Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

10 Kasım Atatürk’ü Anma Töreni Prof. Dr. Tülay Alim BARAN

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "10 Kasım Atatürk’ü Anma Töreni Prof. Dr. Tülay Alim BARAN"— Sunum transkripti:

1 10 Kasım Atatürk’ü Anma Töreni Prof. Dr. Tülay Alim BARAN
H •1986 Yılında Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Atatürk Üniversitesinden mezun olmuştur. •1989’da Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Enstitüsü Dokuz Eylül Üniversitesinde Yüksek Lisan Yapmıştır. •1994’de Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Enstitüsü Dokuz Eylül Üniversitesinde Doktora yapmıştır.

2 • Yılları Arasında Çalışmaları İle Bilgi Üniversitesi Türk Devrim Tarihi Araştırma Merkezinde Yrd.Doç. Ünvanı Almıştır. • Yılları Çalışmaları İle Arasında Yeditepe Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Bölümünde Doçent Ünvanı Almıştır. •2009 Yılında Profesör olmuştur. Halen Yeditepe Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Enstitüsü Müdürlüğü Yapmaktadır KİTAPLARI 1-Vasıf Çınar ve İzmir'e Doğru Gazetesi Yazıları, İstanbul 2001 Arma Yayınevi Bir Kentin Yeniden Yapılanması İzmir ,İstanbul 2003 Arma Yayınevi 3- İmparatorluktan Ulus Devlete Türk İnkılap Tarihi, Ankara 2005, (Bölüm Yazarlığı) 4-Mustafa Necati'nin Söyledikleri, İstanbul 2008 Atatürk Araştırma Merkezi Yayınları

3 30 dan fazla makalesi bulunmaktadır
30 dan fazla makalesi bulunmaktadır. çok sayıda konferans, panel ve sempozyuma katılmıştır. 10 Kasım 2010 Yılında CNN Türk televizyonunda yayınlanan ‘Tarafsız Bölge’ tartışma programında Atatürk’ü anlatmıştır. Kitaplarında ve yazılarında Atatürk’ün yakın çalışma arkadaşları ve Milli Mücadele Döneminin öne çıkan kahramanlarına yer vermiştir. Atatürk döneminde kültür ve şehirleşme gibi konulara önem vererek Atatürk’ün entelektüel yönüne vurgu yapmıştır. Günümüzde öne çıkan Atatürkçü düşünce sisteminin öncülerinden kabul edilmektedir. Başta Deniz Harp Okulu ve Deniz Lisesi olmak üzere çeşitli kurum ve kuruluşlarda konferans ve panellere katılmıştır.


"10 Kasım Atatürk’ü Anma Töreni Prof. Dr. Tülay Alim BARAN" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları