“DOKA’DAN TURİZME BÜYÜK DESTEK”

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
SAĞLIK TURİZMİ DEVLET DESTEKLERİ
Advertisements

Dogu Anadolu Kaplanları
Faaliyetin Süresi: 24 ay ( )
BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ Ulusal Kurum Projeleri Koordinatörlüğü
EV TURİZMİ KOMİTESİ.
Bölgesel Rekabet Edebilirlik Operasyonel Programı
EKONOMİ BAKANLIĞI HİBE DESTEK PROGRAMLARI
TORUL KAYMAKAMLIĞI KHGB ve GÜLAÇAR KALKINMA KOOPERATİFİ
EVLİYA ÇELEBİ SEYRANGAHI
Hazırlayan Yard.Doç.Dr. Cihan SEÇİLMİŞ
1513 Teknoloji Transfer Ofisleri Destekleme Programı Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı (TEYDEB)
Kırsal Kalkınma Destek Ekibi EU Turkish Cypriot community support Karpaz Bölgesi Yerel Kalkınma Stratejisi Mehmetçik, 10 Aralık 2010.
BİLGİ TOPLUMU STRATEJİSİ Halil İbrahim AKÇA DPT Müsteşar Yrd. 7 Eylül 2006.
HİBE DESTEĞİ VEREN KURUMLAR
MARKA YÖNETİMİ HAFTA IV. Türkiye’nin Marka Değerleri 1972 tarihli Dünya Kültürel ve Doğal Mirasının Korunmasına Dair Sözleşme çerçevesinde evrensel değerlere.
MUĞLA ÜNİVERSİTESİ VE GÜMÜŞLÜK BELEDİYESİ EĞİTİM İŞBİRLİĞİ
E Y L E M 5. 1 Gençlerin ve Gençlik Politikalarından Sorumlu Olanların Toplantıları PROGRAMI.
İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı
Mimarlar Odası Denizli
T.C. İstanbul Kalkınma Ajansı 2010 Yılı Mali Destek Programları.
AB ÜYELİĞİNİN TÜRK VATANDAŞLARINA FAYDALARI
Hazırlayan Yard.Doç.Dr. Cihan SEÇİLMİŞ
KIRKLARELİ.
AB Destekli Bölgesel Kalkınma Programları
Bakanlar Kurulunca tarihinde kararlaştırılan ve
ORTA ANADOLU KALKINMA AJANSI (ORAN) ABUDYK TOPLANTISI SUNUMU
“Bölgesel kalkInmaDAKİ LOKOMOTİFİNİZ”
EV TURİZMİ KOMİTESİ.
T. C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı Meral ŞENGÜL İhracatı Geliştirme Uzman Yardımcısı Kasım.
İZMİR SAĞLIK TURİZMİ DERNEĞİ (izsatu)
AR-GE, İNOVASYON ve ENDÜSTRİYEL UYGULAMA
MALİ DESTEK PROGRAMLARI
1. PLANLAMA ÇALIŞMALARI PLANIN AMACI : Hazırlanacak kalkınma planları sınırlı doğal kaynaklardan en etkin ve optimal bir biçimde faydalanmayı temin etmek,
Mardin’de Sürdürülebilir Turizmin Geliştirilmesi için Teknik Yardım Otel Temsilcileri Odak Grup Toplantısı No: Bu proje Avrupa Birliği ve Türkiye.
T.C. KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI YATIRIM VE İŞLETMELER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ARAZİ TAHSİS DAİRESİ BAŞKANLIĞI.
Ahmet ÖZBEKLER, KOSGEB Çankırı Hizmet Merkezi
TURİZMDE YENİ DESTİNASYONLAR
İstanbul Kalkınma Ajansı 2012 Yılı Mali Destek Programları
KOBİ İşbirliği ve Kümelenme Projesi Ulusal Kıyaslama Sisteminin Oluşturulması Kümelerin İzlenme ve Değerlendirme Süreci 18 Ekim 2012 – Ankara.
T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI.
İhracatta Devlet Yardımları -Uluslar arası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi (2010/8 sayılı Tebliğ) -Pazar Araştırması ve Pazara Giriş Desteği.
T. C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı Meral ŞENGÜL İhracatı Geliştirme Uzman Yardımcısı 30.
TANITMA NEDİR Turizmde tanıtma; yurt içinde veya yurt dışında insanların ilgilerini bir ülkenin bölgenin ya da turistik bir yerin turistik ürünleri üzerine.
ANKARA’DA SA Ğ LIK TUR İ ZM İ Ankara Valili ğ i İ l Sa ğ lık Müdürlü ğ ü Dr. Dursun AYDIN (Sa ğ lık Müdür Yardımcısı)
AVRUPA KENTSEL ŞARTI.
HAVZA ÖLÇEĞİNDE STRATEJİK PLANLAMA VE KALKINMA ‘Kelkit Havzası Örneği’
T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI DEVLET DESTEKLERİ.
TİKA: Türkiye’nin Küresel Dış Politika Enstrümanı
302-3 Kırsal Turizm.
İstanbul Su ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği 2015
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği 81 İLE 81 AKADEMİK DANIŞMAN PROJESİ 6 EKİM 2015, İZMİR İZMİR YEREL KALKINMA SİNERJİ TOPLANTISI.
İHRACATA YÖNELİK DEVLET DESTEKLERİ ULUSLARARASI REKABETÇİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİ 2010/8 sayılı Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi.
Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA). AB ve Türkiye Sivil Toplum Diyaloğu IV.
T.C DİCLE KALKINMA AJANSI KALKINMA AJANSLARI, DESTEKLERİ ve DİCLE KALKINMA AJANSI.
Mehmet Akif EKER İpekyolu Kalkınma Ajansı. 26 ADET DÜZEY 2 BÖLGESİ.
T.C. MEVLANA KALKINMA AJANSI TEMMUZ 2012 İL KOORDİNASYON KURULU TOPLANTISI Temmuz 2012 Konya.
T. C. BAŞBAKANLIK DEVLET PLANLAMA TEŞKİLATI MÜSTEŞARLIĞI BÖLGESEL GELİŞME VE YAPISAL UYUM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 29 Aralık 2010, Diyarbakır.
1 SOSYAL DESTEK PROGRAMI (SODES) Sosyal Sektörler ve Koordinasyon Genel Müdürlüğü.
2016 Kayseri Ticaret Odası.
KKTC TURİZM VE ÇEVRE BAKANLIĞI TURİZM YATIRIM POLİTİKALARI Doç. Dr
KIRSAL ALANDA YENİLİKÇİ HİZMET SUNUMU
MALİ POLİTİKALARIN KAMU HASTANELERİNE YANSIMALARI
ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ BÜYÜKORHAN M.Y.O.
CAZİBE MERKEZLERİNİ DESTEKLEME PROGRAMI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
ULUSAL ve AB HİBE PROGRAMLARI AB KOORDİNASYON MERKEZİ
GÜDÜMLÜ PROJE DESTEĞİ.
Kaynak göstererek kullanabilirsiniz.
Bilgilendirme Toplantısı
DESTEK VE TEŞVİK PROGRAMLARI
Çevre ve Şehircilik Bakanlığından: SIFIR ATIK YÖNETMELİĞİ
Sunum transkripti:

“DOKA’DAN TURİZME BÜYÜK DESTEK” 2010 Yılı Mali Destek Programları

2010 Yılı Mali Destek Programları TURİZMDE BÖLGE POTANSİYELİNİN HAREKETE GEÇİRİLMESİNE YÖNELİK MALİ DESTEK PROGRAMI TURİZME YÖNELİK KÜÇÜK ÖLÇEKLİ ALTYAPI MALİ DESTEK PROGRAMI

Teklif Çağrısının Genel Amaçları Böylece turizm potansiyeli harekete geçirilerek, bölgede ekonomik ve sosyal kalkınma sağlanacaktır. Bölgeye gelen turist sayısının ve ortalama kalış süresinin artırılması Etkin tanıtım ile bölgenin markalaştırılması Alternatif turizm modellerinin ortaya çıkarılması Bölgede turizmin çeşitlendirilmesi

Teklif Çağrısı Bütçesi MALİ DESTEK PROGRAMLARI Turizmde Bölge Potansiyelinin Harekete Geçirilmesine Yönelik Mali Destek Programı (KAR AMACI GÜDEN GERÇEK VE TÜZEL KİŞİLER İÇİN) 5.000.000 TL (KAR AMACI GÜTMEYEN KURUM VE KURULUŞLAR) TURİZME YÖNELİK KÜÇÜK ÖLÇEKLİ ALTYAPI MALİ DESTEK PROGRAMI (KAMU KURUMLARI VE YEREL YÖNETİMLERE YÖNELİK) 4.500.000 TL TOPLAM BÜTÇE 14.500.000 TL

TURİZMDE BÖLGE POTANSİYELİNİN HAREKETE GEÇİRİLMESİNE YÖNELİK MALİ DESTEK PROGRAMI

Turizm alanında girişimcilik ruhunun harekete geçirilmesi. Program Öncelikleri Öncelik(1) Turizme yönelik faaliyet gösteren kurum/kuruluş ve işletmelerin kurumsal kapasitelerinin artırılması. Öncelik(3) Turizm alanında girişimcilik ruhunun harekete geçirilmesi. Öncelik(2) Turizm alanında bölgenin tanıtımına yönelik ulusal ve uluslararası faaliyetlerin desteklenmesi.

Program Öncelikleri(1) Turizm faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi ve yaygınlaştırılması. Öncelik(5) Turizme yönelik ağ oluşturma ve işbirliği faaliyetlerinin desteklenmesi. Öncelik(6) Tarihi, doğal ve kültürel mirasın korunmasına yönelik faaliyetlerin desteklenmesi ve bu mirasın değerlendirilmesi.

Destek Tutarı ve Proje Sayısı Kâr Amacı Güdenler %25 ≤Destek Tutarı≤%50 2 Proje Sunulabilir, En çok 1’i desteklenebilir. Kâr Amacı Gütmeyenler %25 ≤Destek Tutarı≤%75 4 Proje Sunulabilir, En çok 2’si desteklenebilir. Azami Proje Süresi 12 Aydır Proje Başına Destek Tutarı Asgari tutar: 30.000 TL Azami tutar: 300.000 TL

Örnek Proje Konuları Alternatif turizm faaliyetlerinin yaygınlaştırılmasına yönelik projeler (Yamaç paraşütü, zorbing, macera turizmi, botanik turizmi, kamp-karavan, bungy jumping, telesiyej vb.) Turizme yönelik alternatif konaklama olanaklarının geliştirilmesi bu alanlarda istihdam edilenlerin eğitimi Turizm amaçlı hediyelik eşya veya yöresel el sanatları tasarım, üretim ve pazarlama faaliyetlerinin desteklenmesi Yerli ve yabancı turistlerin ziyaret edip vakit geçirebileceği sosyal ve kültürel ortamların canlandırılması için yapılacak faaliyetler (kültür sanat sokağı gibi alanların düzenlenmesi, spor etkinlikleri vb.) Dezavantajlı gruplara (engelliler, yaşlılar, çocuklar, vb.) yönelik turistik alanlarda aktif katılımı destekleyebilecek fiziksel olanakların yaratılması ve geliştirilmesi

Örnek Proje Konuları(2) Doğu Karadeniz turizm imajını destekleyecek yazılı-görsel tanıtım ve markalaşma faaliyetlerinin (tescil, patent, coğrafi işaretler ve mahreç, logo vb.) ulusal ve uluslararası festival, şenlik, panayır, fuar vb. yoluyla yörenin etkin ve özgün tanıtımının desteklenmesi Turistik değeri olan yeni ve yöresel ürünlerin tanıtım ve satışının yapıldığı pazar alanlarının özellikle turistik alanlara yakın yerlerde oluşturulması ve bu yolla turizm bilincinin geliştirilmesine yönelik faaliyetlerin desteklenmesi Turizm alanında faaliyet gösteren kurum/kuruluşlar arası işbirliğinin sağlanması, turizm danışma ofislerindeki materyallerin TR90 bölgesini kapsayacak şekilde oluşturulması Turizm sektöründe faaliyet gösteren kuruluşların insan kaynaklarının geliştirilmesi (mevcut işgücünün eğitim, staj gibi faaliyetlerle kalifiye hale getirilmesi ve istihdam olanaklarının artırılması ) Turizm sektöründe sunulan hizmet çeşitliliğinin ve kalitesinin artırılması (alternatif turizm öncelikli olmak üzere iyi uygulamaların transfer edilmesine yönelik faaliyetler, turistik işletmelerin kapasite artırımı, kiosk-desk, akıllı kart uygulaması gibi teknoloji kullanımı vb.)

ÖRNEK PROJELER Yaylaların balonla gezilmesi

Balonla tur

Kuş gözlemciliği, Bungee jumping

Av turizmi

Çiftlik (Agro) turizmi, çay turizmi(Tea tourism)

Atlı turlar, safari

Rafting, Kano

Zorbing

TURİZME YÖNELİK KÜÇÜK ÖLÇEKLİ ALTYAPI MALİ DESTEK PROGRAMI

Program Öncelikleri Öncelik(2) Öncelik(1) Öncelik(3) Turizm ve turizme yönelik çevre ve ulaşım altyapısının geliştirilmesi ve turizm alanlarına ulaşımdaki darboğazların aşılması. Öncelik(2) Tarihi, doğal ve kültürel mirasın korunmasına yönelik faaliyetlerin desteklenmesi ve bu mirasın değerlendirilmesini sağlayacak şekilde altyapısının geliştirilmesi. Öncelik(3) Özellikle havza alanlarında ve turizm değerine sahip bölgelerde evsel ve endüstriyel atık sulardan kaynaklanan kirliliğin önlenmesi için mevzuata uygun atık su yönetimi sistemlerinin oluşturulması ve bu kapsamda kolektif tesislerin ve atık su altyapısının inşası.

Program Öncelikleri(1) Turizm değeri taşıyan yerleşim alanlarında içme ve kullanma suyu temini ve kalitesinin artırılması, Öncelik(5) Turizm değeri taşıyan yerleşim yerlerindeki katı/tehlikeli atık yönetim sistemlerinin kurulması, mevcutlarının rehabilitasyonu, geri dönüşümü, kazanımı ve yeniden kullanımının sağlanması, Öncelik(6) Turizm değeri taşıyan yerleşim yerlerinde alternatif enerji sistemleri kullanımının yaygınlaştırılması. Öncelik(7) Turizm tesislerinin çeşitlendirilmesi ve mevcut tesislerin kapasitelerinin artırılması,

Destek Tutarı ve Proje Sayısı Sadece Kâr Amacı Gütmeyenler %25 ≤Destek Tutarı≤%75 4 Proje Sunulabilir, En çok 2’si desteklenebilir. Azami Proje Süresi 18 Aydır Proje Başına Destek Tutarı Asgari tutar: 60.000 TL Azami tutar: 600.000 TL

Örnek Proje Konuları Tarihi ve kültürel alanlardaki (han, hamam, tarihi köprüler, cami, kilise, çarşı, geleneksel konut, vb.) taşınmaz kültür varlıklarının görsel algılama ve çevre düzeni açısından iyileştirilmesi Tarihi ve turistik alanlarındaki kirliliğin azaltılması ve doğal çevrenin korunması için gerekli sistemlerin inşası veya rehabilitasyonu Kıyılarda ve şelale, göl, akarsu, mağara gibi doğal alanlarda turizm faaliyetlerini destekleyecek nitelikteki çevre dostu peyzaj ve tasarım projelerinin desteklenmesi Turizmle ilgili küçük ölçekli kamusal altyapının geliştirilmesi (kent girişlerinin düzenlenmesi, bölgeyi temsil eden sembol ve anıtların yapımı, turizm bilgi noktalarının oluşturulması, Limanlarda, havalimanlarında ve Sarp sınır kapısında giriş-çıkışları hızlandırıcı ve bilgi sağlayıcı teknolojik altyapıların geliştirilmesi vb.

Örnek Proje Konuları(1) Yerli ve yabancı turistlerin ziyaret edip vakit geçirebileceği cazibe mekânlarının oluşturulması (spor alanları, kültür-sanat sokak ve caddelerinin oluşturulması ve/veya rehabilite edilmesi) Tarihi yapıların restorasyonu ve yenilenmesi yoluyla turizm amaçlı kullanılması Dezavantajlı gruplara yönelik turistik alanlara ziyaretleri kolaylaştırıcı fiziksel olanakların yaratılması ve geliştirilmesi Turizm alanlarına ulaşımı kolaylaştıracak levha ve işaretlerin iyileştirilmesi Kaplıca ve termal kaynakların tesisleştirilerek sağlık turizmine açılması

ÖRNEK PROJELER Cazibe merkezleri oluşturma

Butik oteller ve aile pansiyonculuğunun geliştirilmesi

Butik oteller, aile pansiyonculuğu

Turizm bilgilendirme sistemleri

Turizm bilgilendirme masaları

Alternatif ulaşım sistemleri

Kış turizmi altyapısını güçlendirme

Heliski

Kaplıca, welness centers ve sağlık turizmini geliştirme

Ortak levhalandırma