 Fransızcadan Türkçemize giren disiplin kelimesinin lügat anlamı: “Uyulması lazım gelen kaide ve yasaklar; nizam ve intizam temini için zihni, ahlaki,

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Ey kahraman Türk kadını,
Advertisements

Çanakkale Zaferi 1- 1-) yıllarında Osmanlı Devleti son Afrika toprakları olan Trablusgarp ve Bingazi’yi İtalya’ya bırakmış, Balkan.
BAŞÖĞRETMEN ATATÜRK’TEN ÖZDEYİŞLER
Adı : Büşra Soyadı :KARAŞAHİN Sınıf : 9-A No : 1267 Ders: Beden Eğitimi Konu: Olimpiyatların Tarihçesi Adı :Gülizar Soyadı :KORKMAZ Sınıf : 9-A No : 1257.
Baş Öğretmen Atatürk.
SORUMLULUK VE GÖREV BİLİNCİ
T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük HER ŞEY GÜÇLÜ BİR TÜRKİYE İÇİN
Lider dediğin; Hedefleri gibi Zafer zafer benimdir diyebilenin, muvaffakiyet, muvaffak olacağım diye başlayanın ve muvaffak oldum diyebilenindir.
1 V İ Z Y O N TOPLAM KALİTE YÖNETİMİ (TKY) UYGULAMALARINDA ÖNEMLİ VE VAZGEÇİLMEZ BİR KAVRAMDIR. TARİHTE LİDER, KAHRAMAN, BÜYÜK ÖNDER OLARAK ANILAN İNSANLARIN.
CUMHURİYET BAYRAMI.
Milli Mücadelede Kilis
Kahramanlık Mesleği Öğretmenlik
-  TBMM Hükümeti, Mustafa Kemal’in başkanlığında iç ve dış düşmanlarla savaşa başladı. Bu savaş, Kurtuluş Savaş’ıydı. Hükümet, kararlı tutumuyla ilk.
BAŞÖĞRETMENİMİZ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ÜN ÖZLÜ SÖZLERİ VE FOTOĞRAFLARIYLA ÖĞRETMENLERLER GÜNÜNDE BİZLERLE....
MEB Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği RG Değişiklik Sayı Tarih
BAŞÖĞRETMEN ATATÜRK’TEN ÖZDEYİŞLER
İpek Yolunda Türkler Ünitesi 3. Kazanıma uygun olarak hazırlanmıştır.
FAT İ H KOLEJ İ 1982 AVCILAR FAT İ H İ LKÖ Ğ RET İ M OKULU
Ailemizdeki Lider.
DEĞERLER EĞİTİMİ DİSİPLİN VE SORUMLULUK Hazırlayan : İrfan KARA
ATATÜRK ve BİLİM.
Disiplin ve sorumluluk
MUDANYA ATEŞKES ANTLAŞMASI (11 Ekim 1922)
 DÜNYA'DA ATLETİZM Düzenli sporların en eskisi olan atletizmin temel dalları olan koşma, atma ve atlama ilk beslenme yolu olan avcılığın önemli birer parçalarıydı.
MEB ORTAÖĞRETİM KURUMLARI YÖNETMELİĞİ İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR
LİDER KİM?.
18 MART ÇANAKKALE.
Sosyal Bilgiler BEYLİKTEN DEVLETE
İNÖNÜ MUHAREBELERİ VE SONUÇLARI
Öğretmenlik Mesleği.
Kamuda Memur Disiplini ve Ahlakı
EĞİTİM VE KÜLTÜR ALANINDA YAPILAN İNKILAPLAR
ATATÜRK‘ÜN FİKİR DÜNYASI
AMAÇ VE HEDEF BELİRLEME
ADI:ASLIHAN SOYADI:YAVAŞCI SINIFI: 7/A NO:29 DERS: SOSYAL BİLGİLER
TÜRKLERİN MÜSLÜMAN OLUŞU
ATATÜRK’ÜN GÖREV ALDIĞI SAVAŞLAR
HEPİMİZİN BİR AİLESİ VAR. AİLEMİZ BİZİM GEÇMİŞE TANIKLIK YAPMAMIZDA EN ÖNEMLİ ETKENDİR… AİLEMİZ BİZİM GEÇMİŞE TANIKLIK YAPMAMIZDA EN ÖNEMLİ ETKENDİR…
MİLLİ MÜCADELE.
OSMANLI DEVLETİ’NDE 17.YÜZYIL ISLAHATLARI I.AHMET (Osmanlı Hükümdarı)
Niçin Bayram Yapıyoruz ? Cumhuriyet ilan edilmeden önce devletimizin adı Osmanlı Devleti’ydi. Osmanlı Devleti padişahlar tarafından yönetiliyordu. Bazı.
KIZILAY, SAVAŞ ALANINDA YARALANAN YA DA HASTALANAN ASKERLERE HİÇBİR AYRIM GÖZETMEKSİZİN YARDIM ETMEK ARZUSUNDAN DOĞMUŞTUR.  11 Haziran 1868 tarihinde.
Gerileme Dönemi Islahatları
HARRAN ÜNİVERSİTESİ İİBF KARİYER GÜNLERİ ŞANLıURFA VALI YARDıMCıSı OĞUZ ŞENLIK.
KUTUL AMARE! Unutulan Zaferimiz.
1)31 Mart Ayaklanması’nı bastıran buna bu adı mustafa kemal vermiştir. HAREKET ORDUSU.
OSMANLI DEVLETİ’NİN SON ZAFERİ: KUT-ÜL AMARE HAZIRLAYAN: FERİDUN ESER.
DÜNYA'DA ATLETİZM DÜNYA'DA ATLETİZM Düzenli sporların en eskisi olan atletizmin temel dalları olan koşma, atma ve atlama ilk beslenme yolu olan avcılığın.
Okul Öncesi Eğitim Dr. Burcu Çabuk.
Osmanlı Devleti kurulduğunda
OSMANLI DEVLETİ’NİN KURULUŞU
TÜRK TARİHİNDE YOLCULUK / OSMANLI DEVLETİ’NİN KURULUŞU
ÜLKEMİZDE NÜFUS / Nüfusumuzun Özellikleri
15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma Günü
KTÜ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ SAĞLIK YÖNETİMİ BÖLÜMÜ
III. Ahmet LALE DEVRİ Yenilikleri Yenilikleri Nedim hazırlayıcısıdır?

Engin DEMİRCİ MALATYA 2016.
SEVGİLİ ARKADAŞLAR; TAE; Ayak, KWON; El anlamına gelmektedir. DO ise, ahlak ve fazilete ulaşmak için takip edilmesi gereken düşünce ve davranış biçimidir.
I. Dünya Savaşına İtilaf devletleri yanında giren Çarlık Rusya’sı savaş sırasında ekonomik bunalıma girince 1917 de Bolşevik İhtilali çıkmış Çarlık.
Beden Eğitimi ve Spor Tarihi
MALAZGİRT MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
Gücün maddi ve temel kaynakları. Orta Asya, çöllerden, ıssız düzlüklerden ve geniş bozkırlardan oluşur. Bu coğrafi bölgedeki bozkırların kışı çok soğuk.
Osmanlı devleti ordu teşkilatında kendinden önce kurulmuş olan Türk-islam devletlerini örnek almıştır. osmanlı devleti fetih politikası üzerine kurulmuş.
Cumhuriyetimizin Kurucusu… Mustafa Kemal ATATÜRK.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
ATATÜRK’ÜN SPOR ALANINDA YAPTIĞI ÇALIŞMALAR Atatürk’ün de desteklediği asker i bir spor kulübü olan Muha fızgücü kuruldu. Çok önemli başarılara.
1914 yılında Dünya üzerinde bir çok devletin katıldığı 1. Dünya Savaşı başladı.Osmanlı Devleti istemese de Almanya ile birlikte katılmak zorunda.
Fatih Sultan Mehmet ve İlimseverliği. Osmanlı’da Bilim 1.Bölü Türk tarihinin en büyük dönüm noktası olan, 3 kıtada hüküm süren cihan imparatorluğu Osmanlı.
OSMANLI KURULUŞ.  Osmanlı Devleti’nin Doğuşu  Malazgirt Savaşı’ndan sonra birçok Türk boyu ile beraber Anadolu’ya gelen Kayılar, Türkiye  Selçuklu.
Sunum transkripti:

 Fransızcadan Türkçemize giren disiplin kelimesinin lügat anlamı: “Uyulması lazım gelen kaide ve yasaklar; nizam ve intizam temini için zihni, ahlaki, ruhi, cismani talim ve terbiye; yasa ve düzenin toplulukta sıkıca sayılır olması niteliği, sıkı düzen, düzen bağı, düzence; öğretim konusu olabilecek bilgilerin bütünü.” olarak geçer.

 Dünyaya yön veren liderlerin veya dünya çapında tanınan büyük insanların veya büyük başarılara imza atan kişilerin hayat hikâyelerini okuyacak olursak, hemen hemen hepsinin ilk zaferlerini kendilerine karşı kazandıkları; hepsinde de öz disiplinin başta geldiği görülür. Kendilerini disipline edemeyen kişilerin başarılı olmaları da mümkün değildir. Bir öğrenci kendini bir disiplin altına alarak çalışmaya başlarsa idealindeki fakülteye girebilme imkanı vardır.

 1964 yılı olimpiyatlarına Dekatlon dalında hazırlanan Billy Tomey önseçimlerde elenir. Fakat ertesi günü tekrar çalışmaya başlar. “Nasıl olsa elendin, ne çalışıyorsun?” dediklerinde : “ 1968 Olimpiyatları için.” der. Disiplinli çalışması sayesinde 1968 Olimpiyatlarında altın madalya kazanmayı başarır.

 Tarihte milletlerin ordularını inceleyecek olursak disiplinli orduların daha başarılı oldukları, daha çok zafer kazandıkları görülür. Osmanlı’da Yeniçeri Ordusu iyi disipline edildiği zamanlarda zaferden zafere koşmuş; disiplin bozulunca Osmanlı Devleti gerilemeye başlamış; Yeniçeri Ordusu disiplin altına alınamayınca 1826 yılında kaldırılmak mecburiyetinde kalınmıştır.

 Türk Ordusu Mete Han tarafından onlu, yüzlü, binli sisteme göre kurularak yüksek disiplin altında günümüze kadar gelmiştir. Bu disiplinli oluşları sayesinde zaferden zafere koşmuşlar ancak üç kıtaya sığabilmişlerdir. Düzenli ve disiplinli ordumuz bunu İstiklal Savaşında, 1951 yılında Kore’de, 1974 yılında Kıbrıs’ta yeniden kanıtlamıştır.

 Disiplinin sağlandığı okulların daha başarılı oldukları, disipline riayet eden memurların çalıştığı dairelerde iş yerinin huzurlu olduğu ve halka daha iyi hizmetlerin verildiği görülmüştür.

 Gerek özel sektörde, gerek kamu sektöründe, gerek sivil kesimde, gerek askeri kesimde; gerek bireysel olarak, gerekse millet olarak üstün başarılar kazanmak, refah seviyemizi yükseltmek istiyorsak daima disiplinli olarak çalışmamız gerekir.

 “Disiplin, gaye ile başarıyı bağlayan köprüdür.”