Bir Sosyal Sorumluluk Projesi Olarak Hacettepe’de Engelsiz Yaşam

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Özürlüler Destek Programı Hibe Programının Konusu:
Advertisements

HACETTEPE MALİYE TOPLULUĞU
Yaşa – Hisset – Öğret Projesi; Kocaeli Disleksi Derneği’nin 2013 yılı teklif çağrısı döneminde Gençlik Programı çerçevesi altında başvurusunu yaptığı ve.
Faaliyetin Süresi: 24 ay ( )
Sayıştay Konferans Salonu Ankara,
Türkiye’de Yürütülen Kamu Kesimi Reformlarının Güçlükleri ve Vadettikleri Andrew N. Vorkink Ülke Direktörü 10 Ocak, 2005.
Kamu Personeli Verimlilik Projesi
Siirt Valiliği Siirt Üniversitesi Siirt Sanayi ve Ticaret Odası Siirt İl Özel İdaresi Dicle Kalkınma Ajansı Siirt Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği.
Özürlü ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü

PERFORMANS ESASLI BÜTÇELEME (PEB) (YAPI-REHBER-PİLOT UYGULAMA)
Stratejik Yönetim süreçlerinin Üniversitelerin hizmet kalitesine olan katkıları Stratejik Yönetim süreçlerinin Üniversitelerin hizmet kalitesine olan katkıları.
TAYYAR KUZ Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü
EUA Kurumsal Değerlendirme Programı Felsefesi Prof. Dr. Nejat Erk.
TR R3. TR R3 Bu Eylem 5.1 Projesi (Ulusal Gençlik Toplantısı) AB Gençlik Programı tarafından desteklenmiş ve Türk Kızılayı.
SİVİL TOPLUM KURULUŞLARINDA ETKİLİ YÖNETİM
Musa KAYA Dış Kaynaklı Projeler Şube Müdürü
“İYİ YÖNETİŞİM SİSTEMİ” GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI ÖRNEĞİ
Squash Federasyonu Sponsorluk Teklifi Squash Türkiye Şampiyonaları ( Yaş ve Büyükler) İsim Hakkı Teklifi Sponsorluğun Geri Dönüşü-Sponsor.
Badminton Federasyonu Sponsorluk Teklifi 30 Engelliler Okulunda Badminton Eğitimi ve Engelliler Türkiye Şampiyonası yapılması. İsim Hakkı Teklifi Sponsorluğun.
KURUMSAL İTİBAR YÖNETİMİ ve SOSYAL SORUMLULUK
Çalıştay: Başbakanlık Uzmanları için DEA 13 Ekim 2009 EuropeAid/125317/D/SER/TR Oturum 1 DEA Projesi Bileşenleri ve Çıktılar.
Kamu Yönetiminde Yeni Aktörler: Sivil Toplum Kuruluşları
2010/8 SAYILI ULUSLARARASI REKABETÇİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİ DESTEĞİNE YÖNELİK URGE PROJE YÖNETİMİ EĞİTİM PROĞRAMI T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü.
Pazarlama İletişimi Tezsiz Yüksek Lisans Programı
15 Ekim 2012 Afyonkarahisar ENGELLİLERİN HAKLARINA İLİŞKİN SÖZLEŞMENİN UYGULANMASININ TEŞVİK EDİLMESİ VE İZLENMESİNE İLİŞKİN ULUSLARARASI VE ULUSAL MEKANİZMALAR.
STRATEJİK PLAN SUNUMU ME. Ü. SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU SAĞLIK PROGRAMLARI BÖLÜMÜ ANESTEZİ PROGRAMI STRATEJİK PLAN SUNUMU.
Hacettepe Otomotiv Topluluğu Tanıtım Sunumu
1 T.C. Yükseköğretim Kurulu Projenin ülkemizdeki; Akademik Organizasyonu için Yükseköğretim Kurulu’na, Finansal Destekleri için Avrupa Komisyonu’na Finansal.
T. C. ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞI ÇED VE PLANLAMA GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Y
TÜRKİYE’DE EĞİTİMİN FİNANSMANI VE EĞİTİM HARCAMALARI BİLGİ YÖNETİM SİSTEMİ PROJESİ (TEFBİS) 12 NİSAN 2009 BU PROJE KAMU KURUMLARI ARAŞTIRMA VE GELİŞTİRME.
Madde-2) Kurumların merkez, taşra ve yurtdışı teşkilatlarında yer alan tüm birimlere ait kodların güncellenmesi işlemlerinde kurumların strateji geliştirme.
1 Bilgiye Erişimde Fırsat Eşitliği Projesi Olarak EKUAL'in Doğuşu ve Gelişimi Prof.Dr. Cem SARAÇ Hacettepe Üniversitesi.
10. Yılında Bologna Süreci Uygulamaları 15 Haziran 2011 Galatasaray Üniversitesi.
Çalıştay: Başbakanlık Üst Düzey Yöneticiler için DEA Oturum 2: DEA Projesi Bileşenleri ve Çıktılar 14 Ekim 2009 EuropeAid/125317/D/SER/TR.
20 Kasım 2004 Strateji Toplantısı. Strateji Geliştirme Süreci Misyon - Mevcut Durum = Fark Stratejiler / Politikalar VİZYON MİSYON MEVCUT DURUM HEDEFLER.
STRATEJİK PLAN SUNUMU ME. Ü. SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU SAĞLIK PROGRAMLARI AMBULANS ACİL BAKIM TEKNİKERLİĞİ PROGRAMI STRATEJİK.
BOLOGNA UZMANLARI 5.DÖNEM ULUSAL TAKIM PROJESİ 1 EKİM 2009,NEVŞEHİR SULTAN GÜROL BOLOGNA ULUSAL TAKIMI ÖĞRENCİ TEMSİLCİSİ
T.C Hacettepe Üniversitesi DEĞİŞİM ÖĞRENCİLERİ TOPLULUĞU
Hacettepe Üniversitesi Engelliler Araştırma ve Uygulama Merkezi
MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Projeler Koordinasyon Merkezi Başkanlığı MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞININ KAPASİTESİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ (MEBGEP) MEBGEP.
2008 Yılı Analitik Bütçe Sınıflandırması T.C. MALİYE BAKANLIĞI BÜTÇE ÇALIŞMALARI ARALIK 2007.
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Projeler Koordinasyon Merkezi Başkanlığı MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞININ KAPASİTESİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ (MEBGEP)
AB MALİ İŞBİRLİĞİ ULAŞTIRMA OPERASYONEL PROGRAMI
Yükseköğretim Sisteminin Uluslararasılaşması Çerçevesinde Türk Üniversitelerinin Uluslararası Öğrenciler İçin Çekim Merkezi Haline Getirilmesi Araştırma.
Pazarlama İlkeleri.
OYAK RENAULT Yrd.Doç.Dr. Recep KILIÇ Emre ONAY
1 CONSUMER ACADEMY ‘CONSUMER ACADEMY’ TÜKETİCİ AKADEMİSİ Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğü.
ÜNİVERSİTE HASTANELERİ MALİ YAPISI 26 Şubat 2016.
Arazi Tahribatının Dengelenmesi (ATD) Ulusal Hedeflerinin Oluşturulması 1.
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Projeler Koordinasyon Merkezi Başkanlığı
HAYVANSAL ÜRÜNLER SEKTÖRÜNDE GENÇ GİRİŞİMCİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİ
TRAKYA ÜNİVERSİTESİ STRATEJİK PLANI (3. PLAN DÖNEMİ)
Ankara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü
10. Yılında Bologna Süreci Uygulamaları
YÖNT 102 – İŞLETMEYE GİRİŞ II
ORGANİZASYON (TEŞKİLAT) ŞEMASI
1.Uluslar Arası Kooperatifler birliği 2- Uluslar Arası Çalışma Örgütü
Sekizinci Beş Yıllık Kalkınma Planı ( ):
ULUSAL ve AB HİBE PROGRAMLARI AB KOORDİNASYON MERKEZİ
Yükseköğretim Kurulu Kalite Çalışmaları
T.C. Yükseköğretim Kurulu
Prof.Dr.Yılmaz Çapan FATUM Müdürü
Ankara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
BOLOGNA UZMANLARI 5.DÖNEM ULUSAL TAKIM PROJESİ 1 EKİM 2009,NEVŞEHİR
Sağlık, Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığı
Sunum transkripti:

Bir Sosyal Sorumluluk Projesi Olarak Hacettepe’de Engelsiz Yaşam Hacettepe Üniversitesi Rektörlüğü ve HÜ Engelliler Uygulama ve Araştırma Merkezi

Sosyal Sorumluluk nedir? Toplumun, gerek ekonomik gerekse insan kaynaklarına karşı bir kamusal duruş sergileyerek, bu kaynaklarını sadece özel kişi ve firmaların dar alanda belirlediği menfaatleri için değil, geniş sosyal sonuçları için kullandığını görme istekliliği sosyal sorumluluk olarak ifade edilmektedir. Hatcher,T.G.E.ve Hrd, Cambridge, Mass:Perseus Pub.,s.97,akt:Top,S.,Öner,A.,İşletme Perspektifinden Sosyal Sorumluluk Teorisinin İncelenmesi,ZKÜ Sosyal Bilimler Dergisi, cilt 4, sayı 7, 2008, s.97-110;(Bilgi. Z.Lembet)

Kurumsal Sosyal Sorumluluk Nedir? Michael Hopkins’e göre: ‘Kurumun karlılığını koruyarak, belli etik değerler çerçevesinde toplum için sürekli olarak daha yüksek yaşam standartları yaratmaya yönelik çabalar’ (Bilgi, Z. Lembet)

Kurumların Sosyal Sorumluluk Alanıyla Farklılaşması Artık kurumlar, marka tanıtımının önemini kabullendiler. Ancak, yaptıkları çalışmalar genellikle birbirinin çok benzeri olup, tüketicilerde farkındalık yaratmamaktadır.

Markalar için Sosyal Sorumluluk Kampanyaları Neden Önemli? A. Tüketicilerin Yaklaşımları Fiyat ve kalite eşit olduğunda, iyi bir sosyal amaçla ilişkili markaları tercih etme olasılığı. %76 Gittikçe bilinçlenen tüketiciler, markaları toplumdaki yerlerine göre ve iyi birer kurumsal yapı olup olmadıklarına göre değerlendirmektedirler. ABD’de, satın alma kararlarında eşitliği bozan etken: Sosyal sorumluluk kampanyaları. (Kaynak: The Cone / Roper Sosyal Sorumluluk Kampanyaları Eğilimleri Raporu, 2005)

Markalar için sosyal sorumluluk kampanyaları neden önemlidir? B. Hükümetin yaklaşımları Sosyal Sorumluluk projelerinin en önemli takipçisidir. A. Yasal düzenlemeler B. Teşvikler (Bizim için çok önemli)

Bir sosyal sorumluluk projesi nasıl olmalı? Adil ve hesap verilebilir olmalı, Geniş bir hedef kitleye hitap etmeli, Uzun vadeli olmalı (sürdürülebilir), Ses getirir olmalı.

Hacettepe Neden KSS Projesi Gerçekleştirmeli? Üniversitemiz toplumdaki önemini kavramış, iyi bir kurumsal yapıdır. Bunu sürdürebilmek için global dünyadaki marka yarışında kendine düşenleri yapmalıdır. Ayrıca, Türk eğitim sistemine kazandırdığı vizyonu devam ettirmelidir. Tüketiciler açısından sosyal sorumluluk konuları arasında öncelik teşkil edenler eğitim, sağlık ve çevre konularıdır. Hacettepe bu konularda öndedir ve en iyi uygulamaları gerçekleştirebilir. Hacettepe markasının, Türkiye’deki her kesimi kapsayan bir marka olduğu algısını pekiştirmek gerekir.

Engelliler Rehabilitasyon ve Eğitim Projesi neden KSS projesi haline gelmelidir? Uluslararası kuruluşlar artık bu projeleri çok önemsiyor. Engellilerle ilgili proje her yönü ile KSS projesi olabilme açısından uygundur. Proje bir KSS projesi olarak sunulursa, uluslararası kuruluşlardan ve sivil toplum örgütlerinden maddi destek bulmak daha kolay olacaktır. Önemli kurum ve kişilerin katılımı ile büyük PR değeri yaratılabilir.

Hacettepe’de Engelsiz Yaşam

Akış: Neden Engelsiz Yaşam Projesi Tespitler Proje Kapsamı Amaç (1. ve 2.) Swot- güçlü taraflarımız- zayıf yanlarımız Projeye Katkı Sağlayacak Kurumlar Üniversite İçi Ortaklar Strateji Eğitim Nasıl Olacak? Bütçe

Neden Engelsiz Yaşam Projesi Ülkemizde 7.5 milyon engelli vatandaşımız var. Engelli ailelerini de katarsak yaklaşık 20 milyon vatandaşın mağduriyeti söz konusu. Sadece Türkiye’de değil, dünyanın pek çok ülkesinde hala nitelikli eğitim ve yaşam koşullarından yoksun milyonlarca engelli kişi var. Ailelerin en büyük endişesi, kendilerine bir şey olursa çocukları eğitimsiz ve imkansız oldukları için, geride aciz ve korumasız kalacaklarıdır.

PROJE 2 AŞAMALI OLACAKTIR: Proje kapsamı ………………………………… PROJE 2 AŞAMALI OLACAKTIR: 1. Adım: Rehabilitasyon merkezinin faaliyete geçirilebilmesi için yapılması gereken restorasyon çalışmaları için gerekli olan hibenin (sponsorluğun-konsersiumun) sağlanması ve ilk aşamada rehabilitasyon merkezinin faaliyete geçirilmesi. 2. Adım: Rehabilitasyon merkezinin paydaşlar ile beraber yapılandırılmasının ardından eğitimin başlama süreci.

Projenin 1. Aşamasının Amacı: İskenderun Arsus’ta bulunan ve 56 dönüm arazi üzerine kurulu tesisi restore ederek bir ‘Engelliler Rehabilitasyon ve Eğitim Merkezi’nin hayata geçirilmesi

Projenin 2. Aşamasının Amacı: Bir eğitim kurumu olarak Hacettepe’ye düşen görev, engelli vatandaşlarımıza uygun fiziksel koşullar sağlayarak, onları topluma ve sosyal hayata kazandıracak eğitimi vermektir.

Projeye Katkı Sağlayabilecek Kurumlar T.C. Başbakanlık Özürlüler İdaresi Başkanlığı Milli Eğitim Bakanlığı Sosyal Hizmetler Genel Müdürlüğü Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Maliye Sabancı Holding Valilik, Belediye Rotary

Üniversite İçi Ortaklar Tıp Fakültesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Eğitim Fakültesi Spor Bilimleri ve Teknolojisi Yüksek Okulu Ankara Devlet Konservatuvarı

Strateji Sosyal paydaş desteği yaratarak konuyu ulusal ve uluslar arası platforma taşımak Maddi destek sağlandıktan sonra inşaatın tamamlanması Paydaşlarla bağlantıya geçilerek pilot eğitimin başlaması

Eğitim Nasıl Olacak? Aileler ve engelliler …sürelerle tesislere alınarak….şeklinde bir eğitime tabi tutulacaklar.

Neden Sponsor Olmalısınız? Hacettepe Üniversitesi ile marka değerini paylaşmak

Bütçe Yapı İşleri Daire Başkanlığı hazırlayacak.

İletişim HÜ Engelliler Araştırma ve Uygulama Merkezi Başkanı Prof.Dr. Erol Belgin 0 312 2126210 Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü Serap Ünal 0 312 305 12 72 bhim@hacettepe.edu.tr

Teşekkürler