Valiliklerde AB İşleri İçin Kapasite Oluşturulması Projesi VABpro KAPASİTE GELİŞTİRME FAALİYETLERİ TEKLİF ÇAĞRISI Proje Uygulama Başkanlığı 26 Haziran.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
KAMU İDARELERİNDE STRATEJİK PLANLAMAYA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNETMELİK Kamu idarelerinde stratejik planlamaya ilişkin usul ve esaslar hakkında.
Advertisements

Faaliyetin Süresi: 24 ay ( )
Eğitim İhtiyaç Analizinin Kilit Bulguları & Sonuçları Simon Forrester 26 Haziran 2013.
Bölgesel Rekabet Edebilirlik Operasyonel Programı
Hayatboyu Öğrenme Programı (LLP) Leonardo da Vinci HAREKETLİLİK
Kırsal Kalkınma Destek Ekibi EU Turkish Cypriot community support Doğu Mesarya Bölgesi Yerel Kalkınma Stratejisi Hazırlanma Süreci Serdarlı, 01 Nisan 2011.
Hayatboyu Öğrenme Programı Leonardo da Vinci Mesleki Eğitim Programı Leonardo da Vinci Genel Tanıtım.
Proje Teknik Toplantısı 9 Ocak 2013 KASTAMONU
E Y L E M 5. 1 Gençlerin ve Gençlik Politikalarından Sorumlu Olanların Toplantıları PROGRAMI.
Sabancı Vakfı Hibe Programı
Valiliklerde AB İşleri İçin Kapasite Oluşturulması Projesi EĞİTİM İHTİYAÇ ANALİZİ SEMİNERİ.
AB Destekli Bölgesel Kalkınma Programları
Türkiye’de Yerel Kalkınma ve Aktörler Emin Dedeoğlu 22 Ocak 2007, Kütahya.
AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Valiliklerde AB İşleri İçin Kapasite Oluşturulması Projesi Tanıtım Toplantısı Antalya 22 Ocak 2013.
ORTA ANADOLU KALKINMA AJANSI (ORAN) ABUDYK TOPLANTISI SUNUMU
HAYAT BOYU ÖĞRENME (LLP) Leonardo da Vinci Mesleki Eğitim Programı
HATAY VALİLİĞİ İL MİLLİ EĞİTİM M Ü D Ü RL Ü Ğ Ü Strateji Geliştirme Hizmetleri Bölümü "Fidanlar Çınarların İzinde..." Projesi
Strateji Geliştirme Başkanlığı
T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI BOLU İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ AR-GE BÖLÜMÜ PROJELER KOORDİNASYON EKİBİ LdV Mesleki Eğitim Programı Ortaklık Projeleri (
AB-TÜRKİYE ODA FORUMU PROJESİ 1/51 DEĞERLENDİRME TABLOSU Başvuru Rehberi içinde yer alan ve proje tekliflerinin hangi kriterlere göre değerlendirileceğini.
ERASMUS+ SPOR Muhammet DEMİR Ocak Erasmus+ Spor: Hedefler Doping, şike, şiddet, hoşgörüsüzlük ve ayrımcılıkla mücadele Sporda iyi yönetişimi ve.
GENÇLİK PROGRAMI Eylem 1.3. Gençlik Demokrasi Projeleri
Kayseri İl Milli Eğitim Müdürlüğü
Yerel Düzeyde AB İşleri ve AB Fonlarının Yönetimi için Kapasitenin Güçlendirilmesi Konulu Strateji Belgesi 1-2 Aralık 2014, ANKARA.
Valilikler koordinasyonunda illerde yapılan çalışmaların Türkiye’nin Yeni AB Stratejisi ve AB İletişim Stratejisi’ne katkı sağlaması İçişleri Bakanlığı.
BÖLGESEL KALKINMANIN ÜÇ TEMEL SÜTUNU Three Pillars of Regional Development.
TOBB İŞGELİŞTİRME VE YATIRIM DANIŞMANLIĞI MÜDÜRÜ
İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğünün ulusal ortağı ve temel paydaşı olduğu Kadın Dostu Kentler Programı, Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu-
İstanbul Kalkınma Ajansı 2012 Yılı Mali Destek Programları
DOĞRUDAN FAALİYET DESTEĞİ
YERELDE AB SÜRECİ.
2010/8 SAYILI ULUSLARARASI REKABETÇİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİ DESTEĞİNE YÖNELİK URGE PROJE YÖNETİMİ EĞİTİM PROĞRAMI T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü.
2. Bölgesel Kalkınma ve Yönetişim Sempozyumu
LOGO TÜBİTAK Yenilik Girişimcilik Alanlarında Kapasite Artırılmasına Yönelik D.P. Prof. Dr. Seydi DOĞAN Proje Koordinasyon Ofisi Birim Sorumlusu.
HAVZA ÖLÇEĞİNDE STRATEJİK PLANLAMA VE KALKINMA ‘Kelkit Havzası Örneği’
Belediye Ortaklık Ağları Projesi TUSENET – Türk –İsveç Belediye Ortaklık Ağları / Turkish – Swedish Municipal Network.
Gençlik Sektöründe Yerelleşme ve Yeniden Yapılandırma
20 Aralık ANKARA Erasmus+ ta Okul Eğitimi Destekleri.
E Y L E M 1. 3 Gençlik Demokrasi Projeleri PROGRAMI.
1 DEMOKRATİK OKUL KÜLTÜRÜNÜN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ Proje Tanıtım Kokteyli Doç. Dr. Abdurrahman EKİNCİ Proje Danışmanı Yeşilli Atatürk Ortaokulu.
IPA II Dönemi Hazırlıkları
Avrupa Konseyi Destekli Hibe Projesi KAMUDA ETİK KÜLTÜRÜN GÜÇLENDİRİLMESİ.
Kastamonu-Çankırı-Sinop Meslek Yüksekokulları İşbirliği Toplantısı 15 Eylül Kastamonu Doç. Dr. Rıza Gürbüz Çankırı MYO Müdürü.
ERASMUS PLUS Şubat 2014 Ahmet BOYLU
GENÇLİK PROGRAMI EYLEM 1.3. GENÇLİK DEMOKRASİ PROJELERİ
İL YATIRIM PROGRAMI HAZIRLIK VE İZLEME SÜRECİ
Comenius Okul Ortaklıkları Projesi
1 T.C. AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ BAŞKANLIĞI.
Türkiye’de Hayat Boyu Öğrenmenin Geliştirilmesi Projesi Paul Weide Ekip Lideri.
Comenius Okul Ortaklıkları Projeleri Comenius Okul Ortaklıkları Eğitimde kaliteyi arttırmak ve Avrupa boyutunu geliştirmek amacıyla, Avrupa’nın farklı.
Avrupa Birliği Bakanlığı
1 TR-AB MALİ İŞBİRLİĞİ AB MALİ YARDIMLARI ve HİBE PROGRAMLARI Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü Sosyal Ortaklar ve Projeler Daire Başkanlığı MİLLİ.
AB DESTEKLİ BÖLGESEL KALKINMA PROGRAMLARI HİBE PROGRAMI
AB MALİ İŞBİRLİĞİ ULAŞTIRMA OPERASYONEL PROGRAMI
İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü
Yönetim Danışmanları Derneği Sun Danışmanlık. Kar Amacı Gütmeyen Kurum ve Kuruluşlara Yönelik Destek Programları Mevcut durumda kamu kurumları başta olmak.
“Türkiye’nin AB’ye Üyelik Süreci” Sivil Toplumla Diyalog Toplantısı Hatay IPA Kapsamında STK’lara Sağlanan Destekler 28 Nisan 2016.
KURULUŞ VE YAPISI Türkiye 1999 Helsinki Zirvesi’nde Avrupa Birliği’ne adaylık sürecinin başlaması ile topluluk programlarından yararlanmaya başlamıştır.
Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA). AB ve Türkiye Sivil Toplum Diyaloğu IV.
KARADENİZ HAVZASINDA SINIR ÖTESİ İŞBİRLİĞİ PROGRAMI Uygunluk ve Ortaklık Şartları - - Uygunluk ve Ortaklık Şartları -
T. C. BAŞBAKANLIK DEVLET PLANLAMA TEŞKİLATI MÜSTEŞARLIĞI BÖLGESEL GELİŞME VE YAPISAL UYUM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 29 Aralık 2010, Diyarbakır.
AB PROGRAMLARI VE TÜRKİYE Çisel İLERİ 28 Mart 2017.
TEKNİK DESTEK PROGRAMI
MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI HAYAT BOYU ÖĞRENME GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
ULUSAL ve AB HİBE PROGRAMLARI AB KOORDİNASYON MERKEZİ
DIŞ İLİŞKİLER VE AB KOORDİNASYON MERKEZİ
GÜDÜMLÜ PROJE DESTEĞİ.
Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA II)
2019 YILI TEKNİK DESTEK PROGRAMI Bilgilendirme Sunumu
Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı
Sunum transkripti:

Valiliklerde AB İşleri İçin Kapasite Oluşturulması Projesi VABpro KAPASİTE GELİŞTİRME FAALİYETLERİ TEKLİF ÇAĞRISI Proje Uygulama Başkanlığı 26 Haziran 2013

Valiliklerde AB İşleri İçin Kapasite Oluşturulması Projesi Her pilot için il beş (5) Kapasite Geliştirme faaliyeti ( 4+1) Her pilot için il beş (5) Kapasite Geliştirme faaliyeti ( 4+1) Dört (4) Kapasite Geliştirme faaliyeti ilin ihtiyaçları ve öncelikleri doğrultusunda Dört (4) Kapasite Geliştirme faaliyeti ilin ihtiyaçları ve öncelikleri doğrultusunda Aşama I Aşama I Aşama II Aşama II (1) de Şehir Eşleştirme Programı (1) de Şehir Eşleştirme Programı

Valiliklerde AB İşleri İçin Kapasite Oluşturulması Projesi Dört (4) Kapasite Geliştirme faaliyeti ilin ihtiyaçları ve öncelikleri doğrultusunda Dört (4) Kapasite Geliştirme faaliyeti ilin ihtiyaçları ve öncelikleri doğrultusunda Aşama I Aşama I Aşama II Aşama II Eğitim İhtiyaç Analizi (EİA) çalışmasının sonuçları temel alınacak Eğitim İhtiyaç Analizi (EİA) çalışmasının sonuçları temel alınacak

Valiliklerde AB İşleri İçin Kapasite Oluşturulması Projesi Genel Hedef Genel Hedef Yerelde AB ile ilgili kapasiteyi artırmak Yerelde AB ile ilgili kapasiteyi artırmak Özel Hedef Özel Hedef Yereldeki tüm paydaşlar için AB fonlarından daha etkin bir şekilde yararlanılmasını sağlamak Yereldeki tüm paydaşlar için AB fonlarından daha etkin bir şekilde yararlanılmasını sağlamak AB katılım sürecinde yerelin aktif olarak yer almasını temin etmek AB katılım sürecinde yerelin aktif olarak yer almasını temin etmek

Valiliklerde AB İşleri İçin Kapasite Oluşturulması Projesi Uygun Başvuru Sahipleri Valiliklere bağlı olan valilik AB birimleri Valiliklere bağlı olan valilik AB birimleri Ortaklıklar Bakanlıklar ve merkezi kamu kuruluşları Bakanlıklar ve merkezi kamu kuruluşları İl Müdürlükleri İl Müdürlükleri Yerel yönetimler (Belediyeler, il özel idareleri…) Yerel yönetimler (Belediyeler, il özel idareleri…) Kalkınma Ajansları Kalkınma Ajansları Üniversiteler Üniversiteler Sanayi ve Ticaret Odaları Sanayi ve Ticaret Odaları Meslek kuruluşları Meslek kuruluşları Sivil toplum kuruluşları Sivil toplum kuruluşları AB’ye katılım sürecinde yer alan diğer kar amacı gütmeyen kuruluşlar AB’ye katılım sürecinde yer alan diğer kar amacı gütmeyen kuruluşlar

Valiliklerde AB İşleri İçin Kapasite Oluşturulması Projesi Uygun Faaliyetler Eğitim İhtiyaçları Analizinin sonuçları dikkate alınarak göre hazırlanmalı Faaliyet süreci azami 3 gün olmalı İllerde düzenlenmeli (Bakanlığın onayı alınarak bölgesel olarak düzenlenebilir) Yerel düzeyde katma değer ve sürdürülebilir etkiler yaratacak şekilde tasarlanmalı Yerelde AB işleri ile ilgili bilgi alışverişini sürekli ve etkin kılmalı Yerel paydaşlar ile işbirliğinin geliştirmesine ortam yaratmalı

Valiliklerde AB İşleri İçin Kapasite Oluşturulması Projesi Faaliyet Alanları AB birimlerinin ve diğer yerel paydaşların AB ile ilgili temel konulardaki kapasitesini artırmak; Valiliklerin AB birimlerinin ve diğer yerel paydaşların, AB politikalarının hukuki altyapısı ve çerçevesi konusunda daha fazla bilgiye sahip olmasını sağlamak; İlde Avrupa Birliği temel politikaları konusunda bilgi düzeyini artırmak; İlde Avrupa Birliğinin kurumları arasındaki ilişkiler konusunda bilgi seviyesini artırmak; İlde AB ve Türkiye ilişkileri konusunda farkındalığı ve bilgiyi artırmak; İlde ihale, satın alma, sözleşme usülleri, görünürlük, tanınırlık, AB ile ağ oluşturma gibi konularda bilgi düzeyini artırmak; İlde Türkiye'nin katıldığı AB programlarından elde edilebilecek fon fırsatları konusunda bilgi düzeyini artırmak,

Valiliklerde AB İşleri İçin Kapasite Oluşturulması Projesi Bazı Örnek Öncelik Alanları Tarım/Kırsal KalkınmaRekabetEnerji TurizmYenilikçilikEğitim Kültürel İşbirliğiGümrük BirliğiKırsal Kalkınma Sivil Toplum DiyaloguSağlıkAB Fonları için Proje Yazma ÇevreSosyal PolitikaAB Programları Hayat Boyu Öğrenme ve Gençlik Programı AB Proje YönetimiPraG Kuralları

Valiliklerde AB İşleri İçin Kapasite Oluşturulması Projesi Uygun Maliyetler Proje bütçesi Avrupa Birliği Bakanlığı’nın katkısı Valilikler tarafından sağlanan eş-finansman 4 Kapasite Geliştirme Faaliyeti lojistik eş-finansmanı Valiliklerin ve Avrupa Birliği Bakanlığının sağlayacağı toplam TL ile karşılanacağı göz önünde bulundurmalıdır

Valiliklerde AB İşleri İçin Kapasite Oluşturulması Projesi Tekliflerin Değerlendirilmesi Teklif Çağrısının hedefleri ile ilgililiği İlin EİA Sonuçları ile ilgililiği AB öncelikleri ile bağlantısı İlin/bölgenin, hedef kitlenin ve nihai faydalanıcıların ihtiyaçları Uygulanabilirliği ve hedefler, amaçlar ve beklenen sonuçlar açısından tutarlılığı Paydaşların ve var ise, ortakların rolünün ve katılımının iyi tanımlanması Bütçe ve maliyet etkinliği

Valiliklerde AB İşleri İçin Kapasite Oluşturulması Projesi Eylem Takvimi 24 Haziran Teklif Çağrısının İlanı 26 Haziran Teklif Çağrısı (Aşama I) ve EİA Sonuçlarının Değerlendirilmesi Çalıştayı 9 Eylül Son Başvuru Tarihi 1 Ekim Seçilen Kapasite Geliştirme Faaliyetlerin İlanı 1 Ekim Detaylı Kapasite Geliştirme İş Planlarının Talep Edilmesi 23 Ekim Kapasite Geliştirme İş Planlarının Sunulmasının Son Günü 31 Ekim Kapasite Geliştirme İş Planlarının Nihai Onayı 1 Kasım Kapasite Geliştirme Faaliyetlerine Başlanması Kasım Ocak 2014: Kapasite Geliştirme Faaliyetlerinin Uygulanması

Valiliklerde AB İşleri İçin Kapasite Oluşturulması Projesi “Kapasite Geliştirme Faaliyetleri” ile ilgili olarak sorularınız için VABpro Teknik Destek Ekibinden Hasan Engelkıran

Valiliklerde AB İşleri İçin Kapasite Oluşturulması Projesi Teşekkür Ederiz. Dr. İlksen Hilâl Yıldır Koordinatör Proje Uygulama Başkanlığı Tel: E-posta: