AYBASTI-KABATAŞ KURULTAYI Bilimin Işığında Yerel Kalkınmaya Doğru…. Doç. Dr. Salim ŞENGEL Anadolu Üniversitesi.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
DÖNEMİ ERASMUS YOĞUN DİL KURSLARI (EYDK) ERASMUS INTENSIVE LANGUAGE COURSES (EILC) Fidan BAYRAKTUTAN Öğrenci İletişim Sorumlusu
Advertisements

KALKINMA AJANSLARI ve KOORDİNATÖR İLLER
Ankara Yenilikçi Kütüphane Girişimleri Grubu
BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ
Meriç Belediyeler Birliği
12.MAG ÇALIŞTAYI 7 Ocak 2010 Maltepe Yılı Faaliyetleri.
SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI
Toyota Motor Marketing Europe TRABZON GENÇ GİRİŞİMCİLER KURULU TRABZON GENÇ GİRİŞİMCİLER KURULU YAPILANMA TOPLANTISI ŞUBAT 2013.
KÜLTÜR MÜDÜRLÜĞÜ. KÜLTÜR MÜDÜRLÜĞÜ ETKİNLİKLERİ Sosyal, sanatsal ve kültürel bir eğitim-öğretim merkezi olan Kültür Müdürlüğümüz, Öğrenci kulüpleri ve.
1 Etik Değerler ve İş Ahlakı Bülent Şenver
Açıköğretim Fakültesi “Yapısı ve İşleyişi”
Özürlü ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü
MUĞLA ÜNİVERSİTESİ VE GÜMÜŞLÜK BELEDİYESİ EĞİTİM İŞBİRLİĞİ
MUĞLA ÜNİVERSİTESİ VE BOSAV İŞBİRLİĞİ OLANAKLARI.
V. TÜBİTAK EKUAL Yıllık Toplantısı Mayıs 2009 Antalya HOŞGELDİNİZ…
Yapabildiklerimiz Yapabildiklerimiz
UZUNKÖPRÜ - HASKOVA TARIMSAL SANAYİ GELİŞTİRME PROJESİ DOÇ. DR. SEFER GÜMÜŞ PROJE BAŞ KOORDİNATÖRÜ BEYKENT ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRÜ.
AKADEMİK GENEL KURUL TOPLANTISI
T.C. ANKARA KALKINMA AJANSI DOĞRUDAN FAALİYET DESTEK PROGRAMI-2010 ANKARA İLİ SEKTÖREL REKABET ANALİZİ FİZİBİLİTE PROJESİ ANKARA TİCARET ODASI 15 NİSAN.
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ İSTANBUL BARIŞ ÇALIŞMALARI ve UYGULAMALI ETİK ENSTİTÜSÜ KURULUŞ ÖNERİSİ Doç. Dr. Havva Kök Arslan.
Türkiye'de Büyük Kentler Dışında Kurulan Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümlerinin Özellikleri ve Kurulmakta Olan Bölümlere Öneriler 50.Kütüphane Haftası Doç.
Özürlü STK’larının Lobicilik ve Hak Temelli Yaklaşımlar Konusundaki Kapasitesinin Güçlendirilmesi Projesi.
AB VETERİNER HEKİM PLATFORMU
BÖLGESEL KALKINMANIN ÜÇ TEMEL SÜTUNU Three Pillars of Regional Development.
Mardin’de Sürdürülebilir Turizmin Geliştirilmesi için Teknik Yardım Otel Temsilcileri Odak Grup Toplantısı No: Bu proje Avrupa Birliği ve Türkiye.
TOPLUMA HİZMET UYGULAMALARI DERSİ PROJELERİ
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ GENÇLİK ARAŞTIRMALARI VE UYGULAMA MERKEZİ FAALİYET SUNUMU Merkez Müdürü / Prof. Dr. AYLİN GÖRGÜN BARAN.
Diyalog için Halk Bilimi Folklore as a Mean of Dialogue.
 15 Türk Dili Yaz Kursu Bursu  4 Yüksek Lisans (Master ve Doktora)  2 Araştırma.
KARTAL MAHALLE AFET GÖNÜLLERİ DERNEĞİ KOORDİNASYON KURULU RAPORU \ Eğitim Tekrarları OCAK-2009 Kartal Kaymakamlığı Afet Yönetim Merkezinde.
THE LINKING EASTERN ANATOLIA TO PROGRESS PROGRAMME(TUR/98/002) (DOĞU ANADOLU KALKINMA PROGRAMI) Erol Çakmak Programme Manager Ankara/ Eylül 2006 BİRLEŞMİŞ.
YÜKSEK SADAKAT KONSERİ
Kafkas Üniversitesi Kadın Sorunları Araştırma Ve Uygulama Merkez Müdürlüğü Faaliyetleri Kafkas Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu Öğr.Gör.Neriman.
Belediye Ortaklık Ağları Projesi TUSENET – Türk –İsveç Belediye Ortaklık Ağları / Turkish – Swedish Municipal Network.
ULUSAL İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ BİLGİ AĞI TOPLANTISI
Ücretli Çalışan ve İşsiz Mühendis, Mimar ve Şehir Plancıları Ankara Bölgesel Kurultayı Hazırlık Toplantısı 13 Haziran 2009 Gündem 1- Kurultay Sunuşu 2-
Prof.Dr. Kırali MÜRTEZAOĞLU Mühendislik Fakültesi Dekanı
DÖNEMİ ERASMUS YOĞUN DİL KURSLARI (EYDK) ERASMUS INTENSIVE LANGUAGE COURSES (EILC) Seval BOZ Uluslararası İlişkiler ve AB Birimi
ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ KADIN SORUNLARI UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ
KOÇ ÜNİVERSİTESİ SUNA KIRAÇ KÜTÜPHANESİ
T. C. ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞI ÇED VE PLANLAMA GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Y
Asistan ve Öğretim Üyesi İhtiyacı Açısından Gelecekte Aile Hekimliği
HÜÇEV.
18 Mart Yalova.  22 Mayıs 2008 tarih ve 5765 sayılı kanun ile kurulmuş olan Yalova Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Eğitim Öğretim.
TTB-UDEK ÇALIŞMALARI 9 Ekim 2010, Ankara
Uzm. Fatma BAŞAR Cahit Arf Bilgi Merkezi Eğitim ve Tanıtım Sorumlusu 22 Eylül 2010 T.C. Sağlık Bakanlığı Eğitim Toplantısı TÜBİTAK.
Hacettepe Üniversitesi Psikolojik Danışma ve Rehberlik Uygulama ve Araştırma Merkezi (PDRMER) Hacettepe Üniversitesi Psikolojik Danışma ve Rehberlik.
Koordinatörler Toplantısı - 14 Mayıs 2009 Hayatboyu Öğrenme Programı-Erasmus Desteklenen Faaliyetler: Yoğun Programlar (IP) ve Diğer Proje Faaliyetleri.
TÜRK TABİPLERİ BİRLİĞİ KADIN HEKİMLİK ve KADIN SAĞLIĞI KOLU II. KADIN SAĞLIĞI KONGRESİ 2010.
Okulda Yönetime Ve Karara Katılım
Kastamonu-Çankırı-Sinop Meslek Yüksekokulları İşbirliği Toplantısı 15 Eylül Kastamonu Doç. Dr. Rıza Gürbüz Çankırı MYO Müdürü.
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanlığı
UZAKTAN EĞİTİMİN TARİHSEL GELİŞİMİ
YEREL YÖNETİMLER VE DEMOKRASİ
Akademik Danışmanı Yrd.Doç.Dr. Aslan KAPLAN Topluluk Başkanı
Hacettepe Üniversitesi Toplumsal Cinsiyet Sorunlarını Araştırma Topluluğu Merve SOYSAL HÜTF D5 Öğrencisi.
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ STRATEJİK ARAŞTIRMALAR MERKEZİ SENATO SUNUMU
ÜNİVERSİTE REFORMLARI
Projeler için okulda 3 defa öğretmenler kurulu toplanmıştır. 1. Kurulda stratejik eylem planı ve projeler ana hatlarıyla değerlendirilmiştir. 2. Kurulda.
Prof. Dr. Erhan Erkut, MEF Üniversitesi
DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ BASIN VE HALKLA İLİŞKİLER MÜŞAVİRLİĞİ ETKİNLİK VE ÇALIŞMALARI ( )
Çevre ve Doğa Bilimleri Uygulama Araştırma Merkezi Bülteni Ekim-Kasım-Aralık 2015.
Yönetim Kurulu Toplantısı 16 Aralık 2009 MEBGEP FAALİYETLERİNİN UYGULAMAYA YÖNELİK İLERLEMELERİ Yönetim Kurulu Toplantısı 16 Aralık 2009 MEBGEP FAALİYETLERİNİN.
ÜNİVERSİTE HASTANELERİ BİRLİĞİ DERNEĞİ, 2015 NİSAN 2016.
TBMM’YE BİREYSEL BAŞVURU YOLLARININ TANITILMASI VE DESTEKLENMESİ PROJESİ 1 Mayıs Mayıs 2016.
Çankaya Üniversitesi Personel Daire Başkanlığı
MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI HAYAT BOYU ÖĞRENME GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ KONUSUNDA FARKINDALIK GELİŞTİRME PROJESİ
AKADEMİK GENEL KURUL TOPLANTISI
SANATLAR VE MÜZE. Kültürel ya da tarihsel değeri olan nesnelerin toplanarak sergilendiği yerlere müze adı verilir. Müzeler, toplumların bilim ve sanat.
Sunum transkripti:

AYBASTI-KABATAŞ KURULTAYI Bilimin Işığında Yerel Kalkınmaya Doğru…. Doç. Dr. Salim ŞENGEL Anadolu Üniversitesi

 MİSYONUMUZ Ekolojik, doğal ve tarihsel varlıklarıyla Karadeniz Bölgesinin eşsiz şirin ilçeleri Aybastı ve Kabataş arasındaki birlik ve dayanışmayı arttırmak, güçlendirmek her iki ilçenin sosyo- ekonomik olarak gelişmesini sağlamaktır.  VİZYONUMUZ Bireysel katılım, sorumlulukların ve olanakların toplum bilincine ve gücüne dönüştürülmesi ve katılımcı demokrasinin yaşanarak gerçekleştirilmesini sağlayan Kurultayımız, yörenin değerlerini geleceğe taşımayı amaçlayan güçlü bir sivil toplum örgütlenmesi yaratmak, demokrasi deneyimini yerelden başlatmak her şeyden önce çevre ilçeler, Ordu ili ve Türkiye bütünlüğü içinde Aybastı ve Kabataş’ın kalkınması ve geliştirilmesi yolunda gönül ve işbirliği yapma arzusunu eyleme dönüştürmektir.

10. Aybastı-Kabataş Kurultayı İstanbul Hazırlık Toplantısı

YAPILAN ÇALIŞMALAR  10 yıldır kesintisiz yapılmaktadır.  Kurultay yönetim yapısı yenilenmiştir. Kurultay Başkan Yardımcılıkları oluşturulmuştur. Başkan Yardımcılıkları; Aybastı 1 Kabataş 1 İstanbul 3 Ankara 1

 Perşembe Yaylasına kurultay çadırı kurulmuştur.

 Kurultay çadırının toplam alanı 1000 m²’dir.  Çadırda 700m² toplantı salonu vardır.  200m² sergi salonu vardır.  50m² teknik oda vardır.  50m² yönetim odası vardır.

 ” Denizi Yaylaya kavuşturan Jipler” belgeseli çekilmiştir.

 Belgesel DVD olarak çoğaltılmış ve kurultay kitabı ile birlikte dağıtılmaktadır.  Belgesel kurultay web sitesine konulmuştur.  web sitesinden izlenebilir.  Anadolu Üniversitesi Televizyonu TVA’da belirli aralıklarla yayınlanmaktadır.

 Kurultay kitabı yayınlanmıştır.

 Kurultay kitapları yayınlanmıştır.  Aybastı ve Kabataş’a yapılan bilimsel gezi “Bilimsel Gezi Notları” olarak yayınlanmıştır.  Kurultay kitapları hazırlanmaktadır. Yakında basılacaktır.

