KAN BAĞIŞÇISI BİLGİLENDİRME, KAYIT VE SORGULAMA FORMU

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ HASTANESİ ANKET ÇALIŞMASI ARALIK-2013 AFYONKARAHİSAR.
Advertisements

Düzenleme: Bülent ALTINÇELİK
VERİCİ(DONÖR) TARAFINDAN SIKÇA SORULAN SORULAR
HASTA TRANSFERİ: AMERİKAN HASTANESİ ÖRNEĞİ
RANDEVU SEKRETERLİK HİZMETLERİ
TÜRKİYE HALK SAĞLIĞI KURUMU BULAŞICI HASTALIKLAR DAİRE BAŞKANLIĞI
KAN VE KAN BİLEŞENLERİNİN GİRİŞİ
HASTA HAKLARI VE SORUMLULUKLARI
EGE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ
Ölçme Düzeyleri Ölçeklerin Kullanılması
KAZA/OLAY/MESLEK HASTALIĞI
TRANSFÜZYON GÜVENLİĞİ
17. DÖNEM AKUPUNKTUR EĞİTİM PROGRAMINDA TEDAVİYE ALINAN 130 HASTANIN DEMOGRAFİK, KLİNİK ÖZELLİKLERİ VE TEDAVİ SONUÇLARI Dr. Derya Özmen ALPTEKİN Fiziksel.
KESİTSEL ARAŞTIRMALAR
KIRIM KONGO KANAMALI ATEŞİ (KKKA)
HASTANIN TRANSFERİ Giriş : Acil Serviste ilk müdahalesi yapılan ve acil servisten, hastane içindeki bir başka birime veya hastane dışında bir sağlık kurumuna.
SİZİN KALBİNİZ KİMİN İÇİN ÇARPIYOR? KAN VERİN HAYAT VERİN! Sadece 30 dakikanızı ayırıp okulumuzun Sağlık Merkezine gitmeniz yeterli!
DENİZLİ İLİ GENEL SEKRETERLİĞİ DENİZLİ DEVLET HASTANESİ
KARDİYOTO KARDİYOLOJİ OTOMASYONU.
 Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı KARAMANOĞLU MEHMETBEY ÜNİVERSİTESİ.
15 KASIM 2013 PAZARTESİ GÜNÜ 10:30-16:30STDE
Tıbbi Hizmetler Başkanı Op. Dr. Fazlı ASLAN 2014
MAHREMİYET VE TIBBİ GİZLİLİK
Acil Servis Temizliği.
“EVLİLİK ÖNCESİ TESTLER”DE DANIŞMAN HEKİMLİK
8. Tıp hizmetleri organizasyonu
BİLGİ GÜVENLİĞİ.
Organ Naklinin Avantajları
DOKU VE ORGAN NAKLİ EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ FAALİYETLERİ F. CAHİT TANYEL.
KOMİTELER VE TOPLANTI KAYITLARI
YÖNETİM SİSTEMLERİ BELGELENDİRME PERSONEL BELGELENDİRME ÜRÜN BELGELENDİRME ÜRÜN DENETİMİ PERİYODİK KONTROLLER CE İŞARETLEME ÜÇÜNCÜ TARAF GÖZETİM VE DENETİM.
SODES BİS SİSTEMİ.
Uluslarası Katılımlı 1. Ulusal Aile Hekimliği Günleri
ACİL SERVİS HİZMETLERİNDE ADLİ RAPOR UYGULAMALARI MODEL FORM ÖNERİSİ
OKUL SÜTÜ PROGRAMI 1.
Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları
E.Ü.T.F. ÇALIŞAN SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ BİRİMİ
1-STAJ SÜRESİ İşletmelerde beceri eğitimi uygulaması 3308 sayılı “Mesleki ve Teknik Eğitim Kanunu” uyarınca okulların açıldığı tarihte başlamakta ve okulun.
Çocuk İzlem Merkezinin tanıtımı ve işleyişi
Çocuk Koruma ve İzlem Merkezinin
OKULUMUZDA KAN BAĞIŞI KAMPANYASI
Slaytların Hazırlanması
NVA KALİTE TEST ÖLÇ. HİZ. EĞT. VE BELG. SAN.TİC. LTD. ŞTİ. Hazırlayan= E. Burak SARAÇOĞLU.
OPODER TİTUBB SİSTEMİNE (TÜRKİYE İLAÇ VE TIBBİ CİHAZ ULUSAL BİLGİ BANKASI) ISMARLAMA ORTOPEDİK PROTEZ ORTEZ KAYIT İŞLEMİ Aralık 2015.
ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER BİRİMİ FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
Yrd.Doç.Dr.Özgür ALDEMİR TIBBİ GENETİK AD.
BATI ANADOLU BÖLGE KAN MERKEZİ. TARİHÇEMİZ 147 yıllık geçmişe sahip olan “Kızılay”ımız 1868 yılında yaralı ve hasta askerlere yardım amacıyla kurulmuştur.
AHMET YİĞİTALP. 1 5 Biyolojik Etken Herhangi bir enfeksiyona, alerjiye veya zehirlenmeye neden olabilen, genetik olarak değiştirilmiş olanlar da dâhil.
Aile Hekimliğinde Sağlık Kayıtları
KANSER SAKARYA SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ. KETEM’ IN AMACı NEDIR ? Tanımlanmış risk gruplarına,Sağlık Bakanlığı’nın oluşturduğu tarama programları standartları.
1 İŞYERİ SAĞLIK KAYITLARI. 2 İş Sağlığı Göstergeleri n n Gösterge, değişimi ölçmeye yardım eden değişkendir. n n Olguların zamana ve mekana bağlı olarak.
T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Diyarbakır Çocuk Hastanesi
DOKTOR EKRANINDA GELİŞTİRMELER – 1
GRİP VE GRİP AŞISI   Grip nedir?
HASTA KİMLİKLENDİRME VE KİMLİK DOĞRULAMA
HASTA HAREKET KISITLAMASI
HASTALIKLAR VE HEMŞİRELİK BAKIMI UYGULAMA MODÜLÜ DEĞERLENDİRME SONUÇLARI Ders Koordinatörleri Prof. Dr. Asiye AKYOL Prof. Dr. Gül ERTEM Ölçme.
Yrd.Doç.Dr. Çağdaş Erkan AKYÜREK
SAĞLIK ENFORMASYON YÖNETİMİ 1 DERSİ 5
Birimdeki/Merkezdeki İş Akış Süreci ve Görev Tanımları
Acil Servis Temizliği. ACİL SERVİS BİRİMLERİ a) Alçı Odası b) Acil Müdahale Odası c) Acil Gözlem Odası d) Nöbetçi Doktor Odası.
1. Hasta kimlik bilgilerinin tanımlanması ve doğrulanması 2. Hastanın rızasının alınması 3. İletişim güvenliğinin sağlanması 4. İlaç güvenliğinin sağlanması.
Preoperatif değerlendirme
V. Bireysel Başvuru Usulü
TIBBİ ARŞİVLER.
İŞ SAĞLIĞI ve GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ
Hemşirelik Kayıtları Planlama aşamasında hemşirelik girişimleri saptanırken, bunlardan kimlerin, hangi işlevlerden sorumlu olacağı ve ne zaman yerine.
Atık Yönetimi Çevre Yönetim Birimi Hasta mahremiyeti.
TEST.
Sunum transkripti:

KAN BAĞIŞÇISI BİLGİLENDİRME, KAYIT VE SORGULAMA FORMU

KAN BAĞISÇISININ BİLGİLENDİRİLMESİ BAĞIŞ ÖNCESİ BAĞIŞÇIYA SÖYLENMESİ GEREKENLER: Tıbbi Özgeçmisinin ve Yasam Tarzının Neden Sorgulandığı - Bağısçının Verdiği Bilgilerden Dolayı Hukuken Sorumlu Olduğu - Tıbbi Değerlendirme Neticesinde Red Listesine Alınabileceği - Kanında Bazı Tıbbi Testlerin Yapılacağı ve Test Sonucunun Pozitif Bulunması Halinde Kendisinin ve Sağlık Bakanlığının Bilgilendirileceği - Bağıstan Elde Edilen Ürünlerin Bir Hastada Kullanılabileceği - Bağıs İsleminin Süreci ve Eslik Eden Riskler - İstedikleri Zaman Soru Sorabilecekleri - İstedikleri Zaman Kan Bağısından Vazgeçebilecekleri - Bağıs Sırasında Veya Sonrasında Yetkili Personelin Tıbbi Tavsiyelerine Uyması Gerektiği - Kisisel Bilgilerinin ve Test Sonuçlarının Gizli Tutulacağı - Bağısçının İmzasının Ne Anlama Geldiği

GEÇİCİ RED : Çeşitli enfeksiyon solunum sistemi hastalıkları, kalp damar hastalıkları, gastrointestinal sistem hastalıkları, hematolojik ve immünolojik hastalıklar, cerrahi reaksiyonlar, bazı aşılar doktor tarafından değerlendirilerek uygun zaman dilimleri içerisinde geçici olarak red edilir.

Kan bağış formundaki ’’Hiç yurt dışında bulundunuz mu Kan bağış formundaki ’’Hiç yurt dışında bulundunuz mu?’’ sorusunun amacı da yurt dışındaki çeşitli hastalık etkenlerini kapmış olma ihtimalidir. Örneğin Afrika’daki ebola virüsü. Bu virüsün belirli bir kuluçka dönemi olduğu için kuluçka süresi dolmadan hastalık belirti vermez dolayısıyla test sonuçları temiz görünür bu sebeple yurt dışında bulunmuş kişi kuluçka süresi dolmadan bağışçı olamaz.

FORMUN DEĞERLENDİRİLMESİ, MUAYENE VE Hb TAYİNİ : Donör formunun doldurulmasının arkasından donörün kan değerlerinin normal sınırlar dahilinde olup olmadığını tespit edebilmek için hemogram yapılmaktadır. Donör hemogram sonucu ve donör formu ile birlikte doktor muayenesine alınır. Donörün aynı zamanda tansiyon, nabız, ağırlık ölçümü ve ateş ölçümü yapılır. Donörün dış görünüşü ile birlikte tüm parametreler doktor tarafından onaylandığı takdirde donör kan bağış salonuna yönlendirilir. Bu arada alınan tüm veriler donöre ait numara ile otomasyonda kaydedilir. Hemşire bankosunda yapılan kontrollerden sonra kan torbası ile beraber donör donör salonuna geçilir.

MERAL YILDIRIM