1 UFRS ve Basel 2 Ian Michael Muhasebe ve Denetim Politikası Dairesi Finansal Hizmetler Kurumu Contact:

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ÜNİTE 16 TAHVİL DEĞERLEMESİ
Advertisements

BASEL II “Sosyo Ekonomik Etkileri”
DİĞER YABANCI KAYNAKLAR Dr. Ergün Kaya
REPARIS Çalıştayı Bir Bankacının Bakış Açısından Güvenilir Mali Raporların Önemi Risk Control March 14-15, 2006 Vienna,
Türk Bankacılık Sektörü Genel Görünümü
(c) Rita Ilisson Dec Estonya’da IAS/IFRS IAS/IFRS ve KOBİ’ler Rita Ilisson Üye, IASB Standartlar Danışma Konseyi Başkan, Estonya Muhasebe.
İŞLETME Toplumdaki bireylerin ihtiyaçlarını karşılamak
İleri Denetim ve Muhasebe Düzenleme Programı Modül 12 – Bir Finansal Düzenleyici Perspektifinden Yasal Denetimin Kalitesinin Geliştirilmesi Sunan: Geraldine.
Doç. Dr. A.R Zafer SAYAR 18 Eylül 2014, Ankara
Uluslararası Muhasebeciler Federasyonu
Dünya Bankası KOBİ Finansal Raporlaması José Maria Bové FEE Başkan Yardımcısı, KOBİ ve KOBİ Uygulamaları Başkan, FEE KOBİ ve KOBİ Uygulamaları Çalışma.
DG Taxation and Customs Union Slide: 1 European Commission - DG Taxation and Customs Union İleri Muhasebe ve Denetim Düzenleme Programı– Modül Nisan.
FİNANSAL AMAÇ VE FİNANS FONKSİYONU
1 © 2006 IASC Foundation, all rights reserved. IASB’ın KOBİ’ler için Muhasebe Standartları Projesi Paul Pacter IASB Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletme.
Chapter 1 Learning Objectives
KUR DEĞİŞİMİNİN ETKİLERİ
HAZIRLAYAN: TANER KAYA
Benoît Lebrun Başkan, Muhasebe Çalışma Grubu FEE 7 Haziran 2005 Muhasebe ve denetim düzenlemesinde gelişmiş program Muhasebe Direktifleri.
İleri Muhasebe ve Denetim Düzenleme Programı Modül 22 Mali Tabloların ve Vergi Raporlamasının Genel Amaçları Stefano Marchese FEE, Vergilendirmeden Sorumlu.
IFRS’nin Sigorta Sektöründe Uygulanması Avusturya Çalışması Hakim Karin Harreither, CPA REPARIS Viyana Bakanlar Konferansı 2006, Mart 2006.
UFRS 7 KAPSAMINDA FİNANSAL RAPORLAMADA MUHASEBENİN ROLÜ EROL DEMİREL SMMM TESMER/İSTANBUL Denetimin tanımını yap.
BASEL II Bülent Şenver Duydunuz Mu?
İleri Muhasebe ve Denetim Düzenleme Programı
Finansal Yönetim ve Fonksiyonları
KOBİ’LERİN İHTİYAÇLARINA CEVAP VERMEK KOBİ’lerin ve Diğer Paydaşların İhtiyaçlarına Cevap Vermek SLOVENYA Örneği Dr. Meta Duhovnik, SLOVENYA.
Slide 1 Kurumsal Mali Sorumluluk ve Muhasebe Standartları « Dördüncü Yönerge » - yıllık hesaplar 1978 « Yedinci Yönerge » - konsolide hesaplar 1983 – Değişiklikler.
İleri Muhasebe ve Denetim Düzenlemesi Programı– Modül 28 Emeklilik Fonları Richard Berr Direktör, Değerleme ve Raporlama 20 Haziran 2006.
ÖZKAYNAĞIN İŞLEVİ EKONOMİK VE FİNANSAL KRİZ DÖNEMLERİNDE BANKANIN SÜREKİLİĞİNİ SAĞLAMAK FAALİYET ZARARLARININ KARŞILANMASI GÜVEN VERME KURULUŞ DÖNEMİNDE.
1 İleri Muhasebe ve Denetim Düzenleme Programı Modül 23 Prof. Arnold Schilder BCBS Muhasebe Görev Gücü Başkanı 3 Mayıs 2006.
Yüksek ve İstikrarlı Büyüme Perspektifinde Türkiye Ekonomisi
Finansal Yönetim ve Fonksiyonları
© 2006 KPMG The Advanced Program in Accounting and Auditing Regulation Module İleri Muhasebe ve Denetim Düzenleme Programı Modül 24: UFRS’lerin.
9.BÖLÜM İŞLETMELERDE FİNANSMAN İŞLEVİ VE YENİ FİNANSMAN YÖNTEMLERİ
FİNANS DIŞI ALANLARDA ÇALIŞANLAR İÇİN
ÜNİTE 5 (Bölüm 1) FİNANSAL ANALİZ
7 Eylül 2005, Çarşamba Litvanya Cumhuriyeti Muhasebe Enstitüsü Avrupa Birliği’nde Ulusal Bir Muhasebe Standartları Belirleyicisinin Rolü.
Bankacılığın Arka Planı
YARD.DOÇ.DR.HAYRİ BARAÇLI
ÜNİTE 1 FİNANSAL YÖNETİM VE FONKSİYONLARI
Bankacılıkta Risk Yönetimi ve KKTC Bankacılık Sektörü
MUHASEBE 2 11-MENKUL KIYMETLER
Finansal Tablo Analiz Teknikleri
Menkul Kıymet Borsaları
Ders 1 Hüseyin İlker Erçen
GENEL MUHASEBE 1 Yrd. Doç. Dr. Serhan Gürkan KBÜ İşletme Fakültesi
Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmelerin Muhasebesi REPARIS Çalıştayı Annette Davis Mart 2006.
Sigorta Denetleme Kurulu
ŞİRKET ORTAK DEĞERİ VE HALKA AÇILMA Mustafa Niğdeli
Sermaye Piyasası ve Meslek İlişkisi DOÇ. DR. SERHAT YANıK İSTANBUL ÜNIVERSITESI SIYASAL BILGILER FAKÜLTESI.
YRD.DOÇ.DR(YMM-BD-DU) E.YASEMİN YEGİNBOY 1. 2 FİNANSAL OLMAYAN PİYASALAR FİNANSAL OLMAYAN PİYASALAR REEL SEKTÖR ÜRETİM YAPAN SANAYİ, TİCARET VE HİZMET.
FİNANS VE MUHASEBE H04.
Finans Sistemine Genel Bakış
Devlet Muhasebe Standartları
Sigorta ve Reasürans ile Emeklilik Şirketlerinin Finansal Tabloları
PARA ve PARANIN FONKSİYONLARI
©McGraw-Hill Education, 2014
IOSCO (International Organization of Securities Commissions)
Prof. Dr. Nermin ÖZGÜLBAŞ
TEK DÜZEN HESAP PLANI PROF. DR. METİN SABAN YRD. DOÇ. DR. HAKAN VARGÜN
YRD.DOÇ.DR(YMM-BD-DU) E.YASEMİN YEGİNBOY
İŞLETME FİNANSI VE FİNANSAL YÖNETİM
BİLANÇO VE UYGULAMALARI
Factoring Ve forfaiting.
İŞLETME FİNANSI VE FİNANSAL YÖNETİM
FİNANSAL PİYASALAR VE KURUMLAR
DÖRDÜNCÜ BÖLÜM KAR DAĞITIM KARARLARI.
İÇİNDEKİLER Tahvil ve Hisse Senetlerinin Değerlemesi, Risk ve Getiri Analizi Varlıkların Değerlemesi Tahvil Değerlemesi Hisse Senetlerinin Değerlemesi.
İŞLETME FİNANSI VE FİNANSAL YÖNETİM
HESAP PLANI.
Örneklerle Finansal Analiz
Sunum transkripti:

1 UFRS ve Basel 2 Ian Michael Muhasebe ve Denetim Politikası Dairesi Finansal Hizmetler Kurumu Contact:

2 UFRS ve Basel 2: Temel Konular UFRS’lerin yaygın bir şekilde kabul edilmesi UFRS’lerin mevcut düzenleyici kurallar ile etkileşimi UFRS’lerin Basel 2 ile etkileşimi Açıklama yükümlülükleri

3 UFRS’lerin Yaygın bir şekilde Kabul Edilmesi UFRS giderek küresel standartlar haline geliyor 2005’ten itibaren AB’de kabulü (borsaya kayıtlı şirketlerin grup hesapları için zorunlu) Şu anda neredeyse 100 ülkede uygulanıyor

4 AN Deneyimi Ulusal genel kabul görmüş muhasebe ilkelerinden ciddi farklılıklar göstermesine rağmen UFRS’lerin kabul edilmesi oldukça sorunsuz bir şekilde gerçekleşiyor gibi görünmektedir

5 UFRS ile ulusal genel kabul görmüş muhasebe ilkeleri arasındaki finans sektörü ile ilgili genel farklılıklar Değerleme– özellikle adil değerlerin kullanımı Finansal araçların sınıflandırılması Vadeli işlem muhasebesi Konsolidasyon Nete indirgeme

6 UFRS’lerin mevcut düzenleyici kurallar ile iletişimi Düzenleyici sermayenin tanımı ‘İhtiyat süzgeçleri’

7 Düzenleyici Sermayenin Tanımı UFRS (IAS 32) bazen öz sermaye ile pasifler arasında ulusal genel kabul görmüş muhasebe ilkelerinden farklı bir ayrım gösterecektir. Ancak, düzenleyici sermaye tanımında Basel Anlaşması büyük ölçüde belirleyici olmuştur Düzenleyici sermayede, şüphesiz bir şekilde muhasebe pasifleri olan bazı unsurlar (örneğin ikinci dereceli borçlar) yer alır Ancak, UFRS’lerin ölçülen öz sermaye üzerindeki etkisi, ihtiyat süzgeçlerinin temel sebebidir.

8 İhtiyat Süzgeçleri (1) Nakit akışı vadeli işlemleri. IAS 39 kapsamında, vadeli işlem araçları ile ilgili kümülatif adil değer kazançları/zararları, vadeli işlemlerin etkili olduğu ölçüye kadar öz sermayede doğrudan tanınır. Adil değer seçeneğinin bir kurumun pasiflerine uygulanması. Bir kuruluşun kendi kredi riskindeki değişimlerden kaynaklanan kazançlar/zararlar düzenleyici sermayeye dahil edilmez.

9 İhtiyat Süzgeçleri (2) Satışa Hazır araçlar –Krediler –Borç senetleri –Öz sermaye Kullanım ve yatırım amaçlı mülkler

10 İhtiyat ile muhasebe uygulamaları arasındaki iki önemli farklılık Seküritizasyonlar Nete indirgeme

11 Adil Değer Seçeneği (FVO) İhtiyat süzgeci yok, ancak … Bankalar tarafından Adil Değer Seçeneğinin kullanılması ile ilgili Denetleyici Kılavuz Kılavuzlar ve tavsiye edilen uygulamalar aşağıdakileri ele alır; (a)Adil Değer Seçeneğini kullanan bankalar için sağlam risk yönetimi ve kontrol süreçleri ; (b)Risk yönetiminin ve düzenleyici sermayenin yeterliliğinin değerlendirilmesi bağlamında Bankalar tarafından Adil Değer Seçeneğinin Kullanılması ile ilgili denetleme hususları Adil Değer Seçeneği yaklaşımı, bir denetleyicinin bir kuruluşa yönelik genel stratejisi bağlamında belirlenmelidir

12 UFRS’lerin Basel 2 ile Etkileşimi En önemli husus, IAS 39 kapsamında edilen zarar modeline dayalı olan kredi zarar karşılıklarının muhasebesi ile Basel 2’nin beklenen zarar kavramı arasındaki ilişkidir. Bu husus, “Sağlam kredi riski değerlendirmesi ve kredi değerlemesi” konulu taslak Basel dokümanında tartışılmaktadır. Kredi riski değerlendirmesi, muhasebesi ve sermaye yeterliliği amaçları için yöntem ve verilerin ortaklığı Ancak, muhasebe ve Basel 2 rakamları farklılık gösterebilir.

13 Açıklama Yükümlülükleri Daha fazla şeffaflık ve bunun piyasa disiplinine olan katkıları, son yıllarda ihtiyat düzenlemesinde ve muhasebede önemli bir husus haline gelmiştir. İhtiyat tepkisi: Basel 2’nin 3. Direği Muhasebe tepkisiş: UFRS 7 – Finansal Araç Açıklamaları

14 3. Direk ile UFRS 7 Arasındaki İlişki Farklı kapsamları olabilir Denetim güvencesi muhtemelen UFRS açıklamaları için daha yüksektir 3. Direk Basel 2’de yer alan kredi riski modelini vurgular ve diğer bazı hususlarda daha fazla kuralcıdır Dolayısıyla, 3. Direk ve UFRS birbirini tamamlayıcı niteliktedir