OKULLARIMIZIN BAŞVURABİLECEĞİ HİBE PROGRAMLARI VE KAZANDIRACAKLARI

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
HAYATBOYU ÖĞRENME PROGRAMI’na GENEL BAKIŞ
Advertisements

AYDIN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
TÜRK ULUSAL AJANSI PROGRAMLARI
Hayatboyu Öğrenme Programı Leonardo da Vinci Mesleki Eğitim Programı Leonardo da Vinci Genel Tanıtım.
GRUNDTVIG 2 ÖĞRENME ORTAKLIKLARI. Öğrenme Ortaklıkları  Yetişkin eğitimi alanında çalışan kuruluşlar arasında KÜÇÜK ÖLÇEKLİ İŞBİRLİĞİ etkinlikleridir.
Eğitim ve Kültür ( ULUSAL AJANS ) AB EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ HOŞ GELDİNİZ.
E Y L E M 5. 1 Gençlerin ve Gençlik Politikalarından Sorumlu Olanların Toplantıları PROGRAMI.
Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Erasmus AB Yüksek Öğretim Programı Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi.
Erasmus+ Programı ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ
ERASMUS+ PROGRAMI TANITIMI
Müdürlüğümüz AR-GE Birimi bünyesinde bulunan Proje Koordinasyon Ekibi koordinesinde Ulusal Ajans, Merkezi Finans ve İhale Birimi, Toplum Yararına Çalışma.
HAYAT BOYU ÖĞRENME (LLP) Leonardo da Vinci Mesleki Eğitim Programı
AB GENÇLİK( YOUTH ) PROGRAMI
HAYAT BOYU ÖĞRENME PROGRAMLARI (LLP) (ÇEŞİTLİ SUNULARDAN DERLENEREK HAZIRLANMIŞTIR.)
ERASMUS+ SPOR Muhammet DEMİR Ocak Erasmus+ Spor: Hedefler Doping, şike, şiddet, hoşgörüsüzlük ve ayrımcılıkla mücadele Sporda iyi yönetişimi ve.
Erasmus Bölüm Koordinatörleri Toplantısı
GENÇLİK PROGRAMI Eylem 1.3. Gençlik Demokrasi Projeleri
VİZYONU İngilizce eğitimi alan, ama konuşamayan nesillere son vermek.
KİM. KİM MİTRA KİMDİR? HİNT VE PERS MİTOLOJİLERİNİN EN GÜÇLÜ TANRISI, BİLGELİĞİN ve IŞIĞIN MİTRA, HİNT VE PERS MİTOLOJİLERİNİN EN GÜÇLÜ TANRISI,
HAYATBOYU ÖĞRENME PROGRAMLARI COMENİUS PROGRAMI. Comenius Programı Nedir?  Öğrencilere ve eğitim personeline, Avrupa’daki farklı kültürleri, dilleri.
 Erasmus+ Programı, Avrupa Birliği tarafından eğitim ve gençlik alanında yılları arasında uygu-lanmış olan Hayatboyu Öğrenme ve Gençlik Programlarının.
AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ BAŞKANLIĞI Hayatboyu Öğrenme Leonardo da Vinci (Mesleki Eğitim) Programı.
ULUSAL İSTİHDAM STRATEJİSİ EYLEM PLANLARI ( ) Özel Politika Gerektiren Grupların İstihdamının Artırılması 24 Aralık 2014.
20 Aralık ANKARA Erasmus+ ta Okul Eğitimi Destekleri.
E Y L E M 1. 3 Gençlik Demokrasi Projeleri PROGRAMI.
Comenius Programı Onur AYDEMİR
Yetişkin Öğrenimi İçin Avrupa Uygulamaları YETİŞKİN ÖĞRENME GÜNDEMİ-2
Comenius Hazırlık Ziyaretleri ve İrtibat Seminerleri Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Hayatboyu Öğrenme Programı (LLP)
ERASMUS PLUS Şubat 2014 Ahmet BOYLU
GENÇLİK PROGRAMI EYLEM 1.3. GENÇLİK DEMOKRASİ PROJELERİ
AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ BAŞKANLIĞI LdV Mesleki Eğitim Programı Ortaklık Projeleri.
Comenius Okul Ortaklıkları Projesi
1 T.C. AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ BAŞKANLIĞI.
HARMANCIK 75. YIL ÇOK PROGRAMLI LİSESİ Leonardo Da Vinci Hareketlilik Projesi 2012.
ÖĞRENCİLER AB'Yİ ÖĞRENİYOR PROJESİ KIRSEHIR MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ÖĞRETMEN BİLGİLENDİRME TOPLANTISI 06 NİSAN 2015.
AVRUPA BOYUTUYLA İŞKUR REHBERLİK VE DANIŞMANLIK HİZMETLERİ 1.
MESLEKİ EĞİTİMDE AVRUPA BİRLİĞİ FIRSATLARI
ERASMUS+ Ana Eylem 1- Bireylerin Öğrenme Hareketliliği
Hacettepe Üniversitesi Avrupa Birliği Ofisi
AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ BAŞKANLIĞI Hayatboyu Öğrenme Programı COMENIUS
ERASMUS+ PROGRAMI TANITIMINA HOŞGELTİNİZ Erdoğan ERDOĞAN AR-GE Uluslararası Projeler Sorumlusu Ocak 2014.
AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI
T.C ADANA VALİLİĞİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ GENEL BİLGİLENDİRME SUNUMU.
1 TR-AB MALİ İŞBİRLİĞİ AB MALİ YARDIMLARI ve HİBE PROGRAMLARI Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü Sosyal Ortaklar ve Projeler Daire Başkanlığı MİLLİ.
Bilgilendirme Toplantısı
Avrupa Birliği Eğitim Programları
YAŞAMA EN İYİ BAŞLANGIÇ PROJESİ
Bu Proje Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti
ERASMUS+ GENÇLİK PROGRAMI
ERASMUS + GENCLİK. YENİLİKLER Sadece yaş arası gençler değil gençlik çalışanları da yaş sınırı göz etmeksizin katılabiliyor. Ayrıca bu programda.
AB Topluluk Programları Hakkında Genel Bilgi Türkiye’nin Katılmakta Olduğu Programlar.
Zekai EFEOĞLU Program Yönetim Birimi Başkanı
Bu proje Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilmektedir. ÖZELLİKLE KIZ ÇOCUKLARININ OKULA DEVAM ORANLARININ ARTTIRILMASI HİBE PROGRAMI.
İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü
Yönetim Danışmanları Derneği Sun Danışmanlık. Kar Amacı Gütmeyen Kurum ve Kuruluşlara Yönelik Destek Programları Mevcut durumda kamu kurumları başta olmak.
KA1- YETIŞKIN EĞITIMI PERSONELININ ÖĞRENME HAREKETLILIĞI KA2-YENILIK VE İYI UYGULAMALARıN DEĞIŞIMI IÇIN İŞBIRLIĞI.
Erasmus + Yetişkin Eğitimi Stratejik Ortaklıklar Erasmus + Yetişkin Eğitimi Stratejik Ortaklıklar.
İTÜ AB MERKEZİ ARAŞTIRMA OFİSİ. AB MERKEZİ ARAŞTIRMA OFİSİ EKİBİ Ofis Başkanı: Doç. Dr. Hazım Kemal Ekenel (Bilgisayar ve Bilişim Fakültesi), Ofis Uzmanları:
COMENİUS PROGRAMI OKUL ORTAKLIĞI PROJE BİLGİLENDİRME TOPLANTISINA HOŞGELDİNİZ.
İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürlüğü ERASMUS+ SPORT; SPOR ETKİNLİKLERİ.
SUZAN MEHMET GÖNÇ TİCARET MESLEK LİSESİ 02/09/2013.
MESLEKİ EĞİTİM, İSTİHDAM, İŞBAŞI EĞİTİM PROGRAMLARI
AB PROGRAMLARI VE TÜRKİYE Çisel İLERİ 28 Mart 2017.
MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI HAYAT BOYU ÖĞRENME GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
İTÜ AB MERKEZİ ARAŞTIRMA OFİSİ
KÜRESEL YÖNTEM VE TEKNİKLERE ISINMAYA EVET!
ULUSAL ve AB HİBE PROGRAMLARI AB KOORDİNASYON MERKEZİ
DIŞ İLİŞKİLER VE AB KOORDİNASYON MERKEZİ
KAYSERİ VALİLİĞİ DIŞ İLİŞKİLER ve AB KOORDİNASYON MERKEZİ.
Sunum transkripti:

OKULLARIMIZIN BAŞVURABİLECEĞİ HİBE PROGRAMLARI VE KAZANDIRACAKLARI T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI BOLU İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ AR-GE DEPARTMANI PROJELER KOORDİNASYON EKİBİ OKULLARIMIZIN BAŞVURABİLECEĞİ HİBE PROGRAMLARI VE KAZANDIRACAKLARI

Müdürlüğümüz bünyesindeki kurumların T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI BOLU İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ AR-GE DEPARTMANI PROJELER KOORDİNASYON EKİBİ Müdürlüğümüz bünyesindeki kurumların başvurabilecekleri hibe projeleri hangileridir? Hayat Boyu Öğrenme: -Comenius: Tüm okullar başvurabilmektedir. -Leonardo: Meslek liseleri, mesleki eğitim merkezleri başvurabilir. -Grundtvig: Yetişkin eğitimi ile ilgilenen kurum ve kuruluşlar başvurabilir.

T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI BOLU İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ AR-GE DEPARTMANI PROJELER KOORDİNASYON EKİBİ Müdürlüğümüz bünyesindeki kurumların başvurabileceği hibe programları nelerdir? * İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Operasyonel Programı ( IPA): Meslek liseleri, mesleki eğitim merkezleri, halk eğitim merkezleri başvurabilir.

HAYAT BOYU ÖĞRENME PROGRAMI T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI BOLU İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ AR-GE DEPARTMANI PROJELER KOORDİNASYON EKİBİ HAYAT BOYU ÖĞRENME PROGRAMI

COMENIUS PROGRAMININ GENEL AMAÇLARI T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI BOLU İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ AR-GE DEPARTMANI PROJELER KOORDİNASYON EKİBİ COMENIUS PROGRAMININ GENEL AMAÇLARI Eğitimde dışlanma ve okulda başarısızlıkla mücadele etmek Özel eğitime ihtiyaç duyan öğrencilerin entegrasyonunu sağlamak Değişik kültürlere yönelik farkındalığın arttırılması Öğrencilere ve personele Avrupa’daki farklı dilleri, kültürleri tanıtmak

T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI BOLU İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ AR-GE DEPARTMANI PROJELER KOORDİNASYON EKİBİ LEONARDO PROGRAMININ GENEL AMACI Avrupa Birliği’ne üye ve aday ülkelerin mesleki eğitime yönelik politika ve uygulamalarını desteklemek ve geliştirmek.

GRUNDTVIG PROGRAMININ GENEL AMAÇLARI T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI BOLU İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ AR-GE DEPARTMANI PROJELER KOORDİNASYON EKİBİ GRUNDTVIG PROGRAMININ GENEL AMAÇLARI Yetişkin eğitimi alanında faaliyet gösteren eğitimcilerin bilgi ve tecrübelerini artırmak, Güncel bilgiye erişerek istihdam fırsatlarını artırmak.

PROGRAMININ GENEL ÖZELLİKLERİ T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI BOLU İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ AR-GE DEPARTMANI PROJELER KOORDİNASYON EKİBİ HAYAT BOYU ÖĞRENME PROGRAMININ GENEL ÖZELLİKLERİ Tüm projeler için en az biri AB ülkesi olmak üzere ortak zorunluluğu vardır. Tüm projelerde hareketlilik temel faaliyettir. Projeler 2 yıl için hazırlanır. ( Leonardo Yenilik başlığı hariç) Başvuru belgelerine www.ua.gov.tr adresinden ulaşılabilir.

T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI BOLU İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ AR-GE DEPARTMANI PROJELER KOORDİNASYON EKİBİ HAYAT BOYU ÖĞRENME PROGRAMINA PROJE HAZIRLAMAK KURUMLARIMIZA NE KAZANDIRIR? Belki BOLU dışına bile çıkma imkanı olmamış öğrencilerimiz yabancı ülkeleri görüp tanır. Öğretmenlerimiz yurt dışındaki eğitim kurumlarını inceleme ve okulları ile karşılaştırma şansına sahip olur.

T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI BOLU İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ AR-GE DEPARTMANI PROJELER KOORDİNASYON EKİBİ HAYAT BOYU ÖĞRENME PROGRAMINA PROJE HAZIRLAMAK KURUMLARIMIZA NE KAZANDIRIR? İdarecilerimiz yurt dışındaki iyi örnekleri görme ve imkanlar dahilinde kendi okullarında uygulama şansı edinirler. Kurumlarımızın olumlu özelliklerini keşfetme ve yurt dışındaki ortaklarla paylaşma şansı ediniriz.

Farklı insanları ve farklı kültürleri tanıma şansımız olur. T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI BOLU İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ AR-GE DEPARTMANI PROJELER KOORDİNASYON EKİBİ HAYAT BOYU ÖĞRENME PROGRAMINA PROJE HAZIRLAMAK KURUMLARIMIZA NE KAZANDIRIR? Farklı insanları ve farklı kültürleri tanıma şansımız olur. İleride hazırlayacağımız projeler için muhtemel ortakları bulmamız çok daha kolay hale gelir

Edineceğimiz deneyimle farklı fonlara proje hazırlamamız kolaylaşır. T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI BOLU İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ AR-GE DEPARTMANI PROJELER KOORDİNASYON EKİBİ HAYAT BOYU ÖĞRENME PROGRAMINA PROJE HAZIRLAMAK KURUMLARIMIZA NE KAZANDIRIR? İlimizde çok fazla proje hazırlayan okul olmadığı için proje hazırlayan okullar ön plana çıkmaktadır. Edineceğimiz deneyimle farklı fonlara proje hazırlamamız kolaylaşır.

KATILIM ÖNCESİ MALİ YARDIM ( IPA) T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI BOLU İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ AR-GE DEPARTMANI PROJELER KOORDİNASYON EKİBİ KATILIM ÖNCESİ MALİ YARDIM ( IPA)

İPA BİLEŞENİNE HAZIRLANAN PROJELERİN GENEL AMAÇLARI T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI BOLU İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ AR-GE DEPARTMANI PROJELER KOORDİNASYON EKİBİ İPA BİLEŞENİNE HAZIRLANAN PROJELERİN GENEL AMAÇLARI İstihdam edilebilirliği arttırmak, Girişimciliği desteklemek Niteliksiz insanların işgücü piyasasına katılımının önündeki engelleri kaldırmak Başta kadınlar ve engelli olmak üzere dezavantajlı gruplara mesleki eğitim vererek istihdam edilebilirliklerini arttırmak.

İPA BİLEŞENİNİN GENEL ÖZELLİKLERİ 10-12 aylık projelerdir. T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI BOLU İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ AR-GE DEPARTMANI PROJELER KOORDİNASYON EKİBİ İPA BİLEŞENİNİN GENEL ÖZELLİKLERİ 10-12 aylık projelerdir. Açılan teklif çağrısının niteliğine göre değişmekle beraber minimum hibe tutarı 50000, maksimum hibe tutarı 400000 Euro’dur. Yerel ortak bulunmalıdır. Başvuru belgelerine www.mfib.gov.tr adresinden ulaşılabilir.

T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI BOLU İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ AR-GE DEPARTMANI PROJELER KOORDİNASYON EKİBİ KATILIM ÖNCESİ MALİ YARDIM ÇERÇEVESİNDE HAZIRLANAN PROJELERİN KURUMLAR KATKILARI NELERDİR? Personele yönelik eğitimler planlayarak öğretmenlerimizin mesleki yeterliliklerini arttırabiliriz. Eğitim ortamlarımıza son teknoloji makine ve ekipmanlar kazandırabiliriz.

T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI BOLU İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ AR-GE DEPARTMANI PROJELER KOORDİNASYON EKİBİ KATILIM ÖNCESİ MALİ YARDIM ÇERÇEVESİNDE HAZIRLANAN PROJELERİN KURUMLARA KATKILARI NELERDİR? Proje kapsamında kullanılacak alanların tadilatını proje bütçesinden karşılayabiliriz. Açılış ve kapanış toplantıları, bilgilendirme seminerleri gibi faaliyetler yoluyla okulumuzun tanınırlığını arttırabiliriz.

T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI BOLU İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ AR-GE DEPARTMANI PROJELER KOORDİNASYON EKİBİ KATILIM ÖNCESİ MALİ YARDIM ÇERÇEVESİNDE HAZIRLANAN PROJELERİN KURUMLARA KATKILARI NELERDİR? Edineceğimiz proje yazma ve yürütme deneyimi sayesinde benzer pek çok fona farklı konularda proje yazabiliriz. Kuracağımız ortaklıklar yoluyla kurumlar arası ilişkilerimizi güçlendirebiliriz.

T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI BOLU İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ AR-GE DEPARTMANI PROJELER KOORDİNASYON EKİBİ KATILIM ÖNCESİ MALİ YARDIM ÇERÇEVESİNDE HAZIRLANAN PROJELERİN KURUMLARA KATKILARI NELERDİR? Başta kadınlar ve engelliler olmak üzere hiçbir vasfı olmayan ve toplumda dışlanan insanlara yönelik eğitimler düzenleyebiliriz. Böylece bu insanların topluma ve iş hayatına katılmasına öncülük edebiliriz.

T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI BOLU İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ AR-GE DEPARTMANI PROJELER KOORDİNASYON EKİBİ UNUTMAYINIZ! PROJELERDE GÖNÜLLÜLÜK ESASTIR. HİÇBİR PROJE PARA KAZANDIRMAZ. ANCAK PROJELERİN KAZANDIRACAĞI İTİBAR DA BAŞKA HİÇBİR ŞEYLE KIYASLANAMAZ.

İDARECİLERİN DESTEĞİ OLMADAN PROJE T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI BOLU İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ AR-GE DEPARTMANI PROJELER KOORDİNASYON EKİBİ UNUTMAYINIZ! İDARECİLERİN DESTEĞİ OLMADAN PROJE ÇALIŞMALARININ YÜRÜTÜLMESİ SÖZ KONUSU OLAMAZ. ANCAK GELİŞİMİ VE İLERLEMEYİ DESTEKLEMEYEN VE YENİLİĞİ TEŞVİK ETMEYEN BİR İDARECİ MODELİNİN VARLIĞI DA 21. YY’DA SÖZ KONUSU OLAMAZ.

TEŞEKKÜRLER TELEFON:(0 374) 215 11 06 T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI BOLU İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ AR-GE DEPARTMANI PROJELER KOORDİNASYON EKİBİ TEŞEKKÜRLER TELEFON:(0 374) 215 11 06