SOĞUKÇEŞME SOKAĞI PPS: Cem Yurtsev Fotoğraflar : Cem Yurtsev Müzik: Enstrümantal BU SUNU SANALDUNYA GRUBU İÇİN HAZIRLANMIŞTIR. GRUP ÜYELİĞİ EMAIL.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ADIM ADIM TÜRKİYE Yurdumuzu Dolaşırken.
Advertisements

ANKARA PPS: Cem Yurtsev Fotoğraflar : Cem Yurtsev Müzik: Nesrin Sipahi
NAPOLI.
SULTAN AHMET CAMİİ.
SEVGİ ÖZMEN QATAR - DOHA PPS: Cem Yurtsev Fotoğraflar : Sevgi Özmen
TORONTO KANADA Music: Richard Clayderman Cem Yurtsev
GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE EVLER
MEVLÂNÂ MÜZESİ - KONYA BU SUNU SANALDUNYA GRUBU İÇİN HAZIRLANMIŞTIR. GRUP ÜYELİĞİ PPS: Cem Yurtsev Fotoğraflar : Cem Yurtsev.
MEVLANA MÜZESİ.
STOCKHOLM İSVEÇ - SWEDEN Cem Yurtsev
BIR ADA GÜNLÜĞÜ Cem Yurtsev
Bir İSTANBUL Masalı Mete GÜNERGİN
DEDE EFENDİ EVİ SULTANAHMET İSTANBUL
PPS : Cem Yurtsev Fotoğraflar : Yuksel Giovannitti Müzik : Al Martino – Love is blue.
ÜLKEMİZİN KÜLTÜREL ZENGİNLİKLERİ
VENEZIA Cem Yurtsev
Su için(de) : ALLIANOI Allianoi, İ. Ö. 2
UZUNGÖL PPS: Cem Yurtsev Fotoğraflar : Cem Yurtsev Müzik: Enstrümantal
FLORYA ATATÜRK KÖŞKÜ Sunu ve sunudaki fotoğraflar Cem Yurtsev’e aittir. PPS: Cem Yurtsev Fotoğraflar : Cem Yurtsev.
POLONEZKÖY (ADAMPOL) Sunu ve sunudaki bana ait olan fotoğrafların benden izinsiz kullanımı telif hakları gereğince yasaktır. © PPS: Cem Yurtsev Fotoğraflar.
Not: Sunudaki fotoğrafların kalitesi düşürülmüştür. PPS: Cem Yurtsev Fotoğraflar : Cem Yurtsev Müzik: Barış Akarsu BU SUNU SANALDUNYA GRUBU İÇİN HAZIRLANMIŞTIR.
KADER YILDIZ 7/D 3891 İSTANBUL VE TARİHİ.
TÜRKİYE NİN TARİHİ VE TÜRİSTİK YERLERİ
SLAYTI MUTLAKA SESLİ İZLEYİNİZ… İYİ SEYİRLER…
ADI NE OLURSA OLSUN, DÜNYANIN EN GÜZEL ŞEHRİ ! Cem Yurtsev Müzik: Cem Karaca – İstanbul’u Dinliyorum.
ORHAN GAZİ DÖNEMİ YAPILAN BAYINDIRLIK FAALİYETLERİ.
SELMAN BİR ZAMANLAR İSTANBUL... Bölüm 1 SELMAN.
HAZIRLAYAN: NUR KURTOĞLU 7/D 2174
SOĞUKÇEŞME SOKAĞI.
EŞREFOĞLU CAMİİ 1299 yılından günümüze... Yer Beyşehir merkezi ve gölün kenarı...
Beylerbeyi Sarayı/Oyuncak Müzesi
BİR ZAMANLAR İSTANBUL....
Sunu ve sunudaki bana ait olan fotoğrafların benden izinsiz kullanımı telif hakları gereğince yasaktır. © Fotoğraflar : Cem Yurtsev.
TOPKAPI SARAYI. TOPKAPI SARAYI Osmanlı sultanlarının ikametgahı, devletin yönetim ve eğitim merkezidir. Fatih Sultan Mehmed Han tarafından
Sunu ve sunudaki bana ait olan fotoğrafların benden izinsiz kullanımı telif hakları gereğince yasaktır. © PPS: Cem Yurtsev Fotoğraflar : Cem Yurtsev Müzik:
ESKİ EVLER.
ALTINOLUK KAZ DAĞLARININ KIYISINDAKİ CENNET
BİZİM GÖZÜMÜZLE İSTANBUL
Sunu ve sunudaki bana ait olan fotoğrafların benden izinsiz kullanımı telif hakları gereğince yasaktır. © PPS: Cem Yurtsev Fotoğraflar : Cem Yurtsev Müzik:
PPS: Cem Yurtsev Fotoğraflar : Cem Yurtsev Müzik: Barış Akarsu Not: Sunudaki fotoğrafların kalitesi düşürülmüştür. BU SUNU SANALDUNYA GRUBU İÇİN HAZIRLANMIŞTIR.
PPS: Cem Yurtsev Fotoğraflar : Internet Şarkı : Pulp Fiction BU SUNU SANALDUNYA GRUBU İÇİN HAZIRLANMIŞTIR. GRUP ÜYELİĞİ
ELLER PPS: Cem Yurtsev Müzik: Ennio Moriconne
BU SUNUDAKİ TÜM FOTOĞRAFLAR CEM YURTSEV’E AİTTİR. İZİNSİZ KULLANIMI TELİF HAKLARI GEREĞİNCE YASAKTIR. HER TÜRLÜ BİLGİ VE BAŞVURU İÇİN
Pierre Loti Tepesi EYÜP Bölüm 1
SULTAN AHMET CAMİİ.
YEŞİLKÖY - İSTANBUL PPS: Cem Yurtsev Fotoğraflar : Cem Yurtsev Music : Hava Harp Okulu Marşı Fotoğrafların tamami bana aittir. Kullanımı için Cem.
BİR ZAMANLAR 3 KÜLTÜRÜN DOSTÇA BİR ARADA YAŞADIĞI BAŞKA BİR İSTANBUL SEMTİ Not: Sunudaki fotoğrafların kalitesi, sununun boyutunu büyütmemek için düşürülmüştür.
PPS: Cem Yurtsev Müzik: Europe
SARP SINIR KAPISI ARTVİN
DOĞAL MUCİZELER 4 PPS: Cem Yurtsev Music : Grease BU SUNU SANALDUNYA GRUBU İÇİN HAZIRLANMIŞTIR. GRUP ÜYELİĞİ
BU SUNUDAKİ TÜM FOTOĞRAFLAR CEM YURTSEV’E AİTTİR. İZİNSİZ KULLANIMI TELİF HAKLARI GEREĞİNCE YASAKTIR. HER TÜRLÜ BİLGİ VE BAŞVURU İÇİN
DOĞAL MUCİZELER 8 PPS: Cem Yurtsev Music : Modern Talking BU SUNU SANALDUNYA GRUBU İÇİN HAZIRLANMIŞTIR. GRUP ÜYELİĞİ
PPS: Cem Yurtsev Müzik: Adriano Celentano BU SUNU SANALDUNYA GRUBU İÇİN HAZIRLANMIŞTIR. GRUP ÜYELİĞİ
Cem Yurtsev Yazılar: itiraf.com dan BU SUNU SANALDUNYA GRUBU İÇİN HAZIRLANMIŞTIR. GRUP ÜYELİĞİ
PPS: Cem Yurtsev Fotoğraflar : Internet Müzik: Queen Müziğin sesini açmanızı tavsiye ederim. BU SUNU SANALDUNYA GRUBU İÇİN HAZIRLANMIŞTIR. GRUP ÜYELİĞİ.
PPS: Cem Yurtsev Müzik: Cher - Believe
Erasmus+ Projelerimiz. Okulumuzun Erasmus + Projesi kapsamında yapılan iki ba ş vurusu kabul edilmi ş tir tarihli arasında gerçekle ş ecek.
Burak ÜNSAL Tarih Öğretmeni
Sunu ve sunudaki fotoğraflar Cem Yurtsev’e aittir. PPS: Cem Yurtsev Fotoğraflar : Cem Yurtsev Şarkı : Bahar BU SUNU SANALDUNYA GRUBU İÇİN HAZIRLANMIŞTIR.
KÜLTÜR VE KÜLTÜRÜN ÖĞELERİ
PPS: Cem Yurtsev Fotoğraflar : Internet Müzik :Elissa BU SUNU SANALDUNYA GRUBU İÇİN HAZIRLANMIŞTIR. GRUP ÜYELİĞİ
BU SUNU SANALDUNYA GRUBU İÇİN HAZIRLANMIŞTIR. GRUP ÜYELİĞİ PPS: Cem Yurtsev Fotoğraflar : Internet- Ajans Press.
UYARI : Sunuda görmekten gerçekten üzüntü duyacağınız fotoğraflar da var. Kendinizi iyi hissetmeyecekseniz izlemeyin lütfen… Fotoğraflar : Reuters ve.
SOĞUKÇEŞME SOKAĞI PPS: Cem Yurtsev Fotoğraflar : Cem Yurtsev Müzik: Enstrümantal BU SUNU SANALDUNYA GRUBU İÇİN HAZIRLANMIŞTIR. GRUP ÜYELİĞİ .
Pierre Loti Tepesi EYÜP Bölüm 1
Geleneksel Türk Görsel Sanatları
POSITANO - İTALYA PPS: Cem Yurtsev Müzik: Adriano Celentano
İSTANBUL ANTONIOPOLIS YENİ ROMA İSTİNPOLİN KONSTANTINIYYE
M İ MAR S İ NAN. MİMAR SİNAN [1490 – 1588] Büyük Osmanlı mimarı. Kayseri’nin Ağırnas köyünde doğdu. 1511’de Yavuz Sultan Selim zamanında devşirme olarak.
15 milyona yaklaşan İstanbul Nüfusu, Kocaeli, Tekirdağ ve Kırklareli ile komşu olan ve Marmara Bölgesinde Marmara denizi ve Karadeniz arasında bir yarımadadır.
Sunum transkripti:

SOĞUKÇEŞME SOKAĞI PPS: Cem Yurtsev Fotoğraflar : Cem Yurtsev Müzik: Enstrümantal BU SUNU SANALDUNYA GRUBU İÇİN HAZIRLANMIŞTIR. GRUP ÜYELİĞİ EMAIL : cyurtsev@yahoo.com Sunu ve sunudaki bana ait olan Soğukçeşme sokağı sunu fotoğraflarının benden izinsiz kullanımı telif hakları gereğince yasaktır. ©

Sultanahmet bambaşka bir dünya ya da dünyanın bir araya geldiği ortak noktaların belki de en güzeli… Bizim için bir tarih, bir doku, bir heyecan ve bir tutku… İşte bu özel semtte dünyanın hâlâ imrenerek seyrettiği Ayasofya Müzesi’nin hemen önünden geçince Topkapı Sarayı’nın önündeki 3. Ahmet Çeşme’sinin solunda bir başka tarih yatmaktadır. Soğukçeşme Sokağı

Topkapı Sarayı girişi Sokağın girişi 3 AHMET ÇEŞMESİ

Soğukçeşme Sokağı İstanbul'un Sultanahmet semtinde yer alan, üzerinde tarihsel evlerin bulunduğu küçük bir sokaktır. Ayasofya Müzesi ve Topkapı Sarayı arasında yer alan bu sokak trafiğe kapalıdır. Soğukçeşme Sokağı adını yine bu sokakta bulunan, III. Selim dönemine ait 1800 tarihli mermer bir Türk Çeşmesinden almıştır.

Yerli yabancı birçok insanı kendisine hayran bırakan Soğukçeşme Sokağı, Ayasofya Cami ile Topkapı Sarayı arasındaki sur-ı Sultani’ye yaslanmış olan 12 evle, 1 Roma sarnıcının yer aldığı bir sokaktır.

Bu sokakta oturanlar karşıdaki Ayasofya ve arkadaki Topkapı Sarayı ile ilgili kişilerdi. Saray kapısı tarafındaki birinci ev Naziki Tekkesi şeyhinin hanesiydi.

Zamanla ve özellikle hanedanın Dolmabahçe Sarayı'na taşınmasından sonra bu sosyal dokuda değişim olmuş İstanbul’un orta sınıf tabakasından diğer aileler de ev sayısı sınırlı olan bu iç sokağa yerleşmişlerdir. Bunlara bir örnek, sokağın ortasında Ayasofya’nın aşevlerinden eski kapısının tam karşısına gelen Türkiye'nin 6. Cumhurbaşkanı Fahri Korutürk'ün doğduğu evdir.

Evlerin içindeki odaların dekorasyonunda farklı farklı renkler kullanılmış, burdan yola çıkılarak sarı oda mavi oda gibi isimler verilmiştir. Dekorasyonu 19. yüzyıl İstanbul modasına göre yapılmıştır. Genellikle pastel renkli, kadife ve ipekten oluşmuş döşemelikler kullanılmıştır. Sarnıcın dekorasyonunda ise ortaçağ hissi vermesi için masif ahşap masalar ve sandalyelerle, demirden avize ve şamdanlar kullanılmıştır. Soğukçeşme Sokağı’ndaki evler, 18. yüzyılın aksine, 19. yüzyıl özelliklerine uygun olarak daha sade teknikler kullanılarak inşa edilmişleridir. Bu sokaktaki evler 19. yüzyıl geleneksel Türk evlerine uygun olarak ahşaptan yapılmış, cumbalı, kafesli, bazıları iki, bazıları ise üç katlı evlerdi.

1. Bana ait 247 adet olan süper sunuların tamamı tek bir cd de toplanmıştır. CD den edinmek için bana bunu belirten email göndermeniz yeterli. Detaylı bilgi size verilecektir. Tüm sunular şifresiz ve her bilgisayarda izlenebilecek şekilde olacaktır. 2. Ayrıca Muhteşem bir Karadeniz DVD si a-  1200 den fazla muhteşem fotoğraftan  oluşan baştan başa Karadeniz Şehirlerinin, beldelerinin, müze, yayla ve özelliklerinin sunumları (pps).  30 büyük kapasiteli PPS (toplam 1200 fotograf) b-   Bu şehirlere ait özel video görüntüleri.  22 VIDEO GÖRÜNTÜSÜ c-   Karadeniz'e özgü müzikler.  d-   3 adet süper Karadeniz belgeseli. ( BELGESEL FILM) DIVX FORMATINDA yine dvd yi edinmek için bana email ile ulaşabilirsiniz. cyurtsev@yahoo.com

SOĞUKÇEŞME SOKAĞI PPS: Cem Yurtsev Fotoğraflar : Cem Yurtsev Müzik: Enstrümantal BU SUNU SANALDUNYA GRUBU İÇİN HAZIRLANMIŞTIR. GRUP ÜYELİĞİ EMAIL : cyurtsev@yahoo.com Sunu ve sunudaki bana ait olan Soğukçeşme sokağı sunu fotoğraflarının benden izinsiz kullanımı telif hakları gereğince yasaktır. ©