Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

1914 yılında Dünya üzerinde bir çok devletin katıldığı 1. Dünya Savaşı başladı.Osmanlı Devleti istemese de Almanya ile birlikte katılmak zorunda.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "1914 yılında Dünya üzerinde bir çok devletin katıldığı 1. Dünya Savaşı başladı.Osmanlı Devleti istemese de Almanya ile birlikte katılmak zorunda."— Sunum transkripti:

1

2

3

4

5 1914 yılında Dünya üzerinde bir çok devletin katıldığı 1. Dünya Savaşı başladı.Osmanlı Devleti istemese de Almanya ile birlikte katılmak zorunda kaldı..Almanya savaşı kaybettiği için Osmanlı Devleti de savaşı kaybetmiş sayıldı.

6

7 Ülkemize giren düşmanlar bizimle bir antlaşma imzaladılar(Mondros Ateşkes Antlaşması). Bu antlaşma bizim için çok kötü bir anlaşmaydı.Bu antlaşmayla düşmanlar yurdumuza girmeye başladı. O sıralarda Mustafa Kemal Osmanlı ordusunda başarılı bir komutandı. İşgali kabul etmedi.

8

9 A tatürk Kurtuluş Savaşı’nı başlatmak için 19 Mayıs 1919’da İstanbul’dan Bandırma Vapuru’na binerek Samsun’a gitti. Sivas ve Erzurum’da halkla toplantılar yaparak Kurtuluş Savaşı’nı planladı.

10

11 Mustafa Kemal yeni Türk Devletinin Ankara’dan yönetilmesinin daha uygun olacağını düşündü. 23 Nisan 1920 Türkiye Büyük Millet Meclisini orada açtı.Bu günü de çocuklara Bayram olarak armağan etti.

12

13

14

15 Kurtuluş Savaşı çok zor geçti. Türk Halkının cesareti vatanseverliği ve Atatürk’ün kusursuz liderliği ile Kurtuluş Savaşı kazanıldı.

16

17


"1914 yılında Dünya üzerinde bir çok devletin katıldığı 1. Dünya Savaşı başladı.Osmanlı Devleti istemese de Almanya ile birlikte katılmak zorunda." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları