Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Prof.Dr.Yılmaz Çapan FATUM Müdürü

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Prof.Dr.Yılmaz Çapan FATUM Müdürü"— Sunum transkripti:

1 Prof.Dr.Yılmaz Çapan FATUM Müdürü
Farmasötik ve Biyofarmasötik Bilimler Teknoloji, Uygulama ve Araştırma Merkezi (FATUM) Prof.Dr.Yılmaz Çapan FATUM Müdürü

2 Türkiye’de İlaç Araştırmaları Nasıl Geliştirilir
Türkiye’de İlaç Araştırmaları Nasıl Geliştirilir? Nasıl Desteklenmelidir?

3 ‘2013 Profile Biopharmaceutical Research Industry’, PhRMA, 2013, Chapter 4 , p.33.

4 Harcamanın Coğrafyaya Göre Dağılımı
Dünya İlaç Pazarının Büyüklüğü Harcamanın Coğrafyaya Göre Dağılımı ‘The Pharmaceutical Industry and Global Health Facts and Figures 2012’, IFPMA,2012, Chapter:3 p.52.

5 Dünya İlaç Pazarının Büyüklüğü
2014 Türkiye Toplam İlaç Pazarı (hastane satışları hariç, üretici fiyatlarıyla)14,6 Milyar TL ‘İlaç Sektoru Vizyon 2023 Raporu’, AİFD, 2012, p.33.

6 Dış Ticaret 2013 yılına bakıldığında, ihracatın 818 milyon dolar olduğu, İthalatın ise milyar dolar seviyesinde gerçekleştiği ve ihracatın ithalatı karşılama oranının %18,2’ye yükseldiği görülmektedir. Erişim Tarihi:

7 Toplantının Amacı ve Kapsamı
Toplantı kapsamında ilaç araştırma geliştirme sürecinde yer alan tüm paydaşların bir araya getirilerek, Üniversite-Sanayi işbirliğinin arttırılması Özellikle Sosyal Güvenlik Kurumu ve Ekonomi Bakanlığı’nın üniversite işbirlikli geliştirilen yerli ürünlere öncelik ve destek sağlanması TUBİTAK desteklerinin mümkün olan en yüksek seviyede sağlanması ve bu işbirliklerinden doğabilecek fikir hakları gibi sorunların yaşanmaması için Teknoloji Transfer Merkezi’nin kordinasyonunun gerçekleştirilmesi amaçlanmaktadır.

8 Konuşmacılar Açılış konuşmaları Prof. Dr. Yılmaz Çapan - FATUM Müdürü
Prof.Dr. Bülent Gümüşel - Hacettepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Şebnem Harputlu - Hacettepe Üniversitesi Rektörü Yardımcısı

9 Prof.Dr.Sevim Aydın-TÜBİTAK SBAG Yürütme Kurulu Sekreteri
Dr. Akif Akbulat – Ekonomik Değerler Daire Başkanı, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Prof.Dr.Sevim Aydın-TÜBİTAK SBAG Yürütme Kurulu Sekreteri Uzm. Ecz. Tolga S. Doğru-T.C. Sosyal Güvenlik Kurumu Dr.Mehmet Yurdal ŞAHİN - Ekonomi Bakanlığı,Teşvik Uygulama ve Yabancı Sermaye Genel Müdürlüğü, Genel Müdür Yrd.

10 Dr.Naci Sağlam- TÜBİTAK BİYOTEG Yürütme Kurulu Sekreteri
Dr. Sanem Yalçıntaş Gülbaş -H.Ü. Teknoloji Transfer Merkezi Dr.Mutlu Topal-Araştırmacı İlaç Firmaları Derneği

11 Katılım Üniversite: 74 İlaç endüstrisi: 28 Kamu kuruluşları: 6
Toplam 108 katılımcı

12 Sonuç Devlet Kurumları, Özel Sektör ve Üniversite temsilcileri yerli Ar-Ge çalışmalarının yapılması için görüş birliğine varmış, Somut adımların atılması için görüşmelere başlanmıştır. Yine toplantıya katılan katılımcılar proje yazmaktan verilen desteklere kadar birçok konuda bilgi sahibi olmuşlardır. Yine Türkiye’de araştırmaların hangi alanlarda yoğunlaşması gerektiği de cari açık değerleri göz önünde bulundurularak belirlenmiştir.

13 Teşekküler Prof. Dr. Yılmaz Çapan Hacettepe Üniversitesi, Eczacılık Fakültesi Farmasötik Teknoloji Anabilim Dalı


"Prof.Dr.Yılmaz Çapan FATUM Müdürü" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları