MAKİNELERİNİN GELİŞTİRİLMESİ VE

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Yrd.Doç.Dr.Mustafa EVREN OMÜ Fen Bilimleri Enstitüsü
Advertisements

Bilişim Teknolojileri ve Yönetim Dersi (IYO 713) Sunumu
BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI «TEKNOGİRİŞİM SERMAYESİ DESTEĞİ»
FERİHA UYAR KIZ TEKNİK VE MESLEK LİSESİNE HOŞGELDİNİZ
“Yenilik ve Yüksek Teknoloji Üretir...”. Kısaca Mobit  Mobit, 1998’den bugüne katma değerli çözümler üreten, sektörel ihtiyaçlara yönelik donanım tedariği.
TEKNOLOJİ YÖNETİMİNE GİRİŞ HAFTA I-II
CNC BESLEME/BOŞALTMA ROBOTU
KAREN 2007 yılında mühendislik ve imalat sektöründe faaliyet göstermek amacıyla kurulmuştur. Firmamızın son iki yılda gerçekleştirdiği başarılı mühendislik.
HİBE DESTEĞİ VEREN KURUMLAR
TRABZON KADASTRO MÜDÜRLÜĞÜ
HAKSIZ REKABET Burhan KARAHAN BİTÜDER Yönetim Kurulu Başkanı 29 Mayıs 2014 TOBB Konferans Salonu - Ankara.
Standart ve İş Geliştirme Şube Müdürlüğü
Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı TÜBİTAK TEYDEB... Firma düzeyinde katma değer oluşturanların, Ar-Ge ve yenilik çalışmalarını.
Stratejik Analiz (SWOT Analizi)
ANKARA İLİ SEKTÖREL REKABET ANALİZİ FİZİBİLİTE PROJESİ
Sanayi Ar-Ge Proje Destek Başurusu Hazırlama Becerileri Geliştirme Çalıştayı ArGe_Projesi_Hazirlama_Calistayi (061110)
METROPOL HABERLEŞME LTD ŞTİ
ARİNKOM TTO SAN – TEZ Destekleri. ARİNKOM TTOSAN-TEZ Programı 27 Şubat 2014 tarihli ve sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan “Sanayi Tezleri Projelerinin.
BİLİM VE TEKNOLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
T.C. ANKARA KALKINMA AJANSI DOĞRUDAN FAALİYET DESTEK PROGRAMI-2010 ANKARA İLİ SEKTÖREL REKABET ANALİZİ FİZİBİLİTE PROJESİ ANKARA TİCARET ODASI 15 NİSAN.
1 Hububat ve Çeltik Alım ve Satış Esaslarına İlişkin Uygulama Yönetmelikleri İle Gelen Yenilikler
SANAYİDE ENERJİ VERİMLİLİĞİNİ NASIL SAĞLAYABİLİRİZ? 1
Prof. Dr. M. Erdal GÜZELDEMİR
T.C Kültür ve Turizm Bakanlığı Türkiye Turizm Stratejisi &
YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ PROJE DESTEK OFİSİ
Ana faaliyet alanı elektrik-elektronik, mekanik sistem tasarımı ve üretimi olan YILDIRIM ELEKTRONİK 1986 yılında Ankara’da kurulmuştur yılından.
2010/8 SAYILI ULUSLARARASI REKABETÇİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİ DESTEĞİNE YÖNELİK URGE PROJE YÖNETİMİ EĞİTİM PROĞRAMI T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü.
TİCARET, YENİLİK VE TEKNOLOJİ BİR ADIM ÖTENİZDE. Ege İhracatçı Birliklerine üye 7000’in üzerinde ihracatçı firma 12 sektörde, 181 ülkeye 7 milyar $’ın.
Ankara Sağlıkta Yenilikçilik Hareketi İlke Eren SEİS Araştırma Uzmanı
TÖMÜK SİNAN SUVERİR İLKÖĞRETİM OKULU MERSİN - Erdemli Ferda ÇELİK
1977 yılında İzmir'de paslanmaz çelik ithalatçısı olarak kurulan Gürçelik, sonraki yıllarda profesyonel mutfak sektörünün öncü kuruluşları arasında.
HAZIRLAYAN:AHMET KUTLAY
SANAYİ ARAŞTIRMA VE GELİŞTİRME GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
Değer ve Tedarik Zinciri Analizleri
EMLAK PAZARLAMA STRATEJİLERİ VE UYGULAMALARI
İŞ KALİTESİ ve MALİYET İLİŞKİLERİ
Firma Adı: Kişi Adı: İSTANBUL SANAYİ ODASI.
ALİ-HASAN COŞKUN meslekİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
İNOVASYON.
İŞLETME BİLİMİNE GİRİŞ
Öğrenen Bölgelerin Gelişiminde Teknoparkların Rolü A. Mete ÇAKMAKCI Altan KÜÇÜKÇINAR A. Fırat ÖZPINAR Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı Gazi Mağusa TGB.
TEDARİKÇİ DENETİMLERİ
KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ
Bölümün Amacı Bu bölüm, örgütlerin nasıl değiştiğini ve yöneticilerin yenilik ve değişim sürecini nasıl yönettiklerini keşfetmektedir.
Yenilik ve Yeni Ürün Altunışık-Özdemir-Torlak.
SPOR ETKİNLİK ENDÜSTRİSİNİN ÖZELLİKLERİ
GİRİŞ Etkili ve verimli bir ulaşım sistemi (bu sistemin daha belirgin parçalarından sadece birkaçı olan trenler, otomobiller ve uçaklar) olmadan turizm.
KA1- YETIŞKIN EĞITIMI PERSONELININ ÖĞRENME HAREKETLILIĞI KA2-YENILIK VE İYI UYGULAMALARıN DEĞIŞIMI IÇIN İŞBIRLIĞI.
FAALİYETLER VE YANSIMALARIÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİFAALİYETLER VE YANSIMALARIÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİ.
Proje Hazırlama Eğitimi Dr. Necati VARDAR KTO Karatay Üniversitesi Malzeme Bilimi ve Nanoteknoloji Mühendisliği Öğretim Üyesi.
Türkiye’nin dünyaya anlattığı hikayesi imalattaki gücüyle başlıyor, ihracattaki potansiyeli ile devam ediyor..
KAL İ TE VE VER İ ML İ L İ K. Kaliteli ve daha verimli üretim ancak standardizasyon ve sürekli kaynak iyileştirilmesi (Makina,Teçhizat,İnsan, vb.)ile.
Sağlık Bilgi Sistemleri
T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Verimlilik Genel Müdürlüğü Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Türkiye Cumhuriyeti VERİMLİLİK GENEL MÜDÜRLÜĞÜNÜN.
Endüstri 4.0 ve Ulusal Eğitim Politikası. Dünya Nereden Nereye Ulusal Dijital Sınırlar Dışlayıcı İşbirliği (müttefik) Kapsayıcı İşbirliği (ortak) Kitlesel.
IĞDIR ÜNİVERSİTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
Capacity Building Sorun ve Çözüm Önerileri
TEKSTİL MÜHENDİSLİĞİ HAKKINDA……
Tedarik Zinciri, Kapasite Geliştirme ve Fon Kaynakları Çalıştay Sonuçları : Yaşanan Sorunlar Çözüm Önerileri.
KİTAP: PROF.DR. BÜLENT KOBU
Mobİlya ve İç Mekan TasarImI AlanI
KONGRE TURİZMİNİN DİĞER TURİZM TÜRLERİ İLE İLİŞKİLERİ
FUAR TURİZMİ FUAR NEDİR?.
KİRİŞÇİ MOBİLYADA DİJİTAL DÖNÜŞÜM İLE ÜRETİM SÜREÇLERİNİN TAKİBİ
Yenilik Türleri (Radikal &Artımsal ve Ürün&Süreç Yeniliği) Doç. Dr. Ayşe GÜNSEL.
Kaynak göstererek kullanabilirsiniz.
İNOVASYON.
YER TEMİZLEME MAKİNASI
İNOVASYON Yeni veya önemli ölçüde değiştirilmiş ürün veya sürecin; yeni bir pazarlama yönteminin; ya da iş uygulamalarında yeni yöntemlerin uygulanmasıdır.
DESTEK VE TEŞVİK PROGRAMLARI
Sunum transkripti:

MAKİNELERİNİN GELİŞTİRİLMESİ VE ANTEP FISTIĞI İŞLEME MAKİNELERİNİN GELİŞTİRİLMESİ VE İNOVASYONU

Antep Fıstığı Sergisi Toplama Makinesi Tanıtımı Ülkemizde antep fıstığı hasadı tamamen elle ve insan gücüne dayanılarak yapılmaktadır. Kurutma işlemini gerçekleştirmek için yere serilen antep fıstığının toplanması için gerekli insan gücünü ortadan kaldırmak ve hasat toplama süresini kısaltmak kurutma işleminin kalite parametrelerinin arttırılmasını sağlar.

ANTEP FISTIKĞI SERGİ ALANI

Gerekçesi ve Amacı 1- Kurutma işlemini gerçekleştirmek için yere serilen antep fıstığının toplanması için gerekli insan gücünü ortadan kaldırmak ve hasatın toplanma süresini kısaltmak. 2- Serginin olumsuz, beklenmedik ani hava şartlarından minimum seviyede etkilenmesini sağlamak. 3- Antep fıstığı üretim sektöründe teknolojik ve yenilik kapasitelerinin geliştirilerek, ulusal ve uluslararası rekabet piyasasında daha etkin yer almayı sağlayacak bir makine imalatının yapılmasını sağlamak. 4- Antep fıstığı sektöründeki hasat işlemlerinde mekanizasyonu yaygınlaştırma faaliyetlerinin gerçekleştirilmesini sağlamak. 5- Sektörün geleceğine dair bakış açısının, geliştirilmesine ve antep fıstığındaki kalite ve verimliliğin arttırılmasını sağlamak.

Yenilikçi Yönü Firmanın üreteceği makine ürün yeniliği kapsamında, yeni bir fikir odağında dünya pazarlarında olmayan bir ürünün oluşturulmasına girmektedir. Ürünümüz ile ilgili ulusal ya da uluslararası benzer ürün ya da sistemler mevcut değildir. Ürünümüz yeni ürün olması yanında kazandırılabilecek özellikler ile yeni modellerin türetilebileceği temel bir üründür. Mevcut çalışma amacı kurutma işlemi için yere serilen antepfıstığının yerden toplanmasını sağlamaktır. Makinenin Ar-Ge aşamasında geliştirilebilir şekilde tasarımı sayesinde sadece antepfıstığı değil yere serilen başka ürünleri de toplayabilme kapasitesine sahip olacaktır. Temel amacı olan toplama işleminin yanı sıra yere serme işlemi de kazandırılabilecek şekilde tasarlanmıştır.

Teknolojik Yönü 1- Makinenin motor hızı ayarlanabilir şekilde tasarlanmıştır. 2- 10 HP güce sahip motor sayesinde sistemin tüm otonom hareketleri yönlendirilir. 3- Makinenin tasarımında kullanılacak olan malzemelerin yeterli mukavemette seçilmesi sayesinde makinenin daha verimli çalışması sağlanacaktır. 4- Sergideki ürünün makine ağzına toplanmasını sağlayacak helezon sistemleri mevcuttur. 5- Toplama haznesinin altından kaçan fıstıkların, makinanın alt bölgesinde tasarlanan bir fırça mekanizması ile henüz toplanmamış fıstık kitlesine aktarılması sağlanmaktadır. Bu da cihazın verimliliğini önemli ölçüde arttırmaktadır. 6- Makinanın fıstığı yüzeyden toplayan levhasının iki serbestlik derecesine sahip olması sayesinde levha bir engelle karşılaştığında makina bu engeli genel çalışması etkilenmeden aşabilmektedir.

Teşekkürler…