T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük MİLLİYETÇİLİK

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
“Türküz Atatürkçüyüz” (Yuksel vd. 2001, 57)
Advertisements

ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE SİSTEMİ
Atatürk İlkelerinin Ortak Özellikleri
ÖZGÜR GÜVERCİN 8.Sınıf İNKILAP TARİHİ I.TBMM DÖNEMİ
DİL- KÜLTÜR İLİŞKİSİ
KAZANIMLAR 6.Atatürk'ün milliyetçilik ilkesinden yola çıkarak millî birlik ve beraberliğin önemine inanır. 7.Atatürk'ün "Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran Türkiye.
KAZANIMLAR 11. Laiklik ilkesinin devlet yönetimi, hukuk ve eğitim sistemi ile sosyal alanda meydana getirdiği değişimlerden yola çıkarak bu ilkenin.
KAZANIMLAR 14.Atatürkçü düşünce sisteminden yola çıkarak Atatürk ilke ve inkılaplarını oluşturan temel esasları belirler. 15.Atatürk ilkelerinin modern.
ABBAS AKAN ERKUL KOLEJİ
TÜRK MİLLİ EĞİTİMİNİN İLKELERİ
T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük HER ŞEY GÜÇLÜ BİR TÜRKİYE İÇİN
Ne senden vazgeçeriz ATAM , Ne senin eserinden...
SINIF:5-d OKUL: İHLAS İ.Ö.O
TOPLUMSAL YAPIYI OLUŞTURAN ÖĞELER
Atatürk İlkeleri Atatürk İlkelerinin amacı
Milli Güç “Bir ulusun, Milli hedeflerine ulaşabilmek amacıyla kullanılabileceği maddi ve manevi kaynaklarının hepsine Milli Güç denir.” Devletler gerek.
Erkan AĞRİKLİ Tarih Öğretmeni
İNKILAP NE DEMEKTİR ?   Toplum düzenini ve yapısını daha iyi duruma getirmek için yapılan köklü değişiklik, iyileştirme, devrim, reform demektir. 
MİSAK-I MİLLİ (28 OCAK 1920).
T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük İNKILAPLARIN TEMEL KAYNAĞI
SOSYOLOJİ DERSİ 2.ÜNİTE TOPLUMSAL YAPI.
EĞİTİMDE YENİ YAKLAŞIMLAR VE KÖY ENSTİTÜLERİ ÖRNEĞİNDE TÜRK MİLLİ EĞİTİM SİSTEMİ VE 21. YÜZYIL BECERİLERİ.
ATATÜRK İLKELERİ ÖZGÜR GÜVERCİN 8.Sınıf İNKILAP TARİHİ.
ATATÜRK İLKELERİ 1-Cumhuriyetçilik 2-Milliyetçilik 3-Halkçılık
İNSANLARIMIZA, İLKELERE, KAYNAKLARA,
Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi
ATATÜRK İLKELERİ.
ATATÜRK İLKELERİ.
Serkancatarih O bir ödemiş fatihi.
Atatürk İlkeleri Hakkında Test Soruları Hazırlayan:Figen AKIN
Mondros Ateşkesinden Sonra Kurulan Yararlı Cemiyetler
ATATÜRK İLKELERİ.
T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük CUMHURİYETÇİLİK
EGEMENLİK ANLAYIŞI. EGEMENLİK ANLAYIŞI Millî Egemenliğin en kısa tanımı şudur; “Egemenliğin tek meşru kaynağı ve sahibi Millettir.” Millet iradesi,
MUSTAFA KEMAL’ E SUİKAST GİRİŞİMİ BİR DEVRİN ANALİZİ: NUTUK
SALTANATIN KALDIRILMASI
ATATÜRK İLKELERİ ve İNKILAPLAR
Kumluca metem vatanseverlİk
DİN ANLAYIŞINDAKİ YORUM FARKLILIKLARININ SEBEPLERİ
T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük TÜRK ÇAĞDAŞLAŞMASI
ATATÜRK’Ü ETKİLEYEN OLAYLAR
‘’……eski dönemin hurafelerinden ve doğuştan var olan özelliklerimizle hiç de ilişkisi olmayan yabancı fikirlerden, doğudan ve batıdan gelebilen etkilerden.
T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük HALKÇILIK
10 Kasım Atatürk’ü Anma Programı
ATATÜRKÇÜLÜK.
Atatürk ilkeleri.
ATATÜRK İLKELERİ Atatürkçülük, Türkiye’nin gerçeklerinden doğmuş bir düşünce sistemidir. Türk milletinin iradesiyle oluşmuş, tarihi bir gelişmenin ürünüdür.
Cumhuriyet'i biz kurduk, O'nu yükseltecek ve sürdürecek sizlersiniz.
EĞİTİM VE KÜLTÜR ALANINDA YAPILAN İNKILAPLAR
HANGİ İLKEYİM? MUSTAFA TONBUL BOZKURT ORTAOKULU HANGİ ALANDAYIM?
Ait Ders çalışma soruları.
ATATÜRK İLKELERİ YARD. DOÇ. DR. V. SEFA FUAT HEKİMOĞLU OKT. ADNAN MUHACİR OKT. SEDAT GENCER 13. HAFTA.
Değişen Türkiye 80 yıl Önce 80 yıl sonra. 80 Yıl Önce At’a Böyle Binilirdi.
BİR DEVRİN ANALİZİ: NUTUK
ATATÜRKÇÜLÜK VE ATATÜRK İLKELERİ
5.ÜNİTE: ATATÜRKÇÜLÜK ATATÜRK İLKELERİ KAZANIM TESTİ
TÜRK MİLLÎ EĞİTİM SİSTEMİNİN GENEL AMAÇ VE İLKELERİ
ATATÜRK İLKELERİ.
Milli Birlik, Vatan Sevgisi Ve Cumhuriyetin Önemi.
ATATÜRKÇÜLÜK ÜNİTESİ TEST SUNU
TÜRK Eğitim Sistemi.
GİRİŞ GİRİŞ GİRİŞ GİRİŞ GİRİŞ GİRİŞ.
ATATÜRK İLKELERİ.
KUZEY EFTAL SESLİOKUYUCU
ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE SİSTEMİ
T.C İnkılap Tarihi Ve Atatürkçülük
ATATÜRK İLKELERİ
HUKUKUN DALLARI Doç. Dr. Mustafa ÇEKER.
ATATÜRK İLKELERİ NEDEN..?
ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILÂP TARİHİ
Sunum transkripti:

T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük MİLLİYETÇİLİK

MİLLET NEDİR? Geçmişte bir arada yaşamış, şimdi de bir arada yaşayan, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük MİLLİYETÇİLİK MİLLET NEDİR? Geçmişte bir arada yaşamış, şimdi de bir arada yaşayan, gelecekte de bir arada yaşama inancında ve kararında olan,aynı vatana sahip çıkan, aralarında dil, kültür ve duygu birliği olan, insan topluluğudur.

T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük MİLLİYETÇİLİK «Dünyanın bize hürmet göstermesini istiyorsak evvela bizim kendi benliğimize ve milliyetimize bu hürmeti hissen, fikren, fiilen, bütün iş ve hareketlerimizle gösterelim; bilelim ki millî benliğini bulmayan milletler başka milletlerin avıdır.»

MİLLİYETÇİLİK NEDİR? Maddi ve manevi açılardan millet ve T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük MİLLİYETÇİLİK MİLLİYETÇİLİK NEDİR? Maddi ve manevi açılardan millet ve ülkenin çıkarlarını her şeyin üstünde tutarak, milli birlik ve beraberliği sağlayarak bunun devamını sağlamaya çalışma azminde olmaya «Milliyetçilik» denir.

ATATÜRK’ ÜN MİLLİYETÇİLİK ANLAYIŞI T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük MİLLİYETÇİLİK ATATÜRK’ ÜN MİLLİYETÇİLİK ANLAYIŞI Atatürk’ün milliyetçilik düşüncesine göre; Türk milletinin karakteri özgürlük ve bağımsızlıktan yanadır. Atatürk milliyetçiliğine göre; ırkı, dili, dini ne olursa olsun kendini Türk bilen ve “TÜRK’ÜM” diyen herkes Türk'tür. Atatürk milliyetçiliğinin temelinde; milli birlik ve beraberlik yatar.

Atatürk milliyetçiliği birleştiricidir. T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük MİLLİYETÇİLİK Atatürk milliyetçiliği birleştiricidir. Anayasamıza “Türk Devletine vatandaşlık bağı ile bağlı olan herkes Türk’tür” şekliyle yansımıştır. NE MUTLU TÜRK’ÜM DİYENE

ATATÜRK MİLLİYETÇİLİĞİNDE BİRLİK VE BERABERLİĞİ GÜÇLENDİREN UNSURLAR T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük MİLLİYETÇİLİK ATATÜRK MİLLİYETÇİLİĞİNDE BİRLİK VE BERABERLİĞİ GÜÇLENDİREN UNSURLAR Milli kültür ve milli eğitim Türklük şuuru Manevi değerler Dil, tarih, kültür ve ülkü birliği Misakımillî

MİLLİYETÇİLİK KAVRAMI İLE İLGİLİ ANAHTAR KELİMELER T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük MİLLİYETÇİLİK MİLLİYETÇİLİK KAVRAMI İLE İLGİLİ ANAHTAR KELİMELER Ulusal birlik ve beraberlik Milli bağımsızlık Vatan sevgisi Millet sevgisi Tarih birliği Misakımillî Milli kültür Irkçılığa karşı olma

Milliyetçilik İlkesi Doğrultusunda Yapılan İnkılaplar T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük MİLLİYETÇİLİK Milliyetçilik İlkesi Doğrultusunda Yapılan İnkılaplar TBMM’nin açılması Yeni Türk Devleti’nin kurulması Kapitülasyonların kaldırılması Misâk-ı İktisadi kararları İstiklal Marşı’nın kabulü Kabotaj Kanunu Türk Tarih ve Dil Kurumu’nun açılması

Milliyetçiliğin Türk Toplumuna Katkıları T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük MİLLİYETÇİLİK Milliyetçiliğin Türk Toplumuna Katkıları Milletimizin iç ve dış tehditler karşısında bütünleşmesini sağlamıştır. Kurtuluş Savaşımızın kazanılmasını sağlamıştır. Türk toplumunu din, mezhep, ırk ve sınıf kavgalarından koruyarak milli birlik ve beraberliğimizi güçlendirmiştir.

Milliyetçilik ile İlgili Sözleri: T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük MİLLİYETÇİLİK Atatürk’ ün Milliyetçilik ile İlgili Sözleri:

Milliyetçilik ile İlgili Sözleri: T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük MİLLİYETÇİLİK Atatürk’ ün Milliyetçilik ile İlgili Sözleri:

Milliyetçilik ile İlgili Sözleri: T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük MİLLİYETÇİLİK Atatürk’ ün Milliyetçilik ile İlgili Sözleri:

T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük MİLLİYETÇİLİK ! SONUÇ Çoğunlukla aynı topraklar üzerinde yaşayan; aralarında dil, tarih, duygu, ülkü, gelenek ve görenek birliği olan insan topluluğuna millet denir. Maddi ve manevi açılardan millet ve ülkenin çıkarlarını her şeyin üstünde tutarak, milli birlik ve beraberliği sağlayarak bunun devamını sağlamaya çalışma azminde olmaya milliyetçilik denir.

T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük MİLLİYETÇİLİK ! SONUÇ Atatürk’ün milliyetçilik ilkesi; ırkçılık esasına dayanmaz. Ona göre ırkı, düşüncesi ve inancı ne olursa olsun kendini Türk bilen ve Türk hisseden her insan Türk’ tür. Atatürk’ün milliyetçilik anlayışı anayasamızda “Türk devletine vatandaşlık bağı ile bağlı olan herkes Türk’ tür.” şeklinde ifadesini bulmuştur.