Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

BURSA İL HAKEM KURULU.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "BURSA İL HAKEM KURULU."— Sunum transkripti:

1 BURSA İL HAKEM KURULU

2 BURSA İL HAKEM KURULU BAŞKAN İSA YÜCEL ÇIRAKOĞLU BAŞKAN VEKİLİ/HAKEM ATAMA SORUMLUSU ÇETİN DEMİRHAN GÖZLEMCİ ATAMA SORUMLUSU METİN AKDAĞ ANTREMAN SORUMLUSU SELKAN SABANCI RAPORTÖR /MENTÖR SORUMLUSU DENİZ SEKBAN EĞİTİM SORUMLUSU ERHAN SARGIN

3 BURSA İL HAKEM KURULU bursaihk16@hotmail.com
MAİL ADERESLERİMİZ

4 BURSA İL HAKEM KURULU FUTBOL SEZONU TALİMATLARI

5 ANTREMANLAR İdmanlarımız Salı ve Perşembe günleri saat 19:00 da yapılacaktır. Akşam mesaisi ile ilgili sorun yaşayan hakemlerimiz Salı günü sabah 10:00 da ayrıca idman yapılacaktır.(Sezon boyunca sabah idmanına dahil olmak isteyenler yıllık mazeret dilekçesini il hakem kuruluna sunmalıdır.) İdman katılım listesi 19:00 da kaldırılacaktır. İdmanlar tek tip kıyafetle yapılacaktır.(Kıyafetler belirtilecektir.) Sakat ve yorgunluk gibi nedenlerden dolayı ayrı koşmak isteyenler bir grup halinde en kıdemli hakem yönetiminde idmanı tamamlayacaklardır. İdmana katılamayan il ve aday hakemler mazeretlerini İdman Sorumlusu Selkan SABANCI ,Klasman hakemleri ise Selkan SABANCI ve idman Sorumlusu M.Fırat DARCAN SMS yoluyla bilgilendirilecekler .

6 . EĞİTİM EPAK eğitimleri Salı veya Perşembe günleri 20:30 da Eğitimcinin görüşü ile yapılması planlanmaktadır. EPAK günleri idman 19:55 te bitirilecektir. Katılım listesi 20:30 ta kaldırılacaktır. Kritik yapılıp eğitim verilecek olan günler içinde geçerlidir.

7 GÖZLEMCİLER İÇİN TALİMATLAR
Merkezdeki müsabakalarda görevli gözlemcilerimiz talimatlara uygun bir şekilde müsabaka saatinden 45 dakika önce görev yerinde hazır bulunacaklar. İlçelerde ise bir saat önce hazır bulunmaları gerekmektedir. Müsabakada görevli olmayan gözlemcilerimiz hiç bir şekilde soyunma odalarına ve sahaya girmeyeceklerdir. Müsabakada görevli gözlemciler müsabaka öncesi kıdemsiz yardımcı hakem tarafından hazırlanan bilgi formunu alıp kısa bir görüşme sonrası soyunma odasından ayrılacaktır. Önemli olaylar dışında devre arasında soyunma odasına girmeyeceklerdir. Müsabaka bitiminde sadece kritik pozisyonlar konuşulup görüş ve öneriler dile getirilecek. Ayrıntılar rapor edilecektir. Raporların özgün olmasına dikkat edilecektir. Kes kopyala gibi basit teknikler kesinlikle kullanılmamalıdır.

8 Merkez müsabakalarda gözlemciler hakem tarafından aranmayacaktır
Merkez müsabakalarda gözlemciler hakem tarafından aranmayacaktır. Deplasman müsabakalarında gözlemci hakem tarafından müsabakadan bir önceki gün 21:00 a kadar aranılacak, seyahat planı yapılacaktır. Birlikte seyahat gözlemcilerin takdirine bırakılacaktır. Müsabaka onayı Cuma günü 12:00 kadar yapılacaktır. Hafta içi müsabakalarda ise Pazar günü 12:00 kadar onay yapılacaktır. Onaylanmayan görevde değişikliğe gidilecektir. Cuma-Cumartesi-Pazar gözlemci raporları Pazartesi 20:00 a kadar sisteme girilecektir. Pazartesi-Salı-Çarşamba-Perşembe gözlemci raporları müsabakadan sonraki gün saat 20:00 a kadar sisteme girilecektir.

9 Gözlemcilerimiz haftalık etap öncesi mazeretlerini mutlak surette Pazartesi 20:00 a kadar sisteme girmeliler. Gözlemcilerimiz hakemle ilgili olumlu-olumsuz ekstra durumları adresine mail atabilirler. Sistem ile ilgili sorun yaşayan gözlemcilerimiz adresine exel sayfası şeklinde rapor formatında mail atılacaktır. .

10 HAKEMLER İÇİN TALİMATLAR
Hakem müsabaka görevlendirmeleri (Önemli durumlar dışında) Perşembe akşamı yapılacaktır. Görev onaylama Cuma günü 12:00 a kadar yapılacaktır. Onaylama yapılmayan müsabakalarda görev değişikliğine gidilecektir. Merkezde görevli hakem ekibinin birlikte seyahat zorunluluğu yoktur. Ancak müsabaka saatinden bir saat önce talimatlara uygun bir şekilde hazır bulunmaları gerekmektedir. İlçelerde görevli hakem ekibi trio olarak birlikte seyahat etmek zorundadırlar. Müsabakanın hakemi gözlemci ile yardımcı hakemlerde müsabakanın hakemi ile müsabakadan bir önceki akşam 21:00 kadar iletişime geçmeliler. Bütün müsabaka ve sahalarda mutlak surette hakemlerimiz ısınma yapacaklardır.

11 Müsabaka bilgi formu kıdemsiz yardımcı hakem tarafından hazırlanacak ve bütün iş ve işlemlerden hakem sorumludur. Güvenlik vb. müsabakayı ilgilendiren konularda inisiyatif ve sorumluluk hakeme aittir. Gözlemci hocalarla diyalogda SAYGI birincil kural olarak kabul edilmelidir. Sadece olaylı müsabakalarda HAS a bilgi verilmelidir. Cuma-Cumartesi-Pazar hakem raporları Pazartesi 12:00 a kadar sisteme girilecektir. Pazartesi-Salı-Çarşamba-Perşembe hakem raporları ertesi gün 20:00 ye kadar sisteme girilecektir.

12 Disiplin raporları ayrıntılı bir şekilde yazılmalı.
TFF MHK tarafından görevlendirilen triodan(Klasman hakemleri) müsabakanın hakemi en kısa sürede HAS a SMS atacaktır. Trioda hakem yok ise yardımcı hakem veya dördüncü hakem bireysel olarak SMS atacaktır. Hakemlerimiz haftalık etap öncesi mazeretlerini mutlak surette Pazartesi 20:00 a kadar sisteme girmeliler. Hafta içi sezon boyunca görev almak isteyen hakemlerimiz yazılı dilekçelerini İHK ya ulaştırmalılar(İlk toplantıda dilekçeler alınacak). Değişiklik durumu HAS a bildirilmelidir.

13 Kesinlikle hakem ve gözlemcilerimiz için saat ,saha ve trio tarifesi uygulanmayacaktır.
Müsabakalarda görevli hakem ve gözlemciler arasında yaşanabilecek olumsuzluklarda karşılıklı diyaloglara girilmeyecek. İlgili konu ayrıntılarıyla beraber mail yoluyla İHK bilgilendirilecektir. Deplasman durumu olan Hakem ve Gözlemcilerimiz ilçede oturduklarını gösteren İkametgâh belgelerini İvedi bir şekilde İHK ye mail atmaları gerekmektedir.

14 İHK üyeleri ile iletişime geçmeden önce Aile hayatı, iş durumu v. b
İHK üyeleri ile iletişime geçmeden önce Aile hayatı, iş durumu v.b. durumları göz önünde bulundurarak saat konusunda hassasiyet gösterilmesine dikkat edilmelidir. Yapılacak olan etaplarda ve sene sonu terfilerde yukarıda yazılı olan talimatlara uyum, birlik ve beraberliğe gösterilen hassasiyet göz önünde bulundurulacaktır.

15 BÜTÜN HAKEM VE GÖZLEMCİ HOCALARIMIZA YENİ SEZONDA BAŞARILAR DİLERİZ.
BURSA İL HAKEM KURULU


"BURSA İL HAKEM KURULU." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları