Sektörler Arası İşbirliği. Amaç: TSM Çalışanlara Yönelik Sağlığın Geliştirilmesi Eğitimi 2 Katılımcıların sa ğ lı ğ ın geli ş tirilmesi müdahalesinde.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
KAMU İDARELERİNDE STRATEJİK PLANLAMAYA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNETMELİK Kamu idarelerinde stratejik planlamaya ilişkin usul ve esaslar hakkında.
Advertisements

GÜMRÜKLER 2023 VİZYONU 1. ARAMA KONFERANSI/ Stratejisi
Tarama/Elemenin önemi ve uygulanması
MUSTAFA YEŞİLADA
Stratejik yönetim işletmenin dış çevresini (rakipler, pazar-piyasa, ürünler, müşteriler, aracılar, tedarikçiler) analiz eder. İşletmenin geleceği ile.
Stratejik planlama sürecinde dikkat edilecek hususlar
AYDIN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
GÜMRÜKLER 2023 VİZYONU 1. ARAMA KONFERANSI/ Stratejisi
 Web-Log kelimesinden türetilen bloglar, yazarların herhangi bir konu hakkında hızlı ve kolay ş ekilde yorumlarını, ba ğ lantılarını yazılarını, resimlerini,
MODÜL 4 Organizasyon.
Kamu Personeli Verimlilik Projesi
İleri Düzey Eğitim Başbakanlık Çalışma Grubu Mart-2010.
AKREDİTASYON SİSTEMİNDE BALIKESİR SANAYİ ODASININ KALİTE UYGULAMALARI Konya.
İnternet üzerinden canlı yayıncılık İnternet TV / WebTV / IPTV
BEP BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM PROGRAMI.
İÇ KONTROL SİSTEMİ ve KAMU İÇ KONTROL STANDARTLARI
LEONARDO DA VINCI PROGRAMI PROJE DÖNGÜSÜ
HASTA HAKLARI UYGULAMALARI
ORTA ANADOLU KALKINMA AJANSI (ORAN) ABUDYK TOPLANTISI SUNUMU
Mali İstatistik Kullanım Alanları
SİVİL TOPLUM KURULUŞLARINDA ETKİLİ YÖNETİM
SİVİL TOPLUM KURULUŞLARINDA ETKİLİ YÖNETİM
Bireyselleştirilmiş Eğitim Programı (BEP) Nedir?
ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ
Hazırlayanlar: Ömer Faruk GÜLSOY Adile TUNÇER Nisa KARAKUM
Uzaktan Eğitim Kuramları
0-6 Yaş Arası Çocukların Temel Gelişimsel Özellikleri
STRATEJİK PLANLAMA SABEK A.Ş.
OTURUM 6 ARAŞTIRMA İZLEME VE DEĞERLENDİRME. AMAÇ VE ÖĞRENİM HEDEFLERİ Amaç: Katılımcıların TSM’ lerin sağlığın geliştirilmesi kapsamındaki müdahaleleri.
Sivil Toplum ve Özel Sektör ‘Ortaklıkları’. Sivil Toplum Sektörü Kamu SektörüÖzel Sektör Ortaklık Alanları... 3.
İGEP İş Tasarımı ve Hedef Belirleme
KKTC MERKEZ BANKASI BA Ş KANI Dr. Bilal SAN 8 Mart 2013, Lefko ş a Finansal Kriz, KKTC Bankacılık Sektörü ve Kurumsalla ş ma.
ANKARA’DA SA Ğ LIK TUR İ ZM İ Ankara Valili ğ i İ l Sa ğ lık Müdürlü ğ ü Dr. Dursun AYDIN (Sa ğ lık Müdür Yardımcısı)
15 Ekim 2012 Afyonkarahisar ENGELLİLERİN HAKLARINA İLİŞKİN SÖZLEŞMENİN UYGULANMASININ TEŞVİK EDİLMESİ VE İZLENMESİNE İLİŞKİN ULUSLARARASI VE ULUSAL MEKANİZMALAR.
TSM Çalışanlarına Yönelik Sağlığın Geliştirilmesi Eğitimi
HAVZA ÖLÇEĞİNDE STRATEJİK PLANLAMA VE KALKINMA ‘Kelkit Havzası Örneği’
Kişisel Becerilerin Geliştirilmesi
T. C. ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞI ÇED VE PLANLAMA GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Y
Döner Sermayelerin Yeniden Yapılandırılması Prof. Dr. Davut AYDIN ANADOLU ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ Mart 2010 Asya Thermal Resort Otel.
İnsan Kaynakları İnsan kaynakları yönetimi pek çok stratejik misyon ve vizyonu temsil etmekle birlikte, klasik personel yönetiminin dar kalan idari fonksiyonlarının.
SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK AÇISINDAN BİĞA YARIMADASININ BU GÜNÜ VE GELECEĞİ
TOPLUM SAĞLIĞINI GELİŞTİRME ÇALIŞMA GRUBU
ETİK KÜLTÜRÜN GELİŞTİRİLMESİ VE ŞEFFAFLIK
Raporlama ve İzlem Vildan MEVSİM.
Strateji Geliştirme Başkanlığı
BU BENİM ESERİM ORTAOKULLAR ARASI PROJE YARIŞMASI
Esra erarslan Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Birimi
DOLAYSIZ VERGİLER OTOKONTROL ARAÇLARI 07 HAZİRAN HAZİRAN 2003.
STRATEJİK PLANLAMA HAZIRLIK AŞAMASI.
BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ BİRİMLERİ KAMU İÇ KONTROL STANDARTLARINA UYUM EYLEM PLANININ HAZIRLANMASI BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ BİRİMLERİ KAMU İÇ KONTROL STANDARTLARINA.
KAYNAŞTIRMA VE DESTEK ÖZEL EĞİTİM HİZMETLERİ
T.C. Millî Eğitim Bakanlığı
KOP BÖLGESİNDE EĞİTİM-YAYIM İHTİYAÇ ANALİZİ ARAŞTIRMASI PROJESİ.
Ki ş inin ya ş amı boyunca edindi ğ i i ş e yönelik deneyim ve faaliyetlerle ilgili algıladı ğ ı tutum ve davranı ş lar dizisidir.
II Hafta Plan Nedir? Eğitim-öğretimde Plan Yapmanın faydaları
BE P BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM PROGRAMI. BEP ; özel eğitim gereksinimi olan her birey için yazılı olarak geliştirilmiş ve özel eğitim gereksinimi olan.
YATIRIM PROJE TEKLİFİ NASIL HAZIRLACAK?
YENİ TÜRK TİCARET KANUNU SÜRECİNDE YOL HARİTASI Hazırlayan: Recep Aşır Temmuz 2012.
Yöneti ş im(governance),küresel le ş menin etkisi ile ortaya çıkmı ş ve birçok ülkede son yılların moda kavramı haline gelmi ş tir.
YAŞAMA DAİR VAKIF. Yaşama Dair Vakıf Yaşama Dair Vakıf (YADA), 'bilgi' ile 'toplum' arasında köprü olma vizyonu ile 2005 yılında kuruldu. YADA, toplumsal.
 Bir projeyi yönetmek üzere görevlendirilen ve projeyi, mümkün olan en yüksek üretkenlik, en düşük belirsizlik ve risk ile yürütmekten sorumlu kişidir.
STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLARININ BOLOGNA SÜRECİNDEKİ ROLÜ Sabancı Üniversitesi 22 Ekim 2010.
Yrd. Doç. Dr. Ş ule Aydın Turan YÖNETİMİN FONKSİYONLARI: YÖNELTME- LİDERLİK.
Çankaya Üniversitesi Personel Daire Başkanlığı
Bilim ve Teknoloji Genel Müdürlüğü
İç Kontrol Standartlarına Uyum Eylem Planı Toplantısı
FUAR ORGANİZASYONU.
BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM PROGRAMI
1) Radyoaktif atık nedir 2) Radyoaktif atıkların sınıflandırılması 3) Radyoaktif atıkların toplanması ve depolanması 4) Radyoaktif atıkların yarılanma.
İSTANBUL GEDİK ÜNİVERSİTESİ KALİTE ÇALIŞMA SÜREÇLERİ
Sunum transkripti:

Sektörler Arası İşbirliği

Amaç: TSM Çalışanlara Yönelik Sağlığın Geliştirilmesi Eğitimi 2 Katılımcıların sa ğ lı ğ ın geli ş tirilmesi müdahalesinde i ş birli ğ i yapılması gereken payda ş lar ile ileti ş im ve beraber çalı ş ma tekniklerini anlamaları amaçlanmı ş tır.

Öğrenim Hedefleri: TSM Çalışanlara Yönelik Sağlığın Geliştirilmesi Eğitimi 3 Bu oturumun sonunda katılımcılar; Sa ğ lı ğ ın geli ş tirilmesi müdahalelerinde i ş birli ğ i yapılacak payda ş ları sıralayabilmeli İş birli ğ i yapılan payda ş lar ile ileti ş imde kullanılacak yöntemleri anlatabilmeli Payda ş lar ile beraber çalı ş ma yöntemleri konusunda öneri geli ş tirebilmelidirler

Sektörlerarası İşbirliği Deneyimleri

Sektörler arası İşbirliği-1 TSM Çalışanlara Yönelik Sağlığın Geliştirilmesi Eğitimi 5 Öneri getiren kurumun amaç ve hedefler tanımlanmalıdır. Farklı kurumların ortak bir hedef için bir araya gelebilmeleri için öncelikle ortak bir vizyon olu ş turmaları gerekli olmaktadır. Örgütsel yapı, personelin rutin görev ve sorumluluk alanları,yetki ve sorumlulukların belirlenmesi gerekir. Toplumsal gereksinimlerin ortaya konması ve çözüm önerileri geli ş tirilmesi için sürecin ba ş ında, finansal ve ki ş isel kaynak ayırmak gelmektedir. Organizasyon, personel hareketlili ğ i ve ki ş isel nedenlerden etkilenmeyecek bir yapıda olmalıdır.

Sektörler arası İşbirliği-2 TSM Çalışanlara Yönelik Sağlığın Geliştirilmesi Eğitimi 6 Belirlenen hedefler ve planlar do ğ rultusunda i ş birli ğ inin yürütümü için ilkelerin belirlenmelidir. Uygulamanın sa ğ lıklı olarak izlenebilmesi için anahtar ölçütlerin belirlenmesi ve ölçütlerin ortaklarca payla ş ımı kar ş ılıklı güvenin artmasına ve gerekti ğ inde hızlı müdahalelere olanak vermektedir. Ba ş arıyla uygulanan bir projenin kalıcılı ğ ını sa ğ layacak kurumsalla ş ma çalı ş maları yapılmalıdır.

İlkeler TSM Çalışanlara Yönelik Sağlığın Geliştirilmesi Eğitimi 7  “Angarya" olarak de ğ erlendirmemelidir.  Konuların ve kapsamın sınırlarının tanımlanmalıdır.  Ortak yürütülen her basamakta sorumluluk payla ş ılmalıdır.  Sektörlerarası resmi i ş birli ğ i protokollerinin yanı sıra yüz yüze ili ş kilerle de çalı ş malara katkı ve katılım sa ğ lanmalıdır.  İş birli ğ i yapılan program ile sektörlerin rutin hizmetlerinin uzun dönemde çakı ş tınlması amaçlanmalıdır.  Her bir taraf personelini birbirine yakla ş tıran ve birlikte çalı ş maya motive eden bir anlayı ş sergilenmeli ve bu programa yansıtılmalıdır.  Sektörler arası ili ş kiler kesilmemeli ve canlı tutulmalıdır.  Yasal düzenlemeler yapılması sürdürebilirlik için önemlidir.

Uygulama TSM Çalışanlara Yönelik Sağlığın Geliştirilmesi Eğitimi 8  Kamu, özel ve sivil toplum kurulu ş ları  Hedef grubun tanımlanması  Müdahalede yer alabilecek kurumların belirlenmesi  Kurumların tanımlanması (çalı ş ma alanları, yöntem, personel vb)  Teklifin hazırlanması ve düzeyin belirlenmesi  Müdahelenin amacı, hedefi  İş birli ğ i alanında hazırlanan anla ş ma metninde “ortak amaç”, “kaynak kullanımı”, “sorumluluklar”, “çalı ş ma ilkeleri”, “zaman tablosu” ve “izleme ve de ğ erlendirme” a ş amalarına ili ş kin detaylar yer almalıdır.

Sonuç olarak; TSM Çalışanlara Yönelik Sağlığın Geliştirilmesi Eğitimi 9 Gereksinim Güçlendirilmesinin önemi Ortak amaç- ortak bakı ş açısı Sosyal barı ş ve kalkınma ortamı