(Facebook Örneği) Mehmet Aksüt Mega Eğitim Danışmanlık

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Kadın ve Bilişim Başarı Öyküleri Paneli
Advertisements

MEGA EĞİTİM DANIŞMANLIK -UŞAK Lise Ö ğ rencilerinin Sosyal Payla ş ım Sitelerine İ li ş kin Tutumları (U ş ak İ li Örne ğ i) Ege Universitesi Atatürk Kültür.
Eğitimde Web 2.0 Kullanımı
kaynakca.info TÜRKİYE KAYNAKÇASI
BİLGİ PAYLAŞIM ARAÇLARI
Veli ÇınarAyşegül Çelikkanat Erim Afyonkarahisar Milli Eğitim Müdürlüğü Orta Okul Öğrencilerinin Mobil İnternet Kullanımına İlişkin Tutumları Pedagog Dr.Mehmet.
ALAN ADLARI .TR UZANTILI SİTELER ÜZERİNE BİR DEĞERLENDİRME
UZAKTAN EĞİTİMİN TARİHSEL GELİŞİMİ
Mersin Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü Stratejik Planı.
Kurullar hangi kurumlarda oluşturulmalıdır?
İNTERNET EVLERİ VE YAŞAMDAKİ YERİ Veli ÇINAR Afyon Milli Eğitim Müdürlüğü Dr. Mehmet AKSÜT Uşak Üniversitesi Eğitim Fakültesi Ayşegül ERİM ÇELİKKANAT.
HOŞGELDİNİZ. HOŞGELDİNİZ Prof. Dr. Mehmet Zeki AYDIN Sivas CÜ İlâhiyat Fakültesi Prof. Dr. Mehmet Zeki AYDIN Sivas CÜ İlâhiyat.
ÖMER PINAR MEHMET EREN ÖZTÜRK OĞUZHAN ÇAMLICA
SOSYAL PAYLAŞIM SİTELERİ VE HUKUKSAL SORUNLAR
KOÜ HUKUK FAKÜLTESİ «Adalet gücü bağımsız olmayan bir milletin, devlet halinde varlığı kabul olunmaz.»
1 İSTANBUL EKONOMİK ARAŞTIRMALAR DERNEĞİ “Hocaların Gözüyle 2011 Yılında Türkiye Ekonomisi Araştırması” Kantitatif Araştırma Özeti 16 Şubat 2011 Nippon.
Prof. Dr. Mustafa Dülger Hocamız.
İlköğretim Okul Müdürlerinin Teknoloji Liderliği Davranışları Bu çalışmanın amacı, ilköğretim okul müdürlerinin okullarında eğitim teknolojilerinin sağlanması.
İSTANBUL İÇİN MEDYA OKURYAZARLIĞI DERSİNİN ÖNEMİ VE SEÇİLME DÜZEYİ Medya Okuryazarlığı konusunda Eylül 2006 tarihinde Ankara’da düzenlenen Eğitici.
Kafkas Üniversitesi Kadın Sorunları Araştırma Ve Uygulama Merkez Müdürlüğü Faaliyetleri Kafkas Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu Öğr.Gör.Neriman.
ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ Sürekli Eğitim Merkezi www. sem. metu
e-Sertifika Programları
ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ KADIN SORUNLARI UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ
Sosyal Ağların Eğitim Amaçlı Kullanımı
İMAM HATİP LİSESİ TRABZON İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ AR-GE BİRİMİ.
MATEMATİK PERFORMANS ÖDEVİ
ESPAÑA SİSTEMA DE EDUCACİÓN LA EDUCACİÓN SUPERİOR LA FORMACİÓN DE LOS DOCENTES AB Ülkelerinde Eğitim Prof. Dr. Mustafa ERGÜN Nurcan BUNAR.
UYARLANABİLİR EĞİTSEL HİPERORTAMLAR
Erzurum Teknik Üniversitesi Erzurum Teknik Üniversitesi’nin Misyonu Prof. Dr. Muammer YAYLALI Erzurum Teknik Üniversitei Rektörü.
Türkiye’den Program Örnekleri. Tıp Bilişimi Eğiticisi Kim Olacak?
Koordinatörler Toplantısı - 14 Mayıs 2009 Hayatboyu Öğrenme Programı-Erasmus Desteklenen Faaliyetler: Yoğun Programlar (IP) ve Diğer Proje Faaliyetleri.
21. YÜZYIL BECERİLERİ.
Uzaktan Eğitim Çalışmaları ve Başlanan e-Eğitim Projesinin İçeriği
Sakarya Üniversitesi Eğitim Bilgi Sistemi Toplantısı, 29 Nisan 2011, SAU Kültür ve Kongre Merkezi Öğretim ve Ölçme Değerlendirme Yöntemi Neden Belirlenmeli.
Bilişim Teknolojilerine Pedagojik Bir Yaklaşım
ÖZEL EĞİTİM DÜZENLEMELERİ
Türkiye’de Öğrenci Maliyetleri
Ev adreslerimiz Adresler ne işe yarar?
E ĞITIMDE W EB 2.0 ARAÇLARı Eyyüp CAN Türkçe öğretmenliği örgün öğretim
2013 SBS ORTAÖĞRETİME GEÇİŞTE YENİ SİSTEM Öğretim Yılında 8. sınıfta olacak öğrenciler, Ortaöğretime yeni sınav sistemiyle yerleştirileceklerdir.
Atatürk Üniversitesi Uzaktan Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi Atatürk Üniversitesi Uzaktan Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi.
İnternet Nedir? Hazırlayan: Fatih ARIKAN Bilişim Teknolojileri Öğrt.
TOKAT İL MERKEZİNDE BULUNAN ORTAÖĞRETİM KURUMLARI
ORTAÖĞRETİME GEÇİŞTE YENİ SİSTEM Öğretim Yılında 8. sınıfta olacak öğrenciler, Ortaöğretime yeni sınav sistemiyle yerleştirileceklerdir.
CUMHURİYET ANADOLU LİSESİ
SOSYAL MEDYA Sosyal Medya Nedir? Sosyal Medya Araçları Nelerdir?
Okula neden devam ediyorsunuz? “Eğitim görmek için.”… Okul bizi hayata hazırlamada laboratuvar görevi görür. Sorunlara uygun çözüm yolları geliştirmemize.
SOSYAL MEDYANIN ETKİSİ - KOZMETİK ÜRÜNLERİN SATIN ALINMASINDA BİR UYGULAMA Danışman Unvan İsim Öğrenci İsim, Numara.
ÖĞRETMENLERİN ERGEN ALGILAYIŞI Psi. Dan. Selen Demirtaş-Zorbaz Psi. Dan. Tuğba Kurt Psi. Dan. Mehmet Osman Çetiner.
Prof. Dr. İhsan Süreyya SIRMA. (10 Temmuz 1944, Siirt, Pervari)10 TemmuzSiirtPervari fikir adamı, öğretim görevlisi, İslâm tarihi uzmanı ve yazar.İslâm.
IĞDIR ÜNİVERSİTESİ FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ TARİH BÖLÜMÜ
ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ BİLGİ VE BELGE YÖNETİMİ BÖLÜMÜ
, DERNEK, YABANCI DİL OLARAK TÜRKÇE EĞİTİM FAALİYETLERİ MERKEZİNDE TÜRKÇE ÖĞRETİM YÖNTEMLERİNİN GELİŞTİRİLMESİNİ SAĞLAMAK VE BU ALANDA ÇALIŞMALAR YAPAN.
KANUNİ SOSYAL BİLİMLER LİSESİ
Ankara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü
ÇALIŞAN ve ÖĞRENCİ MEMNUNİYETİ ARAŞTIRMASI SONUÇLARI Ocak, 2009
EĞİTİMDE BİLİŞİM TEKNOLOJİSİNİN ETKİSİ
ANKARA ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ SOSYAL HİZMET BÖLÜMÜ
ANKARA ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ SOSYAL HİZMET BÖLÜMÜ
BİLGİ PAYLAŞIM ARAÇLARI
Karşılaştırmalı Eğitim
Hazırlayan:Ayşe Ulusoy
10 Kasım Atatürk’ü Anma Töreni Prof. Dr. Tülay Alim BARAN
2017 İLKÖĞRETİM VE ORTAÖĞRETİM KURUMLARI BURSLULUK SINAVI
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
1910 yılında Selanik'te doğdu. Yüksek öğrenimini Fransa'da Ecole Normale Superieure'de tamamladı (1932). Bir süre Galatasaray Lisesi'nde matematik öğretmenliği.
Daha sonra Robert Koleji'nde Matematik dersleri vermeye başladı yılında Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) bilim kolu başkanı.
AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ
AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ
Yard.Doç.Dr. Mehmet AKSÜT
Sunum transkripti:

İlk ve Ortaöğretim Öğrencilerinin Sosyal Paylaşım Sitelerine İlişkin Tutumları (Facebook Örneği) Mehmet Aksüt Mega Eğitim Danışmanlık Ayşegül Çelikkanat Afyonkarahisar Milli Eğitim Müdürlüğü Songül Ateş Sevgi Balaban Uşak Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü MEGA EĞİTİM DANIŞMANLIK -UŞAK

MEGA EĞİTİM DANIŞMANLIK -UŞAK 1. Giriş Bireylerin farklı amaçlarla internet kullandıkları bilinmektedir. İnternetin sağladığı olanaklarla, sosyal yaşam, iletişim ve eğitim gereksinimlerinin karşılanması için kontrollü bir şekilde internet kullanmaları gerekmektedir. İnternet kullanımında sosyal ağlar önemli bir yer tutmaktadır. MEGA EĞİTİM DANIŞMANLIK -UŞAK

MEGA EĞİTİM DANIŞMANLIK -UŞAK Sosyal ağ terimi İlk kez 1954 yılında Barnes tarafından, kişinin çevresindeki diğer insanlarla olan ilişkilerini tanımlamak amacıyla kullanılmıştır. Ona göre Sosyal ağlar birbirleriyle etkileşimde olan ve kişi için psikolojik öneme sahip bireylerden meydana gelmektedir. MEGA EĞİTİM DANIŞMANLIK -UŞAK

MEGA EĞİTİM DANIŞMANLIK -UŞAK Facebook uygulaması, kullanıcılarına kendilerini tanıtıcı online bir profil sunarak üyelerinin birbirlerini görmesine imkan tanır. Böylece üyeler profilleri üzerinden birbirlerinin hobileri, ilgi alanları, müzik zevkleri ve romantik ilişki durumunu öğrenirler, birbirlerinin profil bilgilerini görebilir, sayfalarına yorum yazabilir, ortak çıkarlara dayalı sanal gruplara katılabilirler. MEGA EĞİTİM DANIŞMANLIK -UŞAK

MEGA EĞİTİM DANIŞMANLIK -UŞAK

MEGA EĞİTİM DANIŞMANLIK -UŞAK

MEGA EĞİTİM DANIŞMANLIK -UŞAK

MEGA EĞİTİM DANIŞMANLIK -UŞAK

MEGA EĞİTİM DANIŞMANLIK -UŞAK

MEGA EĞİTİM DANIŞMANLIK -UŞAK

MEGA EĞİTİM DANIŞMANLIK -UŞAK

Sivil toplumun gelişimi o ülkenin toplumsal, siyasal, kültürel ve ekonomik yapısıyla yakından ilişkilidir. Osmanlı’da Dernekler, toplum tarafından kurulu düzene karşı başlatılan reformist, batılı bir anlayışın sonucunda ortaya çıkmıştır. Bu süreçte dernekleşmenin en fazla olduğu zaman dilimi ikinci Meşrutiyetten sonraki dönemdir. Bu artışta 1909 tarihli “Cemiyetler Kanunu”nun önemli katkısı vardır. MEGA EĞİTİM DANIŞMANLIK -UŞAK

MEGA EĞİTİM DANIŞMANLIK -UŞAK

MEGA EĞİTİM DANIŞMANLIK -UŞAK

MEGA EĞİTİM DANIŞMANLIK -UŞAK

MEGA EĞİTİM DANIŞMANLIK -UŞAK

MEGA EĞİTİM DANIŞMANLIK -UŞAK

MEGA EĞİTİM DANIŞMANLIK -UŞAK

MEGA EĞİTİM DANIŞMANLIK -UŞAK

MEGA EĞİTİM DANIŞMANLIK -UŞAK

MEGA EĞİTİM DANIŞMANLIK -UŞAK

MEGA EĞİTİM DANIŞMANLIK -UŞAK

MEGA EĞİTİM DANIŞMANLIK -UŞAK

MEGA EĞİTİM DANIŞMANLIK -UŞAK

MEGA EĞİTİM DANIŞMANLIK -UŞAK

MEGA EĞİTİM DANIŞMANLIK -UŞAK

MEGA EĞİTİM DANIŞMANLIK -UŞAK

MEGA EĞİTİM DANIŞMANLIK -UŞAK

MEGA EĞİTİM DANIŞMANLIK -UŞAK

MEGA EĞİTİM DANIŞMANLIK -UŞAK

MEGA EĞİTİM DANIŞMANLIK -UŞAK

MEGA EĞİTİM DANIŞMANLIK -UŞAK

MEGA EĞİTİM DANIŞMANLIK -UŞAK

MEGA EĞİTİM DANIŞMANLIK -UŞAK

ÖZGEÇMİŞ   Mehmet Aksüt Afyon Kocatepe Üniversitesi’nde 2001 yılında Yardımcı Doçent olmuştur. Uşak Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi iken 2008 Mayıs ayında Emekli olup ve Mega Eğitim Danışmanlık Merkezi’ni kurmuştur. Türkiye Bilişim Derneği Uşak İl Temsilcisidir. MEGA EĞİTİM DANIŞMANLIK -UŞAK

ÖZGEÇMİŞ   Songül ATEŞ 03.02.1989 tarihinde Erzurum / Aşkale’de doğdu. İlk ve orta öğrenimini Tercan Yatılı İlköğretim Bölge Okulu’nda tamamladı. Liseyi Gebze Atatürk Lisesinde bitirdi. 2007 yılında Uşak Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü’nde okumaya başladı. Hala bu üniversitedeki öğrenimi devam etmektedir MEGA EĞİTİM DANIŞMANLIK -UŞAK

ÖZGEÇMİŞ Hüseyin SAYAN   Hüseyin SAYAN Afyon Kocatepe Üniversitesi’nde 2001 yılında Yardımcı Doçent olmuştur. Uşak Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi iken 2008 Mayıs ayında Emekli olup ve Mega Eğitim Danışmanlık Merkezi’ni kurmuştur. Türkiye Bilişim Derneği Uşak İl Temsilcisidir. MEGA EĞİTİM DANIŞMANLIK -UŞAK

ÖZGEÇMİŞ Tuğba BAŞTUTAN   Tuğba BAŞTUTAN Afyon Kocatepe Üniversitesi’nde 2001 yılında Yardımcı Doçent olmuştur. Uşak Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi iken 2008 Mayıs ayında Emekli olup ve Mega Eğitim Danışmanlık Merkezi’ni kurmuştur. Türkiye Bilişim Derneği Uşak İl Temsilcisidir. MEGA EĞİTİM DANIŞMANLIK -UŞAK

TEŞEKKÜRLER MEGA EĞİTİM DANIŞMANLIK -UŞAK