Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ÇEVREMİZİ TANIYALIM FEN BİLGİSİ ÜNİTE-1.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ÇEVREMİZİ TANIYALIM FEN BİLGİSİ ÜNİTE-1."— Sunum transkripti:

1 ÇEVREMİZİ TANIYALIM FEN BİLGİSİ ÜNİTE-1

2 İÇİNDE YAŞADIĞIMIZ DOĞA
Doğada canlılar, birbirlerine ve cansız varlıklara gereksinim duyarlar. Aşağıdaki ikililer arasındaki ilişkiler için neler söyleyebilirsin? Birincisi olmazsa, ikincinin yaşamı nasıl etkilenir? Su-balık Hava-kelebek Toprak-bitki Güneş-meyve Doğada yaşayan tüm canlı ile cansız varlıklar etkileşim içindedir. Bu etkileşimin sürekliliği için de Güneş gereklidir.

3 Cansız Doğada Neler Var?
ÇEVRE:Canlıyı kuşatan ve etkileyen her şey,canlının çevresini oluşturur. Havasız yaşanmaz Etrafımızı gözümüzle göremediğimiz hava tabakası sarar.Hava renksiz, kokusuz,tadı olmayan bir maddedir.Gözle göremediğimiz için varlığını çeşitli deneylerle hissederiz. Havanın varlığını ve yer kapladığını,gözlemek için yapabileceğimiz deneylerden bazıları şunlardır: 1.Bardak boş mu? 2.Balonla hava avı 3.Muma üfleyen ne?

4 Hava nerelerde bulunur?
Toprakta, suda,her yerde hava vardır.Yer yuvarlağının etrafı hava ile sarılmıştır.Bu hava tabakasına ATMOSFER denir.Atmosferde gazlar (azot, oksijen, karbondioksit vs.) ve su buharı bulunur.Bunların dışında çiçek tozlarına ve havayı kirleten maddelere de rastlanır. Hava, canlıların solunumu için gereklidir.Solunum yapabilmek için, havada bulunan oksijen ve bazı gazlar kullanılır.

5 HAVA OLAYLARI CANLILARI ETKİLER
Meteoroloji uzmanları havadaki değişiklikleri izler.Günlük, haftalık tahminler yaparlar. Hava olaylarını önceden bilmek önemlidir. Günlük yaşantımızda zorluk çekmemek için hava durumunu izler, ona göre kendimizi ayarlarız. Pilotlar, gemi kaptanları, balıkçılar, çiftçiler işleri için hava durumunu bilmek ister.


"ÇEVREMİZİ TANIYALIM FEN BİLGİSİ ÜNİTE-1." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları