YANGIN EKİBİ ÇALIŞMA TALİMATI

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
SÖNDÜRME MADDELERİ, CİHAZLARI ve KULLANMA TEKNİKLERİ
Advertisements

Örnek Sorular Kapalı Alanlarda Çalışmalarda İş Sağlığı ve Güvenliği Basınçlı Kaplarla Çalışmalarda İş Sağlığı ve Güvenliği.
İŞ İZNİ SİSTEMİ (Work Permit)
MARDİN HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ SOBA ZEHİRLENMELERİ
ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ SİVİL SAVUNMA UZMANLIĞI
EV KAZALARI.
STAJ UYGULAMASININ YAPILABİLECEĞİ İŞLETMELER
EĞİTİMDE FATİH PROJESİ
5 ADIMDA RİSK DEĞERLENDİRMESİ
EĞİTİM KURUMU YÖNETİCİLERİ GÖREV SÜRESİ UZATMA İŞLEMLERİ
1 Sınavlarla İlgili Genel Konular ÖSYS’deki Değişiklikler / Yenilikler  2010 ÖSYS’de önemli değişiklikler:   Haziran ayında yapılacak Lisans.
EV KAZALARI.
STAJ UYGULAMASININ YAPILABİLECEĞİ İŞLETMELER
Çankaya Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü
ORTAK 9. SINIF DURUMU Tüm Ortaöğretim kurumları 9. sınıflarında okutulan dersler ortaktır. 9. sınıf öğrencileri Eğitim Öğretim yılı sonunda başarı durumuna.
KAYIT ORGANİZASYONU ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI
KONU: KAYNAK İŞLERİNDE GÜVENLİK
ERK İSG-İK – –
Basınçlı Kaplar.
ERK İSG&İK ERK –
BASINÇLI TÜP DEPOLAMA VE KULLANIM TALİMATI
FÜMİGANTLARIN MUHAFAZASI VE KORUNMA TEDBİRLERİ. Fümigantlar, zehirli maddeler oldukları için, uygulama sırasında olduğu gibi muhafazaları sırasında da.
12 Yıllık Zorunlu Eğitime Yönelik Uygulamalar
Anket Tekniği.
İzolasyon Odalarının Temizliği
İSKELE KURULMASI TALİMATI
YANGIN GÜVENLİĞİ VE YANGINLA MÜCADELE
İzlenecek yol kimyasalın sınıfı ve miktarına göre değişir
KARBON MONOKSİT ZEHİRLENMESİ
KİMYASALLARI DEPOLAMA TALİMATI
ESKİŞEHİR İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
1. 1.Oturum (C.tesi)Saat =10:00 2.Oturum (C.tesi)Saat =14:00 3.Oturum (Pazar)Saat =10:00 4.Oturum (Pazar)Saat.
KAPALI ALANLARDA BOYA YAPILMASI TALİMATI
Bülent DURAN Ocak İçerik Kapama Donanımları Havalanadırma,Hava Firar, İskandil ve Taşıntı Sistemleri Tekne Boşaltım Ağızları-Açıklıklar Dümen ve.
HAKEDİŞ. 3. BİRİM FİYAT TARİFLERİ VE ANALİZİ YAN GÖRÜNÜŞ.
Madde 1: Sözleşme konusu iş spor tesisi soyunma odası inşaatı olup Z.K.Ü. ALAPLI M.Y.O. kampüsünde yapılacaktır. Madde 2: İş anahtar teslimi götürü usul.
BOYA İŞLERİ ÇALIŞMA TALİMATI
PRES TEZGAHINDA ÇALIŞMA TALİMATI
ELEKTRİK ARK KAYNAK MAKİNESİ ÇALIŞMA TALİMATI
BASINÇLI TÜP İLE ÇALIŞMA TALİMATI
İŞ SAĞLIĞI ve GÜVENLİĞİ RİSK DEĞERLENDİRME ÇALIŞMALARI
KAYNAK İŞLERİ ÇALIŞMA TALİMATI
KARBONMONOKSİT ZEHİRLENMELERİ (Soba, Şofben vb) ve ALINACAK ÖNLEMLER
BORU İŞLERİ ÇALIŞMA TALİMATI. Hiçbir kapalı boru kontrol edilmeden kesinlikle kesilmemelidir. Tüm borular flanşı varsa sökülmeli ve borudan gazdan arındırma.
VALİDEBAĞ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
BAKIM ONARIM İŞLERİ ÇALIŞMA TALİMATI
LPG DOLUM TALİMATI.
ELEKTRİĞİN YOL AÇABİLECEĞİ TEHLİKELER
STAJ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
ELEKTRİK ÇARPMASI.
2017-YGS Görevli Eğitimi ÖLÇME, SEÇME VE YERLEŞTİRME MERKEZİ BAŞKANLIĞI Sınav Görevlileri Yönetimi Daire Başkanlığı.
PAYROTEKNİK MALZEMELER
Bazı Önemli Kural Değişiklikleri
TEKNELERDE KİŞİSEL GÜVENLİK VE GÜVENLİ ÇALIŞMA KURALLARI
Bazı Önemli Kural Değişiklikleri
KAPALI BÖLMELERE GİRİŞ:
İLERİ YANGINLA MÜCADELE
GEMİCİLİK DÜMEN DONANIMLARI.
INERT GAS SYSTEM N2 SYSTEM GAS INDICATORS P/V VALVES PRESSURE UNITS
STAJ NEDİR? Öğrencilere, belli zaman dilimi ve süreler içinde öğrenim gördükleri meslek ile ilgili işyerlerindeki uygulamalarla karşı karşıya gelmelerini.
YANGIN.
YANGIN TESPİT SİSTEMLERİ
BORU İŞLERİ ÇALIŞMA TALİMATI
CO2 KULLANIMI Karbondioksit gazının kendisi tüpler içerisine basınç altında doldurulur, tüpte basınç yaratmak için ayrı bir gaz kullanılmaz. CO2 basınç.
2017-ALES Sonbahar Dönemi Bina Sınav Sorumlusu Görevli Eğitimi
Psikolojik Danışma ve Rehberlik Servisi
2017-YGS Görevli Eğitimi ÖLÇME, SEÇME VE YERLEŞTİRME MERKEZİ BAŞKANLIĞI Sınav Görevlileri Yönetimi Daire Başkanlığı.
KAYIT ORGANİZASYONU ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI
1 Nisan 2018 tarihinde uygulanacak olan Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavına (2018-YDS İlkbahar Dönemi) Görevli Eğitimi ÖLÇME, SEÇME VE YERLEŞTİRME.
BURSA İL HAKEM KURULU.
Sunum transkripti:

YANGIN EKİBİ ÇALIŞMA TALİMATI

Gemi tersaneye geldiğinde gemiye en az üç noktadan (baş, güverte, kıç) yangın devresi çekilecektir. Gemiye yeteri kadar CO2,KKT söndürücü çıkarılacaktır. Bu söndürücüler, yanma tehlikesi olan yerlerin 3 m uzağına konulacaktır. Her gün gemiye çıkıldığında devrede su olup olmadığı ve tüplerin yerinde olup olmadığı kontrol edilecektir. Öncelikle geminin yakıt tanklarının nerede olduğu belirlenecek ve her tarafına “YAKIT TANKIDIR, SICAK ÇALIŞMA YAPMA” yazısı yazılmalıdır. Yakıt tankını markalarken, yakıt tankından en az 2m mesafe bırakılmalıdır.

Geminin balast tankları kontrol edilecek, içinde herhangi bir yanıcı madde olup olmadığı tespit edilecektir. Eğer var ise yakıt tankı gibi markalanacaktır. Eğer yakıt borusu ve hava firar boruları balast tankından geçiyorsa onlarda markalanacaktır. Gemi geldiğinde yakıt tanklarının hava firarları da markalanacaktır. Yakıt tankları temizlenmeden herhangi bir sıcak işlem yaptırılmayacaktır.

Yakıt tankları temizlenirken, yakıt tankı temizleme talimatına göre yapılması sağlanacak ve denetlenecektir. Talimata uygunsuz bir durum varsa, işlem durdurulacaktır. Yakıt tankı temizlenirken, en az 8 m mesafede sıcak çalışma yaptırılmayacaktır çünkü sıcak çapaklar yakıt tanklarına sıçrayabilir ve yangına sebebiyet verebilir. Yakıt tankı teslim alma formu doldurulacaktır. Yakıt tankı her gün kontrol edilecektir. Yakıt kaçağı varsa sıcak işlem durdurulacaktır.

Geminin baş tarafında halatlar ve boya odası vardır Geminin baş tarafında halatlar ve boya odası vardır. Burada bir sıcak çalışma olacağı zaman o bölümlerde bulunan yanıcı maddeler alınacaktır. Geminin en tehlikeli bölümleri makine dairesi ve yaşam mahallidir. Bu bölümlerde olacak sıcak çalışmalar mutlaka kontrol altında tutulacaktır.

Gemide herhangi bir boru kesilecekse, boru kesme talimatına uygun sıcak çalışma izni verilecektir. Gemide tutya kesilecekse veya tutya koyulacaksa tutya kesme ve montaj talimatı uygulatılacaktır.

Geminin kapakları box-kutu şeklinde ise mutlaka gas-free alınacaktır Geminin kapakları box-kutu şeklinde ise mutlaka gas-free alınacaktır. Uygun ise bir peç açılacaktır. Eğer kesilen yer diğer bölümlerden bağımsız ise her bölme için ayrı işlem uygulanacaktır. Geminin dümeninde sıcak çalışma yapılacaksa, dümen yelpazesinde talimatı uygulattırılacaktır.

Boya atılacak yer için boya atma talimatı uygulattırılacaktır Boya atılacak yer için boya atma talimatı uygulattırılacaktır. Boya yapılan yerin hiçbir tarafında sıcak çalışma yapılmayacaktır ve o noktalara “BOYA VARDIR, SICAK ÇALIŞMA YAPMA” yazısı asılacaktır. Boya atılan tank, boya işlemi bittikten sonra sıcak çalışma yapılacaksa en az 2 saat geçmelidir. Gas free alınmalıdır ve boya kurumuş olmalıdır. Bunlar olumlu ise sıcak çalışma yapılabilir.

Sıcak çalışma yapılacak her yere yazılı sıcak çalışma izni verilecektir. Kesinlikle sözlü sıcak çalışma izni verilmeyecektir. Sıcak çalışma izni verirken, verilecek yer kontrol edilecektir. Sıcak çalışma izni verilecek yer iyice taranmalıdır. Örneğin, bir yakıt tankında sıcak çalışma yapılacaksa, bir numaralı yakıt tankının her tarafından kontrol edilmelidir. Eğer herhangi bir bölgesinde de yakıt tankı vb. varsa en az 2 metre mesafeden itibaren çalışma yapılmalı denilmelidir.

Her gün şaloma kontrol formu doldurulacaktır. Her gün oksijen kollektörü kontrol formu doldurulacaktır. Her gün gözlemlenen olumsuzluklar gözlem kontrol formuna eklenecektir.

Bir sıcak işlem izni verirken kesinlikle geminin proje, planlama, sac mühendislerinin etkisinde kalınmayacaktır. Geminin enspektörleri ve gemi yetkilileri etkisi altında kalınmayacaktır. Kapalı alan ve arkası bilinmeyen bir yer kesilirken kesilecek yer görünmeden kesinlikle çalışma izni verilmeyecektir.