Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Fatih Sultan Mehmet ve İlimseverliği. Osmanlı’da Bilim 1.Bölü Türk tarihinin en büyük dönüm noktası olan, 3 kıtada hüküm süren cihan imparatorluğu Osmanlı.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Fatih Sultan Mehmet ve İlimseverliği. Osmanlı’da Bilim 1.Bölü Türk tarihinin en büyük dönüm noktası olan, 3 kıtada hüküm süren cihan imparatorluğu Osmanlı."— Sunum transkripti:

1

2 Fatih Sultan Mehmet ve İlimseverliği. Osmanlı’da Bilim 1.Bölü Türk tarihinin en büyük dönüm noktası olan, 3 kıtada hüküm süren cihan imparatorluğu Osmanlı Devleti sadece savaş zaferleriyle değil, eğitime, bilime ve teknolojiye verdiği destekler ve yetiştirdiği bilim adamları sayesinde de uzun süre diğer devletlerin önünde yer almış, takip edilen bir devlet olmuştur. Bu yazımızda bilime büyük önem veren, İstanbul’un fethine damga vuran şahi toplarının çizimini bizzat yapan Fatih Sultan Mehmet’in bilime, kültüre ve eğitime yaptığı katkıları inceliyoruz.

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13


"Fatih Sultan Mehmet ve İlimseverliği. Osmanlı’da Bilim 1.Bölü Türk tarihinin en büyük dönüm noktası olan, 3 kıtada hüküm süren cihan imparatorluğu Osmanlı." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları