Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Okul öncesİ dönemde müzİk İle Öğretİm

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Okul öncesİ dönemde müzİk İle Öğretİm"— Sunum transkripti:

1 Okul öncesİ dönemde müzİk İle Öğretİm

2 Müzİk nedİr? Sesin biçim ve anlamlı titreşimler kazanmış halidir. Başka bir deyişle de müzik, sesin ve sessizliğin belirli bir zaman aralığında ifade edildiği sanatsal bir formdur.

3 Okul öncesİ DÖNEMDE müzİk İle öğretİm

4 Müzİk İle ÖĞretİmİn amaçlarI ve faydalarI

5 Müzİk öğretİmİnİn çoCuĞun gelİşİmİ üzerİndekİ etkİlerİ

6 1-Çocuğun duygusal ve sosyal gelİşİmİne etkİsİ

7 2-Çocuğun bedensel ve psİko-motor gelİşİmİne etkİsİ

8 3-Çocuğun dİl gelİşİmİne etkİsİ

9 4-Çocuğun bİlİşsel gelİşİmİne etkİsİ

10 Okul öncesİ dönemde müzİksel etkİnlİkler
Seslerin Keşfedilmesi Ses Eğitimi Şarkı Öğretimi Müzik Dinleme Çalgı Öğretimi Ritim Eğitimi Müzik ve Hareket

11 Çocuklar İçİn şarkI seçerken dİkkat edİlmesİ gerekenler
Şarkı sözleri sade ve anlaşılır olmalı Seçilen şarkılar konularla ilgili kavramları geliştirici, hareketli, zevkli ve eğlendirici nitelikte olmalı Şarkılar, çocukların günlük yaşamlarıyla ilgili konular arasından seçilmeli Seçilen şarkı çocukların sesine uygun olmalı Şarkı seçerken çocukların yaşları, müziksel gelişimsel düzeyleri dikkate alınmalı

12 MÜZİK KÖŞESİNDE BULUNAN MÜZİK ALETLERİ
Marakas Piyano Çelik üçgen zil Zımpara blok Çiftli ses bloğu Tahta kaşıklar Zil Flüt Davul Teyp Tef Ksilofon Armonikalar Ritim çubuğu

13 MÜZİK ETKİNLİĞİ ETKİNLİK ADI: Tablomuzu tamamlayalım ETKİNLİK SÜRESİ:7-10 DK YAŞ GRUBU:5-6 MATERYALLER: Önceden hazırlanan yapboz tablo, ona uygun şarkı GELİŞİM ALANLARI: MOTOR GELİŞİM,BİLİŞSSEL GELİŞİM ÖNERİLEN KAZANIM: Duyu yoluyla algıladığı nesne gruplarını birleştirebilme KAZANIM VE GÖSTERGELER BİLİŞSEL GELİŞİM Kazanım 1:Nesne durum olaya dikkatini verir. Göstergeleri: Dikkat edilmesi gereken nesne durum olaya dikkatini verir. Kazanım 2:Nesne durum olayla ilgili tahminde bulunur. Göstergeleri: Tahminini söyler. Kazanım 5:Nesne ya da varlıkları gözlemler. Göstergeleri: Nesnenin adını şeklin boyutunu söyler. Kazanım 7:Nesne ya da varlıkları özelliklerine göre gruplar. Göstergeleri: Şekil, renk, boyut olarak düzgünce açıklar. Kazanım 8: Nesne ya da varlıkları özelliklerine göre karşılaştırır. Göstergeleri: Nesnelerin rengini şeklini ayırt eder. Kazanım 17: Neden sonuç ilişkisi kurar. Göstergeleri: Bir olayın olası nedenlerini söyler. SOSYAL-DUYGUSAL GELİŞİM Kazanım 10:Sorumluluklarını yerine getirir. Göstergeleri: Sorumluk almaya istekli olduğunu gösterir.i, MOTOR GELİŞİM Kazanım 4: Küçük kas kullanımı gerektiren hareketleri yapar. Göstergeleri: Nesneleri toplar, kaba boşaltır,taşır.

14 ETKİNLİK UYGULANIŞI Öğretmen malzemeleri sınıfa getirir. Çocuklara tek tek getirdiği malzemelerin ne olduğunu sorar. Cevapları alır. Ardından doğru olarak kendisi söyler. Öğretmen öğrencilerle müzik ile ilgili konuşur. Sevdikleri müzikleri sorar ve etkinliği anlatmaya başlar. Renk kavramını hikayeleştirilmiş bir şarkı ile çocuklara dinletip ona uygun hazırlanan yapboz şeklindeki tabloyu tamamlamaları istenir .

15 Bizi dinlediğiniz için teşekkürler…
RUGEN SAYIM SEVDA ÇELİK SUZAN ÇAKMAK SEVİM EKİNCİ


"Okul öncesİ dönemde müzİk İle Öğretİm" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları