Yürütmekte olduğumuz proje Çalışma Sosyal Güvenlik Bakanlığı- Avrupa Birliği Koordinasyon Dairesi Başkanlığı Türkiye’de Mesleki ve Teknik Eğitimin Kalitesinin.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ERASMUS+ GENEL TANITIMI
Advertisements

Kilis 7 Aralık Üniversitesi Dış İlişkiler Ofisi Erasmus Birimi
OKULUMA GÜVENLİ GİDİYORUM PROJESİ
BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI «TEKNOGİRİŞİM SERMAYESİ DESTEĞİ»
T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI PROJELER KOORDİNASYON MERKEZİ BAŞKANLIĞI
Yenilikçi Yöntemlerle Kayıtlı İstihdamın
ETCF is funded by the European Union EU–TURKEY ODALAR FORMU TİCARET ODALARININ HİZMET KALİTELERİNİN GELİŞTİRİLMESİYLE GÜNEY MARMARA BÖLGESİNDEKİ KOBİ’LERİN.
E Y L E M 5. 1 Gençlerin ve Gençlik Politikalarından Sorumlu Olanların Toplantıları PROGRAMI.
Standart ve İş Geliştirme Şube Müdürlüğü
Valiliklerde AB İşleri İçin Kapasite Oluşturulması Projesi EĞİTİM İHTİYAÇ ANALİZİ SEMİNERİ.
MESLEKİ EĞİTİM OKULLARI VE İŞ DÜNYASI İLİŞKİLERİ
AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Valiliklerde AB İşleri İçin Kapasite Oluşturulması Projesi Tanıtım Toplantısı Antalya 22 Ocak 2013.
HAYAT BOYU ÖĞRENME (LLP) Leonardo da Vinci Mesleki Eğitim Programı
Ulusal Ar-Ge Proje Destekleri
T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI BOLU İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ AR-GE BÖLÜMÜ PROJELER KOORDİNASYON EKİBİ LdV Mesleki Eğitim Programı Ortaklık Projeleri (
“Kümelenme ve Uluslararasılaşma”
Prof. Dr. Seydi DOĞAN Proje Koordinasyon Ofisi Birim Sorumlusu
Tarihçemiz. Tarihçemiz Yönetim Yapısı HASAN CEM BOYNER / Başkan / İcracı Değil 1978 yılında Boğaziçi Üniversitesi İşletme Fakültesi’ni bitirdi.
Dış İ lişkiler ve AB Koordinasyon Birimi Kırıkkale Üniversitesi.
BÖLGESEL KALKINMANIN ÜÇ TEMEL SÜTUNU Three Pillars of Regional Development.
ULUSAL İSTİHDAM STRATEJİSİ EYLEM PLANLARI ( ) Eğitim İstihdam İlişkisinin Güçlendirilmesi 24 Aralık 2014.
İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğünün ulusal ortağı ve temel paydaşı olduğu Kadın Dostu Kentler Programı, Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu-
T-TTO İstanbul ticaret üniversitesi ve TTO yapılanması
YARIN SİZDEYİZ PROJESİ
KEŞFET KENDİNİ PROJESİ
REHBERLİK DERSİ III.
Yetişkin Öğrenimi İçin Avrupa Uygulamaları YETİŞKİN ÖĞRENME GÜNDEMİ-2
1 DEMOKRATİK OKUL KÜLTÜRÜNÜN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ Proje Tanıtım Kokteyli Doç. Dr. Abdurrahman EKİNCİ Proje Danışmanı Yeşilli Atatürk Ortaokulu.
BODRUM YAT İMALATI İŞ KÜMESİ ROTASINI ÇİZİYOR PROJESİ
Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü
EĞİTİM ORTAMLARINDA ŞİDDETİN ÖNLENMESİ VE AZALTILMASI
HARMANCIK 75. YIL ÇOK PROGRAMLI LİSESİ Leonardo Da Vinci Hareketlilik Projesi 2012.
Eğitim Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı
KAYSERİ İLE OKUMAK PROJESİ
İçerik Proje Genel Bilgileri Proje Genel Amaçları Proje Hedef Grubu
İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
Bayram AKBAŞ MYK Başkanı MÜSİAD Mesleki Eğitimde Yeni Açılımlar Çalıştayı, Şubat 2011/İstanbul MESLEKİ EĞİTİME İLİŞKİN ANAHTAR KAVRAMLAR 1.
OKUL MÜDÜRÜ 31 ÖĞRETMEN1 MEMUR 4 YARDIMCI PERSONEL BULUNMAKTADIR. 3 MÜDÜR YARDIMCISI.
TRH2.IQVETII/P-03/246 AĞRI MESLEKİ ve TEKNİK ANADOLU LİSESİ (Gülen Yüzlerimiz Sağlığınız İçin Hep Sizinle) AÇILIŞ TOPLANTISINA HOŞ GELDİNİZ 25 Aralık 2014-Ağrı.
Türkiye de Bir İlk “OKULUM DESTEKLENİYOR HAYALİM GERÇEKLEŞİYOR” OKUL GELİŞİM PROGRAMI Nisan 2010 Uygulama Toplantısı Mustafa YÜRÜK OGP Koordinatörü.
T.C ADANA VALİLİĞİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ GENEL BİLGİLENDİRME SUNUMU.
TRH2.IQVETII/P-03/246 AĞRI MESLEKİ ve TEKNİK ANADOLU LİSESİ (Gülen Yüzlerimiz Sağlığınız İçin Hep Sizinle) KAPANIŞ TOPLANTISINA HOŞ GELDİNİZ 20 Ağustos.
PROJELER KOORDİNASYON MERKEZİ BAŞKANLIĞI MEB / PKMB 1984.
Bilgilendirme Toplantısı
İlköğretimde Mesleki Yönlendirme Toplantısı 25 Mart 2005, İstanbul Lisesi Yüksek Öğrenimde Rehberliği Tanıtma ve Rehber Yetiştirme Vakfı.
Karlıova YBO Rehberlik Servisi
Bu Proje Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti
GÖNEN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
Dünya Çocuk Bilim Derneği
Bu proje Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilmektedir. ÖZELLİKLE KIZ ÇOCUKLARININ OKULA DEVAM ORANLARININ ARTTIRILMASI HİBE PROGRAMI.
Proje Adı Proje Yürütücüsü Proje Ortağı
MESLEKİ YETERLİLİK MEB ÖZEL EĞİTİM REHBERLİK VE DANIŞMA HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ.
GÜNEŞİN ÇOCUKLARI AB’DE MESLEKİ EĞİTİM E HAYALLERİNE KAVUŞUYOR
ADAY ÖĞRETMEN YETİŞTİRME SÜRECİ
Bu Proje Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti Tarafından Finanse Edilmektedir. TRH2.1.IAREFG-II/P03/616 Sözleşme numaralı KIZ ÇOCUKLARIMIZ EĞİTİM HAYATINA.
Öğrenme Çıktılarına Dayalı Program Geliştirme Süreci Yrd.Doç.Dr.Ömer Açıkgöz Muş Alparslan Üniversitesi Bologna Uzmanı.
Erasmus + Programı Erasmus + Programı. Erasmus + Programı Avrupa’nın hem şimdi karşılaştığı hem de gelecek on yılda karşılaşacağı temel sorunların üstesinden.
BAŞLANGIÇ TARİHİ: 01 Eylül 2014 PROJENİN SÜRESİ: 1 YIL.
GELİŞEN MESLEKLER VE ROBOTİK HİBE PROJESİ TÜRKİYE’DE MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİMİN KALİTESİNİN ARTTIRILMASI Saffet ÇEBİ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi TRH2.22IQVETII/P-03/756.
T.C. MERSİN VALİLİĞİ TARSUS İMKB MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜ TEMSA GLOBAL SAN. VE TİC. A.Ş. ARASINDA YAPILAN EĞİTİM İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ.
DOĞU ANADOLU TARIMSAL ÜRETİCİLER VE BESİCİLER BİRLİĞİ DERNEĞİ.
“Yeni Hayat”ınızı Tasarlayın!”
HAYVANSAL ÜRÜNLER SEKTÖRÜNDE GENÇ GİRİŞİMCİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİ
TEKSTİL MÜHENDİSLİĞİ HAKKINDA……
“Yeni Hayat”ınızı Tasarlayın!”
ULUSAL ve AB HİBE PROGRAMLARI AB KOORDİNASYON MERKEZİ
Ali Osman Konakçı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
REHBERLİK DERSİ III.
KAYSERİ OKUL SANAYİ İŞBİRLİĞİ PROTOKOLLERİ
Sunum transkripti:

Yürütmekte olduğumuz proje Çalışma Sosyal Güvenlik Bakanlığı- Avrupa Birliği Koordinasyon Dairesi Başkanlığı Türkiye’de Mesleki ve Teknik Eğitimin Kalitesinin Arttırılması Operasyonu tarafından desteklenmektedir.( Avro)

Projede Birlikte Çalıştıklarımız Proje ortaklarımız; Samsun Büyük Şehir Belediyesi ve Samsun Ticaret Sanayi Odası Başkanlığı. Proje iştirakçilerimiz; SAMPA, MEMSAN, MC Filtre

Projede Genel Amacımız  Mesleki ve Teknik Eğitim almakta olan ve mezun öğrenciler ile bu kurumda eğitim veren öğretmenlerin mesleki yeterliliğini ve girişimcilik ruhunu arttırmak

Projede Genel Amacımız  Özel sektör ve eğitim kurumları arasında mesleki gelişime bağlı iletişimi güçlendirerek Mesleki ve Teknik Eğitimin içeriğini geliştirerek kalitesini arttırmaya çalışmak

Hedef Kitlemiz Samsun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Makine Bölümü Öğretmenleri, Samsun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden mezun 6 kişi ve eğitime devam etmekte olan 24 Makine Bölümü öğrencisi toplam da 30 katılımcıdır.

Hedef Kitlemiz Öncelikli olarak iştirakçilerimizdeki ARGE yetkilileri.

Projedeki Özel Hedeflerimiz  Mezun ve okumakta olan öğrencilerin mesleki umutsuzluklarının kırılması, iş hayatına yönelik araştırma-geliştirme tutumlarının geliştirilmesi, iletişim becerilerinin artırılması,

Projedeki Özel Hedeflerimiz  Teknik geziler ile öğretmen, öğrenci işveren buluşmaları sağlanarak özel sektör ile sosyal bağların kurulması,  Öğretmenlerin yeterliliklerinin artması ve öğrenciler için çalışacakları işlerin cazip hale gelmesine katkı sağlamak

Projedeki Özel Hedeflerimiz  Girişimcilik eğitimi yoluyla meslek kariyer rehberliğinin oluşturulması amacıyla 12. sınıf Makine Bölümü ve mezun öğrencilerden oluşan 10’ar kişilik 3 sınıfa 3 ay kişisel gelişim eğitimi 6 ay teknik eğitim ve teknik geziler düzenlenecektir

Proje Faaliyetleri  Eğitim Sınıflarının düzenlenmesi  Projedeki katılımcıların (öğrenci- öğretmen-ARGE yetkililerinin) belirlenmesi

Proje Faaliyetleri  Kişisel Gelişim üzerine söyleşi, konferans ve sosyal etkinliklerin düzenlenmesi  Makine bölümü öğretmenleri ve ARGE uzmanlarıyla yapılacak olan yurt dışı-yurt içi teknik gezilerinin düzenlenmesi

Beklenen Sonuçlar  En az %20 istihdam sağlamak,  Özel sektör ve eğitim kurumları arasında mesleki gelişime bağlı iletişimi güçlendirmek.  Öğretmen motivasyonu ve teknik bilgi birikimi olumlu yönde arttırmak.