Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Ankara Yenilikçi Kütüphane Girişimleri Grubu

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Ankara Yenilikçi Kütüphane Girişimleri Grubu"— Sunum transkripti:

1 Ankara Yenilikçi Kütüphane Girişimleri Grubu Tanıtımı @YKGG
Selda EKİCİ ODTÜ Kütüphanesi Hizmetiçi Eğitim Seminerleri 04 Mayıs 2011

2 Grup üyeleri Ankara’daki çeşitli bilgi merkezlerinde çalışan kütüphaneciler Yabancı kültür merkezleri temsilcileri Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümleri öğretim üyeleri Grupta yer alan kurumların ve katılımcıların listesi

3 Amaç Ankara’daki kütüphane hizmetlerinin hareketlendirilmesine ve geliştirilmesine katkıda bulunmak, yenilikçi bakış açıları ve yaklaşımları tartışarak gündeme taşımak, bilgi yönetimi alanında uluslararası işbirliği çabalarını güçlendirmek, yaratıcı fikir üretiminde bulunmak, bu türden fikirleri desteklemek ve bu çerçevede çeşitli etkinlikler gerçekleştirmek.

4 Kapsam Bilgi yönetimi alanındaki her konu ve bilgi merkezi türü Grubun ilgi, çalışma ve etkinlik kapsamına girmektedir. Grup, ilke olarak yenilikçi fikirler üretmeyi ve bunları uygulamaya geçirmeyi öncelikli işlevi saymaktadır. Bu çerçevede uluslararası işbirliğini öne çıkarmaya çalışmaktadır.

5 Tarihçe @YKGG, kuruluş hazırlık niteliğinde ilk toplantısını aşağıdaki kurumların katılımı ile 11 Mayıs 2009 tarihinde Ankara Goethe Enstitüsü’nde gerçekleştirmiştir , çalışmalarına 2009 Ekim ayında başlamıştır ve devam etmektedir. H.Ü. BBY Bölümü TKD ÜNAK KYGM Ankara İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Milli Kütüphane Ankara Adnan Ötüken İl Halk Kütüphanesi Alman Kültür Merkezi Amerikan Bilgi Belge Merkezi Fransız Kültür Merkezi

6 Çalışma Prensipleri Grup, gönüllülük temelinde çalışacak kişi ve mesleki kuruluşlara açıktır. Ancak, Gruba bireysel ve kurumsal düzeydeki katılım ve ayrılma istekleri Grup tarafından değerlendirilerek kabul edilir. Grup’ta hiyerarşik bir yapı yoktur; bütün üyeler eşit pozisyondadır. Kararlar Grubun ortak görüşü ile alınır ve uygulanır.

7 Etkinlik Kapsamı Mesleki konularda düşünsel tartışmalar, konferans, panel, çalıştay, seminer vb. düzenleme, Çeviri yapma Deneyim paylaşımı/değişimi

8 Faaliyetler/Projeler
“İşaretler ve Mucizeler: Dil Çalışmalarında Yaratıcı Yöntemler ve Fikirler”  Mayıs 2010, Ankara

9 Çalıştay özeti Çocukların köklü bir okuma ve dil yetkinliğini kazanması erken çocukluk döneminde olmaktadır. Amaç ; kreşler, anasınıfları ve okullarda çocuklarla ilgili çalışmalar için geliştirilen ve uygulanan fikir ve yaratıcı yöntemlerin anne babalara, eğitimcilere ve kütüphanecilere tanıtılmasıdır. Bu amaca yönelik kitapların tanıtılmasının yanı sıra,  mevcut durumlara uyarlanabilecek yöntemler de aktarılmıştır.

10 Çalıştay resimleri

11 Çalıştay resimleri

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23 Faaliyetler/Projeler
Bütün dünya kitabın içinde : Çocuklar ile kütüphane ve anaokularında okuma- ve dil eğitimi için oyun ve yöntemler 3 gün Ankara (Tarih: – )

24 @YKGG Web Sayfası (http://arastirma.tedankara.k12.tr/ykgg/)


"Ankara Yenilikçi Kütüphane Girişimleri Grubu" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları