PROGRAM GENEL TANITIMI PROGRAMI. T.C. AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI TÜRK ULUSAL AJANSI AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı HAYATBOYUÖĞRENME.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Gençlik Çalışanları ve Gençlik Kuruluşları için Eğitim ve Ağ Kurma
Advertisements

Sakarya Üniversitesi ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE YÖNELİK YURTDIŞI MALİ KAYNAKLAR Ali Osman KURT SAÜ - Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü (ULİK) Genel.
DÖNEMİ ERASMUS YOĞUN DİL KURSLARI (EYDK) ERASMUS INTENSIVE LANGUAGE COURSES (EILC) Fidan BAYRAKTUTAN Öğrenci İletişim Sorumlusu
PROGRAM GENEL TANITIMI
Avrupa Birliği.
AVRUPA BİRLİĞİ GENÇLİK PROGRAMI AVRUPA BİRLİĞİ GENÇLİK PROGRAMI EYLEM 2: AVRUPA GÖNÜLLÜ HİZMETİ.
Kültür Bilgi-Günü 2011 Kültür Programı Yapı ve Genel Prensipler Kültür Bilgi-Günü 2011.
ERASMUS PROGRAMI ve İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ
HAYATBOYU ÖĞRENME PROGRAMLARI
AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ E ğ i t i m v e K ü l t ü r AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI  GENÇLİK PROGRAMI.
AVRUPA BİRLİĞİ SEVGİ BİLDİRİCİ Doç. Dr. CENGİZ HAKAN AYDIN SPOR YÖNETİCİLİĞİ.
PROGRAMI E Y L E M 1. 1 G e n ç l i k D e ğ i ş i m l e r i.
TÜRK ULUSAL AJANSI PROGRAMLARI
Hayatboyu Öğrenme Programı Leonardo da Vinci Mesleki Eğitim Programı Leonardo da Vinci Genel Tanıtım.
E Y L E M 3. 1 Avrupa Birliği Komşu Ülkeleri İle İş Birliği PROGRAMI.
Eğitim alanında Topluluk eylem programı
eAvrupa, eAvrupa+ ve Türkiye
Avrupa Gönüllü Hizmeti (AGH)
9/1/ AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI  GENÇLİK PROGRAMI.
E Y L E M 5. 1 Gençlerin ve Gençlik Politikalarından Sorumlu Olanların Toplantıları PROGRAMI.
GENÇLİK PROGRAMI.
EYLEM 2 AVRUPA GÖNÜLLÜ HİZMETİ T.C. BAŞBAKANLIK DEVLET PLANLAMA TEŞKİLATI Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı.
HAYAT BOYU ÖĞRENME (LLP) Leonardo da Vinci Mesleki Eğitim Programı
AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı GENÇLİK PROGRAMI EYLEM 4 – GENÇLİK DESTEK SİSTEMLERİ.
AB GENÇLİK( YOUTH ) PROGRAMI
T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI BOLU İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ AR-GE BÖLÜMÜ PROJELER KOORDİNASYON EKİBİ LdV Mesleki Eğitim Programı Ortaklık Projeleri (
Hayatboyu Öğrenme Programı Leonardo da Vinci Mesleki Eğitim Programı Leonardo da Vinci Genel Tanıtım.
Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi (Ulusal Ajans)
GENÇLİK PROGRAMI Eylem 1.3. Gençlik Demokrasi Projeleri
Erasmus+’ta Gençlik Destekleri Erasmus+ Gençlik Programı: Hedef Kitlesi:  Gençler  Kamu, sivil toplum ve özel sektör kuruluşları  En az dört.
HİBELER Mine MUT İstanbul Üniversitesi
‘’Bütün Gençler için Yaygın Eğitim’’
‘‘ERASMUS+’’ STAJ KONSORSİYUMU
HAYATBOYU ÖĞRENME PROGRAMLARI
Erasmus’la Hayatınızda bir Fark Yaratın... Uluslararası İlişkiler Ofisi ATILIM ÜNİVERSİTESİ.
HAYATBOYU ÖĞRENME PROGRAMLARI COMENİUS PROGRAMI. Comenius Programı Nedir?  Öğrencilere ve eğitim personeline, Avrupa’daki farklı kültürleri, dilleri.
AB GENÇLİK PROGRAMI. T.C. Başbakanlık DPT AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı GENÇLİK Hayat Boyu Öğrenme.
ATATÜRK ÜNİVERİSTESİ DIŞ İLİŞKİLER OFİSİ ERASMUS+ PROGRAMI.
2. Bölgesel Kalkınma ve Yönetişim Sempozyumu
ERASMUS ve HİBELER İstanbul Üniversitesi Uluslararası Akademik İlişkiler Kurulu Mine MUT Erasmus Ofis Sorumlusu
AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ BAŞKANLIĞI Hayatboyu Öğrenme Leonardo da Vinci (Mesleki Eğitim) Programı.
ULUSLAR ARASI ANLAŞMALAR
PROGRAM İÇERİĞİ ERASMUS+ 1 AVRUPA GÖNÜLLÜ HİZMETİ 2 ÖĞRENCİ STAJ HAREKETLİLİĞİ 3 4 ÖĞRENCİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ.
AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ E ğ i t i m v e K ü l t ü r AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI  GENÇLİK PROGRAMI GENEL.
TOBB AB ÇALIŞMALARI : NASIL HAZIRLANIYORUZ? FAALİYETLERİMİZ 23 Şubat 2007.
AVRUPA GÖNÜLLÜ HİZMETİ Ömer ESER. Avrupa Gönüllü Hizmeti yaş arasındaki gençler, bir Avrupa Birliği ülkesinde 2-12 ay arasında hiç ücret ödemeden.
Belediye Ortaklık Ağları Projesi TUSENET – Türk –İsveç Belediye Ortaklık Ağları / Turkish – Swedish Municipal Network.
EYLEM 2 AVRUPA GÖNÜLLÜ HİZMETİ T.C. BAŞBAKANLIK DEVLET PLANLAMA TEŞKİLATI Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı.
20 Aralık ANKARA Erasmus+ ta Okul Eğitimi Destekleri.
1 AVRUPA BİRLİĞİ HAYAT BOYU ÖĞRENME PROGRAMI (ÖĞRENCİ STAJ HAREKETLİLİĞİ) (ÖĞRENCİ STAJ HAREKETLİLİĞİ)
E Y L E M 1. 3 Gençlik Demokrasi Projeleri PROGRAMI.
AKADEMİK YILI HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ’NDE AVRUPA BİRLİĞİ HAYATBOYU ÖĞRENME VE GENÇLİK PROGRAMLARI FAALİYETLERİ.
Koordinatörler Toplantısı - 14 Mayıs 2009 Hayatboyu Öğrenme Programı-Erasmus Desteklenen Faaliyetler: Yoğun Programlar (IP) ve Diğer Proje Faaliyetleri.
Erasmus ve Hibeler Mine MUT Erasmus Ofis Sorumlusu 29 Kasım 2007 Erasmus Koordinatörler Toplantısı.
ERASMUS+ GENEL TANITIMI Celil YAMAN Erasmus+ LdV Programı Koordinatörü 20 Ocak 2014.
ERASMUS PLUS Şubat 2014 Ahmet BOYLU
GENÇLİK PROGRAMI EYLEM 1.3. GENÇLİK DEMOKRASİ PROJELERİ
GREEN PEARLS-YEŞİL İNCİLER LdV Ortaklık Projesi T.C. GÖLBAŞI KAYMAKAMLIĞI Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü.
ERASMUS+ ANA EYLEM 1: BİREYLERİN ÖĞRENME HAREKETLİLİĞİ Yükseköğretimde Personel Hareketliliği Harran Üniversitesi AB Ofisi.
ERASMUS+ Gençlik.
ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ B İ LG İ LEND İ RME TOPLANTISI.
AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı 1 Eylem 4- Gençlik Destek Sistemleri GENÇLİK PROGRAMI EYLEM 4 – GENÇLİK DESTEK.
- Önlisans ve Lisans öğrencileri için en az 2 ay -Üniversitemiz daha fazla öğrencinin yararlanması için herkese eşit olarak 2 aylık hibe vermektedir.
ERASMUS + GENCLİK. YENİLİKLER Sadece yaş arası gençler değil gençlik çalışanları da yaş sınırı göz etmeksizin katılabiliyor. Ayrıca bu programda.
PROGRAM GENEL TANITIMI PROGRAMI. T.C. AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI TÜRK ULUSAL AJANSI AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı HAYATBOYUÖĞRENME.
ERASMUS PROGRAMI Personel Eğitim Alma Hareketliliği Oryantasyonu
ERASMUS PROGRAMI Personel Ders Verme Hareketliliği Oryantasyonu
COMENİUS PROGRAMI OKUL ORTAKLIĞI PROJE BİLGİLENDİRME TOPLANTISINA HOŞGELDİNİZ.
SUZAN MEHMET GÖNÇ TİCARET MESLEK LİSESİ 02/09/2013.
Avrupa Birliği Komşu Ülkeleri İle İş Birliği
Sunum transkripti:

PROGRAM GENEL TANITIMI PROGRAMI

T.C. AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI TÜRK ULUSAL AJANSI AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı HAYATBOYUÖĞRENME GENÇLİK

Aralık 1999 Helsinki Zirvesi - Topluluk Programlarına Katılım Yolu Açıldı 2002 Çerçeve Anlaşma - Topluluk Programlarına Katılım Şartları Aralık 2002 Hazırlık Anlaşmaları Ağustos 2003 Kuruluş Kanunu - ABEGPM - DPT’nin İlgili Kuruluşu Nisan 2004 Mutabakat Zaptı ve Tam Katılım - Tam Katılımı Düzenleyen Metin Haziran 2011 Kanun Hükmünde Kararname - AB Bakanlığının ilgili kuruluşu KRONOLOJİ

Gençlik Programı 1. dönem Gençlik Programı 2. dönem Gençlik Programı 3. dönem

Son Durum - 81 il adet proje genç katılımcı € hibe

KİMLER YARARLANABİLİR Gençler ve Gençlik STK’ları Gençlik çalışanları Gençlik liderleri Yerel yönetimler gençlik politikaları belirleyicileri

YAŞ ARALIKLARI Eylem Gençlik Değişimleri: (istisna 26-30) 1.2 Gençlik Girişimleri: (istisna 15-17) 1.3 Gençlik Demokrasi Projeleri: Eylem 2 AGH: (istisna 16-17) Eylem 3 Eylem 1 ve Eylem 4’e göre Eylem 4 Yaş sınırı yok Eylem

PROGRAM ÜLKELERİ (33) AB üye ülkeleri: 27 Avrupa Ekonomik Alanı: 4 (Norveç, İzlanda, Lihtenştayn ve İsviçre) Giriş süreci ülkesi: 2 (Türkiye ve Hırvatistan)

Genişletilmiş Coğrafya: Ortak ülkeler Komşu Ortak Ülkeler (Güneydoğu Avrupa, Doğu Avrupa ve Kafkaslar, Akdeniz Ortak Ülkeler) Diğer ortak ülkeler (Asya, Afrika, Latin Amerika, Pasifik ve Karayip Bölgeleri) (Şartlı: Avrupa Topluluğu ile gençlik alanında anlaşma yapan ülkeler)

Bütün Gençlere açık olma “Komisyon ve katılımcı ülkeler sosyal, fiziksel, psikolojik, ekonomik veya coğrafi açıdan veya eğitim bakımından belli zorluklar taşıyan gençlerin programdan faydalanması için özel gayret sarfeder.”  “Dahil etme stratejisi” devam edecek.

ALT PROGRAMLAR Eylem 1 – Avrupa için Gençlik Eylem 2 – Avrupa Gönüllü Hizmeti Eylem 3 – Dünya Gençliği Eylem 4 – Gençlik destek sistemleri Eylem 5 – Gençlik Alanında Avrupa İşbirliği için Destek

EYLEM 1 – AVRUPA İÇİN GENÇLİK - Gençlik Değişimleri - Gençlik Girişimleri - Gençlik Demokrasi Projeleri

SU İÇİN(DE) ALLIANOI Yorthanlı Barajının suları altında kalacak olan Allianoi kenti örneğinde kültürel miras kavramının tartışılmasını sağlamak amacıyla toplantılar, çeşitli kültürel aktiviteler düzenlenmiştir. 9 Eylül Üniversitesi İşletme Fakültesi Mezunlar Derneği TÜRKİYE, TÜRKİYE, BULGARİSTAN BULGARİSTAN İSPANYA, İSPANYA, MACARİSTAN, MACARİSTAN, ROMANYA ROMANYA HİBE: € Eylem 1 Projesi, 9 Gün, 5 Ülkeden 30 Genç Proje Adı:

PROJE AFİŞİ HERKESE KİTAP Proje ile depremden etkilenen Bingöl’de kitap toplama kampanyası yürütülmüş ve yaklaşık kitap toplanarak 13 kütüphane kurulmuştur. BİNGÖL İL İZCİ KURULU TÜRKİYE TÜRKİYE HİBE: € Eylem 1.2 – Grup Girişimi Projesi, 8 Ay, 16 Genç PROJE LİDERİ PROJEYİ ANLATIYOR Proje Adı:

Genç Adımlarla Demokrasiye Eylem 1.3 – Gençlik Demokrasi Projesi Proje Adı:

EYLEM 2 – AVRUPA GÖNÜLLÜ HİZMETİ

Antalya / Türkiye SOSYAL YAŞAM İÇİNDE ÇOCUKLAR VE GENÇLER Engelli ve kimsesiz çocukların rehabilitasyonu ANTALYA GENÇLİK VE EĞİTİM DERNEĞİ TÜRKİYE, TÜRKİYE, FRANSA FRANSA LİTVANYA LİTVANYA HİBE: € Eylem 2 Ev Sahibi Kuruluş Projesi Proje Adı: Gönüllü Karin Petit (Fransa) Gönüllü Arnoldas Kubilius (Litvanya)

MARGARETEN - 5ERHAUS /GRUNWALDGASSE GENÇLİK MERKEZİ Gönüllü Viyana/Avusturya’da çocuk psikolojisiyle ilgili bir projede 9 ay gönüllü hizmette bulunacak. TÜRKİYE, TÜRKİYE, AVUSTURYA AVUSTURYA HİBE: € Eylem 2 Gönderen Kuruluş Projesi HAZIRLIK EĞİTİMİ Proje Adı: Gönüllü Pınar Burcu Güner (Türkiye) ÇOCUK AKIL SAĞLIĞI VE REHBERLİĞİ DERNEĞİ

EYLEM 3 – DÜNYA GENÇLİĞİ Avrupa Birliği Komşu Ülkeleriyle işbirliği -Gençlik Değişimleri, -Eğitim ve Ağ Kurma Projeleri)

Komşu Ortak Ülkeler

İşbaşı eğitimi, Fizibilite ziyareti, Değerlendirme toplantıları, Çalışma ziyaretleri, Ortaklık kurma faaliyetleri, Seminer, Eğitim kursu, Ağ kurma Eylem 4 – GENÇLİK ÇALIŞANLARI İÇİN DESTEK SİSTEMLERİ Eylem Gençlik çalışanları ve gençlik organizasyonları için eğitim ve ağ kurma

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ - ADANA YENİ ORTAKLIKLAR KEŞFETMEK AEGEE Adana tarafından başvurusu yapılan ve gelecekteki gençlik projelerine ortak bulmak için gerçekleştirilmiş bir projedir. Proje sonucunda, 1 Eğitim Kursu, 1 Seminer ve 1 Eylem 1 projesi için ortaklıklar kuruldu. TÜRKİYE, ALMANYA, TÜRKİYE, ALMANYA, İTALYA, İSPANYA, POLONYA, İNGİLTERE, ESTONYA, FRANSA HİBE: € Eylem 5 – İrtibat Kurma Projesi, 4 Gün, 8 Ülke, 30 Genç Proje Adı:

Eylem 5 – Gençlik Alanında Avrupa İşbirliği için destek - Eylem 5.1- Gençler ve Gençlik Politikalarından Sorumlu Olanların Toplantıları (Ulusal Toplantı veya Ulusötesi Gençlik Semineri)

Ulusal Gençlik Toplantısı için en az 15; Ulusötesi Gençlik Semineri için en az 30 genç katılımcı (genç katılımcı yaş aralığı 15-30) Ulusötesi Gençlik Semineri için Ortaklık: En az 5 farklı Program Ülkesi Ulusötesi Gençlik Semineri Süresi: 3-6 gün (yol hariç) Eş-finansman Kuralı (Toplam uygun masrafların max.%75’ine kadar AB Gençlik Programı Hibesi; en fazla € Eylem 5 – Gençlik Alanında Avrupa İşbirliği için Destek

Daimi öncelikler Avrupa vatandaşlığı Katılımcılık Kültürel çeşitlilik Dahil etme Yıllık öncelikler Her yıl Program Kılavuzunda yayınlanmaktadır.

BAŞVURU SÜRECİ Program Kılavuzu, ( TURNA sisteminden elektronik başvuru formu ve ayrıca başvuru formu doldurma kılavuzu. 3 başvuru dönemi: 1 Şubat, 1 Mayıs, 1 Ekim Başvurular, –Online form ile yapılır –1 nüsha imzalı olarak, ekleriyle adresimize postalanır.

BAZI KAYNAKLAR Avrupa Komisyonu Gençlik Birimi: Türk Ulusal Ajansı: Gençlik Programı: