Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

GELİŞEN MESLEKLER VE ROBOTİK HİBE PROJESİ TÜRKİYE’DE MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİMİN KALİTESİNİN ARTTIRILMASI Saffet ÇEBİ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi TRH2.22IQVETII/P-03/756.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "GELİŞEN MESLEKLER VE ROBOTİK HİBE PROJESİ TÜRKİYE’DE MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİMİN KALİTESİNİN ARTTIRILMASI Saffet ÇEBİ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi TRH2.22IQVETII/P-03/756."— Sunum transkripti:

1 GELİŞEN MESLEKLER VE ROBOTİK HİBE PROJESİ TÜRKİYE’DE MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİMİN KALİTESİNİN ARTTIRILMASI Saffet ÇEBİ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi TRH2.22IQVETII/P-03/756

2 Proje Çağrısı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği Fonları Uygulama ve Koordinasyon Merkezi TÜRKİYE’DE MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİMİN KALİTESİNİN ARTTIRILMASI PROGRAMI Tedbir2.2: "Mesleki ve Teknik Eğitimin İçeriğinin ve Kalitesinin Geliştirilmesi”

3 Projemiz Gelişen mesleklerde; robotik sistemlerin öncelikli olarak belirlenen konularda, mesleki destek eğitimleri ile ilçemiz, ilimiz, bölgemiz ve ülkemiz de mesleki teknik eğitimin kalitesinin artırılması hedeflenmektedir.

4 Projemizin Hedefleri Okulumuzdaki personelin; mesleki teknik eğitim bilgisini, becerisini ve tecrübelerini yurt içi ve yurt dışı eğitimlerle artırmak, belirlenen konularda öğretmen ve idarecilerimizin uzmanlaşmasını sağlamak;

5 Projemizin Hedefleri Uzmanlaşan personelimiz ile; belirlenen kurs müfredatı, eğitim materyalleri ve e-öğrenme materyallerinin hazırlanması, hazırlanan dokümanların yayınlanarak ulusal mesleki eğitim sistemine katkı sağlaması,

6 Projemizin Hedefleri Okulumuzda kurulacak laboratuar ile; kurum kapasitesinin ve ilimizdeki mesleki eğitimin kalitesinin artırılması, Özellikle İlçemizdeki bütün 8.Sınıf öğrencilerine yapılacak seminerler ile mesleki eğitimin öneminin kavratılması, mesleki eğitimin bilinçli tercih edilebilirliğinin artırılması.

7 Proje Ortaklarımız Projemizin yerelde ve özel sektörde yaygınlaştırılması ve gerçekleştirilmesi konusunda desteklerini esirgemeyen ortaklarımız; Araklı Belediyesi Trabzon Ticaret Odası

8 Proje Bütçesi 164.480 Euro Başalama Tarihi 1 Eylül 2014 Bitiş Tarihi 31 Ağustos 2015 Toplam Süre : 12 Ay Proje Süresi

9 Proje Müfredat Konuları PIC Programlama Kursu (3 Adet) – Motor Sürücü Devre Kursu – Sensörler ve Kullanımı Kursu SolidWorks 3D Tasarım Kursu (1 Adet ) Gaz Altı Kaynak Kursu (2 Adet ) PLC Kursu (2 Adet )

10 Proje Yönetim Ekibimiz Cem YAKUPOĞLU Okul Müdürü Erol ÇELİK Müdür Yardımcısı Fatih GÜNGÖR Proje Yetkilisi Gaye GÜMRÜKÇÜ Proje Koordinatörü Gamze GÜNGÖR Proje Asistanı Ramazan SANDAL Proje Eğitim Asistanı

11 Proje Ekibimiz PIC Modülü- Hekim SATIR PLC Modülü- Resul DOKUMACI Sensörler Modülü- Fatih GÜNGÖR Gazaltı Kaynağı Modülü- M. Yalçın ATEŞ Motorlar Modülü- S. Levent EROĞLU Solidworks Modülü- Ramazan SANDAL

12 Proje Ofisimiz ve Uygulama Laboratuvarımız Proje ofisimiz ve uygulama laboratuvarımızın fiziki mekanı okulumuzun imkanları ile tamamlanmıştır.

13 Proje Ofisimiz ve Uygulama Laboratuvarımız Proje ofisimiz ve uygulama laboratuvarımızın fiziki mekanı okulumuzun imkanları ile tamamlanmıştır.

14 Proje Tanıtım Toplantısı ve Proje Ekibinin Belirlenmesi Proje tanıtım toplantısı ve proje bünyesinde görev alacak proje ekibimiz oluşturulmuştur.

15 Modül Hazırlama Hizmetiçi Eğitimi Proje ekibimiz ve okulumuzdaki öğretmenlerimizin modül yazma kursu tamamlanmıştır.

16 Modül Hazırlama Eğitimi Modül yazma eğitimi 5 gün sürmüş, bu eğitime 18 öğretmenimiz ve idarecilerimiz katılmıştır.

17 Yurtdışı Mesleki Eğitim İnceleme Ziyareti Yurt dışı mesleki eğitimi inceleme faaliyeti gerçekleştirilmiş olup mesleki eğitim veren kurumlar ve mesleki eğitim sistemleri incelenmiştir.

18 Yurtdışı Mesleki Eğitim İnceleme faaliyetine 6 öğretmen, 3 idareci ve proje koordinatörü katıldı. Yurtdışı Mesleki Eğitim İnceleme Ziyareti

19 Yurt dışı mesleki eğitimi inceleme faaliyeti gerçekleştirilmiş olup mesleki eğitim veren kurumlar ve mesleki eğitim sistemleri incelenmiştir. Yurtdışı Mesleki Eğitim İnceleme Ziyareti

20 Öğretmenlerimizin Mesleki Eğitimleri 6 farklı konuda, eğitimci olarak görev alan öğretmenlerimiz kurslara katılmış ve mesleki kapasitelerini arttırmıştır.

21 Gazaltı Kaynak, Solidworks, PIC Programlama ve PLC konularında eğitimler alınmıştır. Toplam 5 öğretmen ve 1 idarecimiz bu eğitimlerden faydalanmıştır. Öğretmenlerimizin Mesleki Eğitimleri

22 Elektronik Laboratuvarı tamamlandı. Elektronik Laboratuvarımız alınan ekipmanlar ile tamamlanmıştır.

23 Malzemelerimiz Ekipman ile altyapı kapasitemiz arttırılmıştır.

24 Malzemelerimiz Ekipmanlarımız

25 Görünürlük Araçlarımız Görünürlük materyallerimizin basımı tamamlanarak faaliyetlerimizde kullanılmıştır.

26 Görünürlük Araçlarımız Okulumuza astığımız tabelalar ile görünürlüğ ümüz artırılmıştır.

27 www.meslekigelecek.com WEB sayfamız

28 Proje Açılış Toplantımız Proje ortaklarımız başta olmak üzere yereldeki kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, öğretmenlerimiz ve basın ile proje açılışı gerçekleştirilmiştir.

29 Proje Açılış Toplantımız 150 ye yakın bir katılımcı ile gerçekleşen etkinliğimiz basında yerini almıştır.

30 Bülten ve Broşürlerimiz Bültenimiz, okul tanıtım broşürümüz ve mesleki eğitim tanıtım broşürlerimiz hazırlanmıştır. 80 ilimize ve her ilimizde bulunan 10 mesleki eğitim kurumuna ulaşması noktasında toplam 800 mesleki eğitim merkezine proje bültenlerimiz gönderilmiştir.

31 Mahalli Hizmetiçi Eğitimlerimiz Hedef grubumuz olan meslek öğretmenleri ve idarecilerimize ait mahalli hizmetiçi eğitim planlaması yapılıp onayları alınmıştır. Planlama sonucunda 12 adet mahalli hizmetiçi eğitim açılmış ve toplam 137 meslek öğretmenimiz ve idarecilerimiz kurslarımızı başarı ile tamamlamış olup kurs bitirme sertifikası almaya hak kazanmıştır.

32 Mahalli Hizmetiçi Eğitimlerimiz ÜÇ BOYUTLU TASARIM (SOLİDWORKS) KURSU13 Kişi MIG/MAG Kaynakçılığı Kursu 1.Grup9 MIG/MAG Kaynakçılığı Kursu 1.Grup8 PLC (TEMEL SEVİYE SİEMENS S7-1200) KURSU 1.GRUP8 PLC (TEMEL SEVİYE SİEMENS S7-1200) KURSU 1.GRUP7 MİKRODENETLEYİCİ PROGRAMLAMA (PIC) KURSU14 MİKRODENETLEYİCİ PROGRAMLAMA (PIC) KURSU13 MİKRODENETLEYİCİ PROGRAMLAMA (PIC) KURSU10 MİKRODENETLEYİCİ PROGRAMLAMA (PIC-C) KURSU 14 MİKRODENETLEYİCİ PROGRAMLAMA (PIC-C) KURSU 13 MİKRODENETLEYİCİ PROGRAMLAMA (PIC-C) KURSU 10 MODÜL YAZIM KURSU18

33 Mahalli Hizmetiçi Eğitimlerimiz (Solidworks )

34 Mahalli Hizmetiçi Eğitimlerimiz (MigMag Kaynak Kursu )

35 Mahalli Hizmetiçi Eğitimlerimiz (PIC Programlama Kursu )(1.Grup)

36 Mahalli Hizmetiçi Eğitimlerimiz (PIC Programlama Kursu )(2.Grup)

37 Mahalli Hizmetiçi Eğitimlerimiz (PIC Programlama Kursu )(3.Grup)

38 Mezun Öğrenci Kurslarımız 2. Hedef grubumuz olan meslek lisesi mezunu öğrencilerimize yönelik 12 adet uyum kursu açılmış ve toplam 138 öğrenci başarı ile kurslarımızı tamamlamış ve sertifika almaya hak kazanmıştır.

39 Bilgisayar Destekli 3 Boyutlu Tasarım SolidWorks Geliştirme ve Uyum Eğitimi12 PLC ve Operatör Paneli Programlama Geliştirme ve Uyum Eğitimi12 C İle Mikrodenetleyici Programlama Geliştirme ve Uyum Eğitimi11 C İle Mikrodenetleyici Programlama Geliştirme ve Uyum Eğitimi12 C İle Mikrodenetleyici Programlama Geliştirme ve Uyum Eğitimi11 C İle Mikrodenetleyici Programlama Geliştirme ve Uyum Eğitimi9 C İle Mikrodenetleyici Programlama Geliştirme ve Uyum Eğitimi11 Gazaltı Kaynakçılığı Geliştirme ve Uyum Eğitimi11 Gazaltı Kaynakçılığı Geliştirme ve Uyum Eğitimi13 Mezun Öğrenci Kurslarımız

40 Özel Sektör İş Başı Eğitimleri İş yoğunlukları ile kurslarımıza katılamayan işletme sahipleri ve çalışanlarına, iş yerlerine gidilerek iş başı mesleki eğitim ve rehberlik faaliyetinde bulunulmuştur. Bu etkinliğimiz sonucu 6 adet firma ile protokol imzalanmış ve 8 kişi eğitimlerden faydalanmıştır.

41 Uluslararası Robot Yarışmaları Yıl içerisinde yapılan uluslararası robot yarışmalarına katılım sağlanmıştır Bu kapsamda 3 adet yarışmaya katılım gerçekleştirilmiş olup, açtığımız standlarla okulumuzun ve projemizin tanıtımı yapılmış, ilçemiz başarılı bir şekilde temsil edilmiştir. İstanbul Aydın Üniv. 9.MEB Robot Yarışması İTÜ RO 2015 İTÜ

42 9.Sınıf Mesleki ve Teknik Eğitim Seminerleri Okulumuzda bulunan 9.sınıf öğrencilerine yönelik mesleki ve teknik eğitimi tanıtımı, meslek seçiminin önemi ve meslek liselerinin avantajları gibi konularda mesleki rehberlik yapılarak öğrencilerde mesleki eğitim ile ilgili farkındalık oluşturulmuştur. Bu faaliyetimizden 129 9. sınıf meslek lisesi öğrencisi faydalanmıştır.

43 9.Sınıf Mesleki ve Teknik Eğitim Seminerleri

44 8.Sınıf Mesleki ve Teknik Eğitim Seminerleri Trabzon İş-Kur İş ve Meslek danışmanı ile birlikte İlçemizde bulunan bütün ortaokullar (15 adet), uygun zamanlarda ziyaret edilerek mesleki ve teknik eğitimi tanıtımı, meslek seçiminin önemi ve meslek liselerinin avantajları gibi konularda mesleki rehberlik yapılmıştır. Bu faaliyetlerimizden 544 öğrenci istifade etmiştir.

45 8.Sınıf Mesleki ve Teknik Eğitim Seminerleri

46 Tübitak Projesi İlimiz Akçaabat ilçesi okullarından Akçaabat Cumhuriyet Ortaokulu ile ortak olarak otomatik çamaşır askısı projesi hayata geçirilmiştir.

47 Modül Yazımı Projemizin ana göstergelerinden olan modül yazımı faaliyeti kapsamında 6 adet modül hazırlanmış ve bakanlığımıza sunulması planlanmıştır.

48 36 saatlik mesleki dersleri ve uygulamalarını içeren videolar hazırlanmış ve eğitim portalımızda yayınlanmıştır. www.meslekigelecek.com/egitim

49 Eğitim Materyalleri

50

51 Projemiz Projemiz hadeflerine tam olarak ulaşmış olup ilçemiz, ilimiz ve bölgemizde mesleki farklındalığın oluşmasına büyük katkı sağlamıştır. Eğitim faaliyetlerimiz bundan sonra daha etkili bir şekilde devam edecektir. Okulumuz, mesleki anlamda kapasitesini arttırmış ve bölgede adını duyurmuştur.

52 Projemiz Projemizin başarılı bir şekilde tamamlanmasına; Araklı Belediyesi ve Trabzon Ticaret Odası ortaklar olarak katkı sunmuştur.

53


"GELİŞEN MESLEKLER VE ROBOTİK HİBE PROJESİ TÜRKİYE’DE MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİMİN KALİTESİNİN ARTTIRILMASI Saffet ÇEBİ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi TRH2.22IQVETII/P-03/756." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları