Bölgesel Konferans n°1 25 Haziran 2014 İzmir

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
SLAYTLARI GÖRÜNTÜLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ…
Advertisements

MÜLKİ İDARE AMİRLERİNİN KOLLUK KUVVETLERİ ÜZERİNDEKİ DENETİM YETKİSİ
ERASMUS+ GENEL TANITIMI
Mali Suçları Araştırma Kurulu Başkanı
Faaliyetin Süresi: 24 ay ( )
Kalite Koordinasyon Grubu, Genel Bilgilendirme Toplantıları
Türkiye’de Yürütülen Kamu Kesimi Reformlarının Güçlükleri ve Vadettikleri Andrew N. Vorkink Ülke Direktörü 10 Ocak, 2005.
Yerel Yönetim Reform Programı’na Destek Projesi
TÜRKİYE’DE ÇAĞCIL DEMOKRASİ, DEMOKRATİK KÜLTÜR VE OLGUNLUK
Eylem Planı Sonraki Adımlar
Kolluğun Parlamenter Gözetimi
AB ÜYELİĞİNİN TÜRK VATANDAŞLARINA FAYDALARI

İç Güvenlik Sektörünün Sivil Gözetiminin Geliştirilmesi Projesi Aşama II Rahmi Doğan İller İdaresi Genel Müdürlüğü Daire Başkanı.
Mathieu Zagrodzki UNDP. Güvenlik Stratejileri ve İç Güvenlik Kuvvetleri’nin Örgütlenmesi Fransa Örneği.
Valiliklerde AB İşleri İçin Kapasite Oluşturulması Projesi VABpro KAPASİTE GELİŞTİRME FAALİYETLERİ TEKLİF ÇAĞRISI Proje Uygulama Başkanlığı 26 Haziran.
ÜLKE İÇİNDE YERLERİNDEN OLMUŞ KİŞİLERİN YASAL OLARAK KORUNMALARI KÖKENLER, KAVRAMLAR, SORUNLAR VE PERSPEKTİFLER Dr. Walter Kälin BM Genel Sekreteri Yerinden.
3 Sağlık örgütlenmesi ve sağlık bakanlığı
OCAK 2014 OCAK T.C. GÜLYALI KAYMAKAMLIĞI T.C. İLÇE JANDARMA KOMUTANLIĞI İLÇE JANDARMA KOMUTANLIĞI.
KÜÇÜK YATIRIMLAR FONU ORMANLARIMIZIN EKONOMİK, SOSYAL VE ÇEVRESEL KATKILARI ÜZERİNE YEREL UYGULAMALAR PROJESİ “Yaşam için Fırsat, Doğa için Destek” İÇERİK.
Strateji Geliştirme Başkanlığı
GÜVENLİK SEKTÖRÜNÜN PARLAMENTER GÖZETİMİ: BELÇİKA SİSTEMİ Yapısal ve Yasal Çerçeve.
“Kümelenme ve Uluslararasılaşma”
Stratejik Planlama Pilot Kuruluş Uygulamaları: Genel Bakış Nahit BİNGÖL DPT Müsteşarlığı 12 Ocak 2005.
Türkiye’nin AB Üyeliği Süreci
GENÇLİK PROGRAMI Eylem 1.3. Gençlik Demokrasi Projeleri
Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Orta Doğu ve Batı Asya Teşkilatı
TÜRKİYE-AB KATILIM SÜRECİ VE KADIN İSTİHDAMI I
Support to Local Administration Reform 1 Yerel Yönetimler için Ulusal Eğitim Stratejisi.
Valilikler koordinasyonunda illerde yapılan çalışmaların Türkiye’nin Yeni AB Stratejisi ve AB İletişim Stratejisi’ne katkı sağlaması İçişleri Bakanlığı.
Yerel Önleme ve Güvenlik Planlarının Hazırlığı ve Uygulaması 26 Mart 2013 Serra Titiz İstanbul Pilot Uygulamasından Sorumlu Kıdemli Uzman.
UNICEF Türkiye Ülke Programı
Kamu Yönetiminde Yeni Aktörler: Sivil Toplum Kuruluşları
SEI T.C. İÇİŞLERİ BAKANLIĞI
VAZGEÇİLMEZ BİR AŞAMA. STRATEJİKYÖNETİM STRATEJİK YÖNETİM NEDİR? SÜREÇ ANALİZİDİR: SÜREÇ ANALİZİDİR: - GELECEK HEDEFLERİMİZ… - BU HEDEFLERE NASIL ULAŞABİLECEĞİMİZ…
HAVZA ÖLÇEĞİNDE STRATEJİK PLANLAMA VE KALKINMA ‘Kelkit Havzası Örneği’
YOLSUZLUKLA MÜCADELEDE SON GELİŞMELER BAŞBAKANLIK TEFTİŞ KURULU 2009.
Karayolu Güvenliği İçin Eğitim ve Diğer Bileşenlere Bakış Mayıs 2011 Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı Bu yayın Avrupa Birliği’nin yardımıyla üretilmiştir. Bu.
Gençlik Sektöründe Yerelleşme ve Yeniden Yapılandırma
Yolsuzlukla Mücadele Konferansı düzenleyen: tepav 7-8 Temmuz 2005, Ankara Andrew N. Vorkink Türkiye Ülke Direktörü.
T. C. ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞI ÇED VE PLANLAMA GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Y
Düzenleyici Etki Analizinin Türk Hukuk Sistemine Tanıtılması “Eğiticilerin Eğitimi” Kasım 2008 Oturum 4 DEA Moldova Kurumsal Çerçeve.
Kopenhag Kriterleri Ümit Boynukalın.
AVRUPA BİRLİĞİ VE KOPENHAG KRİTERLERİ SEDEF KASANOĞLU.
IPA II Dönemi Hazırlıkları
Avrupa Konseyi Destekli Hibe Projesi KAMUDA ETİK KÜLTÜRÜN GÜÇLENDİRİLMESİ.
10. Yılında Bologna Süreci Uygulamaları 15 Haziran 2011 Galatasaray Üniversitesi.
20 Kasım 2004 Strateji Toplantısı. Strateji Geliştirme Süreci Misyon - Mevcut Durum = Fark Stratejiler / Politikalar VİZYON MİSYON MEVCUT DURUM HEDEFLER.
GENÇLİK PROGRAMI EYLEM 1.3. GENÇLİK DEMOKRASİ PROJELERİ
SOSYAL BİLGİLER 5. SINIF DERS KİTABI 7
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Projeler Koordinasyon Merkezi Başkanlığı MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞININ KAPASİTESİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ (MEBGEP) MEBGEP.
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Projeler Koordinasyon Merkezi Başkanlığı MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞININ KAPASİTESİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ (MEBGEP)
TÜRKİYE-AB KATILIM MÜZAKERELERİNDE MEVCUT DURUM
Uluslararası Sistem Çocuk Hakları Hukuku.
ULUSAL VE ULUSLARARASI KURULUŞLAR
MALİYE BAKANLIĞI BÜTÜNLEŞİK PORTAL PROJESİ T.C. Maliye Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı.
Bilişim Suçlarıyla İlgili Mevzuat 3- BM Kararları.
BOSTANCI İLKOKULU BİREY. Birey En küçük birey ailedir. Aile anne,baba ve çocuklardan oluşan top- lumdur. Birey:Birey sosyal olan,fiziksel,duygusal, Kişilik,farklı.
SAYDAMLIĞIN ARTIRILMASI VE YOLSUZLUKLA MÜCADELENİN GÜÇLENDİRİLMESİ STRATEJİSİ KOORDİNATÖR: R. Bülent TARHAN Başbakanlık Başmüfettişi HAZIRLAYAN : L. Cihan.
1 Türkiye’de Yatırım Ortamının İyileştirilmesi Reform Programı.
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Projeler Koordinasyon Merkezi Başkanlığı
Türkiye’de Afet Yönetim Sistemi
Afetlerde Sağlık Hizmetleri ve Yönetimi Açısından Sendai Çerçeve Eylem Planının ( ) Getirdikleri Arş. Gör. Hüseyin KOÇAK ÇOMÜ Sağlık Yüksekokulu.
10. Yılında Bologna Süreci Uygulamaları
KAMU YÖNETİMİNDE SAYDAMLIK VE HESAPVEREBİLİRLİK PROF. DR
Sekizinci Beş Yıllık Kalkınma Planı ( ):
ULUSAL ve AB HİBE PROGRAMLARI AB KOORDİNASYON MERKEZİ
Demokrasinin Temel İlkeleri Hazırlayanlar:M.Kerem GÜNGÖR Deniz ÇAPAR Kaan CANLI.
Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA II)
TÜRKİYE YETERLİLİKLER ÇERÇEVESİ HAZIRLAMA ÇALIŞMALARI
Sunum transkripti:

Bölgesel Konferans n°1 25 Haziran 2014 İzmir İç Güvenlik Sektörünün Sivil Gözetiminin Geliştirilmesi Projesi- II. Aşama Bölgesel Konferans n°1 25 Haziran 2014 İzmir

Projenin Genel Amacı AB’ye ön katılım programı, “Kopenhag” siyasi kriterleri, Demokrasi, Hukukun üstünlüğü, « Türk vatandaşlarının medeni haklardan geniş biçimde yararlanmasını ve iç güvenlik kuvvetlerinin Türkiye’de düzenleyici sistem ve kamu yönetimi tarafından demokratik kontrolünü desteklemektir »

Kopenhag 2004 İlkeler: Demokrasi (vatandaş katılımı, seçim özgürlüğü), Hukukun üstünlüğü (prosedürler), İnsan Hakları (Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Evrensel Bildirisi), Azınlıklara saygı ve onların korunması

Türkiye’de İç Güvenlik Kuvvetlerinin Sivil Gözetimi Vizyon (kavramlar, Kopenhag kriterleri) ve günümüzün gerçekleri arasındaki boşluk için nasıl köprü oluşturulabilir?

Proje Yapısı Proje Yasal Kapasite Merkezi Yerel Yerel Yönetişim

Sivil Gözetimin Güçlendirilmesi: NASIL? 1 –Tüm kolluk kuvvetleri için ortak çatı oluşturmak (yasa, organizasyon), 2- Merkezde İçişleri Bakanlığı’nın idare gücünü arttırmak (teftiş, strateji, atanma), 3 - İç güvenlik kuvvetlerini vatandaşlara hizmet için ortak kültür geliştirme ve önleme (seçim, eğitim) alanında desteklemek 4 –İllerde merkezi hükümet temsilcilerinin İç Güvenlik Kuvvetleri üzerindeki rolünü güçlendirmek, 5 –Vatandaşların sesini İç Güvenlik Kuvvetleri tarafından sistematik olarak daha duyulur hale getirmek (il düzeyinde)

İçişleri Bakanlığı Merkez: İç Güvenlik Kuvvetleri için ortak çatı “En iyi mekanizma” (Kurumsal tasarı) 1 Ortak kültür (ortak akademi) Ortak Yasal çerçeve 3 4 2

Vali başkanlığında, Suç önleme için Yerel Kurul = yeni mekanizma. Yerel Kurullar Sivil Toplum Vali / Kaymakam İç Güv. Kuv.

İç Güvenlik Kuvvetlerinin Yerel Yönetişimi İL ÖNLEME KURULU Sivil Top. + İGK İlçe Kurulu İlçe Kurulu İlçe Kurulu Each Local Security Commission : Conduct Local Security Analysis (Dec-Jan) Draft Local Security Plan (Feb-Mar) Start implementation of the actions in the Local Security Plan (April) 3 Yıllık Yerel Planlar

İç Güvenlik Sektörü için Ortak çatı Tek sektör Tek strateji Tek yasal çerçeve Tek koordinatör

Tüm İç güvenlik kuvvetlerini tek bir çatı altında toplamak Yasal çerçeve: İç Güv. Kuvvetleri için Yerel Kurullar ve ‘Yasal Çerçeve’ üzerine çalışan 2 komite (ortak ilkeler) + özel güvenlik için öneriler, İç güvenlik kuvvetlerinin gözetimi için İçişleri Bakanlığı merkezi organizasyonunun güçlendirilmesi için öneriler, “yol haritası” oluşturmak için öneriler, stratejiler (merkezde: strateji / ilde : önleme planları), Polis amirlerinin etkin seçim/ eğitimi için/ vatandaşlara hizmet için özel güvenlik konusunda öneriler

Bugün: Proje faaliyetlerinin çıktıları İç güvenlik stratejisi: ulusal ve yerel, suç önleme ve suçla mücadele, İç Güvenlik Kuvvetleri üst düzey amirlerinin seçimi ve eğitimi, Özel güvenlik sektörü düzenlemesi