YILLIK VE GÜNLÜK PLANLARIN DEĞERLENDİRİLMESİ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
BİLGİSAYAR VE İNTERNETİN ÇOCUKLAR ÜZERİNDEKİ ETKİSİ
Advertisements

Gösterip Yaptırma Yöntemi
YILLIK PLAN; Sütunlar; Satırlar;
Günlük Plan Yrd. Doç. Dr. Cenk Akbıyık.
EĞİTİM SETİ TANITIMI.
EĞİTSEL YAZILIMLARIN DEĞERLENDİRİLMESİ VE SEÇİMİ
OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMLARINDA PLANLAMA VE DEĞERLENDİRME
İLKÖĞRETİM DÖNEMİ ÇOCUKLARININ GELİŞİM ÖZELLİKLERİ
Eğitim Öğretimde Planlama
Okul Öncesi Eğitimde Planlama Ve Program Geliştirme
PARMAK OYUNLARI.
SINIF YÖNETİMİ YENİ BİR DÖNEME BAŞLANGIÇ
Oguzhanhoca.com /oguzhanhocam /oguzhan_hoca.
OKULÖNCESİNDE BİR GÜNLÜK EĞİTİM PROĞRAMI UYGULAMALARI
OKUL ÖNCESİ DÖNEM: İnsan hayatının her döneminde olduğu gibi
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEM VE TEKNİKLERİ
MERHABA.
EĞİTİM ORTAMLARININ DÜZENLENMESİ
Çukurova Üniversitesi Anaokulu Hoş GeldinizToplantısı 04-05/09/2014
BEDRİYE TOMAR ŞEVKET POZCU ANAOKULU MERSİN-2014
Gösterip Yaptırma.
Danışman: Prof. Dr. Mustafa ERGÜN Hazırlayan: Melike ELMEZ
Erken Eğitim Şeyda Altuntaş
MİKRO ÖĞRETİM.
Okul Temelli Mesleki Gelişim Kılavuzu
ÇOCUĞUN OKUL BAŞARISINI ARTTIRMAK İÇİN VELİYE DÜŞEN GÖREVLER
Kadir ÇETİN Eğitim Müfettişi Cep:
Bu BEP’in Geliştirildiği BEP Toplantısı
TÜRKİYEDE UYGULANAN EĞİTİM PROGRAMLARI
4. SINIF ÖĞRETİM PROGRAMI VE DERS KİTAPLARININ İNCELENMESİ VE DEĞERLENDİRİLMESİ Atakan BAYLAM.
Öğretİmİn PlanlarI.
SINIF YÖNETİMİ.
Eylül Ayında Yapılacak İş ve İşlemler
Çalışma Yaprağı.
ZAMANIN ETKİLİ KULLANIMI
YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ ATATÜRK EĞİTİM FAKÜLTESİ
KAYNAŞTIRMA/BÜTÜNLEŞTİRME UYGULAMALARI VE BEP SEMİNERİ
SINIF YÖNETİMİ.
ADAY ÖĞRETMEN YETİŞTİRME SÜRECİ
B EP HAZIRLIĞI VE UYGULAMASI AŞAMALARINDA REHBER ÖĞRETMENIN YIL BOYUNCA KATKI SAĞLAYACAĞI ÇALIŞMALAR.
ANTRENÖRLÜK EĞİTİMİNDE
CGL 310 OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMLARI II DERSİ
Öğretim Teknolojileri ve Materyal Tasarımı
Programlı Öğretim.
Matematikte Kullanılan Materyaller ve Kaynaklar
OKUL ÖNCESİ UYUM PROGRAMI
Okul öncesİ dönemde müzİk İle Öğretİm
Hatice Şimşek Keskin***
Okul Deneyimi Dersi Eser Çeker (MSc., MEd.).
OKUL ÖNCESİ EĞİTİM ROGRAMLARI-I
OKUL ÖNCESİ EĞİTİM ROGRAMLARI-I
OKUL ÖNCESİ EĞİTİM ROGRAMLARI-I
OKUL ÖNCESİ EĞİTİM ROGRAMLARI-I
OKUL ÖNCESİ EĞİTİM ROGRAMLARI-I
OKUL ÖNCESİ EĞİTİM ROGRAMLARI-I
OKUL ÖNCESİ EĞİTİM ROGRAMLARI-I
OKUL ÖNCESİ EĞİTİM ROGRAMLARI-I
Doç. Dr. Berna Aslan ÖĞRETİM İLKELERİ Doç. Dr. Berna Aslan
OKUL ÖNCESİ EĞİTİM ROGRAMLARI-I
Öğretimin Planlanması
GÖSTERİ (DEMONSTRASYON) YÖNTEMİ
Türkçe Dersi Kaynak Siteler
BE BEP NEDİR ?.
Sağlık Bilimleri Fakültesi
Sağlık Bilimleri Fakültesi
BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ GEÇİŞ HİZMETLERİ PLANI Geçiş, bir eğitim programından bir diğer programa geçme sürecidir. Geçiş süreci öğrencinin var olan eğitim yaşantısından.
Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği
Ö RNEK 1 Rasgele olarak seçilen 10 ailenin gelir ve tüketimleri 100 TL cinsinden aşağıdaki gibi verilmiştir: X ve Y ortak olasılık tablosunu düzenleyiniz.
Sağlık Bilimleri Fakültesi
Sunum transkripti:

YILLIK VE GÜNLÜK PLANLARIN DEĞERLENDİRİLMESİ

YILLIK PLANI DEĞERLENDİRME Her gelişim alanından hedeflere yer verilmiş olmalıdır. Gerçekleştirilebilecek sayıda hedef ve kazanılması beklenen davranış alınmalıdır (ne çok fazla- ne de çok az olmalıdır) Seçilen hedefler çocukların gelişim düzeyine uygun olmalıdır. Etkinlikler, hedefleri gerçekleştirebilecek şekilde oluşturulmalıdır. Yazılan etkinlikler seçilmiş olan hedefleri kazandırabilecek sayıda olmalıdır.

YILLIK PLANI DEĞERLENDİRME Her etkinlik türüne (Türkçe Dil Çalışmaları, Sanat Çalışmaları, Fen-Doğa Çalışmaları, Müzik Etkinlikleri vb.) yer verilmelidir. Okulun bulunduğu çevreye uygun gezi ve gözlemler planlanmış olmalıdır. Özel Gün ve Haftalar için uygulanabilir etkinliklere yer verilmelidir.(Bu etkinlikler, ayrılmış olan bu bölüme yazılabileceği gibi diğer etkinliklerin içerisinde de yer alabilir.) Hedef ve davranışlara uygun kavramlara yer verilmelidir.

YILLIK PLANI DEĞERLENDİRME Kavramlar için yazılmış olan etkinlikler kavramları kazandırabilecek nitelikte olmalıdır. Aile katılımı için seçilen hedef ve davranışlar yukarıda o aya ait hedeflerin ve kazanılması beklenen davranışları arasından seçilmiş olmalıdır. Her gelişim alanından hedef ve davranışlara yer verilmesi, çocukların çok yönlü gelişimini ailenin de destekleyebilmesi açısından önemlidir.

YILLIK PLANI DEĞERLENDİRME Aile katılımı için yazılan etkinlikler aile katılımı için seçilmiş olan hedef ve davranışları gerçekleştirebilecek nitelikte olmalıdır. Aile katılımı için seçilen etkinlikler uygulanabilecek nitelikte olmalıdır. Uygulanmış olan yıllık planların değerlendirme bölümüne yazılmış olan bilgiler gerçeği yansıtacak şekilde mi (öğretmen bir etkinliği uygulayamadıysa, bir hedefi/kazanılması beklenen davranışı kazandıramadıysa ya da yeni hedefler, kazanılması beklenen davranışlar, etkinlikler eklemişse bunun gerekçelerini doğru bir şeklide açıklayabiliyor olmalıdır.)

YILLIK PLANI DEĞERLENDİRME Yıllık plan uygulanmış olan aylara ait davranış değerlendirme formları doldurulmuş olmalıdır.

GÜNLÜK PLANI DEĞERLENDİRME Hedefler ve kazanılması beklenen davranışlar o aya ait yıllık plandan seçilmelidir. Her gelişim alanından hedefe yer verilmelidir. Yıllık planda yer alan hedefleri günlük plana aktarırken her zaman, o hedefin sahip olduğu tüm davranışları almamız gerekli değildir. Gerçekleştirilebilecek sayıda hedef ve kazanılması gereken davranışa yer verilmelidir.

GÜNLÜK PLANI DEĞERLENDİRME Eğitim durumunda yazılan etkinlikler hedef ve kazanılması beklenen davranışları gerçekleştirebilecek nitelikte olmalıdır. Eğitim durumları düzenlenirken etkinliklerin bütünleştirilmesine ve birden fazla etkinliğin bir arada ele alınmasına özen gösterilmelidir. Bir etkinlikten diğerine geçerken etkinlikler arasında bağlantılar kurulmasına da dikkat edilmelidir.

GÜNLÜK PLANI DEĞERLENDİRME Etkinlikler açıklanırken, kullanılacak araç-gereç ve materyallerin ayrıca belirtilmesi gerekmemektedir. Bunlar yeri geldikçe etkinlikler içinde belirtilmelidir. Etkinlikler arası geçişe yer verilmelidir. Etkinlikler birbirinden bağımsız olmamalıdır. Eğitim durumlarında farklı yöntem, teknik ve materyallere yer verilmelidir. Etkinlikler; çocukların gelişim düzeylerine uygun, onları araştırmaya yöneltici, ilgi çekici, yaratıcılığı destekleyici ve eğlendirici olmalıdır. Uygulanmış olan her günlük planın değerlendirme kısmı doldurulmuş (çocuk, öğretmen, program açısından) olmalıdır.

GÜNLÜK PLANI DEĞERLENDİRME Çocuk Açısından: Çocuklar programdaki davranışları kazandılar mı? Çocuklar etkinliklere katıldı mı? Program çocukların gelişim düzeyine uygun mu?

GÜNLÜK PLANI DEĞERLENDİRME Öğretmen Açısından: Etkinlikler çocukların ilgisini çekebilecek şekilde sunuldu mu? Program kolay uygulanabildi mi? Çocuklar etkinliklere kolay ilgi gösterdiler mi? Öğretmen kendini yeterli hissedebildi mi? Çocuklar ve öğretmen eğlenceli vakit geçirdi mi? Etkinliklerin sıralaması doğru muydu? Bir etkinlikten diğerine geçiş akıcı bir biçimde sağlanabildi mi?

GÜNLÜK PLANI DEĞERLENDİRME Program Açısından: Çocukları aktif kıldı mı? Hedef ve kazanılması beklenen davranışlar gerçekleşti mi? Etkinliklerin gün içindeki dağılımında aktif-pasif sırasına dikkat edilmiş mi? Etkinlik çeşitliliğine yer verildi mi? Etkinlikler süre açısından yeterli miydi? Hedef ve davranışlar yeterli miydi?