Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

İSTANBUL İÇİN MEDYA OKURYAZARLIĞI DERSİNİN ÖNEMİ VE SEÇİLME DÜZEYİ Medya Okuryazarlığı konusunda 07-10 Eylül 2006 tarihinde Ankara’da düzenlenen Eğitici.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "İSTANBUL İÇİN MEDYA OKURYAZARLIĞI DERSİNİN ÖNEMİ VE SEÇİLME DÜZEYİ Medya Okuryazarlığı konusunda 07-10 Eylül 2006 tarihinde Ankara’da düzenlenen Eğitici."— Sunum transkripti:

1 İSTANBUL İÇİN MEDYA OKURYAZARLIĞI DERSİNİN ÖNEMİ VE SEÇİLME DÜZEYİ Medya Okuryazarlığı konusunda 07-10 Eylül 2006 tarihinde Ankara’da düzenlenen Eğitici Eğitimi Programına, İstanbul’dan pilot okul olarak seçilmiş olan Bakırköy ilçesi Şehit Pilot Muzaffer Erdönmez İlköğretim Okulu’ndan iki Sosyal Bilgiler öğretmeni katılmıştır. 2006-2007 Eğitim öğretim döneminde Medya Okuryazarlığı ilk defa ders programı olarak adı geçen okulumuzda uygulanmaya başlanmıştır

2 İSTANBUL İÇİN MEDYA OKURYAZARLIĞI DERSİNİN ÖNEMİ VE SEÇİLME DÜZEYİ 11 Mayıs 2007 tarihinde dönemin Radyo Televizyon Üst Kurulu Başkanı Sayın Zahit AKMAN ve MEB Talim Terbiye Kurulu Üyeleri Medya Okuryazarlığı dersine katılarak ders programının uygulanmasını yerinde görmüşlerdir. 11 Eylül 2007 tarihinde İstanbul’da yapılan Radyo Televizyon Üst Kurulu ve MEB işbirliği sonucu hayata geçirilen Medya Okuryazarlığı dersinin Özel Okullar Birliğine Üye ilköğretim okullarına yönelik tanıtım toplantısı da yapılmıştır

3 İSTANBUL İÇİN MEDYA OKURYAZARLIĞI DERSİNİN ÖNEMİ VE SEÇİLME DÜZEYİ Medya Okuryazarlığı dersinin önemi Medya karşısında en hassas grup olan çocuklarımızın gerçekle kurguyu ayırması, medyada gördüğü her bilgiyi doğru sanan bireyler olmaktansa eleştiren, hangi bilginin faydalı olduğunu görerek ona göre hareket eden bireyler olmaları amaçlanmaktadır. Eğitimin esas amacı topluma milli manevi değerlere sahip, yüksek ahlaklı,bilgili ve çağdaş bireyler yetiştirmektir. Eğer medya yaptığı yayınlar ile bu amacı olumsuz yönde etkiliyorsa o zaman bireylerin medya karşısında olayları seçerek algılamasının gerekli olduğu görülmektedir

4 İSTANBUL İÇİN MEDYA OKURYAZARLIĞI DERSİNİN ÖNEMİ VE SEÇİLME DÜZEYİ İstanbul ülkemizin en büyük metropolüdür. Türkiye'nin en kalabalık, belediye sınırları göz önüne alınarak yapılan sıralamaya göre Avrupa'nın en yüksek nüfusa sahip şehridir. Çok çeşitli kültürel ve sosyoekonomik dokuya sahiptir. Şehrimizin sürekli göç alması bu farklılığın daha da belirginleşmesini sağlamaktadır. İlimizde ilköğretime devam eden 7-14 yaşları arasında yaklaşık 1 milyon 650 bin öğrenci bulunmaktadır. Bu öğrencilerin; milli eğitim amaçları doğrultusunda, milli birlik ve bütünlük içinde yetişmelerini sağlamak için medya okuryazarlığı dersine büyük görev düşmektedir. Çünkü bu konuda doğru bilinçlenen öğrenciler her gün her ortamda karşılaştığı görsel ve işitsel medyanın dilini çözerek çevreye duyarlı, topluma faydalı bireyler olmak zorundadır.

5 İSTANBUL İÇİN MEDYA OKURYAZARLIĞI DERSİNİN ÖNEMİ VE SEÇİLME DÜZEYİ Diğer illerle kıyaslayacak olursak İstanbul yazılı ve görsel basının merkezi diyebiliriz. Bu doğrultuda gazete, dergi ve internet gibi görsellere öğrenciler tarafından kolaylıkla ulaşılmakta ve fazlasıyla kullanılmaktadır. Yararlı birçok bilgiye ulaşıldığı gibi zararlı bilgilere de rahatlıkla erişilebilinmektedir. Öğrencilerimiz psikolojik, ruhi ve bedensel gelişimlerini etkileyen bu durum karşısında Medya Okuryazarlığı dersinin önemini bir kez daha görmekteyiz.

6 İSTANBUL İÇİN MEDYA OKURYAZARLIĞI DERSİNİN ÖNEMİ VE SEÇİLME DÜZEYİ Medya Okuryazarlığı dersi İstanbul’da Bilişim Teknolojileri dersinin ardından en fazla seçilen derstir. Ders programı bütün okullarımızda uygulanabilir düzeyde hazırlandığından seçilmesi ve uygulanması açısından bir sıkıntı yaşanmamaktadır. Ancak öğretmenlerimizden aldığımız bilgiler doğrultusunda dersin 7. sınıflarda daha sağlıklı bir şekilde işlenmekte olduğu görülmüştür.

7 İSTANBUL İÇİN MEDYA OKURYAZARLIĞI DERSİNİN ÖNEMİ VE SEÇİLME DÜZEYİ Ayrıca 1970’li yıllardan beri bazı gelişmiş ülkelerde İngiltere, Kanada ve Amerika Birleşik Devletleri’nde dersin seçmeli dersler kategorisinden çıkarılıp zorunlu ders olarak okutulduğu bilinmektedir. Bu bakımdan ülkemizde de Medya Okuryazarlığı dersinin zorunlu ders kapsamına alınması faydalı olacaktır.

8 6. SINIF MEDYA OKUR YAZARLIĞI DERSİNİN SEÇİLME ORANI

9 7. SINIF MEDYA OKUR YAZARLIĞI DERSİNİN SEÇİLME ORANI

10 8. SINIF MEDYA OKUR YAZARLIĞI DERSİNİN SEÇİLME ORANI

11 İSTANBUL İLİ MEDYA OKUR YAZARLIĞI DERSİNİN SEÇİLME ORANI


"İSTANBUL İÇİN MEDYA OKURYAZARLIĞI DERSİNİN ÖNEMİ VE SEÇİLME DÜZEYİ Medya Okuryazarlığı konusunda 07-10 Eylül 2006 tarihinde Ankara’da düzenlenen Eğitici." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları