Uzman Havuzu Projelerin ön değerlendirme, değerlendirme ve izlenmesinde görevlendirilmek üzere üniversitelerin en az lisans düzeyindeki mühendislik veya.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
 Amaç ve kapsam  MADDE 1 – (1) Bu Yönetmeliğin amacı, kamu kurum ve kuruluşları hariç olmak üzere ondan az çalışanı bulunanlardan, tehlikeli ve çok.
Advertisements

TEKNOLOJİ VE YENİLİK DESTEK PROGRAMLARI’NIN UYGULAMA ESASLARINDAKİ
YÜKSEKÖĞRETİM KURULU BAŞKANLIĞI
ÖĞRETİM ÜYESİ DIŞINDAKİ ÖĞRETİM ELEMANI KADROLARINA NAKLEN VEYA AÇIKTAN YAPILACAK ATAMALARDA UYGULANACAK MERKEZİ SINAV İLE GİRİŞ SINAVLARINA İLİŞKİN USUL.
UYGULAMA EĞİTİMİ RAPORLAMA YÜKÜMLÜLÜKLERİ ve ÖDEME USÜLLERİ
Yrd. Doç. Dr. İsmail SEZER ÖYP KURUM KOORDİNATÖRÜ
Denetim Komisyonu Erkan Karaarslan.
EK DERS ÜCRETİ (1) 2914 sayılı Yükseköğretim Personel Kanununun 11 inci maddesi hükümleri gereği Yükseköğretim Kurumlarında kısmı statüde çalışanlar dahil.
Prof.Dr.Erdal BEŞER ADÜ Tıp Fakültesi ADÜ SEM Müdürü
DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI
EK DERS ÜCRETİ (1) 2914 sayılı Yükseköğretim Personel Kanununun 11 inci maddesi hükümleri gereği Yükseköğretim Kurumlarında kısmı statüde çalışanlar dahil.
ULUTEK A.Ş TEKNOLOJİ GELİŞTİRME
Esnaf ve Sanatkarlar Meslek Kuruluşlarınca Düzenlenecek Mali Tablolar Hangileridir? 1 – Mizan 2- Bilanço 3- Gelir Tablosu.
2914 SAYILI YÜKSEK ÖĞRETİM PERSONEL KANUNU
BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI «TEKNOGİRİŞİM SERMAYESİ DESTEĞİ»
Millî Eğitim Bakanlığı Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü
ÖYP SÜREÇ. AMAÇ Öğretim Üyesi Yetiştirme Programı kapsamında, lisansüstü eğitim verme imkânına sahip olan yükseköğretim kurumlarında, öğretim üyesi ihtiyacı.
Bütçe Sisteminin Yasal Düzenlemesi
1 Özgür TÖNGEL İzleme ve Değerlendirme Birimi Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı DEZAVANTAJLI GRUPLARA YÖNELİK SOSYAL İÇERME MALİ DESTEK.
MMO ÖRGÜT KURULUŞ GÖREV VE YETKİ YÖNETMELİĞİ ŞUBE ÖRGÜTÜ Şube Genel Kurulu, Şube Yönetim Kurulu, Şube Danışma Kurulu, İl/ilçe Temsilcilikleri, Mesleki.
4734 Sayılı Kanun Madde 10’da Yer Alan “İhale Dışı Bırakılma Durumları”  İle İlgili Sunulacak Belgeler ve Temin Yerleri.
Ardahan ÜNİVERSİTESİ Yaz Okulu YÖNETMELİĞİ
T. C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı Meral ŞENGÜL İhracatı Geliştirme Uzman Yardımcısı Kasım.
İstanbul Medeniyet Üniversitesi Göztepe E.A.H
AR-GE, İNOVASYON ve ENDÜSTRİYEL UYGULAMA
20 TEMMUZ SAYILI R.G İŞYERİ HEKİMLERİ VE DİĞER SAĞLIK PERSONELİ HK YÖNETMELİK SUNUMU ISG 503.
Kurullar hangi kurumlarda oluşturulmalıdır?
4 : Ar-Ge, İnovasyon, Endüstriyel Uygulama Destek Programı
4734 Sayılı KAMU İHALE KANUNU.
BOZOK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ PERSONEL DAİRE BAŞKANLIĞI
KAMU KURUM VE KURULUŞLARI
SANAYİ TEZLERİ PROGRAMI (SAN-TEZ) Bilim ve Teknoloji Genel Müdürlüğü
Yeni Mali Yönetim ve Kontrol Sisteminde İç Kontrol ve Ön Mali Kontrol
6360 Sayılı Kanun On Dört İlde Büyükşehir Belediyesi Ve Yirmi Yedi İlçe Kurulması İle Bazı Kanun Ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına.
ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME ARAŞTIRMALARI MERKEZİ BAŞKANLIĞI
“KAMU PERSONELİ” Kimdir?
Fatura İncelemeleri Dr. Önder GÜNGÖR
4924 SAYILI KANUN KAPSAMINDA SÖZLEŞMELİ PERSONELİN MALİ HAKLARI
Türk Kamu Personel Rejiminin Özellikleri ve İstihdam Biçimleri
NASIL VERGİ MÜFETTİŞİ OLUNUR ? VERGİ DENETİM KURULU BAŞKANLIĞI.
KATILIM PAYI ÖDEMELERİ
Akademik Teşvik Ödeneğinin Hesaplanması
2015 UYGULAMASINDA ÖNCE ( ARASI TEŞVİK DEĞERLENDİRME İÇİN) A.GEÇİCİ AKADEMİK TEŞVİK KOMİSYONU (ÜNİVERSİTE DÜZEYİNDE) B.GEÇİCİ ÖN.
ÖĞRETMEN ATAMA VE YER DEĞİŞTİRME YÖNETMELİĞİ
İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Kenan Altaş Yasama Uzmanı.
DEVRE TATİL SÖZLEŞMESİ Bir yıldan uzun süre için kurulan ve tüketiciye bu süre zarfında birden fazla dönem için bir veya daha fazla sayıda Gecelik konaklama.
İbrahim AYDIN Bilişim Teknolojileri İl Koordinatörü.
Görev ve Sorumluluklar PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI 1-Üniversitelere Akademik Kadro Tahsis Edilmesi YÜKSEKÖĞRETİM KURULU BAŞKANLIĞI.
TEKNOLOJİK ÜRÜN YATIRIM DESTEK PROGRAMI (TEKNOYATIRIM) 1.
Görev ve Sorumluluklar PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI sayılı Kanunun 35 inci Maddesi Uyarınca Geçici Kadro Tahsisi ile Mecburi Hizmet Yükümlülü.
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ HİZMETLERİNİN DESTEKLENMESİ
ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ BİLGİ VE BELGE YÖNETİMİ BÖLÜMÜ
İTÜ Personel Daire Başkanlığı
2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu ve Harcırah Uygulaması
50.Yıl T.C. BAŞBAKANLIK DEVLET PERSONEL BAŞKANLIĞI
“KAMU PERSONELİ” Kimdir?
SAYILI KANUNUN 40/B MADDESİ KAPSAMINDA GÖREVLENDİRME
Akademik Teşvik Ödeneğinin Hesaplanması
Akademik Teşvik Ödeneğinin Hesaplanması
ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI
REHBERLİK YÖNETMELİK-2
UYGULAMALI MÜHENDİSLİK DENEYİMİ DERSİ
ARDAHAN MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ
Görev ve Sorumluluklar
PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI
2008/2 TASARIM DESTEĞİ TEBLİĞ VE GENELGE
Takdim Planı * Derneğin Kuruluş Aşaması * Derneğin Yaptığı Yardımlar
PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI
İŞ MAHKEMELERİ.
2008/2 TASARIM DESTEĞİ TEBLİĞ VE GENELGE
Sunum transkripti:

Uzman Havuzu Projelerin ön değerlendirme, değerlendirme ve izlenmesinde görevlendirilmek üzere üniversitelerin en az lisans düzeyindeki mühendislik veya ilgili teknik bölümlerinden mezun ve en az beş yıl iş tecrübesine sahip kişiler ile mühendislik veya ilgili teknik bölümlerden mezun olup Bakanlık, üniversiteler veya diğer kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan kişiler uzman havuzunda yer almak İçin Bakanlığa başvuruda bulunabilirler. Bakanlık, başvurular arasından uygun gördüğü kişileri uzman havuzuna kabul eder. Bakanlık, ÖDG ve PDG üyesi ve izleyici seçimini uzman havuzundan yapar 4

ÖDG ve PDG 5 ÖN DEĞERLENDİRME GRUBU ; Projelerin ön değerlendirmesini yapmak üzere üyeleri uzman havuzundan seçilerek en az beş olmak üzere tek sayıda kişiden oluşur PDG DEĞERLENDİRME GRUBU ; Projeleri değerlendirmek, desteklenecek projeleri belirlemek üzere üyeleri uzman havuzundan seçilerek en az üç olmak üzere tek sayıda kişiden oluşur.

Bir dönem içinde uzman havuzundan seçilen kişi aynı projede hem ÖDG hem de PDG üyesi olarak görevlendirilemez. Uzman havuzundan seçilen bir uzman, bir değerlendirme dönemi içerisinde en fazla üç ÖDG’de görevlendirilebilir. Uzman havuzundan seçilen bir uzman, bir değerlendirme dönemi içerisinde en fazla üç PDG’de görevlendirilebilir. ÖDG veya PDG üyesi, değerlendirmesini yaptığı projenin izlemesinde izleyici olarak görev alamaz. ÖDG VE PDG GÖREVLENDİRME ESASLARI

İZLEYİCİ İzleyici, sözleşmede belirtilen dönemlerde proje çalışmalarını yerinde inceleyerek sonuç kısmında olumlu veya olumsuz görüş içeren izleme raporu düzenler ve Bakanlığa sunar. Bakanlık, izleyici seçimini proje niteliğini de dikkate alarak uzman havuzundan yapar. Bakanlık bir projenin izlenmesi için birden fazla izleyici görevlendirebilir. Bir kişi aynı anda en fazla üç adet projede izleyici olarak görevlendirilebilir.

PDG ve ÖDG ÜYESİ ve İZLEYİCİ ÜCRETLERİ Proje başvurularının değerlendirilmesinde görev alan ÖDG üyelerine; her bir proje için, 22/1/1990 tarihli ve 399 sayılı Kanun Hükmünde Kararname hükümleri çerçevesinde kamu iktisadi teşebbüsleri yönetim kurulu üyelerine ödenen aylık ücretin %5'i ödenir. Proje başvurularının değerlendirmesinde PDG üyesi olarak görevlendirilen kişilere; her bir proje değerlendirmesi için kamu iktisadi teşebbüsleri yönetim kurulu üyelerine ödenen aylık ücretin %10'u ödenir. Proje izlemelerinde izleyici olarak görevlendirilen kişiye, görevlendirildiği gün başına kamu iktisadi teşebbüsleri yönetim kurulu üyelerine ödenen aylık ücretin %8'i ödenir. Destek tutarı TL’nin altında olan projelerde görev yapacak her bir izleyiciye yapılacak toplam ödeme miktarı TL’yi, destek tutarı TL ve üzerinde olan projelerde görev yapacak her bir izleyiciye yapılacak toplam ödeme miktarı destek tutarının onbinde onbeşini geçemez. ÖDG ve PDG üyesi ve izleyici olarak görevlendirilen uzmanlara görevlendirme kapsamında yapacakları giderler birinci derecede bulunan devlet memuruna 10/2/1954 tarihli ve 6245 sayılı Harcırah Kanunu hükümleri çerçevesinde yapılacak ödeme emsal alınarak ayrıca ödenir.