İŞLETME KAYIT BELGESİ 19.01.2012 www.kartaltarim.gov.tr.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
DENETÇİ BELGESİ VİZE İŞLEMİ
Advertisements

 Amaç ve kapsam  MADDE 1 – (1) Bu Yönetmeliğin amacı, kamu kurum ve kuruluşları hariç olmak üzere ondan az çalışanı bulunanlardan, tehlikeli ve çok.
Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
GENEL SHY-6A HAVA TAKSİ İŞLETMELERİ RUHSAT AKIŞ DİYAGRAMI
TIBBİ CİHAZ ULUSAL BİLGİ BANKASI
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KAYIT TAKİP VE İZLEME PROGRAMI
Dernekler Yönetmeliğinde Yapılan Değişiklikler
KARAYOLU TAŞIMA YÖNETMELİĞİNDE YAPILAN DEĞİŞİKLİKLER
GENEL SHY-6A TİCARİ HAVA TAŞIMA İŞLETMELERİ RUHSAT AKIŞ DİYAGRAMI
BORÇLARIN YENİDEN YAPILANDIRILMASI SÜRECİNDE DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR MUĞLA SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ MUĞLA SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ.
BAKANLIĞIN GIDAYA DAİR RESMİ KONTROL PROSEDÜRÜ
ADIYAMAN İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ
Amaç Yeni yetişen nesillerde vergi bilincini oluşturmak ve belge alma alışkanlığını kazandırmak amacıyla Gelir İdaresi Başkanlığımızca "Ülkemi Seviyorum.
ÇEVRE İZİN VE LİSANSLARI
AŞIRI DÜŞÜK SORGULAMASI
T.C. GIDA,TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI Giresun İl Müdürlüğü
T.G.K. BUĞDAY UNU TEBLİĞİ VE T.G.K. EKMEK VE EKMEK ÇEŞİTLERİ TEBLİĞİ
Uygulama sözleşmesi hazırlanırken dikkat edilmesi gereken hususlar
SAĞLIK BAKANLIĞI TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU SİNOP İLİ KAMU
İŞ DENEYİM BELGELERİ Adayın veya isteklinin ihale konusu iş veya benzer işlerdeki deneyimini gösteren belgelerdir. 1- İŞ BİTİRME BELGESİ 2- İŞ DURUM BELGESİ.
1 TÜRKİYE YÜKSEK İHTİSAS EĞİTİM VE ARAŞTIRMA SAĞLIK İŞLETMESİ.
Hayvan Sağlığı Şube Müdürü Giresun Tarım İl Müdürlüğü
Millî Eğitim Bakanlığı Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü
2013 YILI BESİLİK ERKEK SIĞIR DESTEKLEMESİ Ali ŞAHİN Veteriner Teknikeri-Tarım Danışmanı.
VAN İL DERNEKLER MÜDÜRLÜĞÜ
ÇEVRE SAĞLIĞI İLE İLGİLİ ŞİKAYETLER
Tevfik BAYHAN Bakanlık
4734 Sayılı Kanun Madde 10’da Yer Alan “İhale Dışı Bırakılma Durumları”  İle İlgili Sunulacak Belgeler ve Temin Yerleri.
SOSYAL GÜVENLİK KURUMU
MARMARİS TİCARET SİCİLİ MÜDÜRLÜĞÜ
Yayımlandığı Resmi Gazete Tarihi/Sayısı: /28750
Süt İşleme Tesislerinin Onay Prosedürü Halil APAYDIN Gıda İşletmeleri ve Kodeks Daire Başkanlığı Ziraat Y. Mühendisi.
Geçici Faaliyet Belgesi elektronik başvuru dosyasında
EDREMİT TİCARET ODASI EDREMİT TİCARET SİCİLİ MÜDÜRLÜĞÜ
HAYVAN SAĞLIĞI VE KARANTİNA GIDA VE KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
992 SAYILI SERİRİ TAHARRİYAT VE TAHLİLAT YAPILAN VE MASLİ TEAMÜLLER ARANILAN UMUMA MAHSUS BAKTERİYOLOJİ VE KİMYA LABORATUVARLARI KANUNU KABUL TARİHİ:
Ankara İl Sağlık Müdürlüğü
İhalelere Katılmaktan Yasaklama Kararı Verilirken Uyulacak Hususlar Alattin ÜŞENMEZ Mali Hizmetler Uzmanı Alattin ÜŞENMEZ.
ORDU İL KOORDİNATÖRLÜĞÜ
GİRİŞİMCİLİK VE İNOVASYON DERS NOTLARI – IX
CUMHURİYET ORTAOKLULU KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU
TEDAŞ TARAFINDAN YAPILAN KABUL İŞLEMLERİ
LİSANSSIZ HİDROELEKTRİK SANTRALLER
FUMİGASYON EĞİTİMİ MERSİN
ÇED İZİN VE DENETİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI PERSONELİ İZİN YÖNERGESİ
Ödeme Talep Formu hazırlanırken dikkat edilmesi gereken hususlar
İlhan AYDIN Kocaeli İl Müdürü.
YETKİLENDİRME DAİRE BAŞKANLIĞI OSGB İŞ VE İŞLEMLERİ
Eğitim Kurumları Bilgilendirme Toplantısı Eğitim Kurumları Denetimi
ÇEVRE SAĞLIĞI DAİRE BAŞKANLIĞI Uzm. Bio. Şenol YILMAZ
DOĞRUDAN TEMİN 22 (d).
ELEKTRONİK TEBLİGAT ve UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ TEBLİĞLERİ.
Kasım 2015 VERGİDE ELEKTRONİK TEBLİGAT DÖNEMİ 1 OCAK 2016’ DA BAŞLIYOR.
AĞIR VE TEHLİKELİ İŞLER YÖNETMELİĞİ
Müracaat ve Şikayetler
METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ DİLEKÇE ve BİLGİ EDİNME HAKKI
SOSYAL GÜVENLİK KURUMU
İSG BİRİMLERİNİN GÖREV YETKİ VE SORUMLULUKLARI
ÖDEME EMRİ BELGESİNİN EKLERİ VE TANIMLARI
T.C. KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI YATIRIM VE İŞLETMELER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SEYAHAT ACENTALARINA SAĞLANACAK TURİZM DESTEĞİ İLE İLGİLİ BİLGİLENDİRME.
Ekim 2015 KİRALAMA DOSYALARININ KOMİSYONA SUNULMASI.
1 ALT İŞVEREN İŞÇİLERİNİN KAMUDA İSTİHDAMI MART 2016.
25/01/2017 tarihli değişiklikler
ANKARA BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ Piyasa Gözetim ve Denetim Şubesi
Seyahat Acentaları Kuruluş ve Sayısı
REHBERLİK YÖNETMELİK-2
İZMİR ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ
Ersin GÖKGÜN / Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Oda Sekreteri
Sunum transkripti:

İŞLETME KAYIT BELGESİ 19.01.2012 www.kartaltarim.gov.tr

GIDA İŞLETMELERİNİN KAYIT VE ONAY İŞLEMLERİNE DAİR YÖNETMELİK Bu Yönetmeliğin amacı, gıda işletmelerinin kayıt veya onay işlemlerine dair usul ve esasları belirlemektir. (1) Bu Yönetmelik; 11/6/2010 tarihli ve 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanununun 22, 30 ve 31 inci maddelerine dayanılarak hazırlanmıştır.

Kayıtlı Gıda İşletmeleri, Kayıt Usul ve Esasları MADDE 5 – (1) Ek-1’de belirtilen işletmeler dışında kalan diğer işletmeler kayıt kapsamındadır. (2) Gıda işletmecileri, kayıt kapsamındaki işletmelerini, ilgili kurumdan İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatı aldıktan sonra işletme kayıt işlemlerini yaptırmak üzere, en geç otuz gün içerisinde yetkili mercie başvurmak ve başvuru tarihinden itibaren en geç üç ay içerisinde kayıt işlemlerini tamamlamak zorundadırlar.

Kayıt Usul ve Esasları MADDE 6 – (1) Gıda üreten işletmeciler Ek-3’teki, perakende işletmecileri Ek-2’deki bilgi ve belgelere ilave olarak bu Yönetmeliğin Ek-4’ünde yer alan işletme kayıt belgesi beyannamesi ile birlikte yetkili mercie başvururlar. (2) Yetkili merci, dosyayı başvuru tarihinden itibaren on beş iş günü içerisinde inceler. Dosyadaki bilgi ve belgelerin eksiksiz ve doğru hazırlanmış olması durumunda, gıda işletmelerine yetkili merci tarafından bu Yönetmeliğin Ek-5’inde yer alan işletme kayıt belgesi Ek-14’te yer alan faaliyet işkolları belirtilerek düzenlenir.

(3) Dosyadaki bilgi ve belgelerin eksik veya yanlış hazırlanmış olması durumunda, eksiklik veya yanlışlık belirtilerek dosya, resmi yazı ile başvuru sahibine iade edilir. (4) İşletme kayıt belgesi; üzerinde yazılı ticaret unvanı, gerçek ve tüzel kişi, işletme adresi ve faaliyet konusu için geçerlidir. Bu bilgilerden herhangi birinin değişmesi durumunda kayıt belgesi geçerliliğini kaybeder. Gıda işletmecisi, değişiklik durumlarında ilgili bilgi ve belgeler ile işletme kayıt belgesinin aslını bir dilekçeye ekleyerek en geç üç ay içerisinde yetkili mercie yazılı başvuruda bulunur. Yetkili merci tarafından ilgili değişiklik yapılarak işletme kayıt belgesi yeniden düzenlenir.

(5) Gıda işletmecileri faaliyetlerinin tamamını veya bir kısmını durdurmaları durumunda, bu durumu üç ay içerisinde yetkili mercie bildirmek ve yetkili merciin işletmeyle ilgili güncel bilgilere sahip olmasını sağlamak zorundadır. (6) Gıda işletmecisi; a) İşletme kayıt belgesinin kaybolması halinde ülke genelinde veya yerel yayım yapan gazetelerden birine kayıp ilanı vermek suretiyle belgenin geçersizliğinin ilan edildiği gazetenin aslını, b) İşletme kayıt belgesinin okunamayacak şekilde tahrip olması hâlinde ise tahrip olmuş belgenin aslını, dilekçeye ekleyerek yetkili mercie başvurur. Yetkili merciin uygun bulması halinde işletme kayıt belgesi yeniden düzenlenir.

Çalıştırılması Zorunlu Personel MADDE 10 – (1) Gıda işletmelerinde, çalıştırılması zorunlu olan personel ile ilgili aşağıdaki hususlar uygulanır. a) Çalıştırılması zorunlu personelden meslek odası bulunan meslek mensubu, bağlı olduğu meslek odasından ilgili işletmede çalıştığına dair belge alacaktır. Meslek odası bulunmayan meslek mensupları için gıda işletmecisi ile yapacağı sözleşme aranacaktır. Kamu kurumlarında çalışanlarda bu belge yerine kurum amiri tarafından imzalı görevlendirme yazısı aranır.

b) Gıda işletmecisi, üretimin nevine uygun en az lisans düzeyinde eğitim almış ise kendi işletmesinde zorunlu personel olarak çalışabilir. c) Gıda işletmecisi, işletmesindeki her faaliyet için ayrı ayrı personel çalıştırabileceği gibi sadece bir personel de çalıştırabilir. Sadece bir personel çalıştırılması durumunda tüm faaliyetlere uygun meslek mensubu personel istihdam edilir. ç) Gıda işletmecisi aynı adreste birden fazla faaliyet göstermesi durumunda tüm faaliyetlerde kullanılan alet ekipmanın toplam motor gücü, 30 beygir gücünün üzerinde veya çalıştırdığı toplam personel sayısı on kişiden fazla ise çalıştırılması zorunlu olan personeli istihdam etmek zorundadır.

d) Çalıştırılması zorunlu olan personelin herhangi bir sebeple işten çıkarılması veya çıkması durumunda, gıda işletmecisi bu durumu ve yeni personel ile ilgili bilgi ve belgeleri yetkili mercie vermek zorundadır. e) Gıda işletmecisi, işletmenin faaliyette bulunduğu çalışma gün ve saatlerine göre zorunlu personel istihdam etmek zorundadır. Gıda işletmesinde çalışan zorunlu personel, işletmenin faaliyette bulunduğu çalışma gün ve saatleri içerisinde başka bir işte çalışamaz.

Diğer Hükümler MADDE 13 – (1) Bu Yönetmelik kapsamında verilen işletme kayıt ve onay belgeleri tek başına sınai faaliyet yapılmasına izin vermez. İşletme kayıt ve onay belgelerinin geçerli olabilmesi için işyeri açma ve çalışma ruhsatının bulunması zorunludur. Bu ruhsatın herhangi bir nedenle iptal edilmesi halinde işletme kayıt ve onay belgelerinin geçerliliği kendiliğinden sona erer. (2) Gıda işletmelerine Kanun kapsamında verilen işletme kayıt ve onay belgeleri diğer kamu kurum ve kuruluşları tarafından özel mevzuatına göre verilecek izin veya ruhsatların alınması mükellefiyetini ortadan kaldırmaz. (3) Gıda ve gıda ile temas eden madde ve malzemelerin üretim izni belgeleri tüm sonuçlarıyla iptal edilmiştir.

Geçiş Hükümleri (2) Bu Yönetmeliğin yayımından önce çalışma izni ve gıda sicili belgesi, kayıt belgesi veya bu belgelere eşdeğer belge almış ve halen faaliyet gösteren kayıt kapsamındaki gıda işletmeleri, bu belgelerini en geç 31/12/2013 tarihine kadar bu Yönetmelikteki kayıt belgesi ile değiştirmek zorundadır.

EKLER : İşletme Kayıt Belgesi Düzenleme Aşamaları Kayıt Kapsamındaki Gıda İşletmelerinin Faaliyet Konuları (EK-14) Perakende İşletmelerden Kayıt Başvurusunda İstenen Evraklar (EK-2) Gıda Üreten İşletmelerden Kayıt Başvurusunda İstenen Evraklar (EK-3) Gıda Üreten İşletmer İçin Kayıt Belgesi Başvurusu Dilekçe Örneği  (Örnek-1) Perakende Satış ve Toplu Tüketim Yerlerinin Kayıt Belgesi Başvurusu Dilekçe Örneği (Örnek-2) İşletme Kayıt Belgesi Başvuru ve Beyannamesi (EK-4) İşletme Kayıt Belgesi (EK-5) Kayıt Kapsamındaki İşyerleri İçin Kodlama Sistemi (EK-6) 2012 Yılı İşletme Kayıt Belgesi Ücretleri

İŞLETMELERİN KAYIT BAŞVURUSUNDA TAKİP EDİLEN AŞAMALAR 1-İşletme sahibince istenen evraklara göre dosya tanzimi. 2-Hazırlanan dosyanın kontrol edilmesi.(Eksik evraklı dosya teslim alınmayacaktır.) 3-Dosyanın havalesi ve Evrak Kayıt Defterine kaydedilmesi. 4-İşletme sahibince ”Döner Sermaye Ücretinin” yatırılması ve makbuzun fotokopisinin alınması. 5-Dosyanın teslim alınması ve “Alındı Belgesi” verilmesi. 6-İşletmenin GGBS sistemine kaydedilmesi. 7-Sistemden “İşletme Kayıt Belgesi” düzenlenmesi. 8-İşletme sahibine belgesinin hazır olduğunun haber verilmesi. 9-Tutanak ile “İşletme Kayıt Belgesinin” sahibine teslimi. 10-Dosyanın arşivlenmesi.

KAYIT KAPSAMINDAKİ GIDA İŞLETMELERİNİN FAALİYET KONULARI Ek-14 Ekmek ve ekmek çeşitleri üretimi, Unlu mamuller üretimi, Bulgur üretimi, Şeker paketleme, Pasta, börek, hamur ve sütlü tatlılar gibi her türlü pastacılık ürünleri üretimi, Şekerleme üretimi, Tahin, helva ve pekmez üretimi, Hazır yemek, tabldot yemek üretimi, Sakız üretimi, Fermente ve salamura ürün üretimi, Baharat işleme, Aromatik sular ve aromatik yağ üretimi, Buz üretimi, Soğuk hava deposu ve/veya gıda nakliyesi, Meyve sebze paketleme, boylama, sarartma ve mumlama, Yeniden ambalajlama, Gıda satış yeri, Toplu tüketim yeri, Diğer gıda üreten işyerleri, …………………… (İşletme kayıt belgesindeki faaliyet kısmında faaliyetin tam ismi yazılacak.)

Dilekçe ve Beyanname (Ek-4)-(Bilgisayarda doldurulacak.) PERAKENDE İŞLETMELER İLE TAŞIMA VE DEPOLAMA KONUSUNDA FAALİYET GÖSTEREN İŞLETMELERİN KAYIT BAŞVURUSUNDA İSTENİLEN BİLGİ VE BELGELER Dilekçe ve Beyanname (Ek-4)-(Bilgisayarda doldurulacak.) İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatının sureti Meslek odası bulunan meslek mensupları için odadan alınmış belge, meslek odası bulunmayan meslek mensupları için gıda işletmecisiyle yapacağı sözleşme. (Bu belge sadece Kanun Ek-1 Listesindeki Hazır yemek, tabldot yemek ve meze üreten işletmeler için geçerlidir.)

GIDA ÜRETEN İŞLETMECİLERDEN KAYIT BAŞVURUSUNDA İSTENİLEN BİLGİ VE BELGELER Dilekçe ve Beyanname (Ek-4)- (Bilgisayarda doldurulacak.) İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatının veya Deneme İzin Belgesinin sureti. Kapasite raporu veya ekspertiz raporu, resmi kurumlarda kurum beyanı. Gıda işletmecisinin güncel bilgilerini içeren Ticaret Sicil Gazetesi veya Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Sicil Gazetesi (Yapısı gereği sicil gazetesinde yayımlanamayacak kurum ve kuruluşlar hariç) Şeker üretimi veya şeker paketlemesi konusunda faaliyet gösterecek gıda işletmelerinin Şeker Kurumu’ndan alacağı uygunluk yazısı. Meslek odası bulunan meslek mensupları için odadan alınmış çalışma belgesi, meslek odası bulunmayan meslek mensupları için gıda işletmecisiyle yapacağı noter onaylı sözleşme.

İL MÜDÜRLÜKLERİ DÖNER SERMAYE İŞLETMELERİ 2012 YILI BİRİM FİYATLARI

TEŞEKKÜR EDERİZ… www.kartaltarim.gov.tr