İstanbul Medeniyet Üniversitesi Göztepe E.A.H

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Zehra KORUK Türkiye Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi
Advertisements

Dr. Serhat Bor Ege Üniversitesi T.F. Dekanı
YÜKSEKÖĞRETİM KURULU BAŞKANLIĞI
ORTADOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ
BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ
HACETTEPE MALİYE TOPLULUĞU
Prof.Dr.Erdal BEŞER ADÜ Tıp Fakültesi ADÜ SEM Müdürü
KAMU HASTANE BİRLİKLERİ
2914 SAYILI YÜKSEK ÖĞRETİM PERSONEL KANUNU
Yataklı Tedavi Kurumları Enfeksiyon Kontrol Yönetmeliği
GENEL OLARAK ÜNİVERSİTE TEŞKİLATI
Yönetimden- (totaliter)Yönetişime Yeni Sağlık Bakanlığı
KAMU MALİ YÖNETİMİ VE KONTROL KANUNU (Gider süreci)
TÜRK Eğitim Sistemi.
HARCAMA YETKİLİSİ-GERÇEKLEŞTİRME GÖREVLİLERİ
AMASYA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ
İÇ KONTROL SİSTEMİ ve KAMU İÇ KONTROL STANDARTLARI
SAYED SAĞLIK SEMPOZYUMLARI
Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Sağlık Turizmi Uygulamaları
Prof. Dr. YUNUS SÖYLET İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ
11 Üniversite hastanelerinin organizasyonu
EK DERS TAHAKKUK VE ÖDEMELERİNE İLİŞKİN BİLGİLENDİRME SUNUMU
HARCAMA YETKİLİSİ Harcama yetkilisi kimdir?
KAMUDA İÇ DENETİM (5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu)
YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ
.. HASTANEMİZE HOŞ GELDİNİZ. .. EGE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ HASTANESİNİN TARİHÇESİ 20 Mayıs 1955 günü Türkiye Büyük Millet Meclisinde kabul edilen.
KESİN HESAP.
Harcama Yetkilileri.
SAĞLIK BAKANLIĞININ TEŞKİLAT YAPISI VE GÖREVLERİ
TEKİRDAĞ ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ ÇEVRE DENETİMİ UYGULAMALARI
ARAŞTIRMA GÖREVLİLERİ AKADEMİK KURULU
1) İşveren veya vekili (okul/kurum müdürü)
SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ GELİŞMELER VE FAALİYETLER ( SONRASI) Prof Dr Halit Tanju Besler ( ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı
Bilgi Güvenliği Hukuksal Süreçler
Harcama Süreci VE ÖN MALİ KONTROL
AFET VE ACİL DURUM YÖNETİMİ BAŞKANLIĞI ARASINDA İMZALANAN
BİRİNCİ BÖLÜM Sağlıkta Kalite Akreditasyon Daire Başkanlığı
BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ
Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı
2709 sayılı TÜRKİYE CUMHURİYETİ ANAYASASI Anayasanın bağlayıcılığı ve üstünlüğü MADDE 11 – Anayasa hükümleri;  Yasama,  Yürütme ve  Yargı organlarını,
OKULLARDA İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ İŞ VE İŞLEM BASAMAKLARI
YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARINDA DÖNER SERMAYE GELİRLERİNDEN YAPILACAK EK ÖDEMENİN DAĞITILMASINDA UYGULANACAK USUL VE ESASLARA İLİŞKİN YÖNETMELİK DEĞİŞİKLİĞİ.
Bakanlığımız yönetiminde ve kullanımında bulunan taşınmazlar ;
HARCAMA.
Görev ve Sorumluluklar PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI 1-Üniversitelere Akademik Kadro Tahsis Edilmesi YÜKSEKÖĞRETİM KURULU BAŞKANLIĞI.
Görev ve Sorumluluklar PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI sayılı Kanunun 35 inci Maddesi Uyarınca Geçici Kadro Tahsisi ile Mecburi Hizmet Yükümlülü.
YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ F A K Ü L T E L E R. Filiz MAYAKON İnşaat Fakültesi Fakülte Sekreteri.
KIRGIZİSTAN-TÜRKİYE MANAS ÜNİVERSİTESİ PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI İDARİ DEĞERLENDİRME TOPLANTISI “Geleceğe… En İyiye…” Nisan 2016 İDARİ DEĞERLENDİRME.
Ö ğ retim Üyesi Dı ş ındaki Ö ğ retim Elemanı Kadrolarına Yapılacak Atamalar GÜMÜ Ş HANE ÜN İ VERS İ TES İ REKTÖRLÜ Ğ Ü PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI.
Çankaya Üniversitesi Personel Daire Başkanlığı
ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ BİLGİ VE BELGE YÖNETİMİ BÖLÜMÜ
İTÜ Personel Daire Başkanlığı
KIRGIZİSTAN-TÜRKİYE MANAS ÜNİVERSİTESİ PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI
AKADEMİK KADRO VE YAZIŞMAŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ YETKİ VE GÖREVLERİ
ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ
Çevresel Gürültünün Değerlendirilmesi
SAYILI KANUNUN 40/B MADDESİ KAPSAMINDA GÖREVLENDİRME
VETERİNER HEKİMLİĞİ TARİHİ
KTÜ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ SAĞLIK YÖNETİMİ BÖLÜMÜ
HARCAMA YETKİLİLERİ HAKKINDA GENEL BİLGİLER.
Yönetimden- (totaliter)Yönetişime Yeni Sağlık Bakanlığı
Görev ve Sorumluluklar
PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI
DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ KADROLARINA ATAMALARDA %20 KOTASI
PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
ÜNİVERSİTE ORGANLARI Öğr. Gör
Sağlık Sistemindeki Değişimin Genel Çocuk Cerrahisi Uzmanlık Eğitimi Üzerine Etkisi Dr. Hamit Okur.
Sunum transkripti:

İstanbul Medeniyet Üniversitesi Göztepe E.A.H Prof. Dr. Ali Rıza ODABAŞ İstanbul Medeniyet Üniversitesi Göztepe E.A.H Hastane yöneticisi Bu sunu birçok eğitim ve araştırma hastanesi yönetcileriyle görüşülerek hazırlandı.

İstanbul Medeniyet Üniversitesi Göztepe E.A.H Yeni dönemde hastanelerin adlarının ne olacağı hususunda kafalar karışık Prof. Dr. Ali Rıza ODABAŞ İstanbul Medeniyet Üniversitesi Göztepe E.A.H Hastane yöneticisi

Sağlık Bakanlığı İstanbul Medeniyet Üniversitesi Göztepe E.A.H Prof. Dr. Ali Rıza ODABAŞ Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu, İstanbul İli Anadolu Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Sağlık Bakanlığı İstanbul Medeniyet Üniversitesi Göztepe E.A.H Hastane yöneticisi

Yöneticiye nasıl hitap edileceği konusunda kafalar karışık

Yöneticiye nasıl hitap edileceği konusunda kafalar karışık

Efsane başhekim döneminin sonu

Yönetici, hastaneyi geliştirmek atak yapmak açısından yetkileri sınırlandırılmış

Belki de birlik bunları başka bir hastanede düşünecek

Her şeyin adı değişti tek başhekimin adı değişmedi, peki yetkisi de değişmedi mi? GENEL SEKRETER MALİ HİZMETLER BAŞKANLIĞI HASTANE YÖNETİCİSİ BAŞHEKİMLİK İDARİ VE MALİ İŞLER MÜDÜRLÜĞÜ SAĞLIK BAKIM HİZMETLERİ MÜDÜRLÜĞÜ İDARİ HİZMETLER BAŞKANLIĞI TIBBİ HİZMETLER BAŞKANLIĞI

İç ve dış yazışmalar konusunda kafalar karışık Hastaneye gelen dış yazılar eski alışkanlık olarak Başhekimlik makamına geliyor. Ya hastane içi yazılar, hekimler hastane yöneticiliğine mi başhekimliğe mi hitaben yazacaklar.

Bu görev kimin başhekimin mi hastane yöneticisinin mi?

Başhekim nerede?

KAMU HASTANELERİ BİRLİKLERİ GENEL SEKRETER MALİ HİZMETLER BAŞKANLIĞI HASTANE YÖNETİCİSİ BAŞHEKİMLİK İDARİ VE MALİ İŞLER MÜDÜRLÜĞÜ SAĞLIK BAKIM HİZMETLERİ MÜDÜRLÜĞÜ İDARİ HİZMETLER BAŞKANLIĞI TIBBİ HİZMETLER BAŞKANLIĞI

Tıp Fakt. GENEL SEKRETER MALİ HİZMETLER BAŞKANLIĞI HASTANE YÖNETİCİSİ BAŞHEKİMLİK İDARİ VE MALİ İŞLER MÜDÜRLÜĞÜ SAĞLIK BAKIM HİZMETLERİ MÜDÜRLÜĞÜ İDARİ HİZMETLER BAŞKANLIĞI TIBBİ HİZMETLER BAŞKANLIĞI Tıp Fakt.

3359 sayılı Kanunun;Ek 1 inci maddesi Eğitim ve araştırma hastanelerinde eğitim görevlilerinden biri hastane yöneticisi tarafından bir yıllık süre için ilgili birimin eğitim sorumlusu olarak görevlendirilir, idarî sorumlusu ise aynı süreyle ilgili daldaki uzmanlar arasından seçilir. Birimin eğitim sorumlusuna idarî sorumluluk görevi de verilebilir.

663 KHK Madde 30 4. Madde Birliğe bağlı hastaneler hastane yöneticisi tarafından yönetilir. Hastane yöneticisine bağlı olarak başhekimlik, idarî ve malî işler ile sağlık bakım hizmetleri müdürlükleri kurulur. Kurum tarafından, birliklerin ve hastanelerin büyüklükleri dikkate alınarak belirlenen hallerde, birlik ve hastanelerdeki yönetim görevleri tek kişiye verilebilir, hastanedeki müdürlüklerin sayısı dörde kadar artırılabilir ve bu durumda görev dağılımları yeniden belirlenir

Ortak kullanımda hastaneleri kimin yöneteceği hususunda benim kafam karışık 12 Temmuz 2012 PERŞEMBE Resmî Gazete Sayı : 28351 KANUN SAĞLIK BAKANLIĞI VE BAĞLI KURULUŞLARININ TEŞKİLAT VE GÖREVLERİ HAKKINDA KANUN HÜKMÜNDE KARARNAME İLE BAZI KANUN VE KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMELERDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN 3359 sayılı Kanunun ek 9 uncu maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir. «Sağlık Bakanlığı ve bağlı kuruluşlarına ait kurum ve kuruluşlar ile üniversitelerin ilgili birimleri, karşılıklı olarak işbirliği çerçevesinde birlikte kullanılabilir. Birlikte kullanılacak sağlık tesisleri için, Bakanlık ve Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının uygun görüşü alınarak, il valisi ile üniversite rektörü arasında birlikte kullanım protokolü akdedilir.» «Birlikte kullanımdaki sağlık tesislerinde tıpta uzmanlık ve lisans eğitimleri, Sağlık Bakanlığı uzmanlık öğrencilerinin eğitimi de dâhil olmak üzere, ilgili mevzuata göre tıp fakültesi dekanının yetki ve sorumluluğunda yürütülür. Birlikte kullanıma geçilen sağlık tesisleri, Bakanlığın tâbi olduğu mevzuat uyarınca işletilir ve tesis, üniversitenin görüşü alınarak Bakanlıkça atanan başhekim tarafından yönetilir. Birlikte kullanıma geçilen sağlık tesisinin kamu hastane birliği kapsamında olması hâlinde, o tesise ait yönetici görevlendirmeleri kamu hastaneleri birliği mevzuatı çerçevesinde yapılır.»

12 Temmuz 2012 PERŞEMBE Resmî Gazete Sayı : 28351 KANUN SAĞLIK BAKANLIĞI VE BAĞLI KURULUŞLARININ TEŞKİLAT VE GÖREVLERİ HAKKINDA KANUN HÜKMÜNDE KARARNAME İLE BAZI KANUN VE KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMELERDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN 3359 sayılı Kanunun ek 9 uncu maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir. «Sağlık Bakanlığı ve bağlı kuruluşlarına ait kurum ve kuruluşlar ile üniversitelerin ilgili birimleri, karşılıklı olarak işbirliği çerçevesinde birlikte kullanılabilir. Birlikte kullanılacak sağlık tesisleri için, Bakanlık ve Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının uygun görüşü alınarak, il valisi ile üniversite rektörü arasında birlikte kullanım protokolü akdedilir.» «Birlikte kullanımdaki sağlık tesislerinde tıpta uzmanlık ve lisans eğitimleri, Sağlık Bakanlığı uzmanlık öğrencilerinin eğitimi de dâhil olmak üzere, ilgili mevzuata göre tıp fakültesi dekanının yetki ve sorumluluğunda yürütülür. Birlikte kullanıma geçilen sağlık tesisleri, Bakanlığın tâbi olduğu mevzuat uyarınca işletilir ve tesis, üniversitenin görüşü alınarak Bakanlıkça atanan başhekim tarafından yönetilir. Birlikte kullanıma geçilen sağlık tesisinin kamu hastane birliği kapsamında olması hâlinde, o tesise ait yönetici görevlendirmeleri kamu hastaneleri birliği mevzuatı çerçevesinde yapılır.»

Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Taşra Teşkilatı Çalışma Usul ve Esasları Hakkındaki yönerge Genel Sekreterliğin eğitim kapsamındaki görevleri aşağıdaki esaslar çerçevesinde yürütülür: Birlik bünyesinde birden fazla eğitim ve araştırma hastanesi ya da üniversite ile birlikte kullanılan sağlık tesisi bulunması halinde eğitim hizmetlerinin koordinasyonu dekan, Kurumun belirleyeceği başhekim ile bu başhekimin eğitim görevlisi, profesör veya doçentler arasından görevlendireceği 3 üye ile birlikte 5 üyeden oluşan kurulca yürütülür.

Hiyeraşi konusunda kafalar karışık

Yeni dönemde yöneticiler için artan iş yükü

Maaş ve ek ödeme gelirleri

GERÇEK Genel sekreterlik ya da hastanede çalışmakta olan yöneticilerin çoğunluğu kliniklerinde çalışan uzmanlardan daha az ek ödeme alıyorlar. Üniversite personelinin akademik süreleri dondurulmuş durumda.