45. ORTAÖĞRETİM ÖĞRENCİLERİ ARAŞTIRMA PROJELERİ YARIŞMASI

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
EGE ÜNİVERSİTESİ İzmİr Atatürk SağlIk Yüksekokulu Ebelİk Bölümü ZORUNLU Stajlar HAKKINDA GENEL BİLGİLER.
Advertisements

AB ÖYKÜ YARIŞMASI AB BİLGİ AĞI 2013
BORÇLARIN YENİDEN YAPILANDIRILMASI SÜRECİNDE DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR MUĞLA SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ MUĞLA SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ.
PROJE DEĞERLENDİRME VE İZLEME SİSTEMİ Bilimsel Programlar Uzm.Yrd.
YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK VE MİMARLIK FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ STAJ KOMİSYONU STAJ BİLGİLENDİRME.
HOŞ GELDİNİZ.
TÜBİTAK 45’inci Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmasına Eskişehir Bölgesine 1267 proje başvurmuştur. Bu projelerden 102 adedi Bölge Finallerine.
ADAY ÖĞRENCİ BAŞVURU BELGELERİNİN HAZIRLANMASI Adet Aday Öğrenci Başvuru Formu (Duyurular Bölümündeki linkten indirebilirsiniz) 2- 2 Adet Transkript.
Prof. Dr. Ülkü Çömelekoğlu Mersin Üniversitesi Öğretim Üyesi
ÇAĞDAŞKENT ANADOLU LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ
Çankaya Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü
Türkiye'de Büyük Kentler Dışında Kurulan Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümlerinin Özellikleri ve Kurulmakta Olan Bölümlere Öneriler 50.Kütüphane Haftası Doç.
TÜBİTAK Bilimsel Araştırma Projelerini Hazırlama Eğitimi Şubat 2014
PROJE HAZIRLAMADA ALANA ÖZGÜ KONU SEÇİMİ
IN VITRO KOŞULLARDA HASTALIKSIZ BİTKİ MATERYALİ ÜRETİMİ
Sayın yetkili, 2010 Yılı itibariyle Comenius Okul Ortaklıkları kabul edilen okullar için hazırlanmış olan ve başvuru formunuzda belirtmiş olduğunuz e-posta.
Hatay İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Proje Ekibi
EŞKULEMATİK.
Hatay İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Proje Ekibi
TÜBİTAK 2209-A ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ YURT İÇİ ARAŞTIRMA PROJELERİ DESTEKLEME PROGRAMI İbrahim YILDIRIM.
TÜBİTAK ORTAÖĞRETİM ÖĞRENCİLERİ ARAŞTIRMA PROJELERİ YARIŞMA SÜRECİNİN TANITIMI Doç. Dr. Abdullah UZUN TÜBİTAK Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri.
LİSE 1. SINIF (9. SINIF) ORTAK ALAN.
MEB Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü
46. ORTAÖĞRETİM ÖĞRENCİLERİ ARAŞTIRMA PROJELERİ YARIŞMASI
SDÜ TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ İMALAT MÜHENDİSLİĞİ
Mersİn İl Mİllİ EğİTİm Müdürülüğü EĞİTİMDE KALİTE yönetİm sİstemİ değerlendİrİcİ eğİtİmİ   MERSİN.
45. TÜBİTAK ORTAÖĞRETİM ÖĞRENCİLERİ ARAŞTIRMA PROJELERİ YARIŞMA SÜRECİ
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİM GEÇİŞ VE KONTENJANLAR
SİNCAN İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
Projeler.meb.gov.tr Projeler Koordinasyon Merkezi Başkanlığı PROJELER KOORDİNASYON MERKEZİ BAŞKANLIĞI 2010.
 KONU VE AMAÇ: Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı bölgenin ekonomik ve sosyal kalkınmasının hızlandırılması amacıyla 2012 yılında TR83 Bölgesi İnovasyon.
Araştırma Projeleri Yarışması
BİDEB Fonlarının genel tanıtımı
SODES BİS SİSTEMİ.
Staja başlamadan 20 gün Öncesinde Bu slaytta geçenleri tamamlamış olmanız gerekmektedir.
ANADOLU TEKNİK ANADOLU MESLEK PROGRAMLARINDA ALANA GEÇİŞ
45. ORTAÖĞRETİM ÖĞRENCİLERİ ARAŞTIRMAPROJELERİ BİLGİ PAYLAŞIM TOPLANTISINA HOŞ GELDİNİZ YÜKSEKOVA – 27 KASIM 2013.
TÜBİTAK 4006 BİLİM FUARLARI
DEN İ ZL İ İ HRACATÇILAR B İ RL İĞİ GENÇ MUC İ TLER ARANIYOR İ NOVAT İ F F İ K İ RLER YARI Ş MASI inovatiffikirleryarismas iwww.denib.gov.tr.
Eğitim Öğretim Yılı 9. Sınıf Alan Seçimi Bilgilendirme Toplantısı
9. SINIFLARIN ALAN SEÇİMİNDE DİKKAT ETMESİ GEREKENLER
45. ORTAÖĞRETİM ÖĞRENCİLERİ ARAŞTIRMA PROJELERİ YARIŞMASI 2014
Mart 2012 tarihinde Türkiye genelinde gerçekleştirilecek Fen Liseleri, Sosyal Bilimler Liseleri, Güzel Sanatlar ve Spor Liseleri İle Her Türdeki.
TÜBİTAK Doç. Dr. Eyüp ARTVİNLİ
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ
TEOG (TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ) TERCİH VE YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ 1.
HOŞGELDİNİZ ESKİŞEHİR İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
İNOVASYONDA KADIN TÜBİTAK MARMARA TEKNOKENT VE KADEM İŞBİRLİĞİNDE KADIN GİRİŞİMCİLİK KAMPI 31 Ağustos – 4 Eylül 2015.
AKYURT İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
KDZ. EREĞLİ İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
T.C ADANA VALİLİĞİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ TÜBİTAK PROJELERİ
46. ORTAÖĞRETİM ÖĞRENCİLERİ ARAŞTIRMA PROJELERİ YARIŞMASI
2. TÜRK DÜNYASI BİLİM OLİMPİYATI ARALIK ESKİŞEHİR
47. TÜBİTAK ORTAÖĞRETİM ÖĞRENCİLERİ ARAŞTIRMA PROJELERİ YARIŞMA SÜRECİ
TÜBİTAK 47. ORTAÖĞRETİM ÖĞRENCİLERİ PROJE YARIŞMASI
ORTAÖĞRETİM ÖĞRENCİLERİ ARAŞTIRMA PROJELERİ YARIŞMASI
FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI FARABİ GİDEN - GELEN ÖĞRENCİ VE ANLAŞMA SORUMLUSU BİL. İŞL. GÖKHAN ÖZDEMİR.
Sunum : Uzm. Hanifi POLAT. Öğrenciler aşağıdaki belgeleri hazırlar : Öğrenci Başvuru Formu (2 Adet) Öğrenci Başvuru Formu Öğrenim Protokolü (3 Adet) Öğrenim.
Deniz Lisesi Komutanlığı. -Yarışmaya 43 proje ile iştirak edilmiş, -İstanbul Asya Bölgesi çapında 7 proje sergilenmeye değer görülmüş, 3 dalda (Biyoloji,
HOŞ GELDİNİZ 2 KASIM – LİSE ÖĞRENCİLERİ ARAŞTIRMA
Staj Bilgilendirme 2017 Makina Mühendisliği Bölümü Staj Komisyonu
MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ
STAJ NEDİR? Öğrencilere, belli zaman dilimi ve süreler içinde öğrenim gördükleri meslek ile ilgili işyerlerindeki uygulamalarla karşı karşıya gelmelerini.
KARABÜK ÜNİVERSİTESİ FARABİ KURUM KOORDİNATÖRLÜĞÜ
ÖDÜLLÜ KİTAP OKUMA YARIŞMASI
2209- B SANAYİYE YÖNELİK LİSANS ARAŞTIRMA PROJE BAŞVURULARI
TÜBİTAK BİLİMSEL DESTEKLEME PROGRAMLARI
Staj Bilgilendirme 2018 Makina Mühendisliği Bölümü Staj Komisyonu
ORTAOKUL ÖĞRENCİLERİ ARAŞTIRMA PROJELERİ YARIŞMA SÜRECİNİN TANITIMI
FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI
Sunum transkripti:

45. ORTAÖĞRETİM ÖĞRENCİLERİ ARAŞTIRMA PROJELERİ YARIŞMASI TÜBİTAK 45. ORTAÖĞRETİM ÖĞRENCİLERİ ARAŞTIRMA PROJELERİ YARIŞMASI 2014

İLLER PROJE SAYISI 1.LİK 2.LİK 3.LÜK TEŞVİK TOPLAM ÖDÜL 498 1 2 - 4 ANKARA 498 1 2 - 4 ERZURUM 1061 3 6 ESKİŞEHİR 378 ISPARTA 474 5 İSTANBUL 1023 7 16 İZMİR 567 11 KAYSERİ 690 MALATYA 405 MERSİN 1118 10 SAMSUN 856 VAN 330 TOPLAM 7400 9 18 21 29 77

TOPLAM PROJE SAYISI İLE ALINAN TOPLAM ÖDÜL SAYISI

ERZ 6 adet %8 İST 16 adet %21

KOORDİNATÖRLÜĞÜMÜZE BAĞLI İLLERİN TOPLAM PROJE SAYISINA KATKILARI

İLLER ÖĞRENCİ SAYISI BEKLENEN PROJE SAYISI PROJE YÜZDESİ Ardahan 22092 KOORDİNATÖRLÜĞÜMÜZE BAĞLI İLLERİN ÖĞRENCİ SAYILARI VE BEKLENEN PROJE SAYILARI İLLER ÖĞRENCİ SAYISI BEKLENEN PROJE SAYISI PROJE YÜZDESİ Ardahan 22092 34 3,4 Artvin 30255 46 4,6 Bayburt 15937 25 2,5 Erzincan 42694 66 6,6 Erzurum 183155 281 28,1 Gümüşhane 22180 Iğdır 50628 77 7,7 Kars 71240 110 11 Rize 64728 100 10 Trabzon 148545 230 23 TOPLAM 651454 1003

Sıra No İlçe Adı Okul Adı Bilim Dalı 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Yakutiye Atatürk Anadolu Lisesi Sosyoloji 2 Coğrafya 3 Matematik 4 Yakutiye Kız Teknik ve Meslek Lisesi 5 Palandöken Nevzat Karabağ Anadolu Öğretmen Lisesi Psikoloji 6 Yıldızkent İMKB Anadolu Lisesi Tarih 7 Özel Aziziye Fen Lisesi Biyoloji 8 Kimya 9 Karaçoban Karaçoban Lisesi

TÜRKİYE FİNALİNDE 3. OLAN PROJELER Sıra No İlçe Adı Okul Adı Bilim Dalı Proje Adı Öğretmen Öğrenci 1 Yakutiye Yakutiye Atatürk Anadolu Lisesi Coğrafya Çiçekten Sofraya Arıcılık Faaliyetlerinin İzlenebilirliği Bayram GOKOĞLAN M.Taha ÇAKIR ve Zafer ERTEM 2 Sosyoloji Aha Da Eski Kocam Meryem ÇAKIR M.Sait SARAÇGİL

2014 PROJE YARIŞMASI İLE İLGİLİ BİLGİLER Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması; 1-Bilgisayar, 2-Biyoloji, 3-Fizik, 4-Kimya, 5-Matematik, 6-Coğrafya, 7-Sosyoloji, 8-Psikoloji, 9-Tarih olmak üzere 9 bilim alanında yapılacaktır.

Yarışma İle İlgili Tüm Bilgiler; TÜBİTAK’ın http://www.tubitak.gov.tr/tr/yarismalar/icerik-arastirma-projeleri-yarismasi WEB sayfasından öğrencilerin başvuru belgesine ve yarışmayla ilgili bilgilere ulaşmaları sağlanmaktır.

Başvuru Koşulları: Yarışmaya, Türkiye ve K.K.T.C.’de öğrenim gören tüm ortaöğretim öğrencileri katılabilir. Yarışmaya her öğrenci yalnızca bir proje ile katılabilir ve her proje en çok iki öğrenci tarafından hazırlanır. Bir projede sadece bir danışman görev alabilir ve danışman istediği sayıda projeye danışmanlık yapabilir. Projede danışman olması zorunlu değildir. Yarışmaya gönderilecek projelerin 2014 yılı “Proje Yarışmaları Kitapçığı”nda bulunan “Proje Rehberi”ne(*) göre hazırlanması gerekir.   Aynı ya da başka isimlerle ve/veya aynı ya da benzer içerikle (konuyla) herhangi bir proje yarışmasına, bu yarışmanın son başvuru tarihinden önce katılmış veya başvurmuş olan projeler, bu yarışmaya katılamaz. Son başvuru tarihinden önce aynı projeyle bu veya başka bir yarışmaya katıldığı ya da başvurduğu belirlenen projeler, hangi aşamada olursa olsun yarışmadan eleneceklerdir. Proje rehberine göre hazırlanmayan projeler kesinlikle kabul edilmeyecektir.

22 Ocak 2014 tarihinde sona erecektir. BAŞVURU TARİHLERİ Öğrenciler proje başvurularını internet üzerinden online olarak yapacaklar ve onay ve ıslak imzaları tamamladıktan sonra başvuru formunu Bölge Koordinatörlüklerine posta yolu veya elden teslim edeceklerdir. Sistem üzerinden, https://e-bideb.tubitak.gov.tr adresinden 06 Ocak 2014 tarihinde başvurular başlayacak, 22 Ocak 2014 tarihinde sona erecektir. Islak imzalı online başvuru formları ve proje özet, plan ve raporunu içeren CD en geç 24 Ocak 2014 tarihinde saat 17:00’e kadar Bölge Koordinatörlüğü adresinde olmalıdır.

İki öğrenci tarafından hazırlanan projelerde bir öğrenci sisteme giriş yapacak ve diğer öğrenci ile danışman bilgilerini de sisteme girecektir. Öğrenci/ler son altı ay içinde çekilmiş vesikalık fotoğraflarını sisteme yükleyeceklerdir. Online başvuruda Proje Planı, Proje Özeti (özet 250 kelimeyi geçmemelidir) ve Proje Raporu PDF formatında sisteme yüklenecektir. Proje özet, plan ve raporunuzun üzerine kişisel bilgilerinizi yazmayınız. Online başvuru yapıldıktan sonra sistemden alınacak proje başvuru çıktısı öğrenci/ler, danışman ve okul müdürlüğü tarafından imzalanacaktır. Başvuru formu 24 Ocak 2014 tarihine kadar Bölge Koordinatörlüğü adresine gönderilecek veya elden teslim edilecektir (proje başvuruları TÜBİTAK’a gönderilmeyecektir).

PROJE REHBERİ Proje Rehberi, TÜBİTAK Ortaöğretim Öğrencileri Arası Araştırma Projeleri Yarışması’na katılacak öğrencilere yardımcı olmak için hazırlanmıştır. Proje çalışması yapan öğrencilerin başvuruda bulunmadan önce bu rehberi baştan sona dikkatle okumaları kendileri için çok yararlı olacaktır. Ülkemiz genelinde düzenlenen böyle bir yarışmaya katılacakların, çalışmalarının her aşamasında benzer şekilde davranmaları ve konulan ilkelere uymaları herşeyden önce kendilerine kolaylık sağlayacak ve çalışmalarının en iyi şekilde değerlendirilmesini mümkün kılacaktır.

Bu yarışmanın temel amaçlarından biri genç beyinleri düşünmeye, gözlem yapmaya, merak etmeye, merak ettiklerini araştırmaya teşvik etmektir. Bu bağlamda, projelerin değerlendirilmesinde göz önüne alınacak en önemli kıstas, projeye kaynak olan fikrin proje sahibi öğrenci/öğrencilerden çıkmış olmasıdır. Bu fikir basit; fakat çok ilginç ve pratik bir çözüme yönelik olabilir. Öğrencilerin kendi ürettikleri fikri uygulama aşamasında üniversitelerden ya da araştırma kurumlarından destek almaları doğaldır. Ancak, bu destek, bilgi alma ya da laboratuvarlardaki cihaz veya çeşitli araçların kullanımıyla sınırlı kalmalıdır. Öğrencilerin bir üniversitede yürütülmekte olan bir araştırmaya katılıp burada yaptığı çalışmaları proje olarak sunması bu yarışmanın ruhuna ve var oluş nedenine aykırıdır.

Başvurular internet üzerinden http://e-bideb. tubitak. gov Başvurular internet üzerinden http://e-bideb.tubitak.gov.tr adresinden yapılabilir.

TEŞEKKÜRLER Prof. Dr. Şükrü Beydemir Atatürk Üniversitesi, Fen Fakültesi, Kimya Bölümü, 25240 Erzurum Tel: 04422314388