 Kurultay Bilim Kurulu Oluşturulmuştur.  Kurultay Bilim Kurulu, Anadolu,Hacettepe, Ordu,Samsun 19 Mayıs,Tokat Gaziosmanpaşa Trabzon Karadeniz Teknik, Erzurum Atatürk Üniversiteleri öğretim üyelerinden oluşmaktadır.

 Kurultay çalışmaları sonucu, tarım alanında yöreye uygun olarak maviyemiş (blueberry) ekimi önerilmiştir.  Ağuların (orman gülü) ilk defa gerçek anlamda bilimsel olarak analizi yapılmıştır.  Yörenin toprak değerleri ile ilgili bilimsel çalışma kurultay kitabına konulmuştur.  Fındıkla ilgili öneriler yapılmıştır.

 Patates ile ilgili bilimsel çalışmalar ve öneriler kitaba konulmuştur.  Arıcılıkla ilgili bilimsel çalışmalar sunulmuştur.  Yayla ve eko turizm ile ilgili öneriler sunulmuştur.  Markalaşma ile ilgili çalışmalar sunulmuştur

 Kurultay web sitesi yayındadır.

 Web sitesinde belgesel yer almaktadır.  Türkçe ve İngilizce yayın yapacaktır.  Forumda çeşitli konular tartışmaya açılacaktır.  Görüş ve öneriler alınacaktır.  Yıla yaygın olarak canlı konferanslar yapılacaktır

 Kurultay çadırında karma sergi düzenlenmiştir.

 Bilim Kurulunun Kurultay Çalışma Konusu Olarak Aldığı Kararlar  2009 yılı “ Eko ve Yayla Turizmi”  2010 yılı “ Organik Tarım”  2011 yılı “ Hukuk ve Sanat”

 Yapılması Planlanan Çalışmalar  Aybastı ve Kabataş’ta Bilim Kurulu Toplantısı  22 Temmuz 2009 Kurultay çalışması  Üniversite öğrenci kulüpleri ile 7-21 Temmuz 2009 tarihlerinde kurultay çadırında Aybastı ve Kabataş’lı öğrencilere yönelik çalışma  Her yıl 500 öğrencinin eğitilmesi

 Yöre ile ilgili bir rehber kitabı hazırlanmaktadır. Kitap Türkçe ve İngilizce olacaktır. Kitabın basımı Temmuz 2009’ a kadar basılması planlanmaktadır.  Yöre ile ilgili katalog ve kartpostal basılması planlanmaktadır.  Kurultay çadırından web üzerinden canlı yayın yapılması planlanmaktadır.  Bütün kurultay kitapları CD olarak çoğaltılacaktır.

 Kurultayımızı Güçlü Yanları Halk tabanına dayanması Bilimsel esaslara dayanması Gönüllülük esasına göre çalışması Planlanan çalışmalar için çadırın uygun olması Kaymakamların, belediyelerin, diğer kamu yöneticilerinin, sivil toplum kuruluşlarının, akademisyenlerin, halkımızın katkı ve desteklerinin güçlü olması Türkiye’de bu esaslara göre çalışan başka bir sivil toplum oluşumunu olmaması

 Sorunlarımız Kurultayın bir istihdam sağlayacak icra organı olarak görülmesi Sponsor bulmadaki güçlük

AYBASTI-KABATAŞ KURULTAYI Bilimin Işığında Yerel Kalkınmaya Doğru….  Kurultayımız herkesin özenerek baktığı siyaset üstü bir duruş sergilemektedir. Bu tavır devam ettirilecekti.  Her şey eskisinden daha iyi ve güzel olacaktır.  Daha yaşanabilir iki ilçeye sahip olacağız.  Yörenin tüm değerleri bilimsel olarak ele alınmış, değerlendirilmiş olacak

İlginiz ve sabrınız için; Teşekkür eder, Saygılar sunarım

GÜNDEM Eko ve YaylaTurizmi  Mavi Yemiş Uygulama Alanı  Öğrenci kulüpleri  Sponsorluk