(4. Bölüm: Hz. Muhammed’in Hicreti)

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
KUTLU DOĞUM HAFTASI BİLGİ YARIŞMASI
Advertisements


T.C. KÖYCEĞİZ MÜFTÜLÜĞÜ 1 HAC SINAVI EĞİTİM SEMİNERİ.
Peygamberimizi Tanıyalım 1
HZ.MUHAMMED(SAV).
Hz. Muhammed'in Hayatı Sesi Açınız Geçişler İçin Tıklayınız.
HİCRET.
Sahabeden Hazret-i Ebu Eyyûb El-Ensâr (radıyallahu anh) Türbesi
HZ. MUHAMMED VE DÖRT HALİFE DEVRİ
HZ. MUHAMMED GÜVENİLİR BİR İNSANDI
KUTLU DOĞUM HAFTASI BİLGİ YARIŞMASI
Kazanım 3 5. Görsel ve yazılı materyallerden yararlanarak İslamiyet’in ortaya çıkışı ve yayılışını inceler Türklerin İslamiyet’i kabulleri ile birlikte.
HASAN POLATKAN ORTAOKULU
Siyer-i Nebî ne demektir?
1 - Hac İbadeti Hac ve Umre İle İlgili Mekânlar  Mikat Sınırları  Kâbe (Beytullah)  Makam-ı İbrahim  Safa ve Merve Tepeleri  Zemzem Kuyusu  Arafat.
Peygamber Efendimizin Hayatı ve Kişiliği
HZ. MUHAMMED’İN HAYATI.

Bilgidagi.com.
PEYGAMBERİMİZ HZ. MUHAMMED
İlköğretim DKAB Dersi 4. Sınıf 5. Ünite Sunusu
MEDİNE’DE İLK İCRAATLAR
Hz. Muhammed’in Hayatından Örnek Davranışlar
HZ.MUHAMMED'İN ÇAĞRISI :
Hz.MUHAMMED DÖNEMİ.
HZ. Muhammed ve Dört Halife Devri
Zekat, Hac ve Kurban ibadeti
DERS HZ. MUHAMMED`İN HAYATI
Ders: Siyer Sınıf: 10.sınıf Süre: Bir ders saati
KAVRAMLAR SERİYYE: Peygamber Efendimizin (sav) katılmadığı, sahabelerden birisinin başkanlığında gönderilen keşif veya savaşlara denir. GAZVE: Peygamber.
KUTLU DOĞUM HAFTASI BİLGİ YARIŞMASI HOŞGELDİNİZ.
“Hatırla ki kâfirler seni tutup bağlamaları veya öldürmeleri yahut seni (yurdundan) çıkarmaları için sana tuzak kuruyorlardı. Onlar (sana) tuzak kurarlarken.
DUA: Allahım benim, ailemin, yakınlarımın ve sana inanan bütün müslüman kardeşlerimin ve ahiri aleme göçmüş bütün akrabalarımın ve onlar gibi bütün.
Hz. Muhammed (s.a.v.) Bilgiye Önem Verirdi Bismillahirrahmanirrahim
Hz. Muhammed'in Hayatı Sesi Açınız Geçişler İçin Tıklayınız.
MUTE SEFERI
Hz. Muhammed(sav)’in Hayatı
ÖĞRENCİNİN; Adı: Şuayip Soyadı: Yıldız Sınıf: 10/B No: 3534 ÖĞRETMENİN; Adı: Alaattin Soyadı: Kudu.
Hac ve Umre İle İlgili Mekânlar
Hicret Olayı.
Hz. Muhammed (s.a.v.) Sabırlı ve Cesaretliydi
Hz. Muhammed (sav)'in Medine'de İlk Faaliyetleri
İNSANIN PAYLAŞMA VE YARDIMLAŞMA İHTİYACI
İslam Hz.Muhammed (s.a.v) Allah c.c. Kuran-ı Kerim M.S. 6. yy'da Hilal
AHMETKara sunum sunar.
3. İYİLİKTE YARIŞMALI VE YARDIMLAŞMALIYIZ
Hz. Muhammed (s.a.v.) Bilgiye Önem Verirdi
SON PEYGAMBER HAZRETİ MUHAMMED (S.A.V.)

SİYER-İ NEBİ HAZIRLAYAN (fakir) CENGİZ KAYA
İNSAN HAKLARI VE ÖZGÜRLÜKLERİ
1. Hicret ne demektir Hicret (Arapça: هجرة ), Muhammed ve diğer müslümanların baskılar yüzünden 622'de Mekke'den Medine'ye göçüne verilen isimdir. 2.
6/A SINIFI DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ PROJE ÖDEVİ
Müslümanlara Yönelik Boykot ve Baskılar
Hz. Muhammed.
ÜNİTE KONULARI 1. Hz. Muhammed’in Doğduğu Ortam
ÜNİTE KONULARI 1. Hz. Muhammed’in Doğduğu Ortam
ÜNİTE KONULARI 1. Hz. Muhammed’in Doğduğu Ortam
Konu:HİCRET Ders:Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi
İlk Çağrı ve İlk Müslümanlar
HZ. MUHAMMED’İN HAYATI HAZIRLAYAN: Zehra PATIRAMAN.
Bir İnsan, Tüm İnsanlık Tarihini Ne Kadar Değiştirebilir?
Fuat YÜKSEL İHL Meslek Dersleri Öğretmeni
Ensar Hicretten sonra Peygamberimize ve Mekke’den gelen Müslümanlara (muhacirlere) yakın alaka gösterip, malları, mülkleri, bedenleri ve diğer varlıklarıyle.
Hicret Olayı. Akabe biatları: Peygamberimiz şehir dışından Mekke'ye gelen yabancılara da İslam'ı tebliğ ediyordu.
Din ve devlet ilişkileri bağlamına kavramsal netlik açısından bakış
İSLAMIYET ÖNCESI ARAP YARıM ADASıNDA HANGI INANÇLAR BULUNUR. Putperestlik,hanifilik,Yıldızlara tapma,Mecusilik,hıritiyanlık.
6. SINIF DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ BİLGİ YARIŞMASI
Hicret Olayı.
Sunum transkripti:

(4. Bölüm: Hz. Muhammed’in Hicreti) Hz. Muhammed’in Hayatı (4. Bölüm: Hz. Muhammed’in Hicreti) pedagojiformasyon.com

KAZANIMLAR Hicretin tanımı ve müslümanlar açısından önemi kavrarız. Hicretin tarihi ve nereden nereye olduğunu öğreniriz. Hz. Muhammed’in (s.a.v) hicret yolculuğu hakkında bilgi ediniriz. Ensar ve Muhacirin tanımını kavrarız. Hicret sonrası Ensar ve Muhacirin kardeşliği hakkında bilgi ediniriz. 4/8/2017

3. Hz. Muhammed’in Hicreti Akabe Biatları Bütün olumsuzluklara rağmen Peygamberimiz insanları İslam’a çağırmaya devam ediyordu. Özellikle Mekke dışından gelen insanlarla buluşup İslam’ı anlatıyordu.

620 yılında Medineli bir grupla Akabe denilen yerde buluşarak onları İslam’a davet etti. 621 ve 622 yıllarında daha kalabalık gruplar halinde gelen Medineliler de bu daveti kabul ettiler. Medineliler Peygamberimiz ve Müslümanları Medine’ye davet ettiler.

Hicret Akabe Biatları’ndan sonra Müslümanlar gruplar halinde ve gizlice Medine’ye göç etmeye başladılar.

Müşrikler Peygamberimizi öldürmeye karar verdiler. Suikast Olayı Müşrikler Peygamberimizi öldürmeye karar verdiler. (Suikast)

Hicret Hz.Muhammed, emanetlerin sahiplerine verilmesi başta olmak üzere Mekke’de yapılması gereken işlerini Hz. Ali’ye havale ederek Hz. Ebu Bekir ile birlikte Mekke’den ayrıldı.

Mekkeliler Peygamberimizi yakalayana büyük ödül vaat ettiler. Hicret Mekkeliler Peygamberimizi yakalayana büyük ödül vaat ettiler.

Sevr’e tırmanmak ? SORU: Peygamberimiz Hz. Muhammed ilerlemiş yaşına rağmen; mekke’nin en yüksek dağlarından biri olan sevr’e neden tırmandı? Peygamberimizin bu davranışından hangi mesajı çıkarmalıyız?

Sevr’e Tırmanma Olayından Çıkarılması Gereken Mesaj İnsan her türlü tedbiri alıp sonra tevekkül etmelidir, “kul; bittim ya rab” dediği yerde Allah da; “yettim kulum” der. Zorlukları yaşamak gerekir. Yaşanan her olay insanı pişirip olgunlaştırır.

Hz.Ebu Bekir Sevr’i Anlatıyor "Rasûlullah (s.A.S.) İle beraber bir mağarada bulundum. Bir ara başımı kaldırıp baktım. O anda kureyş casuslarının ayaklarını gördüm. Bunun üzerine, 'ya rasûlullah, bunlardan birkaçı gözünü aşağı eğse de baksa muhakkak bizi görür' dedim. O, 'sus ya ebû bekir. İki yoldaş ki, allah onların üçüncüsü ola, endise edilir mi?' Buyurdu. Peygamberimiz Hz. Ebu Bekir’e: “Üzülme Allah bizimle beraberdir.” Öncesi ve sonrasıyla örnek bir tevekkül.

Hicret Yolu

Hz. Muhammed ve Müslümanların Mekke’den Medine’ye göç etmesi Kavramlar Hz. Muhammed ve Müslümanların Mekke’den Medine’ye göç etmesi Tarihi: Eylül / Ekim 622 Hicret İnanç ve hayat tarzlarına karşı yapılan baskı ve işkencelerden dolayı Mekke’den Medine’ye göç eden Müslümanlar. Muhacir Mekke’den göç eden Müslümanlarla evlerini mallarını paylaşan, onları kardeş kabul eden Medineli Müslümanlar. Ensar

www.muhammetyilmaz.com HİCRET Mekke Medine Diriliştir Umuttur İmkan 4/8/2017 Mekke -den Medine Diriliştir yeniden Umuttur İmkan -ye göç etmektir -deki üretmektir geleceğe Baskı ve işkence sebebidir Kararlılıktır başarıda HİCRET www.muhammetyilmaz.com görendir sonuna kadar edendir Gücünü Kullanmaktır Muhacir Medineli Müslümanlar 53 yaşında -e yardım edenlerdir -dır Hedefe ulaşmaktır Sevr’e tırmanmaktır Ensar

İlk Mescit: Kuba Mescidi Peygamberimiz ve Hz. Ebu Bekir Medine yakınlarındaki Kuba kasabasında konakladılar ve burada ilk mescidi yaptılar.

Kuba Mescidinin şimdiki hali.

Medine yakınlarında Ranuna Vadisinde kılındı. İlk Cuma Namazı: Medine yakınlarında Ranuna Vadisinde kılındı.

Medine’ye (Yesrib) Varış Hz. Muhammed Medine’ye varınca büyük bir sevinçle karşılandı.

Eyyüb el-Ensari (Eyüp Sultan) Asıl adı: Halid b. Zeyd Peygamberimiz Medine’ye varınca onun evinde misafir oldu. Eyüp Sultan Camii Peygamberimizin müjdesine ulaşmak için yaşlılığına rağmen fetih için İstanbul’a gelmiş ve surların dibinde şehit olmuştur. Peygamberimizin bu müjdesi nedir?

İstanbul: Dünyanın Başkenti “İstanbul, bir gün fethedilecektir. Onu fetheden asker ne güzel asker, onu fetheden komutan ne güzel komutandır.” (Hz. Muhammed)

Hz. Muhammed Medine’de bir mescit yaptırdı. Bu mescide “Mescid-i Nebi” Denilir.

Medine’de Yapılan İlk Mescid: Mescid-i Nebevi (Mescid-i Nebi)

Mescid-i Nebi’nin şimdiki hali

Mescid-i Nebi’nin Peygamberimizin kabrinin de bulunduğu bölümü.

Peygamberimizin Kabri

Hicretin Tarihteki Yeri Hicret sayesinde Müslümanlar, müşriklerin zulüm ve baskılarından kurtulmuşlardır. İslam Dini Hicret ile birlikte çok hızlı bir yayılma sürecine girmiştir. Hicret tarihi Hz. Ömer zamanında yeni bir takvimin başlangıcı olarak kabul edilmiştir. Müslümanlar, Medine’deki uygulamalarla; farklı din ve inançların barış içinde yaşayabileceğini bütün dünyaya ve insanlara öğretmişlerdir.

BENİ SABIRLA DİNLEDİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM 4/8/2017