. Dr. Canan.
TÜRKİYE EKONOMİSİNE GENEL BAKIŞ VE SON GELİŞMELER KEMAL UNAKITAN MALİYE BAKANI 15 Ekim 2008 T.C. MALİYE BAKANLIĞI.
ÇOCUĞUNUZ BİR HATA YAPTIĞINDA UYGULAMANIZ GEREKEN 8 ŞEY.
ISLD 514 TEKNOLOJİ VE YENİLİK YÖNETİMİ ISLT318-Hafta2 : Yenilik Süreci Prof. Dr. Atilla ELÇİ Aksaray Üniv., İ şletme Bölümü, ISLD 5141.
YNT/YNTZ 514 TEKNOLOJİ VE YENİLİK YÖNETİMİ ISLT318-Hafta2 : Yenilik Süreci Prof. Dr. Atilla ELÇİ Aksaray Ü., İ şletme Bölümü, YNT/YNTZ 5141.
İŞLETMELERİN KURULUŞ SORUNLARI
1 YASED BAROMETRE II 16 EYLÜL 2008 İSTANBUL ULUSLARARASI YATIRIMCILAR DERNEĞİ.
Bize en çok sorulan soru: Ekip Nakliyat neden yalnız ve yalnız,Türkiye - İtalya - Türkiye arasında taşıma yapan bir kuruluştur? Bize hep bu sorulur. İş.
GIDA MÜHENDİSLİĞİNE GİRİŞ
İŞLETMELERİN KURULUŞU
Ders 8 Temel Analiz Hüseyin İlker Erçen
Birlikte Düşünelim Hayatta gerçekleştirmek istediklerinize yardımcı olabilir miyiz? ‘‘Eğer hayatınızı değiştirmek istiyorsanız, düşünce tarzınızı değiştirmelisiniz.”
Öğr.Gör.SEDA AKIN GÜRDAL
Öğr.Gör.SEDA AKIN GÜRDAL
NASIL VERGİ MÜFETTİŞİ OLUNUR ? VERGİ DENETİM KURULU BAŞKANLIĞI.
Bölümün Amacı Bu bölüm, örgütlerin nasıl değiştiğini ve yöneticilerin yenilik ve değişim sürecini nasıl yönettiklerini keşfetmektedir.
Soru 7 Gümrük Birliğinin Türkiye’nin ekonomisi üzerinde etkilerini Türkiye’nin beklentileri ve gerçekleşenler üzerinden tartışınız?
Girişimcilik.
Öğr.Gör. Seda AKIN GÜRDAL
TÜRKİYE EKONOMİSİNE GENEL BAKIŞ VE SON GELİŞMELER KEMAL UNAKITAN MALİYE BAKANI 15 Ekim 2008 T.C. MALİYE BAKANLIĞI.
GİRİŞİMSEL KARAR VERME SÜRECİ GİRİŞİMCİLİĞİ ETKİLEYEN FAKTÖRLER
1 Türkiye’de Yatırım Ortamının İyileştirilmesi Reform Programı.
T.C. GAZİ ÜNİVERSİTESİ POLATLI SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU FİNANS, BANKACILIK VE SİGORTACILIK BÖLÜMÜ MALİYE PROGRAMI.
AB PROGRAMLARI VE TÜRKİYE Çisel İLERİ 28 Mart 2017.
Tarımda Teknoloji Kullanımı
Türk Medeni Kanununun Kabulü (17 Şubat 1926): Evlenme, boşanma, miras ve aile hukuku ile ilgili kanunlar medeni hukuk kapsamındadır. Avrupa devletlerinde.
ISLD 318 TEKNOLOJİ VE YENİLİK YÖNETİMİ
Girİşİmcİ Kİmdİr? ÖĞR.GÖR.TAYLAN VURGUN.
Stratejik İKY ve Örgüt Performansı İlişkisi
PLANLI KALKINMANIN DEĞİŞME DÖNEMİ (1980 Sonrası)
ÇOCUKLUK DÖNEMİNDE YARATICILIK VE SANAT EĞİTİMİ
SOSYAL BİLGİLRİN TEMELLERİ
ARAŞTIRMA GELİŞTİRME VE YAZILIM TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
PLANLI KALKINMANIN DEĞİŞME DÖNEMİ (1980 Sonrası)
TÜRKİYE’DE GİRİŞİMCİLİĞİN ÖZENDİRİLMESİ
DESTEK VE TEŞVİK PROGRAMLARI
Bağlama Kuralları Gösterici hukuk kurallarıdır
ORTAÖĞRETİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ORTAÖĞRETİM ALMANCA DERSİ ÖĞRETİM PROGRAMI TANITIM SEMİNERİ
İŞLETME FAKÜLTESİ İŞLETME BÖLÜMÜ TANITIMI
Sunum transkripti:

GİRİŞİMCİLİK Prof.Dr.Ali Ceylan 12 Aralık 2012 Uludağ Üniversitesi Girişimci Kimdir? İşini en iyi şekilde yapan,yeteneklerine aklını katan,risk alan,üretim kaynaklarını planlayan ve verimli kullanan,denetleyen,yaratıcı kişidir.

GİRİŞİMCİLİK AŞAMALARI BİLGİ TOPLAMA, DEĞERLENDİRME, FİZİBİLİTE HAZIRLAMA, HAREKETE GEÇME-KURULUŞ, TUTUNDURMA-BÜYÜME

GİRİŞİMCİNİN ÖZELLİKLERİ GİRİŞİMCİ RUH, SINIRSIZ HAYAL GÜCÜ , MERAK, SÜREKLİ DEĞİŞİM VE FIRSAT KOLLAMA, DEĞİŞİM ODAKLI HEDEFLER BELİRLEME, DEVRİMCİ, SORUNLARI ÖNCEDEN GÖRME VE ÖNLEM ALMA, FARKLI İŞLER YAPMA VEYA İŞLERİ FARKLI YAPMA,

GİRİŞİMCİNİN ÖZELLİKLERİ HAREKETE GEÇEN, HEDEFE ULAŞANA KADAR ÇALIŞAN VE PES ETMEYEN, DEĞİŞİMİ PLANLAYAN VE YÖNETEN . DÜRÜST OLAN,EMPATİ YAPAN, AÇIK FİKİRLİ OLAN VE ÇEVRESİNE GÜVEN VEREN. İŞİ ÇOK İYİ BİLEN.

GİRİŞİMCİLİĞİN ÖNEMİ SERMAYE VE TEKNOLOJİYİ YÖNLENDİRMEK, MALİYETLERİ DÜŞÜRMEK, YENİLİKÇİLİK, TOPLUMUN YAŞAM KALİTESİNİ YÜKSELTMEK.

TÜRKİYE’DE GİRİŞİMCİLİK AHİ ÖRGÜTLERİ TÜRKLERİN GİRİŞİMCİ OLDUKLARINI GÖSTERİR. OSMANLI’DA TÜRKLER TİCARET VE SANATIN DIŞINDA BIRAKILMIŞTIR. OSMANLI’NIN SON DÖNEMLERİNDE TÜRKLERE GİRİŞİMCİLİK ŞANSI VERİLMİŞTİR.

TÜRKİYE’DE GİRİŞİMCİLİK 1913 TEŞVİK-İ SANAYİ KANUNU, 1920 ANADOLU’DA 76 A.Ş. VARDI. KONYA’DA 19,BURSA’DA 3 A.Ş. 1923 İZMİR İKTİSAT KONGRESİNDE ALINAN KARARLARDAN BİRİSİ DE TÜRKLER ARASINDA GİRİŞİMCİLİĞİ TEŞVİK ETMEKTİR.

TÜRKİYE’DE GİRİŞİMCİLİK 1930-1950 DEVLETÇİ POLİTİKALAR, 1950-1970 LİBERAL POLİTİKLAR, 1970-2000 DIŞA AÇILMA DÖNEMİ, 2000- KÜRESEL REKABET DÖNEMİ

GİRİŞİMCİ NASIL OLUNUR? 1. EĞİTİM,-AİLE VE OKULLARDA EĞİTİM- GİRİŞİMCİLİK DERSLERİ VERİLMELİDİR. 2.GİRİŞİMCİLİK FAKÜLTELERİ VEYA 3.ÜNİVERSİTELERİ KURULMALIDIR. EĞİTİM KURUMLARI İLE İŞ DÜNYASI ARASINDAKİ İLİŞKİLER GELİŞTİRİLMELİDİR. 4.YENİLİKÇİLİK TEŞVİK EDİLMELİDİR.

TÜRKİYE’DE GİRİŞİMCİLİĞİN ÖNÜNDEKİ ENGELLER EĞİTİM SİSTEMİNDEKİ SORUNLAR-EZBERCİ EĞİTİM- KAYITDIŞILIK, VERGİ KANUNLARINDAKİ EKSİKLİKLER, ORTAKLIK KÜLTÜRÜ İLE İLGİLİ SORUNLAR YASAL BOŞLUKLAR-TTK,SPK,BORÇLAR ,İCRA İFLAS V.B. YATIRIM İKLİMİNİN AZ GELİŞMİŞLİĞİ BÜROKRATİK ENGELLER

BAZI SÖZLER “YILDIRIMI YAKALAYIP BİR ŞİŞEYE KOYAMAZSINIZ,AMA,BİR YILDIRIM SAVARA ÇEKEBİLİRSİNİZ” “İNSANLAR VE ŞİRKETLER,DEĞİŞİK HIZLARDA KOŞMAYI ÖĞRENMELİDİR” “TRAKTÖRLE FORMULA 1 YARIŞI KAZANAMAZSINIZ”

BAZI SÖZLER “BULUŞCULUK HER ŞEY DEMEK DEĞİLDİR.SADECE İŞİN BAŞI DEMEKTİR.” “ÇALIŞMAK EN BÜYÜK İBADETTİR.” “RİSK ALMAYI SEVMİYORSANIZ,GİRİŞİMCİ OLAMAZSINIZ.”

ÖMER HAYYAM’DAN “DEDİM;ARTIK BİLGİDEN YANA EKSİĞİM YOK; ŞU DÜNYANIN SIRRINA ERMİŞİZ AZ ÇOK, DERKEN AKLIM GELDİ BAŞIMA, BİR DE BAKTIM: ÖMRÜM GELİP GEÇMİŞ, HİÇ BİR ŞEY BİLDİĞİ YOK”

SON SÖZ GİRİŞİMCİLİK,BİLMEDİĞİNİ BİLMEKTİR. GİRİŞİMCİ,PROJESİ ÇOK,PARASI AZ OLAN KİŞİDİR. GİRİŞİMCİLİĞİ EVRENSEL BOYUTTA YAPIN. BİR KAÇ YABANCI DİLİNİZ OLSUN. TEKNİK KİŞİ İSENİZ,İŞLETME DERSLERİ ALIN.