ALAN ÖZELLİKLERİ.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Not Sosyal Bilgiler Öğretmenliği
Advertisements

Microsoft Office Word 2010 Bireysel Öğretim Sunumu
KURTKÖY TİCARET MESLEK LİSESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI
Veri ve Veri Yapıları Genel olarak bilgisayarlar.
BTEP 203 – İnternet ProgramcIlIğI - I
Temel Bilgisayar Bilimleri Dersi
Kelime İşlemci Programı
Bilgisayarım Simgesinin Kullanımı Dosyaların Yönetimi
OOP4 LAB.
MsAccess Alan Özellikleri.
ÖĞRENME FAALİYETİ 3. PARAGRAF DÜZENLEME.
VERİ TABANI VE YÖNETİM SİSTEMLERİ
KISITLAMALAR (Constraints)
Veri Tabanı Veri Tabanı Nedir? Veri tabanı yazılımı Veri tabanı yöneticiliği Veri tabanı yönetim sistem yazılımları Veri tabanı Nerelerde Kullanılmaktadır?
TEST – 1.
EXCEL DE VERİ TABANI (DATABASE) İŞLEMLERİ
Temel Bilgi Teknolojileri 2
Temel Bilgisayar Bilimleri Dersi (Microsoft Powerpoint)
Temel Bilgisayar Bilimleri Dersi
Microsoft EXCEL (2) Kapsam Kopyalama, Yapıştırma Açıklama Ekleme Satır ve Sütunların Boyutlandırılması Bitişik Hücrelere Dayanarak Otomatik Veri Girme.
SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ BİLGİSAYAR 2 NOT 2
HTML HYPER TEXT MARKUP LANGUAGE Burcu Yılmaz – İ brahim Mert Bilişim Teknolojileri Ö ğ retmeni.
TEFBİS DÖNER SERMAYE İŞLETMELERİ MODÜLÜ KULLANICI EĞİTİMİ
Bilgisayarda Ofis Programları
Bilgisayarda Ofis Programları
Access’te İlişki Kurma
Temel Bilgisayar Bilimleri Dersi
İNTERNET PROGRAMCILIĞI I
ADRES DEFTERİM.
Dosya Adları ve Uzantıları
İNTERNET PROGRAMLAMA - 1
MS-WORD TOBLO OLUŞTURMA
GİRİŞBÖLÜMÜNÜ ANLATMA
BARTIN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ FEN BİLGİSİ ÖĞRETMENLİĞİ
Microsoft Office Access
Bilgisayarda Ofis Programları
POWER POİNT SUNU HAZIRLAMAK
Metin (Text) Özellikleri
Listeleme Etiketleri.
BİÇİMLENDİRME İŞLEMLERİ
1 İNTERNET PROGRAMCILIĞI - 1 TABLOLAR Öğr.Gör. Serkan KORKMAZ Harran Üniversitesi Birecik Meslek Yüksekokulu.
HESAP TABLOSU PROGRAMLARI
WORD 2010’DA PARAGRAF AYARLARI
TEMEL NESNE VE TABLO İŞLEMLERİ
MICROSOFT WORD ŞEYMA ŞAFAK
5.1. Tablo Ekleme Kelime işlemci programında tablo eklemek için Ekle sekmesindeki Tablolar grubundan Tablo düğmesine tıklanır. A:Tablo; Bu kısmın üzerine.
4. LİSTE OLUŞTURMA VE BİÇİMLENDİRME
TEMEL BİÇİMLENDİRME İŞLEMLERİ
HAFTA 6-7.
Hafta 8.
Microsoft Office Access
HTML HYPER TEXT MARKUP LANGUAGE Ayşe AK İ DA Ğ I Bilişim Teknolojileri Ö ğ retmeni.
TEMEL SAYFA YAPISI İŞLEMLERİ
BİLGİSAYAR MUHASEBE YAZILIMLARI
WORD WORD UYGULAMA.
Lync Windows Mağazası uygulaması için
KELİME İŞLEMCİ PROGRAMI
Temel Bilgisayar Bilimleri Dersi
1 / 19 © TEMEL BİLGİSAYAR BİLİMLERİ – ELEKTRONİK TABLO- I Ünite 4 Elektronik Tablo – I (Microsoft Excel) Konya, 2012 Temel Bilgisayar Bilimleri Dersi.
Raporlama Menüleri Emine TUNÇEL Kırklareli Üniversitesi, Pınarhisar Meslek Yüksekokulu.
İnsan Kaynakları Bilgi Sistemleri
KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Adım Adım Algoritma.
POWERPOINT 2010 KULLANIMI TEMEL SUNUM İŞLEMLERİ
BİTİRME ÖDEVİNİN BAŞLIĞI Öğrencinin Numarası, Adı Soyadı
MS WORD Kullanımı OFFICE DÜĞMESİ HIZLI ERİŞİM ARAÇ ÇUBUĞU MENÜLER
BİTİRME ÖDEVİNİN BAŞLIĞI Öğrencinin Numarası, Adı Soyadı
Editing Girişleri
Bilgisayar Uygulamaları II
1 EXCEL DE VERİ TABANI (DATABASE) İŞLEMLERİ Excel de bir veritabanı oluşturulabilir veya başka programlarda (Access gibi) oluşturulmuş olan Veri Tabanları.
Sunum transkripti:

ALAN ÖZELLİKLERİ

ALAN ÖZELLİKLERİ Alanların alacağı veri türleri belirlendikten sonra tablo tasarımcısının alt bölümünde bulunan Genel sekmesi seçeneklerini kullanarak alan özelliklerini belirleyebilirsiniz. Özellik adının yan tarafında bulunan alandan alan özellikleri ile ilgili işlemleri yapabilirsiniz.

Metin veri türü olarak belirlenmiş alanların özellikleri

Metin veri türü olarak belirlenmiş alanların özellikleri Alan Boyutu: Karakter uzunluğu belirlemek için kullanılır. Metin türünde kullanılacak maksimum değer 255 karakter olmakla birlikte varsayılan değer 50 karakterdir. Gereğinden fazla alan boyutu kullanmak hafızada gereksiz yer kaplamasına sebep olur. Örneğin faxno alanının boyutunu 11 olarak belirlemişsek girilecek olan metin 11 karakteri geçmemelidir.

Metin veri türü olarak belirlenmiş alanların özellikleri Biçim: Alana girilecek olan metnin biçimini ve alana nasıl yerleştiğinin gösterilmesi için kullanılır. > işareti: Bu alana girilen verileri otomatik olarak büyük harfe çevirir. < işareti: Bu alana girilen verileri otomatik olarak küçük harfe çevirir. ** işareti: Bu alana girilen veriler sağa dayalı yazılır. ! işareti: Bu alana girilen veriler sola dayalı yazılır. ![renk]: Renk yazılan bölüme access’in desteklediği renk isimleri yazılarak girilen verilerin renkleri belirlenebilir. Biçim özelliği içinde birden fazla işaret kullanılabilir. Mesela ilçe alanına yazılan verilerin hem büyük harf  hemde mavi renkte olmasını istiyorsak Biçim özelliğe aşağıdaki gibi !>[Mavi] yazılmalıdır.

Metin veri türü olarak belirlenmiş alanların özellikleri Giriş Maskesi: Bir alana nasıl veri girileceğinin denetlenmesi gerektiği durumlarda kullanılır. Örneğin; bu alanda kullanılabilecek “>” ardındaki tüm karakterleri büyük harfle görüntülemeyi, “!” giriş maskesinin sağdan sola değil soldan sağa doldurulması gerektiğini, “a” harf veya rakam bilgisini, “L” harf bilgisi ifade eder.

Metin veri türü olarak belirlenmiş alanların özellikleri Giriş Maskesi: Giriş Maskesi özelliği tanımında kullanılabilecek karakterler tabloda gösterilmiştir.

Giriş Maskesi:

Giriş Maskesi:

Giriş Maskesi:

Metin veri türü olarak belirlenmiş alanların özellikleri Resim Yazısı: İstenildiği durumlarda Alan başlıklarına farklı metinler eklemek için kullanılır.

Metin veri türü olarak belirlenmiş alanların özellikleri Varsayılan değer: Alana herhangi bir varsayılan değer atamak için kullanılır. Örneğin bir öğrenci tablosunda öğrencileriniz çoğunlukla İzmirli ise öğrencilerin yaşadığı iller kısmını varsayılan değer olarak atayabilirsiniz. Böylelikle birçok kayıt için il bilgisini girmeniz gerekmeden otomatik olarak girişi sağlanmış olur.

Metin veri türü olarak belirlenmiş alanların özellikleri Geçerlilik Kuralı: Alana girilebilecek olan değerleri sınırlamak için kullanılır.

Metin veri türü olarak belirlenmiş alanların özellikleri Geçerlilik Metni: Yanlış veri girişlerinde karşınıza çıkmasını istediğiniz bir uyarı metni oluşturmak için kullanılır.

Metin veri türü olarak belirlenmiş alanların özellikleri Gerekli: Bir alana mutlaka bir bilgi girişi yapılması gerektiği durumlarda kullanılır.

Metin veri türü olarak belirlenmiş alanların özellikleri Sıfır uzunluk izni: Alanda, sıfır uzunluklu dizelere yer verilip verilmeyeceğini seçilecek olan “Evet” veya “Hayır” seçenekleri ile belirlemek için kullanılır.

Metin veri türü olarak belirlenmiş alanların özellikleri Sıralı: Alan aramalarını ve sıralamalarını hızlandırmaya yarar. “Evet/yineleme yok” seçeneği seçildiği zaman alanda yinelenen değerleri yasaklar.

Metin veri türü olarak belirlenmiş alanların özellikleri Metin Hizala: Metni sağa, sola, ortaya ve iki yana hizalamak için kullanılır.

Not veri türü olarak belirlenmiş alanların özellikleri Metin biçimi: İki seçeneği mevcuttur. Zengin metin ve düz metin. Metni Html olarak saklamak veya zengin biçimlendirmeye imkan tanımak için zengin metin, metni sadece saklamak için ise düz metin seçeneği seçilir.

Not veri türü olarak belirlenmiş alanların özellikleri Yalnızca ekle: Alan değeri değişikliklerinin izlenip izlenmeyeceğini belirler. İki ayar vardır: Evet   Değişiklikleri izler. Alan değeri geçmişini görüntülemek için, alanı sağ tıklatın ve ardından Sütun geçmişini göster'i tıklatın. Hayır  Değişiklikleri izlemez. UYARI :  Bu özellik Hayır ayarına getirildiğinde varolan alan değeri geçmişleri silinir

KONU SONU…