YÖK Avrupa Birliği ve Uluslararası İlişkiler Birimi

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ECTS/AKTS Değerlendirme
Advertisements

BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ
Kalite Koordinasyon Grubu, Genel Bilgilendirme Toplantıları
BORÇLARIN YENİDEN YAPILANDIRILMASI SÜRECİNDE DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR MUĞLA SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ MUĞLA SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ.
ANKARA ÜNİVERSİTESİ BOLOGNA SÜRECİ
Bilgi Paketi Çalışmaları
Yükseköğretim Bilgi İşlem Daire Başkanlığı
EĞİTİM KURUMU YÖNETİCİLERİ GÖREV SÜRESİ UZATMA İŞLEMLERİ
T.C. GÜNEY EGE KALKINMA AJANSI
Millî Eğitim Bakanlığı Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü
GENEL OLARAK ÜNİVERSİTE TEŞKİLATI
1/8 Bologna Sürecinde Yönetişim Kırklareli Üniversitesi 3 Ekim 2012 Yrd.Doç.Dr. Mustafa Turan
27 Haziran 2008, Prof. Dr. A.S.GÖKALP BOLOGNA SÜRECİ VE KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ Prof. Dr. Ayşe Sevim Gökalp Prof. Dr. Ayşe Sevim Gökalp.
STAJ UYGULAMASININ YAPILABİLECEĞİ İŞLETMELER
 Avrupa Üniversiteler Birliği, Avrupa Üniversitelerini temsil eden tek kuruluştur.  Avrupa genelinde Yükseköğretim kurumlarının bütünleşmesini sağlayarak.
FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
BOLOGNA SÜRECİ BİLGİLENDİRMESİ ( ) MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ.
İç kontrol Bilgilendirme Toplantısı 10 Nisan 2014 Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığı.
HEMŞİRELİK VE EBELİK LİSANS TAMAMLAMA PROGRAMI UYGULAMA ESASLARI
Dr. Armağan Erdoğan KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ 11 OCAK 2011 Yükseköğretimin Uluslararası Boyutu.
Halk Sağlığı Müdürlüğü
ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM DÖNEMİ BOLOGNA SÜRECİ Fahri YAVUZ Bologna Uzmanı 11 Kasım 2010 Perşembe Atatürk Üniversitesi Dış İlişkiler Ofisi.
Dış İlişkiler ve AB Koordinasyon Birimi Kırıkkale Üniversitesi.
AB-TÜRKİYE ODA FORUMU PROJESİ 1/51 DEĞERLENDİRME TABLOSU Başvuru Rehberi içinde yer alan ve proje tekliflerinin hangi kriterlere göre değerlendirileceğini.
EUA-KUDEP Sürecinde PAÜ Öz Değerlendirme Raporu Hazırlama Süreç Detayları PAÜ Kalite Koordinasyon Kurulu 17 Aralık 2008.
BEK Raporlarının İşlevi Yrd. Doç. Dr. Armağan Erdoğan Namık Kemal Üniversitesi 28 Mayıs 2010.
KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ
ARTVİN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

Yükseköğretim Kurumlarında Bologna Eşgüdüm Komisyonları’nın (BEK) Yapılanması BOLOGNA UZMANLARI ULUSAL TAKIMI PROJESİ 1. BÖLGESEL TOPLANTISI.
TÜBİTAK 2209-A ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ YURT İÇİ ARAŞTIRMA PROJELERİ DESTEKLEME PROGRAMI İbrahim YILDIRIM.
İSTATİSTİKİ BİLGİLERİN TOPLANDIĞI TÜM MODÜLLERDE YAPILACAK İŞLEMLER
MALİ YÖNETİM VE KONTROL ALANINDA YAŞANAN GELİŞMELER VE HEDEFLER Mehmet BÜLBÜL Maliye Bakanlığı Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü Daire Başkanı 1 Mayıs.
İLKÖĞRETİM KURUMLARI STANDARTLARI YAZILIMI
Madde-2) Kurumların merkez, taşra ve yurtdışı teşkilatlarında yer alan tüm birimlere ait kodların güncellenmesi işlemlerinde kurumların strateji geliştirme.
Şubat 2007 Erciyes Üniversitesi, Uluslararası Ofis.
Okul modülünden veya sporcu sporcu listeleye tıklayalım.
MANİSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
ARTVİN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ STRATEJİK PLANLAMA.
Comenius Hazırlık Ziyaretleri ve İrtibat Seminerleri Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Hayatboyu Öğrenme Programı (LLP)
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanlığı
Projeler.meb.gov.tr Projeler Koordinasyon Merkezi Başkanlığı PROJELER KOORDİNASYON MERKEZİ BAŞKANLIĞI 2010.
Halk Sağlığı Müdürlüğü
SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ GELİŞMELER VE FAALİYETLER ( SONRASI) Prof Dr Halit Tanju Besler ( ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı
ADEK BİŞKEK, Ana Görevler Akademik Değerlendirme ve Kalite Geliştirme Raporunu (ADEK Raporu) yıllık hazırlayarak rektörlüğe sunmak (Takvim Yılı.
İL YATIRIM PROGRAMI HAZIRLIK VE İZLEME SÜRECİ
Strateji Geliştirme Başkanlığı PERFORMANS PROGRAMI HAZIRLIKLARI VE İZLEME SÜRECİ 25 Kasım 2014 Antalya Coşkun KARAKOÇ İl Planlama Uzmanı.
MÜDÜR ATAMALARINA İLİŞKİN İŞLEMLER
FARABİ KURUM KOORDİNATÖRLÜĞÜ
MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖZEL EĞİTİM REHBERLİK ve DANIŞMA HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MBS’Yİ NASIL KULLANABİLİRİM?
Milli Eğitim Bakanlığı Parasız Yatılılık Ve Bursluluk Sınavı (PYBS)
ULUSLARARASI İLİŞKİLER BİRİMİ 22 EYLÜL 2011 Erasmus Staj Hareketliliği Bilgilendirme Toplantısı ANADOLU ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Uluslararası İlişkiler.
STAJ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
Yönetici Modülü’ne tıklayın.. Kullanıcı adı ve şifrenizi yazıp sisteme giriş yapınız.
ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER BİRİMİ FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
05 Kasım 2010, Muş BOLOGNA SÜRECİ ve MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ DENEYİMİ.
 Bölümümüzde staj ve iş yeri eğitiminden Doç. Dr. Fatih AKSOY ve Arş. Grv. Muhammed GÜZEL sorumludur.
DÜZCE ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI.
2017-YGS Görevli Eğitimi ÖLÇME, SEÇME VE YERLEŞTİRME MERKEZİ BAŞKANLIĞI Sınav Görevlileri Yönetimi Daire Başkanlığı.
ARTVİN ÇORUH ÜNİVERSİTESİ
KARABÜK ÜNİVERSİTESİ FARABİ KURUM KOORDİNATÖRLÜĞÜ
DUYURU Yükseköğretim Kurumları Kısmi Zamanlı Öğrenci Çalıştırma Programı kapsamında Eğitim-Öğretim yılı için Kısmi Zamanlı Öğrenci Çalıştırma.
EDS462/OMB504 Okul Deneyimi Dersi
2017-YGS Görevli Eğitimi ÖLÇME, SEÇME VE YERLEŞTİRME MERKEZİ BAŞKANLIĞI Sınav Görevlileri Yönetimi Daire Başkanlığı.
Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı
“Bİr bölümde İlgİlİ yarIyIlda açIlacak derslerİn hangİ öğretİm elemanlarI tarafIndan verİleceğİ bölüm kurulu önerİsİ üzerİne Fakülte Yönetİm Kurulu.
FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI
YÜKSEK ÖĞRETİM KURUMLARI ARASINDA
ÜNİVERSİTE ORGANLARI Öğr. Gör
ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI Fakülte, Yüksekokul, Enstitü, MYO Açılması Uygulama ve Araştırma Merkezi Açılması Bölüm, Anabilim Dalı, Bilim Dalı.
Sunum transkripti:

YÖK Avrupa Birliği ve Uluslararası İlişkiler Birimi BEK RAPORLARI EĞİTİMİ YÖK Avrupa Birliği ve Uluslararası İlişkiler Birimi 8-9 Kasım 2012

İçindekiler YÖKSİS BEK MODÜLÜ BEK RAPORLARI YÖKSİS BEK SORU FORMLARI RAPORLAMADA İZLENECEK YOLLAR ÇALIŞMA SONUNDA YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI TARAFINDAN TESLİM EDİLECEKLER

YÖKSİS BEK MODÜLÜ Yükseköğretim kurumlarından alınacak BEK raporlarının 2012 yılından itibaren 2011 mali yılı ve 2011/2012 akademik yılı baz alınarak YÖK tarafından YÖKSİS’ içerisinde bir modül olarak hazırlanmış olan bir yazılımla, online olarak doldurulması kararlaştırılmıştır. Bu yazılım ile zaman serisi oluşturacak şekilde, yükseköğretim kurumlarına ilişkin göstergeler üretilmesi ve bunların raporlanması mümkün olacaktır.

BEK RAPORLARI Amacı: Türkiye’deki yükseköğretim kurumlarının Bologna sürecindeki kendi faaliyetlerini izlemesine ve değerlendirmesine kılavuzluk etmek; uluslar arası karşılaştırılabilir göstergelerle “Avrupa Yükseköğretim Alanı” hedeflerinde Türk yükseköğretiminin yerini belirlemek ve bunların zaman içindeki değişimini izlemek; bu raporlardan toplanacak veriler baz alınarak yıllık ulusal raporu hazırlamaktır. Periyodu: Yıllık Kapsamı: Türkiye’deki tüm yükseköğretim kurumları Raporlama Birimi: 2011-2012 Akademik yılında eğitim vermiş, öğrencisi olmuş tüm akademik birimler (SEM hariç tüm önlisans, lisans, yüksek lisans, doktora programları) ÖNEMLİ: Bölümler her bir lisans, yüksek lisans, doktora programları için, başkanı aynıysa da, ayrı ayrı giriş yapacaktır! Ön hazırlık dönemi: 12-20 kasım 2012, Tüm yükseköğretim kurumlarının akademik ve idari personel bilgilerinin YÖK-SİS’te tamamlanması, BEK’in güncel halinin YÖK’e bildirilmesi. Dönemi: 20 Kasım2012 - 7 Aralık 2012 Yöntemi: Soru formlarının YÖK-SİS üzerinden online olarak doldurulması.

YÖKSİS BEK SORU FORMLARI BEK Raporları için 2 tip soru formu oluşturulmuştur: BEK Başkanı soru formu: Yükseköğretim kurumu ile ilgili sorulardan oluşan soru formu Program başkanı soru formu: Ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora programlarıyla ilgili sorulardan oluşan soru formu

RAPORLAMADA İZLENECEK YOLLAR Raporlama sırasında yükseköğretim kurumunun program sayısı, personel sayısı veya başka bir ihtiyacına göre yükseköğretim kurumu BEK Başkanının belirleyeceği 2 veri giriş yolu önerilmiştir:

1. YOL Cevaplayıcılar kendi kurumlarının personel dairelerinden YÖKSİS şifresi alacak Cevaplayıcılar: BEK başkanı Veri girişçiler (YÖK ile irtibat kişisi) Bölüm/program başkanları 2. Cevaplayıcılar YÖKSİS'e giriş yapıp ilgili formu dolduracak 3. BEK başkanı kendi formunu dolduracak 4. Bölüm/program başkanları formun çıktısını alıp imzalayarak rektörlüğe gönderecek 5. Veri girişçiler formları kontrol edecek, mantıksal hataları cevaplayıcıya sorarak onay ya da düzeltme isteyecek 6. BEK Başkanı tüm formları kontrol ettikten sonra YÖK'e raporun bittiği yazısını yazacak.

2. YOL 1. Cevaplayıcılar Kendi kurumlarının personel dairelerinden YÖKSİS şifresi alacak Cevaplayıcılar: BEK başkanı Veri girişçiler (YÖK ile irtibat kişisi) 2. Bölüm/Program formlarının çıktısı alınıp elle bölüm/program başkanı tarafından doldurulacak. 3. Bölüm/program formları imzalanarak veri giriş elemanlarına gönderilecek. (Bu belgelerin saklanması gerekmektedir.) 4. Veri giriş elemanları formların YÖK-SİS'e girişini yapacak. 5. Eksik, yanlış sorular bölüm/program başkanına sorularak düzeltilecek 6. BEK Başkanı tüm formları kontrol ettikten sonra YÖK'e raporun bittiği yazısını yazacak.

RAPORLAMA SÜRESİNCE ROLLER: 1- Rektör: Yükseköğretim kurumuna raporlama ile ilgili gönderilecek yazıların ilgili birimlere dağıtılmasını sağlamak; tüm akademik ve idari personelin YÖK-SİS şifresi aldığından ve sisteme girdiğinden emin olmak, formun doğru ve eksiksiz doldurulmasını sağlamak amacıyla BEK Başkanı ve veri girişçilere uygun çalışma ortamı, kurum içi işbirliği ve işbölümü sağlamak. 2- BEK Başkanı: Raporlama için önerilen iki yoldan birini seçmek; BEK Başkanı soru formunu ilgili birimlerden gelecek bilgiler doğrultusunda doldurmak; veri girişçiler ile koordinasyon içinde kurumun raporlarının tümünün doldurulmasını sağlamak; program soru formlarını “mantıksal hata” açısından kontrol etmek ve varsa hataların düzeltilmesini sağlamak; YÖK tarafından raporlama dönemi sonrasında verilerle ilgili istenecek düzeltmelerin yapılmasını sağlamak. 3- Veri girişçiler: Seçilecek yola göre veri girişi yapmak veya girilen verileri kontrol etmek; program başkanlarının raporlar ile ilgili sorularına cevap vermek; yanıtlayamadığı sorular için YÖK ile irtibata geçerek yanıt alıp ilgili kişiye iletmek. 4- Ön lisans-Lisans-Yüksek lisans-Doktora program başkanları (veya vekalet edenler): Kendi programlarıyla ilgili sorulara yanıt vermek; Seçilecek yola göre kağıt üzerinde formu doldurarak veya doldurduğu formun çıktısını alarak, imza ve kaşe ile BEK Başkanına göndermek; istenecek düzeltmeleri yaptıktan sonra formun düzeltilmiş halini imzalayıp kaşeleyerek BEK başkanına göndermek.

ÇALIŞMA SONUNDA YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI TARAFINDAN TESLİM EDİLECEKLER 1- BEK Başkanı soru formu (YÖK-SİS üzerinden) 2- Program Başkanlarının soru formu (YÖK-SİS üzerinden) Soru kağıdının çalışmaya katılanlarca titizlikle doldurulması beklenmektedir. Yazılımla ilgili sorularınız için; adnan.ciftcibasi@yok.gov.tr 0312 298 79 56 Soru formlarıyla ilgili sorularınız için; esen.dincer@yok.gov.tr 0312 298 794 0 ÖNEMLİ: Kurumlardan BEK başkanları ve veri girişçiler dışında hiç kimsenin sorularına yanıt verilmeyecektir!

UYARI!!! ÇOK ÖNEMLİ!!! Programların YÖK-SİS’te bulunmaması, Kapanmış olması, Birimlerin fakülte/enstitüsünün değiştirilmiş olması halinde gönderilecek formla birlikte sorun bildirmek için; uygulama içerisindeki “SORUN BİLDİR” menüsü altındaki “BİRİM SORUN BİLDİR” formunu kullanabilirsiniz!

Hazırlayan: Esen DİNÇER TEŞEKKÜRLER… Hazırlayan: Esen DİNÇER