Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ÜCRET SİSTEMLERİ VE VERİMLİLİK

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ÜCRET SİSTEMLERİ VE VERİMLİLİK"— Sunum transkripti:

1 ÜCRET SİSTEMLERİ VE VERİMLİLİK
BEŞER HOLDİNG A.Ş ÜCRET SİSTEMLERİ VE VERİMLİLİK

2 Beşer Holding Hakkında;
1961 yılında kurucusu merhum Sabahattin BEŞER Başkanlığında 1. Sanayi Sitesi’nde Otomotiv Yan Sanayi Sürtünme Malzemeleri dalında Fren ve Debriyaj Balatalarının üretimi ile ilgili çalışmalara başlamış olup, şirket 1974 yılından sonra Bornova adresindeki yeni modern fabrikasına taşınmış üretim kapasitesini ve istihdam gücünü arttırarak ilgili üretim dalında iç ve dış piyasalara hitap edecek düzeye getirmiştir.

3

4

5

6

7 Toplam 3 yerde faaliyet göstermektedir;
Kemalpaşa(105 çalışan) Ege Serbest Bölge(136 çalışan) Bornova(210 çalışan) Olmak üzere 450 çalışanı bulunmaktadır.

8 Bornova ‘daki fabrika;
Balata ve Yardımcı malzeme üreten BEŞMAK olmak üzere 2 kola ayrılmaktadır.

9

10 ERDAL SİRAL; Beşer Holding A.Ş.’nin İnsan Kaynakları yöneticisi
İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi mezunu 1998 yılından beri Beşer Holding A.Ş.’de çalışmaktadır.

11

12 Ücret BELİRLEME VE FARKLILAŞTIRMA ESASLARI
Ücretler 2007 temmuz ayında belirlenmiş olup sabit ücret şeklinde devam etmektedir. Piyasa ücret araştırması ücret belirleme kriteridir. Piyasa Ücret Araştırması; İZMİR EGE BÖLGESİ TÜRKİYE yönünde yapılmaktadır.

13 ÜCRET NASIL BELİRLENİR?
Piyasa ücret araştırması yapılır. Şirketin kar-zarar durumuna bakılır. Piyasa ücret araştırmasına göre ücret brütleri belirlenir. Kişiye göre değil; iş tanımına,görevine göre ücret dağılımı yapılmaktadır.

14 İş tanımında aranan özellikler ile kişinin yeterlilikleri örtüşürse
belirlenen ücret verilir. Eğer kişinin artı değeri varsa ücret artışı yapılır.

15 ücret adaletİ İşçi ve memur için ayrı yapılan iş gruplandırma sistemi mevcuttur. İş tanımından yola çıkılarak Faktör Puan Esası uygulanır. Faktör puan esası kriterleri; Öğrenim durumu, Deneyim Etki alanı

16 EŞİT İŞE EŞİT ÜCRET yerine EŞİT İŞE EŞİT ZAM! (Zam yüzde olarak değil; miktar olarak yapılmalıdır.)

17 İşçi ve memuru birbirinden ayıran etki alanlarıdır.
İş gruplandırma sistemine göre işçilerde; 9 iş grubu bulunmaktadır ve yapılan zamlar ona göre belirlenmektedir. 1.grup; en basit işleri yapan, 5.grup; orta zorluktaki işleri yapan, 9.grup;en zor işleri yapanlar tarafından oluşmaktadır.Aynı gruptakilere eşit ücret verilir.

18

19

20 PERFORMANS DEĞERLENDİRME
Çalışanın performansına göre verilen zamdır. Beşer Holding A.Ş.’de performans değerlendirme uygulaması yoktur.Performans değerlendirmede zam yerine prim sistemi uygulaması kullanılmaktadır.

21 MÜŞTERİ BAZLI PERFORMANS DEĞERLENDİRMESİ(360 DERECE)
Nasıl yapılmalı? Çalışanın performansı çıktılarından yararlanan kişilere, Kendi grubu içindeki kişilere, Grup başındaki amirine, Çalışanın kendisine sorularak yapılmalıdır. Performans değerlendirirken en önemli koşul; OBJEKTİF OLMAKTIR.

22 Beşer holdİngde uygulanan ücret polİTİkasI
Memurlar için; Aynı sektör yada benzer işyerlerindeki ücret düzeyine ilişkin bir değerlendirme söz konusu değildir. 2007’nin temmuz ayından beri belirlenen ücret uygulaması devam etmekte ve o günden bu yana ücret artışı yapılmamaktadır.

23 İşçiler için; İşe yeni alınan işçiler,asgari ücret veya asgari ücrete çok yakın bir düzeyde ücretle işbaşı yaptırılmaktadır. Yılda bir kez enflasyon artışını göz önünde bulundurarak,asgari ücretin artışının da zorlamasıyla işçilere cüzi miktarda yüzde üzerinden bir zam yapılmaktadır. Bireysel ücret sistemi uygulanmaktadır; kişilerin sağladığı faydaya göre ücret verilir.

24 Sgk ve İş güvenlİğİ Çalışanların tamamı SGK’ ya bağlıdır.Bunun yanı sıra işin niteliğinden doğan iş kazalarına karşı acil müdahale ve mali mesuliyet sigortaları vardır. İş güvenliği ve iş sağlığı uzmanları tarafından verilen eğitimlerle bu işletmede iş kazaları minimuma indirilmektedir. İşe yeni alınan işçilere oryantasyon uygulanarak işe çabuk adapte olabilmeleri sağlanmaktadır.

25 Beşer holdİngİn rekabet gücü
Beşer Holding,kendi alanında öncü bir işletmedir.Çünkü şirket kurulduğu zaman Türkiye’de balata sektöründe faaliyet gösteren başka bir işletme yoktu. Şuandaki rakipleri; Beşer Holding’in bünyesinden çıkmışlardır. Beşer Holding’in hem iç piyasada hem dış piyasada çok etkili bir faaliyet alanı vardır.

26 Ar-ge çalIşmalarI Şirket bünyesinde ar-ge merkezi bulunmaktadır.
Burada seri üretime giren ürünleri sabit tutacak darbe testleri, drop testleri yapılmaktadır. Böylece müşterilere kalitede güvence sağlanmaktadır. ESBAŞ’taki fabrikada ithalat ve ihracat yapılmaktadır.Hammaddelerin bir kısmı ithal edilirken bir kısmı BEŞMAK tarafından üretilmektedir.( saç aksanı gb.)

27 TAMAMEN DUYGUSAL CANDAN KAPTAN FATMA ÖZKAYA ALİCAN BEŞER NİDA KAYGUSUZ GAMZE DEĞİRMENCİ

28 BİZİ DİNLEDİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ…


"ÜCRET SİSTEMLERİ VE VERİMLİLİK" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları