Duygu Mersin Vedat Balcı Orhan Öztekin Hürkan Seyhan Aykut Alp Erol

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
MS OFFICE Access 2013.
Advertisements

GRAFİK VE HARİTA YARATMA
Bilgilerimi sunuyorum
EXCEL ŞAHİN AKDAĞ 1.
Microsoft® Lync™ 2010 Temsilci Eğitimi
Project management Instructor: Prof. Dr. Yaşar HOŞÇAN Gürhan KODALAK
MS OFFICE VISIO 2007.
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ DERSİ MİCROSOFT WORD
WORD ÖZET WORD’ü başlatmak için; Görev Çubuğu’ndan Başlat + Programlar + Word Yeni paragrafa başlarken ENTER tuşu kullanılır.
PROJECT MANAGEMENT Sunum Grubu Prof Dr. Yaşar Hoşcan Eda Ün
Kelime İşlemci Programı
MİCROSOFT WORD 97.
Bilgisayarım Simgesinin Kullanımı Dosyaların Yönetimi
Profesyonel sunu hazırlama
Diziler.
İleti çubuğunda Düzenlemeyi Etkinleştir'i tıklatın,
EXCEL ÖZET EXCEL’i başlatmak için; Görev Çubuğu’ndan Başlat + Programlar + Excel Veya Başlat+Programlar + Microsoft Office+Excel.
Halk Sağlığı Müdürlüğü
Diziler(Arrays).
Görsel Okur-Yazarlık *
EXCEL 2003 Ders 1.
POWERPOİNT SUNU PROGRAMI DERSİ.
Konu: Dünya Kağıt Üzerinde
VERİ TABANI VE YÖNETİM SİSTEMLERİ
Turgut Karakoç Ceyda Özsoy Leyla Akın 380
Formül Hazırlama ve Kullanma
PROJE YÖNETİMİ FARUK ÇUBUKÇU 8/10/2004.
Bilgisayar Büro Programları Bilgisayar Uygulamaları I
Temel Bilgisayar Bilimleri Dersi
POWERPOİNT SUNU PROGRAMI DERSİ.
GİRİŞBÖLÜMÜNÜ ANLATMA
BARTIN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ FEN BİLGİSİ ÖĞRETMENLİĞİ
POWER POİNT SUNU HAZIRLAMAK
HESAP TABLOSU PROGRAMLARI
HESAP TABLOSU PROGRAMLARI
Temel Bilgi Teknolojileri
Temel Bilgisayar Bilimleri Dersi (Microsoft Powerpoint)
Temel Bilgi Teknolojileri
MICROSOFT WORD ŞEYMA ŞAFAK
TEFBİS ÖZEL OKULLAR MODÜLÜ KULLANICI EĞİTİMİ TEFBİS ÖZEL OKULLAR MODÜLÜ KULLANICI EĞİTİMİ.
Hafta Rapor Hazırlamak Form aracılığı ile tablolara veri girişi yapıldıktan sonra, ekran çıktısı veya yazıcı çıktısı almak amacı ile rapor hazırlanmaktadır.
Temel Bilgi Teknolojileri
TEMEL SAYFA YAPISI İŞLEMLERİ
Az kullanılan ögeler menüden kaldırılabilir. Kısayollar yaratılabilir.
MİCROSOFT WORD.
Bilgisayar Entegre Ofis Programları-I Öğr.Gör. Türkan ÖZBAY.
WORD 2010’DA BELGELERİ YAZDIRMAK
Öğr. Gör. Feyza Tekinbaş Bilgisayar Öğr. Gör. Feyza Tekinbaş Bugün Neler Yapacağız? Tabloları yazıcıdan döküm alma Baskı ön izleme.
Mühendislikte Bilgisayar Uygulamaları
BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ ENFORMATİK BÖLÜMÜ TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİLERİ DERSİ.
Temel Bilgisayar Bilimleri Dersi
1 / 19 © TEMEL BİLGİSAYAR BİLİMLERİ – ELEKTRONİK TABLO- I Ünite 4 Elektronik Tablo – I (Microsoft Excel) Konya, 2012 Temel Bilgisayar Bilimleri Dersi.
SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ BİLGİSAYAR 2 NOT 3. Sayıları Biçimlendirmek Hücrelere girdiğimizde sayıları biçimlendirmek için; Hizalma yapmak istediğimiz.
ELEKTRONİK TABLOLAMA PROGRAMI: EXCEL
MS WORD Kullanımı OFFICE DÜĞMESİ HIZLI ERİŞİM ARAÇ ÇUBUĞU MENÜLER
Proje Zaman Yönetimi Proje Yönetimi.
DİLOVASİ TEKNİK LİSE VE Ç.P.L POWER POİNT 2003 ÖĞRETMEN= KÜRŞAT KUŞ =
İÇERİK POWERPOINT - ŞUBAT  Metin Kutusu ile ilgili işlemler
Hesaplama, Grafik ve Veri Oluşturma Araçları Microsoft Excel Tanıtımı
Kullanıcı Kılavuzu Genel Bakış support.ebsco.com.
Temel Excel Eğitim İçerikleri
EBSCO Discovery Service (EDS) Akademik Arama Motoru/Keşif Aracı
TOPOĞRAFYA ALAN HESAPLARI.
Microsoft Office Word.
Temel Bilgisayar Dersi
TOPLU POSTALAMA İŞLEMİ İÇİN ETİKET OLUŞTURMA VE YAZDIRMA
Profesyonel sunu hazırlama
FIZ 171 GRAFİK ÇİZİM PROGRAMI ORIGIN. Temel bilimlerde yapılan bilimsel çalışmalarda yaygın olarak kullanılan grafik programlarından biri ORIGIN’dır.
VBT Bilgi Teknolojileri
Sunum transkripti:

Duygu Mersin Vedat Balcı Orhan Öztekin Hürkan Seyhan Aykut Alp Erol Microsoft Project -Görevlere Kaynak Atama -Plan Biçimlendirme ve Yazdırma -Görevlerdeki İlerlemeyi İzleme Duygu Mersin Vedat Balcı Orhan Öztekin Hürkan Seyhan Aykut Alp Erol

Görevlere Kaynak Atamak Görevlere Kaynak Atamanın Faydaları Kim hangi görevde, ne zaman çalışacak? Projenin gerekli işini yapacak doğru kaynağa sahip misiniz ? Bir kaynağın, iş yapamayacağı zamanda da bir görev üzerinde iş yapacağını mı bekliyorsunuz? Kaynağın çalışma kapasitesini aşacak kadar çok mu görev atadınız, bir başka değişle kaynağı fazladan mı ayırdınız?

Bir göreve bir kaynak atamak görev üzerinde çalışan kaynağın gelişimini izlemenizi sağlar. Eğer maliyet bilgisini girerseniz, MS Project sizin için kaynak ve görev maliyetini de hesaplar.

Microsoft Project Uygulama Görevlere Kaynak Atamak

Bir Göreve Ek Kaynaklar Atamak Efor kullanımlı zamanlamanın en belirgin etkisi , siz bir göreve ek kaynaklar atarken görev süresinin azalmasıdır. Project , yalnızca görevlere kaynaklar atadığınızda ya da onları görevden kaldırdığınızda efor kullanımlı zamanlama uygular.

Zamanlama Formülü: Süre, Birim ve Çalışma Çalışma , kaynak ya da kaynakların bir görevi tamamlarken harcayacakları zaman miktarını temsil eder. SÜRE * BİRİM = ÇALIŞMA Evin Duvarlarını boyamak projemizde görev süresinin 4 gün olduğunu ve sadece 1 kaynağımızın olduğunu varsayalım. Projemiz için 4 gün 32 saate eşittir.Bu durumda zamanlama formülümüz: 32 saat görev süresi * %100 atama birimi= 32 saatçalışma

Görev Planını Biçimlendirmek ve Yazdırmak Gantt Grafiği solda bir tablo ve sağda zaman ölçekli bir çubuk grafiği olmak üzere iki bölümden oluşur. Grafikteki çubuklar, görevleri başlangıç ve bitiş tarihleri, süre ve durum açısından tabloda temsil eder. Bağlantı çizgileri gibi grafikteki diğer ögeler, görevler arasındaki ilişkileri temsil eder.

Gantt Grafiğinin Biçimlendirilmesi Gantt Grafiğinin varsayılan görünümünü Gantt Grafik Sihirbazını kullanarak biçimlendirebiliriz. Gantt Grafiği üzerinde çizim yapmak için Görünüm -> Araç Çubuğu -> Çizim Belli bir olayı not almak veya belirli bir ögeyi grafik olarak belirlemek istersek bu işlemi yapabiliriz.

Raporları Biçimlendirme ve Yazdırma Raporlar bölümünden Genel Bakış -> Proje Özeti Oluşan rapor proje planlarının görevleri, kaynakları, maliyetleri ve geçerli durumlarının bir özetidir. Oluşan özet raporu baskı önizleme penceresinden yazdırabiliriz.

Proje Durumunu İzleme Görevler planlandığı gibi başlayıp bitiyor mu? Plana uyulmuyorsa projenin bitiş tarihi üzerindeki etkileri nelerdir? Kaynaklar görevi tamamlamak için planlanandan daha uzun ya da kısa süre mi harcanıyor? Görevleri tamamlamak planlanandan daha az ya da fazlaya mı mâl oluyor?

Proje Temeli Kaydetmek Proje Temeli, bir proje planındaki planlanan başlangıç ve bitiş tarihleri ve görev, kaynak atamalarının planlanan maliyetleri gibi önemli değerlerin bileşimidir. Bir proje temeli kaydetmenin amacı ileride projenin gelişimini gözlemlemek içindir.