Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Kahramanlık Mesleği Öğretmenlik

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Kahramanlık Mesleği Öğretmenlik"— Sunum transkripti:

1 Kahramanlık Mesleği Öğretmenlik

2 Öğretmen: Belli bir misyonu olan, cehaleti savan tüm güzellikleri ve aydınlığı deruhte eden fikir adamıdır. Öğretmen: Her gün okulundan ayrılırken o gün ne yaptığını düşünmeli, okuldan ayrılırken kendine şu soruyu sormalıdır.

3 Bu gün nasıl tatmin duygusu hissediyorum
Bu gün nasıl tatmin duygusu hissediyorum? İtici gücünüzün canlı olmadığını hissediyorsanız kendinize şu soruyu sorun benim misyonum ne? Eğer misyonunuzu kaçırdıysanız; başkalarına hizmet etmenin zevklerini düşünün. En büyük misyonun yarınlara kalmak olduğunu, yaşatmanın zevkli yanlarını düşünmeliyiz.

4 Çocuklar, kendilerini sevenleri değil, kendilerine saygı duyanlara saygı duyarlar…

5 Duygu ve düşünce bankamızdaki hesabı ve yatırımları artırarak, misyonumuzu, bilgi ve becerilerimizi, fikir ve düşüncelerimizi nasıl uygulayacağımızı düşünmeliyiz.

6 Öğretmen uyanık olmalı
Öğretmen uyanık olmalı. Uyanıklık (Farkında olma ); pozitif değişime giden ilk adımdır.

7 Bizim mesleğimizin, verimimizin, moral ve mutluluğumuzun iki önemli formülü vardır. 1-Gelişmek+Vermek 2-Öğrenmek+Paylaşmak. Bizim mesleğimiz doğası gereği bu iki formülü içinde barındırır.

8 Öğretmenlik Kahramanların işidir
Öğretmenlik Kahramanların işidir. Bu kahramanlar her gece kendilerine şu üç soruyu sormalıdır.

9 Bu gün nasıl bir gelişme gösterdim?
Bilgi ve becerilerimi öğrencilerimle paylaştım mı? Bu gün kimin, kendisini iyi hissetmesini sağlamak için bir şey yaptım.

10 Cevaplarınızı dikkatlice dinleyin ve yaptığınız iyiliği, sevgiyle saklayınız.

11 Kendini Güçlü Hissetmenin Yöntemi
Büyük düşünmek Hedef belirlemek. Yöntem belirlemek. Coşkuyu güçlendirmek. Bahanelerden kurtulmak. Arzu geliştirmek. Hemen yapmak. Eseri tamamlamak.

12 Meydana gelen olaylarda sonucu değiştirmek istiyorsak bizim müdahalemiz çok önemlidir.

13 Yağmur yağıyor ben yürüyorum hiçbir önlem almıyorum,ıslanıyorum
Yağmur yağıyor ben yürüyorum hiçbir önlem almıyorum,ıslanıyorum. Ne yapmam lazım(haşa )yağmuru mu suçlamalıyım? Hemen şemsiye alıp veya bir yerlere sığınmalıyım ki ıslanmayayım

14 Öyleyse olay varsa cevap ve sonucu da vardır. OLAY+CEVAP=SONUÇ

15 Karanlığa küfür yerine bir mum yakmalıyız.
Sistemi eleştireceğimiz yere kendimizi eleştirmeliyiz, insanların kalp ve gönül dünyalarına nasıl gireceğimizi düşünmeliyiz. Öğrencilerimiz içinde aynı güzellikleri düşünmeliyiz.

16 Memleketimizi, toplumumuzu gerçek hedefe, mutluluğa, eriştirmek için iki orduya ihtiyaç vardır. Biri vatanın hayatını kurtaran asker ordusu, diğeri milletin geleceğini yoğuran kültür ordusu… Bir millet irfan ordusuna sahip olmadıkça, muharebe meydanlarında ne kadar parlak zaferler elde ederse etsin, o zaferlerin kalıcı sonuçlar vermesi ancak irfan ordusuna bağlıdır. M. Kemal ATATÜRK 1923(72-17)

17 Sonuç Eğitimde insanın içinde alev olmasa, aşk ve şevk olmasa hedeflerine ulaşması çok zordur. Bizler sağlıklı bir hayat sürdürebilmek için fiziki, zihni, hissi enerjimizi tüketen, bilhassa aşk ve şevkimizi, moralimizi azaltan faktörler neler belirlemeliyiz. Pozitif duygusal enerjiye sahip olursak, verimli olma şansımız ne kadar artar

18 Öyleyse; Sağlıklı dengeli beslenme(maddi manevi) ….
Düzenli hareket ve spor yapalım.. Kaliteli ve düzenli uyuyalım… Kendimizi alan bilgisi, pedagojik formasyon, genel kültür açısından iyi yetiştirelim… İdeallerimiz, hayallerimiz, hedeflerimiz olmalı ve bunlara odaklanmalı… İdeal gaye ve hayaller insanın aşk ve şevkini artırır, enerji toplamasına yardımcı olur.

19 Katıldığınız için teşekkür ederiz… Tavas İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü
İletişim: Cep Tel : Telefon : Faks : Web :


"Kahramanlık Mesleği Öğretmenlik" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları