İstanbul-25 Nisan 2008 “Hayata Artı” GENÇLİK PROGRAMI.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
"HEDEFLERİMİZRDEN BİRİ, ÜLKEMİZİ YABANCI YATIRIMLAR İÇİN BİR CAZİBE MERKEZİ HALİNE GETİRMEKTİR“ Uygulamaya koyduğumuz orta ve uzun vadeli programlar.
Advertisements

İlkim Yiğit Gen.Mdr.Yrd..
Sakarya Üniversitesi ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE YÖNELİK YURTDIŞI MALİ KAYNAKLAR Ali Osman KURT SAÜ - Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü (ULİK) Genel.
KYF II. DÖNEM HİBE PROGRAMI ETKİ DEĞERLENDİRMESİ
Meriç Belediyeler Birliği
KADIN İSTİHDAMINA YÖNELİK AB POLİTİKALARI
E Y L E M 1. 2 G e n ç l i k G i r i ş i m l e r i PROGRAMI.
TÜRKİYE ve AVRUPA BİRLİĞİ İLİŞKİLERİ ÇEVRE SEKTÖRÜ Sedat KADIOĞLU Dış İlişkiler ve AB Dairesi Başkanı Tel: Faks: e-posta:
Eylem Planı Sonraki Adımlar
AVRUPA BİRLİĞİ SEVGİ BİLDİRİCİ Doç. Dr. CENGİZ HAKAN AYDIN SPOR YÖNETİCİLİĞİ.
HİBE DESTEĞİ VEREN KURUMLAR
Uluslararası İşbirliği Faaliyetleri
“Tüketim Alışkanlıklarımız”
Hayatboyu Öğrenme Programı Leonardo da Vinci Mesleki Eğitim Programı Leonardo da Vinci Genel Tanıtım.
Proje Teknik Toplantısı 9 Ocak 2013 KASTAMONU
Seite 1 Page Seite 1 “MENA Bölgesinde Ormancılık Politikalarının İklim Değişikliğine Adaptasyonu” Silva Mediterranea Bölgesel Projesi.
Eczacıbaşı Topluluğu ve Sürdürülebilirlik
E Y L E M 5. 1 Gençlerin ve Gençlik Politikalarından Sorumlu Olanların Toplantıları PROGRAMI.
FOREST EUROPE Bakanlar Konferansı Serdar Yegül Orman Mühendisi 21 Aralık 2010.
Küresel Büyüme Oranları (%)
TÜRKİYE EKONOMİSİNE GENEL BAKIŞ VE SON GELİŞMELER KEMAL UNAKITAN MALİYE BAKANI 05 Eylül 2008 T.C. MALİYE BAKANLIĞI.
Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı TÜBİTAK TEYDEB... Firma düzeyinde katma değer oluşturanların, Ar-Ge ve yenilik çalışmalarını.
ERASMUS+ PROGRAMI TANITIMI
ORTA ANADOLU KALKINMA AJANSI (ORAN) ABUDYK TOPLANTISI SUNUMU
Valiliklerde AB İşleri İçin Kapasite Oluşturulması Projesi VABpro KAPASİTE GELİŞTİRME FAALİYETLERİ TEKLİF ÇAĞRISI Proje Uygulama Başkanlığı 26 Haziran.
HAYAT BOYU ÖĞRENME (LLP) Leonardo da Vinci Mesleki Eğitim Programı
Ulusal Ar-Ge Proje Destekleri
ERASMUS+ PROGRAMI TANITIMI
AB GENÇLİK( YOUTH ) PROGRAMI
KÜÇÜK YATIRIMLAR FONU ORMANLARIMIZIN EKONOMİK, SOSYAL VE ÇEVRESEL KATKILARI ÜZERİNE YEREL UYGULAMALAR PROJESİ “Yaşam için Fırsat, Doğa için Destek” İÇERİK.
GENÇLİK PROGRAMI Eylem 1.3. Gençlik Demokrasi Projeleri
‘’Bütün Gençler için Yaygın Eğitim’’
Bölgesel Kalkınma: Türkiye’de olmayan nedir? Güven Sak Ankara, 8 Eylül, 2006.
TÜRKİYE EKONOMİSİNE GENEL BAKIŞ VE SON GELİŞMELER KEMAL UNAKITAN MALİYE BAKANI 5 Eylül 2008 T.C. MALİYE BAKANLIĞI.
Elektrik Elektronik Teknoloji Platformu Oluşturma Çalıştayı Sinan Tandoğan TÜBİTAK-TEYDEB 23 Şubat 2007, TÜSSİDE.
KİM. KİM MİTRA KİMDİR? HİNT VE PERS MİTOLOJİLERİNİN EN GÜÇLÜ TANRISI, BİLGELİĞİN ve IŞIĞIN MİTRA, HİNT VE PERS MİTOLOJİLERİNİN EN GÜÇLÜ TANRISI,
UNICEF Türkiye Ülke Programı
GREEN MARKETING KONFERANSI
TARIM VE KIRSAL KALKINMAYI DESTEKLEME KURUMU &
2010/8 SAYILI ULUSLARARASI REKABETÇİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİ DESTEĞİNE YÖNELİK URGE PROJE YÖNETİMİ EĞİTİM PROĞRAMI T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü.
AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ BAŞKANLIĞI Hayatboyu Öğrenme Leonardo da Vinci (Mesleki Eğitim) Programı.
İNSAN KAYNAKLARININ GELİŞTİRİLMESİ OPERASYONEL PROGRAMI Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı
Türkiye’nin Küresel Çevre Fonu(GEF)’na Yaklaşımları ve Beklentileri
Belediye Ortaklık Ağları Projesi TUSENET – Türk –İsveç Belediye Ortaklık Ağları / Turkish – Swedish Municipal Network.
E Y L E M 1. 3 Gençlik Demokrasi Projeleri PROGRAMI.
EKO-OKULLAR.
GELECEK ODTÜ’DEN BAŞLAR Haziran
T. C. ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞI ÇED VE PLANLAMA GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Y
GELECEĞİN ODTÜ’SÜ ÇÖZÜM ÖNERİLERİ 21 Mayıs
Döner Sermayelerin Yeniden Yapılandırılması Prof. Dr. Davut AYDIN ANADOLU ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ Mart 2010 Asya Thermal Resort Otel.
10. Yılında Bologna Süreci Uygulamaları 15 Haziran 2011 Galatasaray Üniversitesi.
SGP İklim Değişikliği Odak Alanı Çerçevesi. Uygulama Programları OP 5. Enerji Tasarrufu ve Enerji Verimliliğinin Önündeki Engellerin Kaldırılması OP6.
MART AYI MECLİS TOPLANTISI ENDER YORGANCILAR Yönetim Kurulu Başkanı 30 Mart 2009.
NASIL BİR ODTÜ ? 7 Mayıs NASIL BİR ODTÜ ?  Öncü ve farklılık yaratan bir ODTÜ  Demokratik ve laik cumhuriyetin değerlerini koruyan ve savunan.
GENÇLİK PROGRAMI EYLEM 1.3. GENÇLİK DEMOKRASİ PROJELERİ
T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI
MESLEKİ EĞİTİMDE AVRUPA BİRLİĞİ FIRSATLARI
ERASMUS+ PROGRAMI TANITIMINA HOŞGELTİNİZ Erdoğan ERDOĞAN AR-GE Uluslararası Projeler Sorumlusu Ocak 2014.
ERASMUS+ GENÇLİK PROGRAMI
ERASMUS + GENCLİK. YENİLİKLER Sadece yaş arası gençler değil gençlik çalışanları da yaş sınırı göz etmeksizin katılabiliyor. Ayrıca bu programda.
Yönetim Danışmanları Derneği Sun Danışmanlık. Kar Amacı Gütmeyen Kurum ve Kuruluşlara Yönelik Destek Programları Mevcut durumda kamu kurumları başta olmak.
Su Yönetiminde STK’lar ile İşbirliği Çalıştayı 19 Temmuz 2012.
İllerde Hangi Verimlilik Projeleri Uygulanabilir? Dr. Yücel Özkara Sanayi ve Teknoloji Uzmanı, Verimlilik Genel Müdürlüğü 2016 Yılı Verimlilik Projeleri.
YAŞAMA DAİR VAKIF. Yaşama Dair Vakıf Yaşama Dair Vakıf (YADA), 'bilgi' ile 'toplum' arasında köprü olma vizyonu ile 2005 yılında kuruldu. YADA, toplumsal.
IPARD II YENİLENEBİLİR ENERJİ YATIRIMLARI DESTEKLERİ TARIM REFORMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ IPARD YÖNETİM OTORİTESİ İstanbul 07 Nisan
Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA). AB ve Türkiye Sivil Toplum Diyaloğu IV.
Misyon Coca-Cola Hayata Artı Vakfı'nın misyonu çevresel ve toplumsal sorunlara sivil toplum kuruluşları, üniversiteler ve kamu kuruluşları ile birlikte.
AB PROGRAMLARI VE TÜRKİYE Çisel İLERİ 28 Mart 2017.
SABANCI VAKFI 14 Kasım 2016.
TEKNOLOJİ VE BİLGİ TRANSFERİNDE ULUSLARARASI FUARLARIN ÖNEMİ
Sunum transkripti:

İstanbul-25 Nisan 2008 “Hayata Artı” GENÇLİK PROGRAMI

İstanbul-25 Nisan 2008  Coca-Cola Türkiye ve BM Kalkınma Programı tarafından geliştirildi.  Beş yıl içinde ( ) 1.5 milyon dolarlık yatırım.  Gençler tarafından tasarlanan, topluma duyarlı çevresel fayda hedefleri olan, katılımcı, özgün ve sürdürülebilir projeleri destekliyor. “Hayata Artı” Gençlik Programı

İstanbul-25 Nisan 2008  Dinamik, esnek, fayda-sonuç odaklı.  Projelerin hedeflerine ulaşmasını önemsiyor.  Sürekli değişiyor, prosedürel engellerin oluşmasını önlüyor. Nasıl Bir Program?

İstanbul-25 Nisan 2008 Program Hedefleri  Yerel sorunların çözümünde gençlerin ortağı olmak  Gençlere deneyim kazandırmak  Gençlere belirledikleri sorunların çözümünde yöntem, yetki ve güç sağlamak  Sosyal ve çevresel konularda model çözümler üretmek

İstanbul-25 Nisan 2008  Topluma duyarlı çevresel fayda hedefleri olan,  Yaratıcı,  Özgün,  Sürdürülebilir. Projeler

İstanbul-25 Nisan 2008 Kimler Başvurabilir?  16–26 yaş arası en az 3 kişi  Tüzel kişiliği olan ve kar amacı gütmeyen kurumlar,

İstanbul-25 Nisan 2008 Programın İşleyişi  Ön başvuru  Değerlendirme  “Hayata Artı” Buluşması  Ana başvuru  Uygulama  İzleme Değerlendirme  Raporlama

İstanbul-25 Nisan 2008 “Hayata Artı” Kapsamında Yaptıklarımız  Danışmanlık desteği  Atölye ve Eğitim toplantıları  Fon sağlama  İzleme ve Değerlendirme  İletişim çalışmaları

İstanbul-25 Nisan 2008 “Hayata Artı” Projeleri Türkiye’nin Her Yerinde  400’den fazla başvuru  23 şehirde, 31 Proje’ye destek  65 STK, 30 üniversite ve lise öğrenci topluluğu ile 100 buluşma 3

İstanbul-25 Nisan 2008 “Hayata Artı”nın Artıları  Sürdürülebilir kalkınmaya katkı  Sivil toplumun gelişmesine destek  Kamu-STK-özel sektör işbirliği için yeni bir model  Gençlerin çözüm ortağı olarak konumlanma  Ulusal Program – Yerel Projeler  Küçük ölçekte edinilen deneyimi yaygınlaştırma, büyütme fırsatı

İstanbul-25 Nisan 2008 “Hayata Artı” 2008 : Çevre BÖLGESEL ekosistem tahribatı su kaynaklarının yok olması, biyolojik çeşitliliğin kaybolması YEREL zehirli atıkların depolanmasına bağlı kirlenmeler KÜRESEL iklim değişimleri ozon tabakası tarımsal alanların kirlilik

İstanbul-25 Nisan 2008 Türkiye’nin Çevre Sorunları  Su Tüketimi ve Kirliliği  Toprak Kaybı  Yenilenemez Enerji Kaynaklarının Yoğun Kullanımı  Sulak Alanların Kaybı  Biyoçeşitliliğin Azalması

Teşekkürler