Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ORTAÖĞRETİM ÖĞRENCİLERİ ARAŞTIRMA PROJELERİ YARIŞMASI

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ORTAÖĞRETİM ÖĞRENCİLERİ ARAŞTIRMA PROJELERİ YARIŞMASI"— Sunum transkripti:

1 ORTAÖĞRETİM ÖĞRENCİLERİ ARAŞTIRMA PROJELERİ YARIŞMASI
(2204)

2 MALATYA FİNALİST PROJELER
TÜBİTAK ORTAÖĞRETİM ARAŞTIRMA PROJE YARIŞMASI EĞİTİM ÖĞRETİM YILI MALATYA BÖLGESİNE BAĞLI İLLERİN BAŞVURU SAYILARI VE FİNALİST PROJELER İLLER BAŞVURU SAYILARI MALATYA FİNALİST PROJELER Adıyaman 52 FİZİK Öğrenciler: ERKİN YÜCEL - MURAT BAYAR Öğretmen: HALİL BAYRAM Proje Adı: ARI KOVANLARINDA İKLİMLENDİRME İLE VERİM ARTTIRMA Okulu: MALATYA ANADOLU LİSESİ PSİKOLOJİ Öğrenciler: ŞEHRİBAN BEYDA TAŞCI - SENA NUR COŞAN Öğretmen: BASRİ YAKUT Proje Adı: SENİN İÇİN MATEMATİK KİM? Okulu: MALATYA NİYAZİ MISRİ SOSYAL BİLİMLER LİSESİ Bingöl 17 Diyarbakır 97 Elazığ 85 Malatya 183 Öğrenciler: ÇAĞATAY SOYLU Öğretmen: MELİKE PEKTAŞ Proje Adı: AZ ENERJİ HARCAYAN MANYETİK OCAK TASARIMI Okulu: MALATYA TED MALATYA KOLEJİ ÖZEL ANADOLU LİSESİ SOSYOLOJİ Öğrenciler: AYBALA KAYA Öğretmen: AYBİLGE KAPIDERE Proje Adı: REKLÂMLARDA KULLANILAN YABANCI KÖKENLİ SÖZCÜK VE DAVRANIŞ DİLİNİN KÜLTÜREL DEĞİŞİME/ FARKLILAŞMAYA ETKİSİ Okulu: MALATYA TURGUT ÖZAL ANADOLU LİSESİ Mardin 61 Şanlıurfa 88 Tunceli 20 Toplam 603 MALATYA’DAN PROJE YARIŞMASINA KATILAN ÖĞRENCİ SAYISI: 287 MALATYA’DAN PROJE YARIŞMASINA KATILAN ÖĞRETMEN SAYISI: 97 MALATYA’DAN PROJE YARIŞMASINA KATILAN OKUL SAYISI: 31

3 MALATYA BÖLGE SERGİSİNDE YER ALAN PROJELER
Adıyaman Bingöl Diyarbakır Elazığ Malatya Şanlıurfa Mardin Tunceli Alan Toplamları Bilgisayar (3) 2 1 3 Biyoloji (8) 8 Coğrafya (9) 9 Fizik (23) 7 4 23 Kimya (9) Matematik (12) 12 Psikoloji (5) 5 Sosyoloji (14) 14 Tarih (9) Türk Dili ve Edebiyatı(8) İl Toplamları 10 17 25 16 6 100

4 Yarışmanın Amacı ORTAÖĞRETİM ÖĞRENCİLERİNİ; Düşünmeye, Gözlem yapmaya,
Merak etmeye, Merak ettiklerini araştırmaya teşvik etmektir.

5 Proje Başvurusu için Çağrıya Çıkılan Alanlar
Türk Dili ve Edebiyatı,  Coğrafya, Psikoloji, Sosyoloji, Tarih. Teknolojik Tasarım  Bilgisayar, Biyoloji, Fizik, Kimya, Matematik, Değerler Eğitimi,

6 BAŞVURU İŞLEMİ https://e-bideb.tubitak.gov.tr adresinden
05 – 18 Ocak 2016 tarihleri arasında online olarak yapılacaktır. 22 Ocak 2016 tarihi saat 17:00’e kadar Bölge Koordinatörlüğü adresine gönderilecek veya elden teslim edilecektir. İki öğrenci tarafından hazırlanan projelerde bir öğrenci sisteme giriş yapacak ve diğer öğrenci ile danışman bilgilerini de sisteme girecektir.

7 BAŞVURU İŞLEMİ Öğrenci/ler son altı ay içinde çekilmiş vesikalık fotoğraflarını sisteme yükleyeceklerdir. Online başvuruda; Proje Planı, Proje Özeti (özet 150’den az olmamalı-250 kelimeyi geçmemelidir), Proje Raporu. PDF formatında sisteme yüklenecektir.

8 Bilimsel araştırma planı aşağıda verilen unsurlardan oluşur:
1 - Proje Planı Bilimsel araştırma planı aşağıda verilen unsurlardan oluşur: • Araştırma Konusu: • Hipotez geliştirilmesi veya mühendislik hedefinin belirlenmesi: • Kullanılacak yöntem ve süreçlerin tanımı Süreçler: Veri analizi: 3) Kaynaklar:

9 2 - Proje Özeti Proje Özeti özet 250 kelimeyi geçmemelidir.
a) Deneyin amacı: 1. Proje konusunun araştırılma sebebini açıklayan bir giriş metni, 2. Çalışılan hipotez veya problemin ifadesi, b) Kullanılan yöntem ve işlemler: 1. Araştırmanın nasıl yapıldığı hakkında genel bir açıklama ve önemli noktaların özeti, 2. Özet, kullanılan malzemeler hakkında bilgi içermez, ancak işlemleri çok büyük ölçüde etkiliyorsa veya araştırma için geliştirilmesi gerekiyorsa bahsedilebilir. c) Gözlemler/Veriler/Bulgular: 1. Bu bölüm sonuca doğrudan etkisi olan ve deney veya gözlem sonucu elde edilen anahtar bulguları içermelidir. 2. Özette bulgular hakkında ayrıntı, grafik ve tablolar verilmemelidir. d) Sonuçlar: 1) Araştırmanın sonuçlarından kısaca bahsedilmelidir. 2) Son paragraf araştırmanın uzantısı olan uygulamaları ve işlemleri içermelidir. Proje Özeti özet 250 kelimeyi geçmemelidir.

10 3 - Proje Raporu Proje Raporu; Proje Adı Projenin Amacı Giriş Yöntem
Sonuçlar ve Tartışma Kaynak (PDF formatında sisteme yüklenecektir).

11 BAŞVURU İŞLEMİ Proje özet, plan ve raporunuzun üzerine kişisel bilgiler yazılmaz. Online başvuru yapıldıktan sonra sistemden alınacak proje başvuru çıktısı öğrenci/ler, danışman okul müdürlüğü tarafından imzalanacaktır.

12

13

14 Başvuruların Değerlendirilmesi
Jüri gerek görürse, proje başvuru alanını değiştirebilir. Sergiye davet edilen projeleri hazırlayan öğrenciler sergi esnasında jüriler tarafından mülakata alınacaktır.

15 Başvuruların Değerlendirilmesi
Özgünlük ve Yaratıcılık, Kullanılan Bilimsel Yöntem, Tutarlılık ve Katkı, Yararlılık (Ekonomik, Sosyal), Uygulanabilirlik ve Kullanışlılık, Kaynak Taraması, Özümseme ve Hâkimiyet, Sonuç ve Açıklık gibi kıstaslar göz önüne alınacaktır. NOT:Tüm değerlendirmelerde jüri kararı kesindir. TÜBİTAK değerlendirme kriterleri üzerinde değişiklik yapabilir.

16 Başvuruların Değerlendirilmesi
Bölge merkezinde yapılacak yarışmalar sonunda Bölge Finalistleri belirlenecektir. Ödül alan öğrenciye ve danışmanına Başarı Belgesi ve para ödülü verilmektedir

17 Başvuruların Değerlendirilmesi
12 bölgede Finalist olarak belirlenen projeler Final Yarışması için Mayıs ayında Ankara’ya davet edilmektedir. Ankara’da düzenlenecek yarışma sergisinde projeler jürilerce tekrar değerlendirilmektedir.

18 Ödül Değerlendirme sonucunda her dalda derece alan öğrenciye, danışman öğretmenine ve okullarına başarı belgeleri, ayrıca öğrenci ve danışmanına para ödülleri verilmektedir.

19 Ödül Sergilenen projelerin genel değerlendirilmeleri sonucunda bir proje sahibine/sahiplerine Yılın Genç Araştırmacısı Ödülü verilmektedir. DERECESİ ÖĞRENCİ ÖDÜLÜ  ÖĞRETMEN ÖDÜLÜ BİRİNCİLİK 3.000TL İKİNCİLİK 2.500TL ÜÇÜNCÜLÜK 2.000TL TEŞVİK 1.500TL

20 Ödül Yarışmada derece alan öğrencilerin faydalandığı ek katsayı uygulaması YÖK tarafından kaldırılmıştır. Uluslararası Proje Yarışmalarına TÜBİTAK tarafından gönderilerek Birincilik, İkincilik, Üçüncülük ödüllerinden birini alan öğrenciler derece aldıkları alanla ilgili bir bölümü tercih etmeleri durumunda alanlarındaki yükseköğretim programlarından burslu programlar hariç istedikleri programa sınavsız olarak kontenjan dışında ÖSYM tarafından yerleştirileceklerdir (Bkz YGS Kılavuzu). Ayrıca Uluslararası Proje Yarışmalarına TÜBİTAK tarafından gönderilerek Birincilik, İkincilik, Üçüncülük ödüllerinden birini alan öğrenciler TÜBİTAK Yurt İçi Lisans Burs Programından yararlandırılacaktır.

21 Finalistlere Sağlanan olanaklar
Sergilerin yapılacağı illerin dışından gelecek öğrenciler ile okul müdürlüğünce görevlendirilecek olan her proje için bir öğretmenin konaklama ve geliş-dönüş otobüs ya da tren (yataklı hariç) yol paraları TÜBİTAK tarafından ödenmektedir.

22 Uyarı Yarışma ile ilgili yazılı belgeler öğrenci, danışman ve okul müdürlüklerine TÜBİTAK tarafından e-posta olarak gönderilebilir. Yarışma süresince sisteme gireceğiniz e-posta adresinizi takip etmeniz beklenmektedir.

23 TEŞEKKÜRLER H. Hüseyin YÜCEL 505 691 11 45


"ORTAÖĞRETİM ÖĞRENCİLERİ ARAŞTIRMA PROJELERİ YARIŞMASI" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları