YÖNETİCİLERİN ÇALIŞANLARI MOTİVE ETME BECERİSİ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
8. SINIF 3. ÜNİTE BİLGİ YARIŞMASI
Advertisements

TS EN ISO 9001:2008 KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ
İŞLETMELERİN ÇEVRESİ VE ÇEVRE FAKTÖRLERİ
Bankacılık Etik İlkeleri
1507 KOBİ Ar-Ge Başlangıç Destek Programı.
Orta Doğu Teknik Üniversitesi
KONU: Verimlilik nedir? Verimlilik hesabı nasıl yapılır?
ÜNİTE DEĞERLENDİRMESİ 1.Sınıf Türkçe
YÖNETİM İŞLEMİNİN FONKSİYONLARI
Hayatboyu Öğrenme Programı Leonardo da Vinci Mesleki Eğitim Programı Leonardo da Vinci Genel Tanıtım.
AKREDİTASYON SİSTEMİNDE BALIKESİR SANAYİ ODASININ KALİTE UYGULAMALARI Konya.
22 NCİ YILINDA TÜRKİYE'DE "KATILIM BANKACILIĞI" TECRÜBESİ 22 NCİ YILINDA TÜRKİYE'DE "KATILIM BANKACILIĞI" TECRÜBESİ Sunum: Dr. Adnan BÜYÜKDENİZ Genel Müdür.
1 T.C. ŞIRNAK VALİLİĞİ Ocak GENEL TANITIM.
ISPARTA TİCARET VE SANAYİ ODASI AVRUPA YATIRIM BANKASI
T.C. ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞI İç Denetim Başkanlığı TAŞINIR İŞLEMLERİNDE SİSTEM DENETİMİ UYGULAMASI Ahmet SANDAL, İç Denetçi (KİDES) Mehmet KURU,
GELECEĞİ TAHMİN ETMENİN EN İYİ YOLU ONU YARATMAKTIR…
KONTROL ORTAMI Defterdarlıklar İç Kontrol Eğitimi 10 Mart-27 Nisan 2013 Strateji Geliştirme Başkanlığı 1.
Bir İş Planı Yazmanın Ne, Neden
ÜNİVERSİTELERDE İŞ MÜKEMMELLİĞİ MODELİ 2 MART 2003.
Ülke Sohbet Toplantıları 5 Haziran 2009 İZMİR. GÜNEY VE KUZEY KORE ARASINDA VAKİ SAVAŞ NİHAYETLENMEMİŞ OLUP, HALEN BİR ATEŞKES ANLAŞMASI MEVCUTTUR. BU.
AR-GE, İNOVASYON ve ENDÜSTRİYEL UYGULAMA
“Ülke ekonomisinin verimlilik ilkelerine uygun olarak gelişmesini sağlamak, işçi, işveren ve hükümet kesimlerine eğitim ve danışmanlık desteği sağlamak.
BBY Bilgi Teknolojisi ve Yönetimi
ORHAN EREN İLKOKULU 1-A.
1 BASINTOPLANTISI 5 Kasım 2012 İstanbul. 2 ALEXANDER KÜHNEL Hannover-Messe International Istanbul.
MERSİN ÜNİVERSİTESİ DENİZCİLİK MESLEK YÜKSEKOKULU AKADEMİK DEĞERLENDİRME ve KALİTE GELİŞTİRME TOPLANTISI NİSAN 2010.
Prof. Dr. M. Erdal GÜZELDEMİR
Kendi işimi kurma nedenlerim;
Genç Bilişimciler İçin Profesyonelleşme Yolunda Öneriler
Büyüme, İşsizlik ve İşgücü Piyasası Reformları
KALİTE YÖNETİMİ (EĞİTİMDE).
Elektrik Elektronik Teknoloji Platformu Oluşturma Çalıştayı Sinan Tandoğan TÜBİTAK-TEYDEB 23 Şubat 2007, TÜSSİDE.
ENERJİ VERİMLİLİĞİ DANIŞMANLIK (EVD) ŞİRKETLERİ
1 Öğretme yöntemleri Hazırlayan:A.Nevzat TANIŞIK.
İhracatta Devlet Yardımları -Uluslar arası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi (2010/8 sayılı Tebliğ) -Pazar Araştırması ve Pazara Giriş Desteği.
TEST – 1.
Üsküdar Halk Eğitim Merkezi Eczane Çalışanlarının Eğitimi
24 Kalite yönetimi.
30 Nisan 2014 İSTANBUL SANAYİ ODASI 12. SANAYİ KONGRESİ 15 MAYıS 2014.
CVS 1998 deki kuruluşundan beri Türkiye'nin hem içinde ve hem de yurt dışında çelik endüstrisine hizmet vermektedir.
1 T.C. ŞIRNAK VALİLİĞİ Aralık GENEL TANITIM.
Performans Göstergeleri
8 ? E K S İ L E N EKSİLEN _ 5 5 ÇIKAN FARK(KALAN) 8.
Tanıtım : “Milli Prodüktivite Merkezi ve Hizmetleri” 04 Aralık 2010 Konuşmacı: Şakir KARAKAYA Eğitim Bölüm Başkanlığı Uzmanı Milli Prodüktivite Merkezi.
1 T.C. ŞIRNAK VALİLİĞİ Ekim GENEL TANITIM.
1. 2 İşletmelerin genel amaçları 3 Değer Arttırma: İş letme piyasa de ğ erini hissedarları açısından maksimum yapmalıdır 4.
European Commission Enterprise and Industrie Avrupa İşletmeler Ağı 25 - KASIM BSN ANATOLIA.
Değer ve Tedarik Zinciri Analizleri
1 ŞEKERBANK BİREYSEL BANKACILIK Kasım/ TÜRKİYE’DE BİREYSEL BANKACILIK-İLKLER.
TÜRKİYE EKONOMİSİNE GENEL BAKIŞ VE SON GELİŞMELER KEMAL UNAKITAN MALİYE BAKANI 15 Ekim 2008 T.C. MALİYE BAKANLIĞI.
KEMALPAŞA BELEDİYESİ PAYDAŞ ANALİZİ ÇALIŞMASI Yunus Emre Özer İbrahim Güray Yontar DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ İİBF KAMU YÖNETİMİ BÖLÜMÜ.
Kareköklü Sayılar KAREKÖKLÜ BİR İFADE İLE ÇARPILDIĞINDA SONUCU DOĞAL SAYI YAPAN ÇARPANLAR.
TOPLAM KALİTE YÖNETİMİ NEDİR?
VERİMLİLİK ARTIRMA TEKNİKLERİ
VERİMLİLİK ve VERİMLİLİK ÖLÇÜMÜ
KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ
Sendikaların ekonomik analizi

CRM İÇIN STRATEJIK BIR YAKLAŞıM Hafta 5 – Adrian Payne Chapter 1 Prof. Dr. Remzi ALTUNIŞIK.
Tarıma verilen destek 90'lı yıllara kadar o zamanki Avrupa Ekonomik Topluluğu'nun yıllık bütçesinin %60'ı kadardır. Tarım desteği bugünkü Avrupa Birliği'nin.
MÜKEMMELLİĞE DOĞRU TÜRKİYE İsrafın Önlenmesinde Durum Tesbiti ve Çözüm Önerisi: 80/20 Prensibi ve 6 Sigma Yönetim Sistemi Prof. Dr. Aziz Akgül Türkiye.
KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ
2016 Kayseri Ticaret Odası.
TEKSTİL MÜHENDİSLİĞİ HAKKINDA……
5. YÖNETİM KALİTESİ ve STANDARTLARI
İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ
İş Ahlakı ve Sosyal Sorumluluk Anlayışı
ARAŞTIRMA GELİŞTİRME VE YAZILIM TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ
İŞLETME BİLİMİ VE İŞLETMEYİ TANIYALIM
Organizasyon Şeması ( )
Sunum transkripti:

YÖNETİCİLERİN ÇALIŞANLARI MOTİVE ETME BECERİSİ BARTIN TİCARET VE SANAYİ ODASI YÖNETİCİLERİN ÇALIŞANLARI MOTİVE ETME BECERİSİ 05.09.2007 Elif SANDAL ÖNAL Şakir KARAKAYA MİLLİ PRODÜKTİVİTE MERKEZİ “Türkiye Verimlilik Merkezi”

MİLLİ PRODÜKTİVİTE MERKEZİ “Türkiye Verimlilik Merkezi”

KURULUŞU: Tarihi : 17 Nisan 1965 Yasası : 580 Sayılı Yasa MİLLİ PRODÜKTİVİTE MERKEZİ “Türkiye’nin Verimlilik Merkezi” KURULUŞU: Tarihi : 17 Nisan 1965 Yasası : 580 Sayılı Yasa Niteliği : Kamu Kurumu

ORGANİZASYON YAPISI GENEL KURUL YÖNETİM KURULU GENEL SEKRETER GENEL SEKRETER YARDIMCILARI BÖLGE MÜD. TEKNİK DANIŞMANLAR ARAŞTIRMA B.B. BİLGİ TEKNOLOJİLERİ B.B. DANIŞMANLIK B.B. YAYIN TANITIM VE HALKLA İLİŞK .B.B. EĞİTİM B.B. İNSAN KAYNAKLARI B.B. ULUSLARASI İLİŞKİLER B.B. MALİ HİZMETLER B.B. VERİMLİLİK ÖLÇME VE İZLEME B.B.

VERİMLİLİĞİ ARTIRMA PROJELERİ Kesimler arası işbirliğini yaygınlaştırarak verimlilik hareketine ülke düzeyinde katılım ve destek sağlamak ve güç birliği oluşturmak amacıyla il bölge ve sektörel düzeyde verimlilik artırma program ve projeleri.

1998-2007

DEĞİŞİM… Değişime Neden Olan Faktörler Rekabet Üstünlüğü Sağlayan Faktörlerin Değişimi Yönetim Yaklaşımlarının Değişimi İşgücü Arzının Yapısal Değişimi

VERİMLİLİK Bir üretim ya da hizmet sisteminin ürettiği çıktı ile bu çıktıyı yaratmak için kullanılan girdi arasındaki ilişkidir.

Çıktı Girdi VERİMLİLİK ORANI Verimlilik oranının bir anlam ifade edebilmesi için Farklı zaman noktalarında aynı işlemin yapılması Elde edilen sonuçların karşılaştırılması gerekir. İşletmeler açısından verimlilik oranları bir denetim aracıdır İşletmeler verimlilik oranları ile benzer göstergeleri sağlıklı bir biçimde hesaplayıp izleyerek, kendi çalışmalarını ve performanslarını denetleyebilirler Firma içi ve firmalar arası karşılaştırmalarla gelişmeleri ve darboğazları ortaya koyarak gerekli önlemleri alabilirler Niçin Verimlilik Ölçümü Yapılır Verimlilik oranı temelde insan emeğinin üretkenlik düzeyini ölçer Verimlilik oranı insan emeğinin ödüllendirilmesini sağlar İşgücü dışındaki kaynakların ne derecede etken kullanıldığı belirlenir Verimlilik oranları üretim sürecinde kaynak kullanımını belirleyen temel bir gösterge olarak üretim ve girdi kullanım kararlarının alınmasını sağlar İşçi-işveren tartışmalarında ve toplu sözleşmelerde verimlilik temel bir göstergedir Girdi MPM- Mart 2005

VERİMLİLİĞİN HEDEFLERİ daha tutumlu ve akılcı kaynak kullanımı daha çok ürün, daha kaliteli ürün, daha kaliteli üretim/süreç, daha insancıl çalışma ortamları, yıkımlardan korunan doğal çevre 2-Ürün kalitesi 3- Kalite güvence, kalite yönetimi 4-Çalışma Hayatının kalitesi 4- MPM- Mart 2005

ÇAĞDAŞ VERİMLİLİK TANIMI Doğru ürün veya hizmetin, Doğru zamanda, Doğru yerde, Doğru miktarda, Doğru kişiler tarafından, En az maliyetle, En yüksek kalitede, Daha yüksek katma değer yaratacak biçimde, İnsan kaynaklarını gözeterek (işçi sağlığı ve güvenliği, haklara saygı, adil ücret, vb.), Çevreye zarar vermeden üretilmesidir.

KURULUŞUNUZU “İNSAN ODAKLI” YÖNETİRKEN Kesinlikle yetkilerinizi devretmeyin, Temel değerin aslında “insan” olmadığını benimseyin ve tüm çalışanlarınıza bunu benimsetin, İşin gereklerine göre organize olmayın, Hatalı davrananları cezalandırın, Eğitime para falan harcamayın, emriniz altında çalışan astlarınız için beş kuruşunuzu bile ziyan etmeye değmez, Müşterinize önem vermeyin, elbette her zaman sizin ürünlerinizi de alanlar olacaktır, Yöneticiniz daima haklıdır felsefesiyle hareket edin, koskoca patron haklı olacak tabiî ki,

KURULUŞUNUZU “İNSAN ODAKLI” YÖNETİRKEN Başka birimlerle bilgi paylaşmayın, sakın işbirliğine gitmeyin Astların fikir vermelerine dahi izin vermeyin, Çalışanlarınızla aynı yemekhanede yemek yemeyin, Uzun vadeyi boş verip gündelik işlerle uğraşın, İşler ve işlerle ilgili süreçleri kesinlikle yazmayın, Çalışanlarınıza sorumluluk verin ama yetki vermeyin, maazallah sonra başınıza çıkarlar, Tüm çalışanlarınızın farklı hedeflere yönlenmelerini sağlayın,

KURULUŞUNUZU “İNSAN ODAKLI” YÖNETİRKEN Her birey için kariyer planları yapmayın, ne de olsa yarın işletmenizden ayrılırlar, uzun vadeli düşünmenin kimseye faydasının olmadığını aklınızın bir köşesine yazın, İşletmenizin uygun yerlerine öneri kutuları koyun ama öneride bulunanları cezalandırmayı da ihmal etmeyin, Her çalışanın fikrinden yararlanmayın, sonra fikirlerden, önerilerden başınızı alamazsınız, BUNLARDAN HANGİSİ YANLIŞŞŞŞ????

Milli Prodüktivite Merkezi Teşekkür ederim. Şakir KARAKAYA Milli Prodüktivite Merkezi 0 312 467 55 90-290 skarakaya@mpm.org.tr