TÜRKİYE NİN TARİHİ VE TÜRİSTİK YERLERİ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Adı:Alper Soyadı:Akyüz Sınıf:7-D No:3066
Advertisements

Klasik Yapılarda Yüzey Tatbikatı ve Onarımı
ADIM ADIM TÜRKİYE Yurdumuzu Dolaşırken.
Haydarpaşa garından bir görünüm
Fatih Camii.
Fotoğraf ve Kartpostallar
TURİZM DEĞERLERİMİZ.
ADIM ADIM TÜRKİYE.
ÜLKEMİZİN KÜLTÜREL ZENGİNLİKLERİ
SOĞUKÇEŞME SOKAĞI PPS: Cem Yurtsev Fotoğraflar : Cem Yurtsev Müzik: Enstrümantal BU SUNU SANALDUNYA GRUBU İÇİN HAZIRLANMIŞTIR. GRUP ÜYELİĞİ .
Galata Köprüsü. Galata Köprüsü Azapkapı-Sokullu Mehmet Paşa Camii Galata Kulesi Haliç Tersanesi Kapısı Not:Başka yere taşınmıştır. Unkapanı Köprüsü.
ÜÇ TAŞ OYUNU.
KAPADOKYA.
OSMANLI DEVLETİNDE SANAT
SLAYTI MUTLAKA SESLİ İZLEYİNİZ… İYİ SEYİRLER…
EDİRNE.
OKUL GEZİSİ SERHAT ŞEHRİMİZ EDİRNE
ORHAN GAZİ DÖNEMİ YAPILAN BAYINDIRLIK FAALİYETLERİ.
Sizcee burasıı neresidir????
NEVŞEHİR COĞRAFYASI HAZIRLAYANLAR BAHAR KİRŞAN
HAZIRLAYAN: NUR KURTOĞLU 7/D 2174
TÜRKİYEM TÜRKİYEM Türkiye Cumhuriyeti, Kuzey yarımkürede, Avrupa ve Asya kıtalarının kesişme noktasında bulunan bir ülke. Ülke topraklarının büyük bir.
Çalışma 5 Adım Adım Türkiye Hazırlayan : Selma GENÇ
ADIM ADIM TÜRKİYE.
Osmanlı Devleti’nin Balkanlardaki Mimari Eserleri.
SOĞUKÇEŞME SOKAĞI.
YARİM İSTANBUL.
En çok merak edile motif:
TOPKAPI SARAYI. TOPKAPI SARAYI Osmanlı sultanlarının ikametgahı, devletin yönetim ve eğitim merkezidir. Fatih Sultan Mehmed Han tarafından
Ülkemizin Doğal ve Tarihi Güzellikleri
BİZİM GÖZÜMÜZLE İSTANBUL
TOPKAPI SARAYI Hazırlayan Eralp Ata.
DOĞAN KUBAN MELİS AKAYDIN
SULTAN AHMET CAMİİ.
OSMANLI MİMARLIĞI.
Ülkemizin Doğal ve Tarihi Güzellikleri
Ülkemizin Doğal Ve Tarihi Güzellikleri
Türkiye’nin doğal güzellikleri
Ülkemizin Doğal ve Tarihi Güzellikleri
MİMAR SİNAN Mimar Sinan 1490’da Kayseri’ye bağlı Gesi nahiyesinin Ağırnas köyünde doğmuştur. 1512’de devşirme olarak alınıp “acemi oğlanlar” okulunda eğitim.
GEREKÇELERİMİZ. NEDEN BİR PROJE KISACA PROJEMİZ.
BÜYÜKHAN TARİHİ(KURULUŞU).
Türkiyedeki Müzeler.
İSTANBUL’ UN FETHİ.
Burak ÜNSAL Tarih Öğretmeni
KÜLTÜR VE KÜLTÜRÜN ÖĞELERİ
ADIM ADIM TÜRKİYE BATUHAN ÖZDEM.
ÜNİTE: TÜRK TARİHİNDE YOLCULUK KONU: OSMANLIDA BİR MERKEZ
Eser İncelemesi Edirne Selimiye Camii
OSMANLI İPARATORLUĞU DURAKLAMA VE GERİLEME DÖNEMİ ( )
Adı:Alper Soyadı:Akyüz Sınıf:7-D No:3066. İstanbul’un Tarihi Yerleri Fatihin kenti fethinden sonra Mimar Sinan, restorasyonunun yapılmasıyla görevlendirildi.
GÜZEL ÜLKEM TÜRKİYE SİZLERİ SEVİYORUM MAHİR KOÇ. DOĞAL VARLIK Doğada insan eli değmeden oluşan ve gezilip görülebilecek özelliği olan unsurlara doğal.
GÜZEL ÜLKEM TÜRKİYE.
GEZİP GÖRÜLMEYE DEĞER ŞEHİRLERİN YERLERİ
ÜLKEMİZDEKİ DOĞAL VE TARİHİ GÜZELLİKLER
SOĞUKÇEŞME SOKAĞI PPS: Cem Yurtsev Fotoğraflar : Cem Yurtsev Müzik: Enstrümantal BU SUNU SANALDUNYA GRUBU İÇİN HAZIRLANMIŞTIR. GRUP ÜYELİĞİ .
OSMANLI İPARATORLUĞU DURAKLAMA VE GERİLEME DÖNEMİ ( )
OKUL ADI ADI: SOYADI: SINIFI: NO: DERS: Ö Ğ RETMEN: KONU.
MIMAR SINAN. , Mimar Sinan, 1489'da Kayseri'nin Ağırnas köyünde dünyaya geldi. 1511'de devşirme olarak İstanbul'a geldi ve Acemi Oğlanlar Ocağı'na girdi.
İSTANBUL İSTANBUL.
TOPKAPI SARAYI.
HAZIRLAYANLAR EBRAR ÇAKIR BEYZA EFE KEVSER ÇAYIR
İSTANBUL ANTONIOPOLIS YENİ ROMA İSTİNPOLİN KONSTANTINIYYE
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
İstanbul Boğazı. İstanbul Boğazı İSTANBUL BOĞAZI ( BOSPHORUS) İstanbul Boğazı, Karadeniz ile Marmara Denizi’ni birleştiren su yoluna verilen isimdir.
T TÜRBE KAPISI …  Bu camii Türk mimarisinde Batı sanat etkilerinin yoğun olduğu bir dönemde inşa edilmiş olmasına rağmen klasik.
M İ MAR S İ NAN. MİMAR SİNAN [1490 – 1588] Büyük Osmanlı mimarı. Kayseri’nin Ağırnas köyünde doğdu. 1511’de Yavuz Sultan Selim zamanında devşirme olarak.
15 milyona yaklaşan İstanbul Nüfusu, Kocaeli, Tekirdağ ve Kırklareli ile komşu olan ve Marmara Bölgesinde Marmara denizi ve Karadeniz arasında bir yarımadadır.
NEVŞEHİR KÜLLİYE CAMİİ.
KIZ KULESi.  Tarihi ve farklı objektiflerden manzaralar...Geçmişi 2500 yıl öncesine dayanan bu eşsiz yapı, İstanbul`un tarihine eş bir tarih yaşamış.
Sunum transkripti:

TÜRKİYE NİN TARİHİ VE TÜRİSTİK YERLERİ bilgidagi.com

İÇİNDEKİLER EDİRNE -SELİMİYE CAMİ NEVŞEHİR-PERİBACALARI AYASOFYA-CAMİ İSTANBUL-TOPKAPI SARAYI İSTANBUL-DOLMABAHÇE SARAYI İstanbul-kız kulesi Türkiye nin tarihi ve türistlik yerlerini gösteren harita bilgidagi.com

EDİRNE -SELİMİYE CAMİ bilgidagi.com

Selimiye Camii Selimiye Camii (Edirne) II. Selim'in emri üzerine Mimar Sinan tarafından Kıbrıs'ın fethiyle elde edilen ganimetlerle eski sarayın baltacılar koğuşunun bulunduğu yerde yapılmıştır. 1568 - 1574 yıllarında tamamlanan Selimiye Camii Osmanlı-Türk mimarisinin en büyük eseridir. bilgidagi.com

bilgidagi.com

NEVŞEHİR-PERİBACALARI bilgidagi.com

Peri Bacaları Peri Bacaları Kapadokya bölgesinde bulunan doğal yapılara verilen isimdir. Peri bacaları Kapadokya çevresinde bulunan yanardağlardan püsküren lavların milyonlarca yıl boyunca akarsuların ve rüzgarın aşındırması ile şekillenmişlerdir. bilgidagi.com

bilgidagi.com

AYASOFYA-CAMİ bilgidagi.com

bilgidagi.com

Ayasofya Ayasofya, 916 yıl boyunca kilise, 481 yıl da cami olarak hem Hıristiyanlığın, hem de Müslümanlığın hizmetinde bulundu. İlk yapıldığında Büyük Kilise (Megale Ekklesia) denilen bu muhteşem yapıt, Kutsal Bilgelik’e (Sofia) adandığından Ayia Sofia olarak tanınır, Fetih’ten sonra ise Ayasofya olarak anılmaya başlanır. bilgidagi.com

bilgidagi.com

İSTANBUL-TOPKAPI SARAYI bilgidagi.com

Topkapı Sarayı Topkapı Sarayı dünyada günümüze gelebilmiş sarayların en eskisi ve genişi Topkapı Sarayıdır. İstanbul'da Sarayburnu sırtlarında yaklaşık 400 yıl Osmanlı Devletinin idare merkezi olan saray. Sultanahmet ile Haliç ve Boğaz sahilini kaplıyordu. Asıl alanı 700.000 m2 kadardı. İnşasına Fatih Sultan Mehmet(1451-1481) zamanında 1465 yılında başlandı. Osmanlı teşrifatında ilk adı Saray-ı Cedîd-i Âmire olup, “Yeni saray” demekti. Fatih, sarayın tek binadan değil, birçok köşk ve dairelerden meydana gelmiştir. bilgidagi.com

bilgidagi.com

bilgidagi.com

İSTANBUL-DOLMABAHÇE SARAYI bilgidagi.com

bilgidagi.com

Dolmabahçe Sarayı Dolmabahçe Sarayı, Avrupa sanatı üslûplarının bir karışımı olarak 1843-1856 yılları arasında inşa edilmiştir. Sultan Abdülmecit’in mimarı Karabet Balyan’ın eseridir. bilgidagi.com

bilgidagi.com

İstanbul-kız kulesi bilgidagi.com

Kız Kulesi Kız Kulesi, tarih içinde gözetleme kulesi, deniz feneri olarak kullanılmış, Boğaz girişini belirten bir mihenk noktasıdır. Geçen yüzyıldaki görüntüsünü koruyan kule turizme tahsis edilmiş lokanta ve seyir balkonu ile servis vermektedir. Batı kaynakları yanlış olarak burayı sevgilisi Hera’ya kavuşmak için yüzerken boğulan Leander’in kulesi olarak isimlendirmiştir. Bu olay mitolojik hikayede Çanakkale Boğazında geçmiştir. bilgidagi.com

bilgidagi.com

Türkiye nin tarihi ve türistlik yerlerini gösteren harita bilgidagi.com

HAZIRLAYAN ADI:GİZEM CAN SOYADI:KESKİN SINIFI:9/E NO:1249 DERS:BİLİŞİM VE TEKNOLOJİ bilgidagi.com