Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

YER TEMİZLEME MAKİNASI

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "YER TEMİZLEME MAKİNASI"— Sunum transkripti:

1 YER TEMİZLEME MAKİNASI
PINAR DAŞDEMİR 6 SİGMA’YA GİRİŞ YER TEMİZLEME MAKİNASI

2 ALTISİGMA NEDİR? Felsefesi; Kaliteyi yerleştirmek, hataları yoketmek.
Amacı; Rekabet gücü için“altısigma şirketi olabilmek”

3 Alti sİgmanin Tanimi Şirketin daha fazla; Müşteri memnuniyeti Karlılık
Yönetimsel Olarak 6σ İstatİksel Olarak 6σ Şirketin daha fazla; Müşteri memnuniyeti Karlılık Rekabet yönünde gelişim Sağlayabilmesidir. Bir süreç performansının milyonda 3.4 hata olasılığını aşmamasıdır.

4 ALTI SIGMA’nin hedefleri
Hata Azalımı Üretim Arttırımı Daha Kaliteli Proseslerin Yaratılması Müşteri Memnuniyetinin Arttırılması

5 Alti sİgmanin İlkelerİ
Müşteri Odaklılık müşteri tatmini Verilere dayalı yönetim Verilerden yarar sağlama Tüm Çalışanların eğitilmesi Proses odağı Başarı için süreç yönetimi İşlerin ve hedeflerin sık sık gözden geçirilmesi Proaktif yönetim Sınırsız işbirliği Yukarıdan aşağıya eğitim Şirket içi birimlerin yardımlaşması

6 ALTI SIGMA Proje adimlari
Hatayı tüm detayları ile tanımla Hataların sıklığı nedir? Hataların ana kaynağı hangi girdilerimiz ? Prosesi nasıl geliştiririz? Prosesi geliştirilmiş olarak nasıl tutarız? Altı Sigma proje adımları kısaca DMAIC ile tanımlanır Define Measure Analyse Improve Control

7 TANIMLAMA Tanımlama adımında, projenin kapsamı, hedefleri, girdi ve çıktıları belirlenir, çalışmaların ne kadar süreceği kestirilir. Bunların içinden özellikle hedeflerin düzgün ve özelleşmiş bir biçimde tanımlanmış olması önemlidir.

8 Ölçme Tanımlama sürecinde belirlenen çıktı ve girdilerin ölçüm doğruluğu test edilir, doğru ölçüm değerlerine ulaşıldığında bu elemanların yeterlilikleri saptanır. Bu aşamada, mevcut durumun performansı ölçülerek hangi verilerin hangi kaynaklardan elde edilebileceği belirlenir.

9 analİz Önceki aşamalarda belirlenen süreç probleminin istatistiksel analiz ve problemin ana nedeninin belirlendiği adım analizdir.

10 İyİleştİrme Bu aşamada problemin temel nedenlerini ortadan kaldıracağı önlemler denenir ve uygulamaya konulur. Bu uygulamalar sonucunda da iyi bir tatmin, daha iyi programlamayı, daha iyi bir ekipmanı oluşturur.

11 kontrol Bu aşamada; uygulanan iyileştirme planını ve elde edilen sonuçlar değerlendirilir. İyileştirmelerin 6 Sigma düzeyinde kalıcı olmasına ve sürekliliğinin sağlanmasına çalışılır. Başarının kalıcı olması için yeni sürecin dokümantasyonu da yapılır.

12 Alti Sigma Kahramanları

13 Yer temİzleme makİnesİ tasarIMI

14 GİRİş Tasarım çalışmasına geçmeden önce Kalite Evini Oluşturdum. İlk olarak QFD çalışmama burada değindim. Bu sayede, müşteri ihtiyaçlarına göre Kalite Evi Ve bu ihtiyaçlara yönelik iyileştirme kısımları şekillendi. İhtiyaçların ağırlık oranlarına göre tasarımımı geliştirdim.

15

16 Yer temizleme makinasi
PROJE AMACI Yer Temizleme Makinesi Üretmek Farklı Amaçlara Hitap Edebilen Her Zeminde Kullanılmaya Elverişli

17 Proje Basamaklari 1)Tanımlama Bu evrede; “ Kalite Evindeki Müşteri İhtiyaç ve Taleplerinden” yararlandım. Bunun sonucunda Projenin Amacı ortaya kondu.

18 Proje Basamaklari 2) Ölçme “Benchmarking (kıyaslama) Yöntemiyle”, Rakip Firmaların Etkinlik ve Verimlilik Göstergelerine ulaştım. Burada ki kaynak verileri Kalite Evinden elde ettim.

19

20 Proje Basamaklari 3) Analiz Olası sorunların sebeplerine ulaşmak için bazı Hipotezlerle “Balık Kılçığı Diyagramını”oluşturdum. Bu sayede, problemin nerelerde olabileceğine dair fikir sahibi oldum.

21 ZARARA SEBEP OLAN SATIŞ DÜŞÜŞLERİ
Malzeme Makine Ölçüm Dikkate alınmayan Müş. Talepleri ZARARA SEBEP OLAN SATIŞ DÜŞÜŞLERİ Geliştirilmemiş sistem Tedarikçi fiyat Farklılıkları Tasarım Hataları Hatalı Piyasa Takibi Çevre İnsan Method

22 4) Geliştirme Beyin Fırtınası Ve
öncesi sonrası karşılaştırmalı yeterlilik çalışmaları Gerçekleştirdim.

23

24

25

26 5) Kontrol SPC ile Çıktı Kontrolü Yapıldı.

27 sonuç Gerekli iyileştirmeler yapılarak;
Farklı Amaca Uygun(Süpürme, Yer temizliği) Her Zemine Hitap Edebilen (Fonksiyonel Fırça Başları) Yer Temizleme Makinesi Tasarlanmıştır.

28 Yer temİzleme makİnesİ

29 Dinlediğiniz İçin Teşekkür Ederim…
Ankara 2010


"YER TEMİZLEME MAKİNASI" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları