Güldane Taşdemir İnterpromedya Genel Müdür.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Google Görüntülü Ağ’da Video Reklamları
Advertisements

AKILLI FAKS.
• 2001 yılında kuruldu. • E-Ticaret ve E-Tahsilat alanlarında yazılımlar ve çözümler geliştirmekte. • 4691 sayılı Teknoloji Geliştirme Bölgesi yasasına.
Mesleki Eğitim Ögrenci ve Çalışan Hareketlilik Bütçeleri Katılımcı ve rafakatçi için seyahat edilecek ülkeye gidiş dönüş için Seyahat Edilen mesafe 100.
Sarnıç Depo Tanıtımı 9500 m2 kapalı alan.
BRS, Türkiye’de bir ilki başlatarak birçok firmadan alınacak hizmetleri tek bir kuruluştan alınmasını sağlayacak profesyonel bir kadroyla iyi bir hizmeti.
İzinli Veritabanı & Hedefli Lokasyon
Orta Doğu Teknik Üniversitesi
Okuldan İşe Geçiş – Son Eğilimler
TİE Platformu Yürütme Kurulu Başkanı
Kobi Tanımı 150 kişiden daha az çalışanı olan kurumlar
KOSGEB DESTEK ve HİZMETLERİ
-Demografik- Nüfus Analizi
Denetim Planının Hazırlanması
G E L E C E Ğ İ N İ Z M İ R İ N İ Y A R A T I Y O R U Z
INTRANET.
Bazı Ekonomilere İlişkin Büyüme Tahminleri
20. Yaşını kutlayan İnterpro 18.yılını kutlayan BThaber 7. yılındaki BThaber Platform etkinlikleri 3. kez Kamuda BT Yönetimi Platformu. Rakamlarla İnterpro.
18.yılını kutlayan BThaber ile 7. yılında BThaber Platform’da 4. kez Finans ve Bankacılık etkinliğini düzenliyoruz.
ÜCRET SİSTEMLERİ VE VERİMLİLİK
2011 YILI BAŞLICA ÇALIŞMALAR Sayılı “Ürünlere İlişkin Teknik Mevzuatın Hazırlanması Ve Uygulanmasına Dair Kanun” ve Yapı Malzemeleri Yönetmeliği.
TEB KAMU BULUŞMALARI İZMİR Mayıs FARKLI ve İNOVATİF HİZMETLER KOBİ’lere Değer Katmak İçin Yola Çıktık... KREDİLER NAKİT YÖNETİMİ DIŞ TİCARET Bu.
III. KAMU SM E-İmza Platformu Firma Tanıtımı
ZEYNEP ALPTEKİN GÖLCÜK ASKER HASTANESİ
BİLİM VE TEKNOLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
AR-GE, İNOVASYON ve ENDÜSTRİYEL UYGULAMA
TESİS YÖNETİMİ DİREKTÖRLÜĞÜ
Soru: Ülkemizin sanayi ihracatında, ilk üç sırayı hangi Sektörler alır? Yanıt: Otomotiv( milyon $-%17,3) Hazır giyim( milyon $-%14,6) Kimya(
TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU
1 YASED BAROMETRE 18 MART 2008 İSTANBUL.
 Demet Cengiz, “Bilişim Teknolojilerinin Öğrenciler Tarafından Kullanılmasını Sağlayacak Unsurların Belirlenmesi,” TBD Bilişim Kurultayı, Ankara, Eylül.
Biz Kimiz? DELFİN, her türlü doküman tabanlı teknolojileri araştırmak, geliştirmek, kurum ve şirketlere fiziksel arşiv ve elektronik arşivleme hizmetlerinde.
KURUMSAL BANKACILIK TÜRKİYE İŞ BANKASI A.Ş. 3 MAYIS 2010.
1 Güldane Taşdemir İnterpromedya Genel Müdür yılında, Kurumsal ve büyük ölçekli kurumlarda, veri güvenliği, sanallaştırma, iş sürekliliği,
İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi
Bulut bilişim için Üniversitelerimizde bilişim personeli yeterlikleri 18 Aralık 2013 – Aksaray Üniversitesi Bilişim Teknik Personeli Yeterlik Ölçeği Toplantısı.
Sunum İçeriğimiz Özel Entegratör? E-Defter E-Fatura Nedir?
TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU İzmir Bölge Müdürlüğü 1/25.
Büyüme, İşsizlik ve İşgücü Piyasası Reformları
1 ÜNİVERSİTE – SANAYİ İŞBİRLİĞİNDE KOSGEB DESTEKLERİ (Serhan EKER – 2008 Aralık)
YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ PROJE DESTEK OFİSİ
İşletme & Tarım Bankacılığı Gökhan ERTÜRK İşletme ve Tarım Bankacılığı Grubu - Genel Müdür Yardımcısı 4 Mayıs İstanbul.
TÜRK HAVA KURUMU ÜNİVERVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER FAKÜLTESİ
Türkiye’de Kayıt Dışılık
19 Ekim 2006 GfK TürkiyeCustom ResearchGrowth from Knowledge 1 TUHID - İDA İletişim Hizmetleri Algılama Araştırması Eylül 2006.
ZEYTİNBURNU BELEDİYESİ AKILLI ŞEHİR UYGULAMALARI
Tüketici Trend Araştırması Aralık 2009 Sosyal Telefon.
3. Üretim Sistemi Geliştirme Planı ve Üretim Planının Hazırlanması
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ
E-Ticaret (Rakamlarla Giriş)
E-Ticaret (Rakamlarla Giriş) Sunu İçerik Kaynağı: İyiler, Z. (2009). Elektronik Ticaret ve Pazarlama, T.C. BAŞBAKANLIK Dış Ticaret Müsteşarlığı İhracatı.
Ayhan TÖZER Bilişim Baş Uzmanı, BTK
YILI BÜTÇE ÇALIŞMALARI HAZIRLAYAN: CEVDET AKÇAKOCA.
MATEMATİKSEL İSTATİSTİK VE OLASILIK II
SON DÖNEM ENFLASYON GELİŞMELERİ
Web 3.0 Konferansı, İstanbul 16 Nisan 2013 ‘‘KİMİN NAKİTE İHTİYACI VAR?’’ twitter.com/SonerCanko.
Kurumsal İçerik Yönetimi Kapsamında Bilgi Güvenliği
97/5 SAYILI ÇEVRE MALİYETLERİ DESTEĞİ. İhracat Genel Müdürlüğü | KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı Çevre Desteği Amacı: Çevre, kalite, gıda.
Nakit bütçesi, gelecek bir dönem içinde, (“genellikle bir yıl” veya “altı ay”) nakit giriş ve çıkışlarını gösteren bir tablodur. Bu tablonun yöneticinin.
PROJE KONULARI KOBİ’lerde Kurumsallaşmanın Geliştirilmesi KOBİ’lerde Markalaşmaya Geçiş.
YENİ TÜRK TİCARET KANUNU SÜRECİNDE YOL HARİTASI Hazırlayan: Recep Aşır Temmuz 2012.
Murat Erkan Genel Müdür BÜYÜK VERİ Bulut ve Veri Merkezi Yatırımları.
Muhammed Emin ALTINTAŞ
Belge, Doküman ve İş Akışı Yönetim Sistemi
HAZIRLAYAN ve SUNAN Muhammed Dündar
E-İMZA.
SECURITY HAS NEVER BEEN SIMPLER! Irmak PAKDEMİR / CEO
Üniversite Hastanelerinin Finansal Sürdürülebilirliği
Focus Performans ve Proje Yönetim Sistemi
e-Fatura Uygulaması ile Pratik Hayatta Gelen Değişiklikler
Sunum transkripti:

Güldane Taşdemir İnterpromedya Genel Müdür

SON BAŞVURU 4 MayIS

Kaynak: TÜİK (Türkiye İstatistik Kurumu)

İnterpromedya Araştırma Hizmetleri’nin 2011’de yaptığı KOBİ Araştırmasına göre; Araştırma evreni Türkiye’de faaliyet gösteren 50-249 arası çalışanı olan işletmelerdir. Bu kapsamda Türkiye’de 14.231 işletme vardır. KOBİ Araştırması yılda 2 defa, 16 şehirde yapılmaktadır. Araştırma 602 örneklemle yapılmıştır.

Sektör dağılımı Baz: 14.231

Çalışan sayısı dağılımı Nhmjv Çalışan sayısı dağılımı 14.231 işletmede toplam 1.5 milyon kişi çalışmaktadır. Ortalama çalışan sayısı 111 kişidir. 99 çalışan altı işletmelerde ortalama 70, 100 çalışan üstü işletmelerde ise ortalama 169 çalışan mevcuttur. Baz: 14.231

2010 ciroları İşletmelerin 2010 ciroları 43 milyon TL, 100 çalışan üstü olan işletmelerin ortalama cirosu ise 70 milyon TL olarak belirlenmiştir. 99 çalışan altı olan işletmelerin yüzde 39’unun cirosu 10 milyon TL’nin altındadır. Baz: 14.231

Yanıtsızlar grafikte yer almıyor. Firma faaliyet süresi Yanıtsızlar grafikte yer almıyor. Baz: 14.231

Bilgi işlem departmanı Nhmjv Bilgi işlem departmanı Baz: 14.231

Internet erişim şekli Baz: 14.231 100 çalışan ve üzeri işletmelerde Metro Ethernet kullanım oranı yüzde 19, ADSL ise yüzde 73’dür. Baz: 14.231

İşletmelerin interneti kullanma amaçları Nhmjv İşletmelerin interneti kullanma amaçları Baz:14.231

Aylık ortalama telekom giderleri 50-99 100-249 TOPLAM Aylık ortalama internet giderleri (TL) 949 1.550 1.205 Aylık ortalama cep telefonu giderleri (TL) 1.507 3.609 2.421 Aylık ortalama sabit telefon giderleri (TL) 753 2.182 1.337 Aylık ortalama telekom giderleri (TL) 3.209 7.341 4.963 Baz: 14.231

2011 bilişim bütçesi İşletmelerin ortalama bilişim bütçeleri 65 bin TL’dir. 99 çalışan altı işletmelerde ortalama 50 bin TL, 100 çalışan üstü işletmelerde ise ortalama 84 bin TL olarak belirlenmiştir. Baz: 14.231

Yatırım yapılması planlanan IT konuları Baz: 14.231

6.Kez Bilgi ve Doküman Yönetimi 18.yılını kutlayan BThaber ile 7. yılında BThaber Platform’da 6.Kez Bilgi ve Doküman Yönetimi etkinliğini düzenliyoruz.

Sektör Şirketlerimizin Görüş ve Öngürleri İş süreçlerinin hızlanması, bilgiyi her an her yerden ulaşabilme isteği, yasal düzenlemeler gibi nedenlerden dolayı bilgi ve doküman yönetim sistemlerine olan ihtiyaç her geçen gün biraz daha artıyor. Her ölçekteki şirket için giderek önem kazanan bir yapıyı ortaya koyan bilgi ve doküman yönetim uygulamaları, kurumların bütününde 360 derece faydayı beraberinde getiriyor. Elektronik belgeler, kurumlar açısından işgücü, kırtasiye, postalama, gibi masraflarını büyük ölçüde azaltırken, iş süreçlerinde hız da kazanıyorlar. Ayrıca, belgelendirme denetimlerinde harcanacak gayret ve stres de minimum düzeye inmektedir.

Bilgi ve doküman yönetiminde tarama süreçleri önemli bir adımı oluştururken, sunulan çözümlere bakıldığında aslında tarama işlemleri buzdağının sadece görünen kısmını oluşturuyor. Bu uygulamalar; bir dokümanın oluşturulmasından, imhasına kadar tüm süreçleri (sınıflandırılması, yönetilmesi, işlenmesi, analizi, saklanması vs) kapsamaktadır. Verimli bir şekilde kullanılan bilgi ve doküman yönetim uygulamaları; şirket içi performans arttığı gibi şirket için değerli bilgiler de kontrol altında tutulabilmekte. Bilgi ve doküman yönetim sistemleri artık süreç yönetimi çözümleri ile entegre olmaya başladılar.

Kurumsal şirketlerin yanı sıra KOBİ’ler de bilgi ve doküman kaybının zaman ve para kaybı olduğunun farkına vardılar. Kurumların yüzde 70’i bilgi yönetiminde tek merkezden otomatik olarak yönetilen tam kapsamlı çözümleri tercih ediyor. Yeni yapıya geçiş süreçleri bazı kurumlar açısından sancılı olabilmektedir. BT personeli de bu geçiş sürecinin sancılı olabilmesinden çekinebilmektedir. Bu noktada çözüm ve hizmet alınan şirketlerin yetkinliği önemli bir rol oynamaktadır. Kurumlar orta ve uzun vadede, doküman yönetimi ihtiyaçlarını bulut üzerinden almaya yönelecekler.

Şirketlerde doküman yönetimi konusunda yapılan çalışmalar İnterpromedya Bilgi ve Doküman Araştırmasına göre öne çıkan konular aşağıdaki şekilde önem sırasına göre sıralanmıştır: Fiziki Arşivleme Veri Giriş veya İndeksleme Doküman Yönetimi Gelen Giden Evrak Yönetimi Elektronik Arşivleme Süreç Yönetimi ve İş Akışı

Doküman yönetimi proje ihtiyaçları Şirketlerin ihtiyaçlarına göre öne çıkan konular aşağıdaki şekilde önem sırasına göre sıralanmıştır: Kağıt Bilgilerin Sisteme Aktarımı Elektronik Arşivleme Saklama – Depolama Yönetimi Gelen Giden Evrak Yönetimi Kayıt Yönetimi Süreç Yönetimi Fiziki Arşivleme

İSTANBUL

Etkinliğimizde 2 şanslı katılımcımıza Canon fotoğraf makinesi hediye ediyoruz.

TEŞEKKÜRLER…