Ankara Özel Tevfik Fikret Anaokulu

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Gözün kısımlarını yerleştirme oyunu
Advertisements

A1PEMBE SINIF SAĞLIKLI BESLENME VE YAŞAM PROJE SUNUMU
Gökkuşağının Altından Geçilir mi?
Bilimsel Proje Hazırlamanın Basamakları
EKOSİSTEM İBRAHİM İMANCI FEN VE TEKNOLOJİ ÖĞRETMENİ.
CANLILAR DÜNYASINI GEZELİM TANIYALIM
Yaratıcı Drama Atölyesi
ÜLKELER PROJESİ: JAPONYA
A1 MOR SINIF İftiharla Sunar…
Çocukların ev hayvanlarına ve sürüden ayrılmış hayvanlara bakış açısı The Grammare Junion School Sınıf 6B.
IŞIL ÖNCEL EBRU YETİM SERAP DAĞLAR YASEMİN ARSLAN NURGÜL KABAR
AİLE EĞİTİM SUNUSU 5.
ETKİN İLETİŞİM BECERİLERİ GELİŞTİRME
Okul öncesİ Eğİtİmde Günlük Program AkIşI
ÜNAL GÜLMEZ REHBERLİK SERVİSİ
EN İYİ MESLEKLER YARIŞI
MADDENİN HAL DEĞİŞİMİ.
Bilimsel Metinler Nasıl Okunur ve Anlaşılır?
Hazırlayan: Firdevs KELEŞ PROJE TABANLI ÖĞRENME.
Ünite Ürün Dosyası Sunumu
Güce Çok Programlı Lisesi Onur ÖZDEMİR Okul Psikolojik Danışmanı
SENCE ÇEVRENDEKİ CANLILAR SADECE GÖRDÜKLERİNLE Mİ SINIRLI? HADİ GEL CEVABINI BULALIM.
Öğrenme Öğretim sürecinde kullanılan stratejiler genel olarak üç grupta toplanabilir: Pasif öğretim (öğretmen merkezli) Etkileşimli öğretim Aktif öğrenme.
Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi 2007 – 2008 Bahar Dönemi Beytepe - ANKARA BTÖ302 - İNTERNET ORTAMINDA.
YAPI BİLGİSİ.
İnsan Sosyal bir varlıktır.Bu nedenle birlikte yaşama birlikte hareket etme ihtiyacı duyarlar. Sizler okulunuzda birlikte hareket ederek yaptığınız.
Neden Proje Yönetimi - PROBLEMLERİN KARMAŞIKLIĞI - TEK BİR KİŞİNİN ÇÖZÜME ULAŞMA GÜÇLÜĞÜ - DİSİPLİNLER ARASI İLİŞKİLERİN SAĞLANMASI - MADDE VE İNSAN KAYNAKLARININ.
İZMİR YÖNELİŞ KOLEJİ. TEMANIN ADI: BİYOLOJİK ÇEŞİTLİLİK ÇALIŞMANIN ADI: MEŞE PALAMUDU EKİMİ ÇALIŞMANIN UYGULANDIĞI YAŞ: TÜM OKUL (ANASINIFI )
ZİHİNSEL YETERSİZLİĞİ OLAN ÇOCUKLARIN AİLELERİ İÇİN ÖNERİLER
ÜNİTE ÜRÜN DOSYASI SUNUMU
UĞUR DERSHANELERİ REHBERLİK BİRİMİ EYLÜL 2004
TÜBİTAK ‘’ Bilim Fuarları ‘’ öğrencilere kendi ilgileri doğrultusunda belirledikleri bir konu üzerine bilimsel araştırma projeleri yaparak sonuçlarını.
Zamirler Esranur ÇİNKO 6-B 314.
Hangi duygularımız var ve bu duyguları nasıl ifade ediyoruz? Drama yaparak her duyguyu yaşadık. Parmak izlerimiz farklımıdır? deneyi ile büyüteçle tanıştık..
Bilimsel Yöntemin Adımları. 1. Bir Soru Sorun:  Bilimsel yöntem, gözlemlerinize ilişkin bir soru sorduğunuz zaman başlar. Nasıl, Ne, Ne zaman, Kim, Hangi,
SİMETRİ ÇALIŞMASI.
Biyologlar Derneği ve Seçmenler Sizden; ‘’BİZE BAĞLI KAYMAKAMLIKLAR VE BELEDİYELERLE ÇEVREYE DUYARLI BİR BAKANLIĞIZ.’’ Sözünü duymak ister. Ayrıca halk.
ÇOCUĞUN OKULA UYUM BAŞARISINI ARTTIRMAK İÇİN VELİYE DÜŞEN GÖREVLER
MEHMET EKİCİ REHBER ÖĞRETMEN
Okulumuzda rehberlik “Her zaman yapabileceğimiz bir şeyler olduğu inancından yolu çıkıyoruz”
AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ
BARIŞ KALENDERFEN VE TEKNOLOJİ 4.Maddenin Değişimi Çevremizdeki maddelerin büyük bir kısmı doğada kendiliğinden oluşur. Örneğin, toprak, ağaç, su, maden.
EKONOMİK MUCİZENİN ÜLKESİ JAPONYA
ESRA AYDİN Fen ve Teknoloji. ESRA AYDİN Fen ve Teknoloji Çevremizdeki maddelerin büyük bir kısmı doğada kendiliğinden oluşur. Örneğin, toprak, ağaç, su,
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ
KENDİMİ GERÇEKLEŞTİRİYORUM
YETKİNLİK NEDİR? Yetkinlik; mükemmel performansın elde edilmesinde ayırt edici bilgi, beceri ve tutumları kapsayan gözlemlenebilir davranışlardır. Yetkinlik;
Öğrenci Koçluğu Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Birimi.
KİŞİSEL GELİŞİM & İKY.
ITEC PROJESİ KAPANIŞ SEMİNERİ TRABZON İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ PROJELER BİRİMİ AĞUSTOS,2014.
ÇEVRE NEDİR?.
İnsanlar, Mekânlar ve Çevreler: Coğrafya BÖLÜM 8.
DÜNYA’MIZIN YAPISINI TANIYALIM
B TEMASI BENİM EŞSİZ YUVAM B TEMASI BENİM EŞSİZ YUVAM.
Beyin için Zenginleştirme. Beyin ile ilgili yapılan araştırmalar ortamın beyin gelişimi üzerinde etkisinin olabileceğini ortaya koymuştur. Daha iyi bir.
2 .BÖLÜM ÖĞRENME KURAMLARI VE YENİ MEB PROGRAMI Hazırlayanlar: Ahmet Ataç Gülenaz Selçuk Cihan Çakmak İhsan Yılmaz.
Özel Gereksinimli Öğrenciler ve Fen Öğretimi
BİLİŞSEL GELİŞİM: İYİ SEYİRLER .
RAKAM NEDİR? Rakamlar sayı sembolleridir. Her rakam bir miktarı, yani verilmek istenilen nesnenin ne kadar olduğunu belirtir.
KAŞ KINIK ÇOK PROGRAMLI ANADOLU LİSESİ (TARIM ALANI)
ÇEVREMİZİ TANIYALIM FEN BİLGİSİ ÜNİTE-1.
EVİN OKULA YAKINLAŞMASI PROJESİ
4.Maddenin Değişimi Çevremizdeki maddelerin büyük bir kısmı doğada kendiliğinden oluşur. Örneğin, toprak, ağaç, su, maden gibi maddeler doğanın bir parçasıdır.
4.Maddenin Değişimi Çevremizdeki maddelerin büyük bir kısmı doğada kendiliğinden oluşur. Örneğin, toprak, ağaç, su, maden gibi maddeler doğanın bir parçasıdır.
GELİŞİM VE ÖĞRENME PSİKOLOJİSİNE GİRİŞ.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
DİNİ KAVRAMLAR VE ÖĞRENME ORTAMLARı Prof. Dr
Sunum transkripti:

Ankara Özel Tevfik Fikret Anaokulu DOĞA I: TOPRAK VE ÖNEMİ

Projenin Amacı Bu proje çalışması ile çocukların çok yönlü beceri gelişimlerini desteklerken içinde yaşadıkları dünyayı tanımaları, doğa ve doğanın korunması ile ilgili bilinçlenmelerini sağlamak amaçlanmıştır.

Projenin Önemi Bu proje, çocukların doğa ve doğanın korunması ile ilgili bilinçlenmelerini ve bu konuda sorumluluk duygusu geliştirmeleri bakımından önemlidir. Projemiz ‘Doğa’ temalı olup alt konulara ayrılmış olarak yıl boyunca, okulumuz hazırlık sınıflarında eş zamanlı olarak yürütülmektedir.

‘Toprak’ Kavram haritası oluşturduk. Kavram haritası oluştururken yukarıdaki soruların cevaplarını tartıştık. Toprak nedir? Toprağın içinde neler vardır? Toprakla neler yapabiliriz? Toprak olmasaydı ne olurdu? Toprağı nasıl koruyabiliriz?

‘Toprak nasıl oluşur?’ sorusunun cevabını bulmak için deney yaptık. Evden getirdiğimiz taşları inceledik ve onların zaman içinde toprağı nasıl oluşturduğunu anlamaya çalıştık.

Taşlar kırıldığında veya ufalandığında neler olduğunu tartıştık Taşlar kırıldığında veya ufalandığında neler olduğunu tartıştık. Bunun toprak oluşumuyla ilişkisini araştırdık.

‘Bu taş nereden gelmiş olabilir, nereye ait olabilir?’

Biz bunları hayal ettik.

‘Canlılar için toprağın önemi nedir ‘Canlılar için toprağın önemi nedir?’ sorusunun cevabını bulmaya çalıştık. Toprak önemli midir? Neden? Hangi canlıların toprağa ihtiyacı vardır? Nasıl? Toprak olmasaydı ne olurdu?

Toprak ve doğa için neler yapabiliriz? TEMA Vakfı işbirliği ile meşe palamudu topladık. Doğada gözlemler yaptık. Fikirlerimizi paylaştık.

Meşe palamutlarımızı inceledik. TEMA gönüllüsü konuğumuzdan toprak ve meşe ile ilgili çeşitli bilgiler aldık.

Meşe palamutlarımızı ‘tüpleme’ yöntemi ile toprakla buluşturduk. Palamutlarımızı uygun şekilde toprağın içine yerleştirdik ve üzerini yine toprakla kapattık. Su verdik ve uygun bir yere yerleştirdik.

Meşelerimizin filizlendiğini görmek çok heyecan vericiydi Meşelerimizin filizlendiğini görmek çok heyecan vericiydi. Sonbaharda ise dışarıdaki toprakla buluşacaklar.

‘Hazırlık A-B-C Öğrencileri’ Doğa ve onun en önemli parçası olan toprak için yapabileceğimiz çok şey var. Sorumluluklarımızı öğreniyor ve yerine getirdikçe mutluluk duyuyoruz. ‘Hazırlık A-B-C Öğrencileri’