Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Yrd.Doç.Dr. Çağdaş Erkan AKYÜREK

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Yrd.Doç.Dr. Çağdaş Erkan AKYÜREK"— Sunum transkripti:

1 Yrd.Doç.Dr. Çağdaş Erkan AKYÜREK
SAĞLIK HİZMETLERİ YÖNETİMİ Yrd.Doç.Dr. Çağdaş Erkan AKYÜREK

2 Tanım Kullanım yönetimi; sağlık hizmetlerinin verimli ve etkili biçimde sunulması için gerçekleştirilen faaliyetler bütünüdür

3 Kullanım yönetiminin bileşenleri
Kalite denetimi Maliyet denetimi Yönetsel denetim

4 Kullanım incelemesi Kullanım incelemesi, önceden belirlenen kriterler ve/veya uzman görüşü yardımıyla, hastaya ait tıbbi kayıtların incelenmesi işlemidir SORULAR Verilen hizmet nedir? Bu hizmet hastanın tıbbi gereksinmelerini karşılamış mıdır? Hizmet ne zaman verilmiştir? Hasta ameliyat öncesinde kaç gün hastanede kalmıştır, bu süre gerekli midir? Hizmet süresi ve miktarı uygun mudur? Hastanede yatış süresi uygun mudur? Laboratuvar testleri uygun mudur? Hizmet nerede verilmiştir? Hastanın hastane düzeyinde bir hizmete gereksinimi bulunmakta mıdır? Başka bir sağlık kurumunda tedavi edilebilir mi?

5 Hizmetin uygunluğu Verilen hizmetin uygunluğu: Hastalara verilen hizmetler, hastaların ihtiyaçları ile uyumlu mudur ? Hizmet sunum biçiminin uygunluğu:Hizmet doğru ve ekonomik biçimde sunulmuş mudur ? Hizmet verilen kurumun uygunluğu:Hastaya hizmet doğru kurumda mı verilmiştir .

6 Kaynaklar Kavuncubaşı, Ş.; Yıldırım, S. (2010) “Hastane ve Sağlık Kurumları Yönetimi”, Siyasal Kitabevi. Kavuncubaşı, Ş. Sağlık İşletmeciliği, Eğitim Malzemeleri Ders Sunumu, E.T.:


"Yrd.Doç.Dr. Çağdaş Erkan AKYÜREK" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları