YAŞAM BOYU ÖĞRENME Bilgi,beceri ve yeterliliklerin kişisel sosyal ve mesleki açıdan geliştirilmesi amacıyla,yaşam boyunca yapılan tüm faaliyetlerdir..

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Dr. Şeyda Serdar-Asan İTÜ Endüstri Mühendisliği Bölümü
Advertisements

Bilgi Okuryazarlığı Becerilerinin Önemi ve Eğitim Sistemindeki Yeri
Tohumculuk Sektörünün Hedefleri ve Vizyonu
Prof. Dr. Aysel Aziz İstanbul Arel Üniversitesi
SUNUM.
Avrupa Yükseköğretim Alanı’nın Faaliyetleri Kapsamında Türk Yükseköğretim Sistemi’nin Değerlendirilmesi Yeterlilikler / Öğrenme Kazanımları Prof. Dr.
Türk Oda ve Borsaları Akreditasyon Projesi 2009 John Lockett.
 Avrupa Üniversiteler Birliği, Avrupa Üniversitelerini temsil eden tek kuruluştur.  Avrupa genelinde Yükseköğretim kurumlarının bütünleşmesini sağlayarak.
BAYSİAD Bayburt Yönetici Sanayici ve İşadamları Derneği
SÜLEYMAN ŞAH ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM MERKEZİ
HAYAT BOYU ÖĞRENME (LLP) Leonardo da Vinci Mesleki Eğitim Programı
ZEYNEP ALPTEKİN GÖLCÜK ASKER HASTANESİ
Mesleki Rehberlik kavramından ne anlıyoruz ?
IŞIL ÖNCEL EBRU YETİM SERAP DAĞLAR YASEMİN ARSLAN NURGÜL KABAR
‘E-Üniversite’ye Yolculuk
TEKNOLOJİYİ KULLANMAK VE TEKNOGERÇEKÇİ OLABİLMEK
Atatürk Üniversitesi KKEF BÖTE-2
A.Ekrem ÖZKUL Kürşat ÇAĞILTAY
2. Sağlık hizmetleri.
GIDA MÜHENDİSLİĞİ NEDİR? GIDA MÜHENDİSLİĞİ, gıdaların üretiminden tüketimine (tarladan sofraya) kadar ki bütün süreçlerde mesleki bilgi ve deneyimleri.
Yükseköğretimde Çevrim-içi Öğrenme: Sistemde Yaşanan Sorunlar ve Bu Sorunları Çözmeye Yönelik Öneriler Fatma Kübra ÇELEN Aygül ÇELİK Doç. Dr. Süleyman.
Yenİ kurulan Ünİversİtelerdekİ
TANITMA NEDİR Turizmde tanıtma; yurt içinde veya yurt dışında insanların ilgilerini bir ülkenin bölgenin ya da turistik bir yerin turistik ürünleri üzerine.
Koç Üniversitesi Suna Kıraç Kütüphanesi Ankara Üniversitesi Kütüphaneciliğin Destanı Sempozyumu Ekim 2004, Ankara KÜTÜPHANECİLİKTE SÜREKLİ EĞİTİM.
KAPSAMLI SAĞLIK BAKIMI
Comenius Programı Onur AYDEMİR
Yönetim Kurulu Problem Çözme ve Yönlendirme Yeterliliği.
Hazırlayanlar: Mustafa Safa Horpan Özlem Çetin Sibel Temizel
FİZİK MÜHENDİSİ TANIM Doğadaki maddelerin yapısını ve
TOPLUM SAĞLIĞINI GELİŞTİRME ÇALIŞMA GRUBU
Afrika Sanayici ve İşadamları Derneği «Türk Özel Sektörünün Afrika’ya Açılan Kapısı» THE GATEWAY TO AFRICA.
BİLGİ BAZLI YENİLİKÇİ GELİŞME STRATEJİSİ BAĞLAMINDA TÜRKİYE’NİN KURUMSAL DÖNÜŞÜM İHTİYACI Prof. Dr. Hüsnü ERKAN DEÜ İİBF İktisat Bölümü Yrd. Doç. Dr. Canan.
GİRİŞ Program İyileştirme Çalışmaları Kapsamında Gerçekleştirilen İşlemler Fakülte / Bölüm Amaçlarının Belirlenmesi Bölüm / Program Yeterliklerinin Belirlenmesi.
BOLUM 9 DEĞİŞİM YONETİMİ Duygusal olarak zeki kurumlar, kendi insan sermayelerine yoğun olareak odaklanmışlardır. Beş kurumsal duygusal zeka alanı şöyle.
Öğretim İlke ve Yöntemleri Yrd. Doç. Dr. Cenk Akbıyık
Bülent Ecevit Üniversitesi
Geçmişten günümüze pek çok tanım ile açıklanan bilgi politikası bilginin üretilmesine, yönetilmesine, işaretlenmesine ve kullanılmasına öncülük eden; birbiri.
KalDer ve Mühendislik Eğitiminden Beklentiler Dr. Aydın Kosova, 20 MAYIS 2004 KalDer : Centrum İş Merkezi, Aydınevler San. Cad. No: 3 Küçükyalı İstanbul.
TERCİH ZİRVESİ’15 Üniversitede Başlayan, Hayat Boyu Gelişen Kariyer Prof. Dr. S. Semahat Demir Rektör.
Uzaktan Eğitim Yrd. Doç. Dr. Cenk Akbıyık. Uzaktan eğitim, öğrenme ve öğretme süreçlerinin farklı yerlerde gerçekleştiği, öğrenenle öğretenin çoğu zaman.
Koç Üniversitesi Kütüphanesi Şubat 2010
Yaşlı Bakım Ekonomisinin Gelişmesinde Üniversitelerin Rolü
EĞİTİM-YAYIM İHTİYAÇ ANALİZİ ARAŞTIRMASI PROJESİ
Psikolojik Danışman Kimdir? Nasıl Yetiştirilmelidir? Yardımcı Lider Psikolojik Danışmandan Grupta Beklenilenler.
GIDA TEKNOLOJİSİ ALANI TANITIMI ALANIN TANIMI: Gıda teknolojisi alanı, tarım ve hayvancılığa dayalı ham maddeleri modern teknolojileri uygulayarak işleyen.
Fehimdar ÇİFTÇİ Eğitim Müfettişi- Bolu
05 Kasım 2010, Muş BOLOGNA SÜRECİ ve MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ DENEYİMİ.
STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLARININ BOLOGNA SÜRECİNDEKİ ROLÜ Sabancı Üniversitesi 22 Ekim 2010.
Özel Gereksinimli Öğrenciler ve Fen Öğretimi
TIP EĞİTİMİNDE YENİLİKLER Tıp Eğitimi Anabilim Dalı Seminerleri / 231.
Kitlesel Açık Çevrimiçi Dersler SİNAN BERTAŞ
SINIF YÖNETİMİ.
1 BİLGİSAYAR-2 Eğitim Teknolojisi Dr. Hüseyin Arak.
YAŞAM BOYU ÖĞRENME. Gelecek Bir Yılı Planlıyorsan, Mısır Ek Gelecek On yılı Planlıyorsan, Ağaçlar Dik Eğer Gelecek Yaşamı Planlıyorsan, İnsanları Eğit.
KONU BAŞLIKLARI BİLGİ EKONOMİSİ GELİŞİMİ BİLGİ EKONOMİSİ ÖZELLİKLERİ
MÜFREDAT NEDİR, NEDEN GÜNCELLENMEKTEDİR?
SAĞLIK HİZMETLERİ ARZI
SOSYAL BİLGİLER DERSİ ÖĞRETİM PROGRAMI
BİLGİ YÖNETİMİ.
EĞİTİMDE BİLİŞİM TEKNOLOJİSİNİN ETKİSİ
ANKARA ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ SOSYAL HİZMET BÖLÜMÜ
Sekizinci Beş Yıllık Kalkınma Planı ( ):
YAYGIN EĞİTİM Yaygın Eğitim: Örgün eğitim sistemine hiç girmemiş
I Ğ DIR ÜN İ VERS İ TES İ KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DA İ RE BA Ş KANLI Ğ I Kütüphane kullan ı m ı ve elektron İ k kaynaklara er İŞİ m Kütüphanec İ : Ercan.
T.C. Yükseköğretim Kurulu
ÖĞRETİM İLKE ve YÖNTEMLERİ
Avrupa Yükseköğretim Alanı’nın Faaliyetleri Kapsamında Türk Yükseköğretim Sistemi’nin Değerlendirilmesi Yeterlilikler / Öğrenme Kazanımları Prof. Dr.
KURUMSAL İLETİŞİM.
UZAKTAN EĞİTİM VE ÜNİVERSİTELER
ORTAÖĞRETİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ORTAÖĞRETİM ALMANCA DERSİ ÖĞRETİM PROGRAMI TANITIM SEMİNERİ
Sunum transkripti:

YAŞAM BOYU ÖĞRENME Bilgi,beceri ve yeterliliklerin kişisel sosyal ve mesleki açıdan geliştirilmesi amacıyla,yaşam boyunca yapılan tüm faaliyetlerdir..

2 40 yaşında yeniden üniversitede tıp eğitimine başlayan ve doktor olmak isteyen birini arkadaşları hayretle karşılamış. “Ama fakülteyi bitirince 46 yaşında olacaksın!”dediklerinde,“Olsun, üniversiteye gitmesem de 6 sene sonra 46 yaşında olacağım.” diye cevap vermiş.

4 Yaşam boyu eğitim neden gereklidir? Toplam kalite yönetimi uygulamaları Gelişen ve değişen bilgi teknolojileri Bilgi artışı / patlaması/ çabuk eskimesi Bilgi sunumundaki çeşitlilik Rekabet, iş yerinde kalıcı olabilmek Tüketici gereksinimlerinin değişmesi, daha fazla bilgi sahibi olma ve bilgilendirilme beklentisinde artış Ekonomik ve sosyal koşullardaki değişimler Daha büyük ve daha karmaşık organizasyonlar

6 Yaşam Boyu Eğitimde Yöntem ve Uygulamalar Kongre, konferans ve seminerler Uzaktan eğitim Kurum dışı kurslar Hizmet içi eğitimler Mesleki yayınları izleme, kişisel okumalar Mesleki derneklere üyelik Rehberlik/Akıl hocalığı (mentoring) Çevrimiçi kaynakları izleme / web siteleri

Yirmi birinci yüzyılda bilgi, ülkelerin gelişmişlik düzeylerini ve rekabet güçlerini yansıtan temel bir değişken olarak ön plana çıkmakta, bilgi ve iletişim teknolojilerinde meydana gelen değişmeler, bilgi ekonomisine geçişi zorunlu kılmaktadır.

Bilgi toplumunda ülkelerin küresel boyutta rekabet edebilmeleri, doğal kaynaklar ve finans kaynaklarından çok sahip olunan yetişmiş nitelikli insan kaynaklarına bağlıdır.

Bilgi ve iletişim teknolojilerinde meydana gelen değişmelerin bir yansıması olarak ülkeler bilginin üretimine ve kullanımına daha fazla bağımlı hale gelmişlerdir.

Küresel rekabet olgusunun ön plana çıktığı bilgi toplumunda tüm ülkeler, teknolojik ve toplumsal değişim sürecine uyum sağlama çabası içine girmişlerdir.

Bu çabaların bir sonucu olarak bilgi ve iletişim teknolojilerinin yoğun olarak kullanıldığı bilgi ekonomisinde sahip olunan insan kaynaklarının yetiştirilmesi ve yaşam boyu öğrenme kavramları önem kazanmaktadır.

*Gelecek Bir Yılı Planlıyorsan, Mısır Ek *Gelecek On yılı Planlıyorsan, Ağaçlar Dik *Eğer Gelecek Yaşamı Planlıyorsan, İnsanları Eğit Guanzi (İÖ. 645) YAŞAM BOYU ÖĞRENME